Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Yaşlanmışız...80 lerin sonu 90 ların başı....

Don Vito Puntoleone
01/11/2009, 15:08
Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız
LC Waikiki veya benetton tüm renkleriyle kıyafetlerinizde önemli markalar olduysa...
SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV
Önce hüplet sonra gümlet' hayat felsefeniz olmuşsa
Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa
Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)
Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız
Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız
Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız
Okulda coca-cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)
Apartmanin altindaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa
Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa
Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse
Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa
Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız
Işıklı spor aykkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa
Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)
Clementine sizde derin izler bırakmışsa
Kasete kayit yapilabilmesi icin alt taraa bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız
Commodore 64'de tornavidayla kasetin kafa ayarını yaptıysanız
Anne saat kaç, simiiit, birdir bir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa
"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa
Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız
Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız
Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız
Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...)
Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız
Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa
Pazar geceleri yıkanma günüyse
Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız
Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa
Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,
Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,
MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsa(a/s/l ne demek biliyorrsanız)
ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız.
Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,
Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz
Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.
Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, Bonibon,
Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa
Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa
Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız
Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız
"Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız
Macarena dansını yapabiliyorsanız
TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa
Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız
İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz
Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.
Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.
Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız
Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız
Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.
Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa
"Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız.
Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz
Fame City cennetle eşdeğerse
En sevdiğiniz sayı altıysa
Prince of Persia'da alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız
Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse
Top Gun filmindeki Tom Cruise gibi büyüyünce kızları tavlamak istiyorsanız
Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.
Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız
Çokomelin jelatinini düzleştirdiğinizi hatırlıyorsanız
Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz
Annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları,gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız
Peçete, kağıt, poşet, futbolcu resimleri vb... koleksiyonu yapmışsanız...Yaşlanmışız !

Ben o yılları çok ama çok özlüyorum...

Ogulcan.Öğüt
01/11/2009, 15:30
91 liyz :D ama hatırlıorum az cok bişiler sanki ya:D

agabey3838
01/11/2009, 16:16
hocam o yıllar özlenmez mi hiç.... bir tanede ben ekleme yapayım

şişe kola kapağını düzleştirip, ortasından ip geçirip hızla döndererek arkadaşları kesmeye çalışmak ...

siromar
01/11/2009, 17:10
hey gidi günler hey ....
susam sokağındaki tahsin amca ile hakan abiyi hatırlayan var mı
veya cumartesiden cumartesiye'yi
evin civarındaki terkedilmiş evde kesin bi cadı vardır veya eşyalar kendi kendine oynuyordur.
orumcek aglarına karınca atan da vardır aramızda
elm sokagındaki kabusu yazmışlar ama babannemin ruyamda freddy krueger'i dovdugunu kimse bilmez :)
iki direk arasına siyah ip cekip gece takılıp dusen insanlarla mutlu olmak
Maçlarda topu olan tüm kadroyu belirler
aslında daha yuzlerrce var ama....
ne güzeldi o günler

ABNEW
01/11/2009, 17:25
Ben yukarıda sayılanları bile hatırlamıyorum :D Demekki iyice yaşlanmışız yahu :)

drahmet
01/11/2009, 18:07
yaşlanmışız harbiden ::)

ocean_1919
01/11/2009, 18:07
Güzel hatırlatmaydı, çoğunu hatırlıyorum. :)

no_fear
01/11/2009, 18:38
voltron voltron voltron dıye bagırmıssanız yada golgelerın gücü adına...

ocean_1919
01/11/2009, 18:41
Mete voltranda 5 aslan vardı. Oynardık ama kimse mavi aslan olmak istemezdi. Mavi aslanı kız kullanıyodu ya :) Hay Allahım ya nasıl da hatırlattın şimdi.

Ah-MeT
01/11/2009, 19:09
Ömer sen baya yaramazmışsın yaw:) örümcek ağları değilde biz karıncaları toprakta kucuk cukurlar olurdu altında yaratık olurdu "karınca arslanı" ismi, onun cukuruna atardık:):) birde taso felan yokken gazoz kapaklarını taso gibi oynardık en yuksek puan PEPSİ kapağındaydı ne günlerdi yaw :)

Ogulcan.Öğüt
01/11/2009, 19:27
Ben En fazla Şileye yetişebildim :D kagıtlarda futbolcular vardı Hepsinin bu puanı vardı sırayla üst üste koyardık kimin attıgı şiledeki Futbolcunun puanı fazlasysa hepsini alırdı :D Tasoları Apartmanın duvarına fırlatırdık :D hangisi apartmana daha yakın durursa ötekinide alırdı :D Güzeldii ....

GP COSKUN
01/11/2009, 20:48
:siritma:harika bir paylaşım
gençliğime gittim sanki

Romeo_er2
01/11/2009, 20:50
yahu tam benim çağım..hayırdır kardeşmiyiz yoksa biz :D yazdıklarının hepsini birebir hatırlıyorum desem :D ve yapardım hakkaten :D

Don Vito Puntoleone
01/11/2009, 21:17
hey gidi günler hey ....
susam sokağındaki tahsin amca ile hakan abiyi hatırlayan var mı
veya cumartesiden cumartesiye'yi
evin civarındaki terkedilmiş evde kesin bi cadı vardır veya eşyalar kendi kendine oynuyordur.
orumcek aglarına karınca atan da vardır aramızda
elm sokagındaki kabusu yazmışlar ama babannemin ruyamda freddy krueger'i dovdugunu kimse bilmez :)
iki direk arasına siyah ip cekip gece takılıp dusen insanlarla mutlu olmak
Maçlarda topu olan tüm kadroyu belirler
aslında daha yuzlerrce var ama....
ne güzeldi o günler

...babannemin ruyamda freddy krueger'i dovdugunu kimse bilmez:siritma: bu komikmiş...bide mahalle maçı diye aynı mahallede 2 sokak maç yapardık güya mahalle maçı...allahım yaa..

Erdem Bozdağ
01/11/2009, 21:36
hepsin yaptım diyebilirim tek tek
valla ne guzel gunlerdi
hakkaten büyüdük

JASMINE
01/11/2009, 22:02
Pazar sabahı işitme engelliler için hazırlanan haber bülteninin bitmesini dört gözle bekleyip uçan kaz nell başladığında çığlık atmakta var :)

Çok güzel günlerdi yaa. Konuyu okuyunca ne kadar özlediğimi anladım. Teşekkürler..

ABNEW
01/11/2009, 23:13
....... birde taso felan yokken gazoz kapaklarını taso gibi oynardık en yuksek puan PEPSİ kapağındaydı ne günlerdi yaw :)

Taso ne ki Ahmet ? :D

Pazar sabahı işitme engelliler için hazırlanan haber bülteninin bitmesini dört gözle bekleyip uçan kaz nell başladığında çığlık atmakta var :)
Çok güzel günlerdi yaa. Konuyu okuyunca ne kadar özlediğimi anladım. Teşekkürler..

Yasemin, bunu hatırlıyorum işte :) Tabi ben He-man i beklerdim :)

06kaymak
01/11/2009, 23:25
Way bee yaşlanmişim....

Ah-MeT
01/11/2009, 23:35
Taso ne ki Ahmet ? :D

Tombi den çıkan Saçma sapan bişi yuvarlak üst üste sıralardık üstünde duffy duck, bugs bunny resimleri vardı :) sen bilmessin abi biz taso oynarken sen kızlarla takılıyormuşssundur buyuk ihtimal :p:P

Şu he-man in Kaplanı süperdi titrek :)

siromar
02/11/2009, 00:22
Tombi den çıkan Saçma sapan bişi yuvarlak üst üste sıralardık üstünde duffy duck, bugs bunny resimleri vardı :) sen bilmessin abi biz taso oynarken sen kızlarla takılıyormuşssundur buyuk ihtimal :p:P

Mega taso - super taso - normal taso :)
hey gidi heyyyy Anadolu lisesi hazırlıktaydım taso manyaklıgı zamanında.simdikiler bilmez tabi biz bir de anadolu lisesi sınavıına giriyorduk :)
En cok gecen diyolaggg.
Ben : Olmm mehmet'İN tümm tasolarını ütttümmmm:D:D:D
mehmet: ömerrr ütüp ütüp kaçmak yok allallaa
ne demekse ütüp ütüp kaçmak, o sıralra evet hayır kadar kullanıyordum " üttüm - üttü- ütüldüm -
:D:D

GP COSKUN
02/11/2009, 00:27
teknolojiye bak be tasolarla oynuyodunuz he
len biz mahallenin bakkalına yalvarırdık gazoz kapağı toplasın diye
eeeee bizim zamanımızda gazoz kapağı kıymetliydi
çeyrek altın gibiydi anasını satayım

Romeo_er2
02/11/2009, 00:59
çok deli tetris oynardım :D

Erdem Bozdağ
02/11/2009, 01:29
taso neyse de o oyuncu kartlarıyla oynamak çok zevkliydi.
takımına,son rakamına.... gibi bir sürü çeşitlendirmesi vardı
hey gidi günler

JASMINE
02/11/2009, 02:15

Arda, bu hatirladigina gore "Degerli" yide hatirlarsin ;)
He-man denilince Shera yida unutmamak lazim

hakancicek
02/11/2009, 02:52
Bir kaç eklemede benden;

Hakan GÜNDÜZÜN panorama serisi vardı bende
Modern talking çok populerdi
Falco - jenny en sevdiğim şarkıydı
Pioner TS-207 bileniniz varmı ? O yılların efsanesiydi.
BMX bisiklet ?
Bruce lee nin filimlerini yada rambo 1 (ilk kan) sinemada seyretiniz mi ?
comodore 64 64kb memory si vardı. atari ?

Bizim için anı olanlar şimdilerde tarih sadace, eh yaşlandık

Don Vito Puntoleone
02/11/2009, 03:09
Street Fighter'da "Guy" ile oynamak.
Cumartesi geceleri bir baska gece'yi izlemek ve ozellikle Benny
Hill'in skeclerini yakalamaya calismak :)
"Ace of Base-All that She Wants, Laura Branigan-Self control, Pet Shop Boys-Domino Dancing, Berlin-Take My Breath Away, Kaoma-Lambada,Modern Talking-Chery Chery Lady " gibi hitleri yazlıklarda dinlemek.
Tipi tip cignemek.
Back to the future, Rocky Serisi, Ninja Kamplumbaglar, Hayalet
Avcilari,Cakmaktaslar,Beverly Hills, He-Man, Clementine izlemek.
VHS video kiralamak
Solo Test'te 1 tane birakip Bilgin olmaya kasmak :)
Susam sokağı ve *** ile Büdü hastasi olmak.
Kontra pedal BMX bisiklet sahibi olmak.
Moonlighting, Hayat Agaci, Cesur ve Güzel, Dallas, İkiz Tepeler vs.. gibi dizileri izlemek.
TRT de Erkan Yolaç ile evet hayır oynamak...

mustafaf
02/11/2009, 09:49
bunları hatırlıyorsak, hepımız kardesız :D

Ah-MeT
02/11/2009, 10:13
bunları hatırlıyorsak, hepımız kardesız :d

:d:d:d

femoli
02/11/2009, 10:23
Okuyunca bir tuaf oldum eski günler ne güzelmiş hiç büyümeyeceğiz sanmıştım ama bir baktım yaşlanmışız :(

keykavus
02/11/2009, 10:36
Karşılıksız hiç bir beklentiye girmeden beraber oynamak beraber gezmek beraber yemek (dayağı bile) işte o zamanların güzelliği ben değil biz vardı. Hepinize saygı ve selamlarımla.

BSK
02/11/2009, 10:45
Dağdan geliyor bir kız döne döne, dağdan geliyor bir kız döne döne, dağdan geliyor bir kız , bir kız geliyor dağdan, dağdan geliyor bir kız döne döne... :)

plastro
02/11/2009, 11:52
bunları hatırlıyorsak, hepımız kardesız :D

Ben çoğunu hatırlıyorum ne güzel günlerdi gerçekten :D

darkT-JET
02/11/2009, 12:06
vay vay vay...yüzümde oluşan tebessüm işte bu benim çocukluğum...uzun zaman olmuş geçmişe dönmeyeli....

serdar2362
02/11/2009, 12:41
Arkadaşlar...!!!
Arkadaşlar..

Siz yaşlanmadınız, OLGUNLAŞTINIZ..!!

Bunların hepsini hatırlıyorum ve keşke bende o yaşlarda olsaydım derdim. Sizin şimdiki yaşlarınızda kendimi büyümüş hissederdim ama içim hep çocuk gibi haylazdı. Yıllar geçti ve eskiden yaptıklarımı yapamaz olduğumu anladım. Gençken Çoşkun Evcim dans gurubu vardı sonradan Coşkunu sirozdan kaybettik, dans yapmayı çok severdim Marmariste disk jokey lik yaptım, bungee jumping, paraşütle atlama daha aklınıza gelmeyen birsürü şey yaptım, şimdi geriye bakıyorum yapim desem artık zor.
Çocukluğumuzda TV daha yeni ülkeye girmişti. Haftada 3 gün yayın vardı. Sonradan hergün oldu. Daha sonra 24 saat oldu.. Uzay Yolu, Bizim Ev, Uzay 1999, Dallas, Casper, Pembe Panter, Heidi ve daha bir sürü program çooook gerilerde kaldı.

Yaşlanan bizleriz sizler OLGUNLAŞTINIZ.

JASMINE
02/11/2009, 12:50
Arkadaşlar...!!!
Arkadaşlar..

Bunların hepsini hatırlıyorum ve keşke bende o yaşlarda olsaydım derdim. Sizin şimdiki yaşlarınızda kendimi büyümüş hissederdim ama içim hep çocuk gibi haylazdı. Yıllar geçti ve eskiden yaptıklarımı yapamaz olduğumu anladım. Gençken Çoşkun Evcim dans gurubu vardı sonradan Coşkunu sirozdan kaybettik, dans yapmayı çok severdim Marmariste disk jokey lik yaptım, bungee jumping, paraşütle atlama daha aklınıza gelmeyen birsürü şey yaptım, şimdi geriye bakıyorum yapim desem artık zor.
Çocukluğumuzda TV daha yeni ülkeye girmişti. Haftada 3 gün yayın vardı. Sonradan hergün oldu. Daha sonra 24 saat oldu.. Uzay Yolu, Bizim Ev, Uzay 1999, Dallas, Casper, Pembe Panter, Heidi ve daha bir sürü program çooook gerilerde kaldı.

Serdar abi aslında ne kadarda güzel ve hareketli bir gençliğiniz olmuş. Sizin yazınızı okurken ( bungee jumping, paraşütle atlama )aslında yapmadığım ne kadar çok şey olduğunu fark ettim. Yamaç paraşütüne merakım olmasına rağmen fırsatım olmadı hiç. Aslında teknolojinin gelişimiyle beraber bizde bu gelişimin içinde kayboluyoruz. Bu sanal dünya hepimizi içine almış başka şeylerle ilgilenmemize fırsat vermiyor maalesef.

testo19
02/11/2009, 12:56
yaa tele-on da helikopterli bi dizi vardı hatırlayanınız var mı baya severdim ben o diziyi bir de kara şimşek var tabii :)

A takımı,macgyver ve alf'i da unutmamak lazım...

serdar2362
02/11/2009, 13:38
Serdar abi aslında ne kadarda güzel ve hareketli bir gençliğiniz olmuş. Sizin yazınızı okurken ( bungee jumping, paraşütle atlama )aslında yapmadığım ne kadar çok şey olduğunu fark ettim. Yamaç paraşütüne merakım olmasına rağmen fırsatım olmadı hiç. Aslında teknolojinin gelişimiyle beraber bizde bu gelişimin içinde kayboluyoruz. Bu sanal dünya hepimizi içine almış başka şeylerle ilgilenmemize fırsat vermiyor maalesef.

Haklısınız. Esasında ben 16 yaşımda çalışmaya başladım. Aklınıza gelebilecek her türlü legal iş yaptım. Fakat tatile gittiğimde yada yazın para kazanmak için çalıştığım işlerde genellikle turistik yerleri seçerdim. Cıva gibi hiç durmazdım. Gece discoda sabaha kadar disc jokey gündüz akşama kadar garsonluk yapardım. Bu tempoda bide fakülte okudum. Hayatım çalışmakla geçti fakat kendime de vakit ayırdım. Bu yüzden evlenmeyi unuttum. Daha 5 aylık evliyim.
Sonuçta demeye çalıştığım şu. Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Bir yandan hayat gailesi ile uğraşırken diğer yandan sevdiklerinize ve özellikle kendinize zaman ayırmalısınız. Sağlığınıza iyi bakmalısınız. Yapmak istediklerinizi sıraya koyup zamanı geldikçe yapmalısınız. Eskiyi unutmamalı yeni hayat için eski'den ders almalısınız. Yaşananlar geride kaldı artık önünüzde duran hayat için program yapmalı ve ne olursa olsun çizgiden sapmamalısınız. O. OOO bende laf çok dediğimi de yaptığımı düşünerek yap...!!!

Don Vito Puntoleone
02/11/2009, 13:58
yaa tele-on da helikopterli bi dizi vardı hatırlayanınız var mı baya severdim ben o diziyi bir de kara şimşek var tabii :)

Tabi yaa Michael K ve Kara Şimşek nasıl unutulur... Uzaylı alf vay bee...

Arkadaşlar...!!!
Arkadaşlar..

Bi baktık çocukluğumuz o küçücük şeylerden mutlu olduğumuz o yıllar geçip gitmiş. Abi bizim nesil mahallede oyun oynayan mahalle kültürünü yaşayan son nesil ne yapalım.. O yıllar birde çok güzeldi yaaa..Teknolojinin bu kadar baş döndürmediği aşkların ve arkadaşlıkların masumca yaşandığı....

siromar
02/11/2009, 14:20
Dağdan geliyor bir kız döne döne, dağdan geliyor bir kız döne döne, dağdan geliyor bir kız , bir kız geliyor dağdan, dağdan geliyor bir kız döne döne... :)
bunu bilen bu şarkıyı da bilir :)
arada kaldım tam arada
birisi bu yone iter
maahmuhmuh
diğeri obur yone
muhmumguh
arada kaldımmmm
:D:D

femoli
02/11/2009, 15:31

helekopterli dizi mavi şimşek olmasın deli gibi izlerdim :D görünmezlik modu :cool:

Kara şimşek derseniz ben hala izliyorum yeni bölümleri çekiliyor :) Tabi ki karaşimşek burada ford gt 500 olmuş ama harikalar yaratıyor ilk bölümünde michael k oğluna devrediyordu çok duygusaldı :cool0000:

İzlemek isteyenler pazartesi günleri fx tv de

testo19
02/11/2009, 16:56
@femoli
helekopterli dizi mavi şimşek olmasın deli gibi izlerdim :D görünmezlik modu :cool:

buldum buldum hava kurdu (airwolf) :)

ocean_1919
02/11/2009, 18:24

Kara şimşek derseniz ben hala izliyorum yeni bölümleri çekiliyor :) Tabi ki karaşimşek burada ford gt 500 olmuş ama harikalar yaratıyor ilk bölümünde michael k oğluna devrediyordu çok duygusaldı :cool0000:

İzlemek isteyenler pazartesi günleri fx tv de
Sesisizlik modu olması lazım onun:) Görünmez adam diye başka bir dizi vardı.
Eski karaşimşek daha güzeldi. 1982 model - 3.nesil Pontiac (https://tr.wikipedia.org/wiki/Pontiac) Trans-Am. Geçen yıl sahibinden com da 12bin tl civarında vardı mavisi ama... :)

JASMINE
02/11/2009, 22:00
Haklısınız. Esasında ben 16 yaşımda çalışmaya başladım. Aklınıza gelebilecek her türlü legal iş yaptım. Fakat tatile gittiğimde yada yazın para kazanmak için çalıştığım işlerde genellikle turistik yerleri seçerdim. Cıva gibi hiç durmazdım. Gece discoda sabaha kadar disc jokey gündüz akşama kadar garsonluk yapardım. Bu tempoda bide fakülte okudum. Hayatım çalışmakla geçti fakat kendime de vakit ayırdım. Bu yüzden evlenmeyi unuttum. Daha 5 aylık evliyim.
Sonuçta demeye çalıştığım şu. Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Bir yandan hayat gailesi ile uğraşırken diğer yandan sevdiklerinize ve özellikle kendinize zaman ayırmalısınız. Sağlığınıza iyi bakmalısınız. Yapmak istediklerinizi sıraya koyup zamanı geldikçe yapmalısınız. Eskiyi unutmamalı yeni hayat için eski'den ders almalısınız. Yaşananlar geride kaldı artık önünüzde duran hayat için program yapmalı ve ne olursa olsun çizgiden sapmamalısınız. O. OOO bende laf çok dediğimi de yaptığımı düşünerek yap...!!!

Serdar abi bu arada tebrikler. Ablamız ile size bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

ABNEW
03/11/2009, 10:34
Arda, bu hatirladigina gore "Degerli" yide hatirlarsin ;)
He-man denilince Shera yida unutmamak lazim

Onu da hatırladım sanırım :( :)

siromar
03/11/2009, 14:02
Onu da hatırladım sanırım :( :)
hıhııhıhhhıhıh diye gülen bi kopekti sanırım degerli
beslenme cantamın uzerinde resmi vardı :)

ABNEW
03/11/2009, 17:42

Sanırım oydu :)

Ah-MeT
03/11/2009, 17:45
aha o köpegi bende hatırlıyorum sinsi sinsi kıhkıh gülerdi, bazen sabahları eski alışkanlık hafta sonları tv de cizgi film arıyorum hepside cok igrenc bizim zamanımızdaki cizgi filmler nerdeeee:)

imdesign
03/11/2009, 17:54
Abi benim favorim Reha Muhtardı o show tv. nin müziğini müziğini pek çözemezdim ama :D

Birde şirinlerde bir söz vardı ''uslu bir çocuk olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz'' :)

ilk okula giderken prensip edindiğim bir sözdür :D

femoli
03/11/2009, 18:10
Show tv arasıra yine veriyor o jeneriği :)

GP COSKUN
03/11/2009, 23:53
çizgi film dedinizde
red kit in rintintini
daltonların avareli
şirinlerin gargameli

ABNEW
04/11/2009, 00:04
Benim de aklıma şimdi Saadettin Teksoy geldi :D

GP COSKUN
04/11/2009, 00:07
hadi birazda çocukluğumuzun arabalarına gidelim
renault 12 tsw mesala
yada murat 124
yok yok yada pejo 405
münübüslerdende feka =))))))

Ah-MeT
04/11/2009, 00:12
Benim de aklıma şimdi Saadettin Teksoy geldi :D
Amanın Duşta Gülben Ergenin şarkısını söyleyen adam(ismail) bile daha başarılı Sadettin Teksoy' dan:) hatırlaya hatırlaya onumu hatırladın abi yaw

Don Vito Puntoleone
04/11/2009, 00:24
renault R12
ford taunus
opel kadett
renault broadway...

serdar2362
04/11/2009, 00:34
Serdar abi bu arada tebrikler. Ablamız ile size bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim. Bu arada belki söylemişimdir. İzmir benim 2. memleketim. Artık kış geldi belki olmaz ama inşallah yazın orda buluşma olduğunda gelmeyi sizlerle tanışmayı çok arzu ederim.

femoli
04/11/2009, 11:39
Mogu mogu diye bir çizgi film vardı hatırlayan varmı uçan kaz :)

ABNEW
04/11/2009, 12:11
Mogu moguuuuuu, bunu da hatırlıyor gibiyim :)

serdar2362
04/11/2009, 12:40
Peki o zaman size sizin hatırlamadığınız 80 lerin dizilerinden sorayım bakalım kim hatırlayacak.
-Morg ve Mindy: Başrolü Robin Williams oynuyordu. Uzaydan gelmiş bir adam rölündeydi hani morg morg diye gülüyordu.
-Kung Fu: Başrolünü Davit Carradine oynuyordu. Amerikada gezinen bir şaolin rahibi idi çekirge.
-Flipper: Her dizide insanları kötülerden koruyan yunus tu.
- Küçük Ev: Dizide Amerikan çiftçi ailesinin hikayeleri anlatılıyordu. Evin küçük kızı loura mı neydi.
-Komiser Colombo: Başrolü Peter Falk oynuyordu.
-Sahil Güvenlik: Hepsi kırmızı mayo giymiş sahil koruma takımı. Başrolde David Hasselhof oynuyordu. Sonraki yıllarda dizide oynayan kızların hepsi sapıtmıştı.
-Tutti Furitti: Gece yarısı +18 dizisi millet dalga geçerdi tuttu fırlattı diye.
-Barış Manço ile 7 den 77 ye: Hatırlamanız lazım bence.
-Görevimiz Tehlike: Beyaz saçlı bir ağa babaları vardı 5 saniye sonra kendi kendini yokedecek hikayesi ile ünlü.
-Güzel ve Çirkin: Aslan adam Vincent vardı. Zavallı bir kadını seviyordu fakat bir türlü kavuşamıyorlardı.
-Alf: Uzaydan gelmiş karıncayiyen e benziyen bir tipti. Ha bire tıkınırdı ne bulsa yerdi hıyar.
-Captan Kusto: Adam bize dünyayı gezdirdi. Su altı dünyasını yakından tanıttı. Sonradan tatlı su ile tuzlu suyun karışmadığı ve yüce Kuran da adının geçtiği yeri kendi gözleriyle görüp müslüman olmuştu.
-Benny Hıll Show: Bu adam benim en sevdiğim komedyenlerden. Heyecanla pazar gününün gelmesini beklerdim. Her komedisinde kendi kızlara sarkıyordu dayağı yanındaki yaşlı adam yiyiyordu.
-Mavi Ay: Bir dedektiflik bürosu. Başrolde Bruce Willis oynuyordu.
-Mac Gyver: Halen tekrarları TNT de oynuyor gece yarısı.

Daha aklıma gelen birsürü şey, Robin Hood, Ziyaretçiler, Cosby Ailesi, Miami Vice, Hava kurdu (sessiz helikopter), Webster (ufak fındık kadar ukala bir zenci çocuk), A Takımı (hani iri yarı bir zenci olan 5 kişilik dedektiflik çetesi)

Hala hepsi aklımda ve bu saydıklarım kadar da sayamadıklarım var.

femoli
04/11/2009, 12:48
Ya ben adım gibi eminim hava kurdu yada başka bir film di ama ismi mavi şimşekmiydi mavi yıldırımmıydı neydi :)

JASMINE
04/11/2009, 13:25
Teşekkür ederim. Bu arada belki söylemişimdir. İzmir benim 2. memleketim. Artık kış geldi belki olmaz ama inşallah yazın orda buluşma olduğunda gelmeyi sizlerle tanışmayı çok arzu ederim.
Ne zaman gelirseniz kapımız açık Serdar abi. Sizi ve ablamızı misafir etmekten mutlu oluruz.

Mogu mogu diye bir çizgi film vardı hatırlayan varmı uçan kaz :)

Uçan kaz Nell :) Pazar sabahının vazgeçilmezi.

Peki o zaman size sizin hatırlamadığınız 80 lerin dizilerinden sorayım bakalım kim hatırlayacak.
-Morg ve Mindy: Başrolü Robin Williams oynuyordu. Uzaydan gelmiş bir adam rölündeydi hani morg morg diye gülüyordu.
-Kung Fu: Başrolünü Davit Carradine oynuyordu. Amerikada gezinen bir şaolin rahibi idi çekirge.
-Flipper: Her dizide insanları kötülerden koruyan yunus tu.
- Küçük Ev: Dizide Amerikan çiftçi ailesinin hikayeleri anlatılıyordu. Evin küçük kızı loura mı neydi.
-Komiser Colombo: Başrolü Peter Falk oynuyordu.
-Sahil Güvenlik: Hepsi kırmızı mayo giymiş sahil koruma takımı. Başrolde David Hasselhof oynuyordu. Sonraki yıllarda dizide oynayan kızların hepsi sapıtmıştı.
-Tutti Furitti: Gece yarısı +18 dizisi millet dalga geçerdi tuttu fırlattı diye.
-Barış Manço ile 7 den 77 ye: Hatırlamanız lazım bence.
-Görevimiz Tehlike: Beyaz saçlı bir ağa babaları vardı 5 saniye sonra kendi kendini yokedecek hikayesi ile ünlü.
-Güzel ve Çirkin: Aslan adam Vincent vardı. Zavallı bir kadını seviyordu fakat bir türlü kavuşamıyorlardı.
-Alf: Uzaydan gelmiş karıncayiyen e benziyen bir tipti. Ha bire tıkınırdı ne bulsa yerdi hıyar.
-Captan Kusto: Adam bize dünyayı gezdirdi. Su altı dünyasını yakından tanıttı. Sonradan tatlı su ile tuzlu suyun karışmadığı ve yüce Kuran da adının geçtiği yeri kendi gözleriyle görüp müslüman olmuştu.
-Benny Hıll Show: Bu adam benim en sevdiğim komedyenlerden. Heyecanla pazar gününün gelmesini beklerdim. Her komedisinde kendi kızlara sarkıyordu dayağı yanındaki yaşlı adam yiyiyordu.
-Mavi Ay: Bir dedektiflik bürosu. Başrolde Bruce Willis oynuyordu.
-Mac Gyver: Halen tekrarları TNT de oynuyor gece yarısı.

Daha aklıma gelen birsürü şey, Robin Hood, Ziyaretçiler, Cosby Ailesi, Miami Vice, Hava kurdu (sessiz helikopter), Webster (ufak fındık kadar ukala bir zenci çocuk), A Takımı (hani iri yarı bir zenci olan 5 kişilik dedektiflik çetesi)

Hala hepsi aklımda ve bu saydıklarım kadar da sayamadıklarım var.

Küçük evi hayal meyal hatırlıyorum. Komiser colombo, sahil güvenlik, Barış Manço ile 7'den 77'ye, Mavi ay, ALF, Mac Gyver, Benny Hıll Show bunları gayet iyi hatırlıyorum.

Birde unutamadığım TRT kanallrından sonra ilk defa özel bir TV olan magic box'un (bugünkü adıyla STAR TV)yayına girdiği gün. Yayın ha geldi ha gelecek diye TV başında saatlerce beklemiştik. :)

femoli
04/11/2009, 14:41
Evet nell :D

Baldiyos diye voltran tarzı bir çizgi film daha vardı ..neler seyretmişiz neler .. tele tabies diye çocukları zehirleyen sinir olduğum bir yapımda vardı ıyyyyy :S

testo19
05/11/2009, 12:52
Las*** vardı bide :)

Kriminal
11/03/2010, 14:35
ÇOCUKLUĞUMUZDA...

Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı. Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım. Hatta Babanım bile anahtarı yoktu. An nem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki...

En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı. Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani. Kafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık. Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik. Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi. Hatta öy le olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık. Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.

Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi. Susayınca girer evlerine su içerdik. Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik. Kısacacı evine gidip gelen (...ki;sadece çişi gelen giderdi evine)elinde mutlaka yiyecekle dönerdi. Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi. Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.

Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık. Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evim iz kadar güvenli idi. Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...

Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı. Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık. Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık. Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık. Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik. Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.

Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim. Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadı nı haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem. Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri. Evlerimiz var, içinde yaşayan yok. Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok. Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar... Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz...

Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu. Ben kapılarında 'vale'lerin, 'bady'lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir. Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksitini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana. Benim değildir bu kültür.
Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder…

Nedir bunlar? Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk. Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk. İyi de neden böyle olduk ? Biz mi istemiştik? Yoksa birileri mi böyle istedi…? 'Her toplum hakettiği gibi yöne tilir' derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi? Kim yazmış bilmiyorum.

drahmet
11/03/2010, 14:43
gerçekten güzel paylaşım yazılan şeyler bizim çocukluğumuzda da vardı.
ama şuan olmasını isteyeceğim şey ekmek çiğneme olayı dünkü nöbette kaç tane düşme olayı geldi bilmiyorum artık

GP COSKUN
11/03/2010, 14:48
okurken gözlerim doldu
kim yazdıysa hakikaten harika yazmış
biz yaşadık ama bizim çocuklarımız yaşayamayacak

BuRaK-BG
11/03/2010, 15:12
okurken gözlerim doldu
+1

silentscream
11/03/2010, 15:14
okurken gözlerim doldu

Cumartesi günleri zaten tek kanal olan TRT de sabah cumartesinden cumartesiye programı , sonrasında çizgifilm kuşagı votran he-man vs vs vs sonrasında karaşimşek...
pazar akşamları bizimkiler...

Sokaklarda araba çarpma riski şimdikine göre cooook coook azdı çünkü bu kadar araç yoktu...saatte bir araba gecen sokakta rahat rahat top oynardık..Denizin de yazdıgı gibi su içme olayını mahallede herkesten yapabiliyorduk sadece hacetimizi gidermek için eve giderdik...

Hey gidi günler heeyyy...

Kriminal
11/03/2010, 15:41
Kimden istesek bı bardak su verırdı.Bazende acıkmıssınızdır dıye keklerı elımıze tutusturup fulbol bacı yaparken yerdık..Kavga ederdık ama küslüğümüz 5 dk sürerdi...

Herkesin arabası yoktu olanlara biz bak bunlar zengin falan derdik...

bravo_sercan
11/03/2010, 16:14
valla çok güzel bi yazı olmuş, kendi 9 la 16 yaş aralığımı hatırladım.
3 aşa 5 yukarı hepsi uyuyor gerçekten..
Ama artık bilindiği gibi böyle şeyler daha yaşanmayacak.
Çünkü herşey artık sanal olmaya başlıyor.
çocukluğum son yıllarında counter strike diye bi oyun fursası vardı, her zaman alman kale , 9 aylık oynayan 4 arkadaş, cs ye sarınca topu mopu bırakmıştık.
1 lira bulsakta 1 saat oynasak dioduk :s
ben artık mahllerde oyun oynayan çoçuklar göremiyorum, çunku sokaklarımız artık oto yol gibi vızır vızır arabalar geçiyor, bunu gören ailelerde izin vermiyor haliyle. hey gidi günler hey, ben bunları azda yaşasam yinede güzeldi =) :/

Kriminal
11/03/2010, 16:40
Herkesın 1 yada ıkı pantolonu 1 ayakkabısı olurdu..
Kullanılamaz hale gelene kadar giyerdik elbıselerımızı...
Çorabımız delik diye cogu arkadasımızın evıne gıdemezdik...
1 top alabılmek için 20 kişiden para toplardık...
Eski şişe kolalar vardı içmeye doyamazdık...
O zaman bulnt ersy hala erkekti abartıyım bıraz:)

no_fear
11/03/2010, 17:09
aslında bızım donemden bır kac kısıyı müzeye koymaları lazım bır nesıl vardı boyle cocukluk yasadılar dıye okul gezısınde müzeye gelen cocuklara gostermek ıcın.... ahhh aahhhh içim cız ettı valla paylasım ıcın tesekkurler.

ik77
11/03/2010, 17:10
Bizim çocukluğumuzun en lüks 2 şeyini yazayım.
1-Atari oynamak.bizim mahallede yeşim diye bi atari salonu vardı.paramız olsa da olmasa da oraya giderdik.oynayamazdık ama izlerdik.en sevdiğimi oyunlar:bi helikopter oyunu vardı,bi de şirinler.
2-Arkadaşlar arasında para toplayıp video filmi kiralamak.zaten topu topu bir kişinin evinde videosu vardı.o da en gıcık olan olurdu.film izlemek için adam seçerdi.''sen gel,sen gelme'' diye.

Kriminal
11/03/2010, 17:30
Bizim çocukluğumuzun en lüks 2 şeyini yazayım.
1-Atari oynamak.bizim mahallede yeşim diye bi atari salonu vardı.paramız olsa da olmasa da oraya giderdik.oynayamazdık ama izlerdik.en sevdiğimi oyunlar:bi helikopter oyunu vardı,bi de şirinler.
2-Arkadaşlar arasında para toplayıp video filmi kiralamak.zaten topu topu bir kişinin evinde videosu vardı.o da en gıcık olan olurdu.film izlemek için adam seçerdi.''sen gel,sen gelme'' diye.

Super ya ilker..
Atari deme bana sırf o yuzden 1 ay bındıgım yenı bısıkletımı caldırmıstım..
Strett fıgter..oynamaktan bıde kadın soymaca örümcekler dolasırdı falan..
Ama bız serserıydık hep misinayla jeton atılan yere sokardık kredı kazanırdık..yakalanıncada bi ton dayak...
Bahcelide buyudum ben ankara ama misinalamadıgımız atarı salonu kalmamıstır...

Evo1
11/03/2010, 17:56
Paylaşım çok güzel :)
ben de bikaç ekleme yapayım,
Mahallemizde yaşlı bi amca vardı her ay başında bi çuval sütlü simit alırdı fırından dağıta dağıta evine giderdi, Allah rahmet eylesin hala o taze simitlerin tadı damağımdadır ve tutmamaktadır diğerleri onların yerini.
İlik oynamak, gazoz kapağı biriktirmek, kar yağdığında cümbür cemaat tüm mahalle poşet, leğen, vb. bilimum alet edevatla kaymak, kukalı saklambaç, kiraza, cevize, duta dalmak ve daha neler neler...

Herşey giderek duygusunu yitiriyor, belki de herşeyi değil kendimizi suçlamalıyız. Şairin dediği gibi "değişen ben değilim, dönüşen savaş."

GRDEDE
11/03/2010, 18:31
Ahhh AAAh Deniz nerden buldun yahu bunu ? Burnumun direği sızladı.Mahallade bir tek araba vardı ımpala o da alt komşu kenan abinin damalı taksisi...Sert çamaşır telinden araba yapar oynardık,saklambaç,körebe ve hatta evcilik oynardık.Yazık şimdiki çocuklar bunları bilmiyor.Mahallede sayılı evlerde televizyon vardı ve haftada üç gün yayın olurdu.Salı günleri komşuya tv yerli sinama seyretmeye giderdik.İstiklal marşı okunup bayrağı çekmeden kimse dağilmazdı.Aynı vizontele.Ama birçok şey temizdi,kapımızı kitlemeden yatardık.Gözlerim yaşardı be yaw...

Kriminal
11/03/2010, 18:51
Okula giderken defter ve kitaplar mutlaka kaplanırdı.Bir Lacivert birde Kırmızı kap kağıtlarımız vardı…
Sanki yazı geçmişle bu günümüzü kıyaslıyor.Ama zamanla her şey çok değişti,zamanla insanlarda değişti..

ik77
11/03/2010, 20:22
sevgili deniz.bu konu var ya böyle uzarrrrrrrrrrr gider.şimdi arkadaşlar yazdıkça aklımıza gelecek.zıldırzımba, komen bu oyunları bilirmisiniz?bazen gecelere kadar oynardık kimsede merak etmezdi nerde bu çocuk diye.tabi bizim çocukluğumuz bi gecekondu mahallesinde geçti.bi nevi komün gibi.mahallemizden yabancı birisi 2 3 kere geçtimi hemen bi soruşturmadan geçeri.ama dediğin gibi kapılar kilitli değildi.bir kavga falan olunca bütün mahalle girerdi.bi ev taşınacağı zaman bütün çocuklar yardım ederdi.hele birde kola varsa vay anam vay.

Kriminal
11/03/2010, 20:27
ìlker semt neresıydı bahsettıgın yıllarda

ocean_1919
11/03/2010, 21:29
Bilyalı yapar kayardık asfaltta, kağıttan fişek yapıp borularla atardık(birde süslerdik elektrik bantlarıyla). Gazoz kapağı devri, misket devri, boru devri, bilyalı devri v.s. isimler verirdik. Yaz tatili boyunca her türlü oyunu oynardık.
Şimdi yaz geldiğinde bakıyorum da fazla çoluk çocuk yok nedense...

ik77
11/03/2010, 21:35
ìlker semt neresıydı bahsettıgın yıllardakeçiören incirli mahallesi.o zamanlar piyangotepe ile de birleşik sayılırdı.

hakan26
11/03/2010, 21:39
Bana da derin bir ahhhh çektirdin Deniz.Nerde kaldı o eski çocukluğumuz ve arkadaşlıklarımız.

JASMINE
11/03/2010, 22:48
Paylaşım için teşekkürler Deniz. Yaramıza 2.kez tuz basmış oldun. Birkaç ay öncede bunlardan bahsetmiş ve kocaman ahhhhh çekmiştik. Belki o konulara da göz atmak isterseniz linki aşağıya ekliyorum.

https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/13759-artik-yaslanmisiz-80-lerin-sonu-90-larin-basi.html

renoskoda
11/03/2010, 22:52
bizim çocukluğumuzda her mahallede sadece 1 araba vardı . park sorunu yoktu :cool:

muratx41
11/03/2010, 22:55
nerde eski cocukluklar biz yasadık bu nesil ve bundan sonrakiler yasamaz bence

silah çıktı mertlik bozuldu--- bilgisayar çıktı çocukluk bitti bayramlar bitti arkadaşlık bitti

Kriminal
12/03/2010, 10:48
Bana da derin bir ahhhh çektirdin Deniz.Nerde kaldı o eski çocukluğumuz ve arkadaşlıklarımız.

Ahh ahhh haklısın Hakan

Paylaşım için teşekkürler Deniz. Yaramıza 2.kez tuz basmış oldun. Birkaç ay öncede bunlardan bahsetmiş ve kocaman ahhhhh çekmiştik. Belki o konulara da göz atmak isterseniz linki aşağıya ekliyorum.

https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/13759-artik-yaslanmisiz-80-lerin-sonu-90-larin-basi.html

Walla ben hergun ah cekıyorum...Cocuk olmak nede guzelmiş

nerde eski cocukluklar biz yasadık bu nesil ve bundan sonrakiler yasamaz bence

silah çıktı mertlik bozuldu--- bilgisayar çıktı çocukluk bitti bayramlar bitti arkadaşlık bitti

Şimdiki cocuklar hıcbırsey yasamıyorlar aslında..kımsenın kımseye guvenı kalmadı haklılarda...parklara yanlız gıderdık sımdı aıleler cocuklarını yanlız goındermıyorlar hatta parka gıtmıyorlar bıle

Kriminal
12/03/2010, 19:18
Ankarada çocuk olmak ne guzeldı ..Semt yazabılırmısınız ankaralı arkadaslar

abulbul08
12/03/2010, 19:25
Bu kadar Araba yoktu Sabahtan Akşama kadar yolda kızağa biner ezilme derdi çekmezdik.
Pantolonun paçaları buz bağlardı evde anemizden bunun için dayak yerdik.

gizemlisan
12/03/2010, 19:33
Bende çocukluğuma geri döndüm. çok güzel bir yazıymış benim aklıma gelen pazar günleri trt de tabi tek kanal olduğu için :)pazar konseri vardı .klasik müzik yayını yapardı.bitmek bilmezdi akabinde karaşimşek çıkacak diye beklerdim.ne uyuz olurdum o programa belki de pazartesi sendromunun özellikle 80 kuşağını etkileyen kısmının en büyük sorumlularından biri de bu pazar konseriydi. (pazar günü dinlenemedik ki pazartesiyi sevelim):):)

Kriminal
12/03/2010, 20:08
Bende çocukluğuma geri döndüm. çok güzel bir yazıymış benim aklıma gelen pazar günleri trt de tabi tek kanal olduğu için :)pazar konseri vardı .klasik müzik yayını yapardı.bitmek bilmezdi akabinde karaşimşek çıkacak diye beklerdim.ne uyuz olurdum o programa belki de pazartesi sendromunun özellikle 80 kuşağını etkileyen kısmının en büyük sorumlularından biri de bu pazar konseriydi. (pazar günü dinlenemedik ki pazartesiyi sevelim):):)

Çok enteresandır pazar konserını sunan adam bızım apartmandaydı bız ne haldeydık bırde bu yonden bak

gizemlisan
12/03/2010, 20:17
Çok enteresandır pazar konserını sunan adam bızım apartmandaydı bız ne haldeydık bırde bu yonden bak

senin pazartesi değil tüm hafta sendromu vardır o zaman:):)

Kriminal
12/03/2010, 20:20
Sorma ya bırde arabası calısmazdı hep bız ıteklerdık parada vermezdı :)

bız pazar rahattık cunku o evde yoktu :)

Sen halledebıldınmı sorununu..?

gizemlisan
12/03/2010, 20:33
yok ya geç oldu diye götürmedim yarına kaldı inşaalah anlayan birini bulurum.yoksa mersine götürmek pahalıya patlıyacak bana

Fuzuli
12/03/2010, 21:17
Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)
Kasete kayit yapilabilmesi icin alt taraa bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız
Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa
Pazar geceleri yıkanma günüyse
Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,
Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz
Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.
Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız
Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız
Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.
Top Gun filmindeki Tom Cruise gibi büyüyünce kızları tavlamak istiyorsanız
Çokomelin jelatinini düzleştirdiğinizi hatırlıyorsanız
Annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları,gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız
Peçete, kağıt, poşet, futbolcu resimleri vb... koleksiyonu yapmışsanız...Yaşlanmışız !

Ben o yılları çok ama çok özlüyorum...

Seçtiklerim gerçekten gözlerimi yaşarttı ama koyu renkte belirttiğim kısım tam benim çocukken hissettiklerim :)

GRDEDE
12/03/2010, 21:39
Gençler ben birçoğunuzun yaşını iki kere yaşamış biri olarak size genç kalın diyorum ,zira siz yaşlandığınızı kabul ederseniz benim durumum vahim...Merhamet lütfen...

GP COSKUN
12/03/2010, 22:31
Gençler ben birçoğunuzun yaşını iki kere yaşamış biri olarak size genç kalın diyorum ,zira siz yaşlandığınızı kabul ederseniz benim durumum vahim...Merhamet lütfen...

senin gönlün genç gurur abi
arabaya bakıp hizaya geliyoz zaten
hem beyaz ,
hem skydoom lu
hem tjet
e sen genç olmıycanda ben mi olacam bak ben
77 liğe biniyom yaşlandım galiba

narkoz30
12/03/2010, 22:42
Yaşım 38 12 eylülde ilkokul a gidiyordum o vakitleri ve anlattığın hemen hemen herşeyi yaşadım hatta adile naşit in uykudan önce programının trt de siyah beyaz yaynlandığı ve saat 8i 20 geçe bittiği ve bizim de yataklarımıza yattığımız zamanları çok ama çok iyi hatırlıyorum geçmişini hatırlamayan insanlar geleceğe umutla bakamazlar. Hatırlattığın için teşekkür ederim.

demon
13/03/2010, 00:17
Yakari' yi hatırlayan varmı? Kimse bahsetmemiş

ik77
13/03/2010, 09:47
pazar sabahları kovboy filmi.daha sonra redkit.yazın tornete binerdik.kışın merdiven leğen vb şeylerle kayardık.bizim ekonomik durum çok iyi değildi onun için ilk tatilime 2 yaşımda 2.ise 19 yaşımda gidebildim.2.si tatil sayılmazdı otellerde halkdansları oynamak için gitmiştim.neyse konuya dönelim.çocukken evimizin çevresi hep inşaatlarla doluydu.büyük çöp bidonlarının içine su doldururlardı.biz onun içine girerdik ve sanki denize giriyor gibi eğlenirdik.banyolar haftada bir salonda sobanın yanında yapılırdı.arkadaşlarında yazdığı gibi mahallede 1 ya da 2 top olurdu.maç yapacağımız zaman oynayacakları topun sahibi seçerdi.o dönem i.melih zaman zaman 19mayıs stadında top dağıtırdı.ezile ezile top almaya çalışırdık.nüfus sayımlarını çok severdim.çünkü herkes bizim bahçede toplanırdı.bahçemiz büyük olduğu için.akşama kadar okey oynanırdı.kuruyemiş,bira,yemek.hep beraber eğlenirdik.

Kriminal
15/03/2010, 11:06
Topmu dagıttı abıcım nıye haberımız olmuyo yaaaa

Kriminal
09/04/2010, 14:48
Güncel...

Scottie
09/04/2010, 14:59
deniz emeğine sağlık.. çok teşşekürler....

ZV 007
09/04/2010, 15:10
cok guzel bı yazı olmus gercekten.ölee daldım gittim bende bi anda.emegıne sağlık

demon
09/04/2010, 15:22

Sana tamamen katılıyorum. Bendeki pazartesi sendromunun sorumlusu Pazar Konseridir. Hala bu yaşımda Pazar günleri o saatlerde aklıma Pazar Konseri gelir ve bunalıma girerim.
Nedendir bilmiyorum ama bizde banyoyu pazar akşamları yapardık. : ) Sanırım o zaman şofben pek olmadığı için annelerimiz su ısıtıp bizi yıkadıklarından bu böyleydi.
Çocukluğumun belli bir kısmında evimizde su yoktu ve bütün mahalle çeşmeden doldurmak zorundaydı. Elimizde bidonlarla su taşırdık.
Bütün mahalle çocukları Sinek ilacı sıkan arabanın arkasından koştururduk. Duman arabası geldi diye ne sevinirdik.
Gazoz kapağı, çivi, futbolcu kağıtları oynardık. Eve girmezdik biz. Şimdiki çocuklar hem şanslı hemde şanssız.

gogo61
09/04/2010, 15:31
güzel şeyler mazi oldu, Allah bugünümüzü aratmasın diyelim.

Kriminal
09/04/2010, 15:54
güzel şeyler mazi oldu, Allah bugünümüzü aratmasın diyelim.

Aminnnnnnnn...........

........

Kriminal
30/04/2010, 10:39
Ahh ahh cocuk olmak vardı şimdi....

sowhat788
30/04/2010, 11:10
-Evet Hayır
-Uçan kaz nil
-Pazar sabah trt kovboy filmleri
-He-Man
-Voltran
-Çizgi adam (abıre kandi hehehah yapardı)
-Çamura çizi atma oyunu vardı(arkadaşını hapsetmeye çalışırdın)
-Misket oynardık(gaflik,baş saol derdik,vs)

vs... aklıma hemen gelenler bunlar

Kriminal
30/04/2010, 12:58
Aaa çamura çivi atma oyunu harıkaydııı örümcek ağları gıbı çizerdik...

başka varmı aklına gelen arkadaslar

BuRaK-BG
30/04/2010, 13:07
ben en çok kuyu oyununu severdim birde 'baş' lı falan bi ismi vardı misket oyunuydu.şimdi adını bile hatırlamıyorum aslında gencim ama zaman bizi çocukluğumuzdan koparmış:)

sowhat788
30/04/2010, 13:10
Evet kuyudan misket çıkarmak çok zevkliydi be,misket günü mü yapmak lazım acaba :bash:

Kriminal
30/04/2010, 13:18
ben en çok kuyu oyununu severdim birde 'baş' lı falan bi ismi vardı misket oyunuydu.şimdi adını bile hatırlamıyorum aslında gencim ama zaman bizi çocukluğumuzdan koparmış:)

Sanırım o Başaltı :)

hsyn28
30/04/2010, 15:08
Elvan diye bir gazoz vardı cocuk oldugumdan mıdır nedir bilemem ama hala tadı damagımda şimdikilerde o tadı alamıyorum:S
Bir de simit oynardık okulda simiiiiitttttttttt die bağırcan sesin kesilirse nefesinde kesiliyodu çünkü nefesin kesilene kadar tekmeliyolardı:D

Kriminal
30/04/2010, 15:11
Sigara kagıtlarını bırıktırırdık...Kuyu kazmaca oynardık ayagımızın topuguyla hemen bı cukur acıp mısket oynardık..
Gazoz kapakları zaten kavga sebebıdır..
Kavga eder hemen barısırdık annemıze babamıza hıc soylemezdık
ustumuz kir pis içinde gelır yemek yerdık o halde annemden cok dayak yedım

sowhat788
30/04/2010, 15:23
Okul önünde leblebi tozu satılırdı,yerken boğazımıza kaçardı ölecek gibi ökşürürdük ama ertesi gün gene yemeye çalışırdık

ik77
30/04/2010, 15:26
çivi ile oynanan oyuna biz pes derdik.2 kişi oynarsa v,3 kişi oynarsa y,4 kişi oynarsa x çizerdik yere.

Kriminal
30/04/2010, 15:28
Ankarada gectı cocuklugumuz mamak sonra emek bahceliiii ..Kabaydık sanki biraz

sowhat788
30/04/2010, 15:34
Bisikletin arka tekerine pet şişe takıp racing motoru sanardık,büyüdüğünde performans eksoz takanlar işte bu tipler :) şaka yaptım alınmayın eksozcular ;)

Kriminal
30/04/2010, 15:46
Benım lısede bısıkletım oldu
aslında kendıme aıt hıcbıseyım yoktu denebılır...
Devlet memurunun cocuguydum işte daha ne beklersınızklı...
Mukemmeldı ama bana gore maddı anlamda bıseyımız yoktu belkı ama cok seyımız vardı aslında

ocean_1919
30/04/2010, 15:53
Aaa çamura çivi atma oyunu harıkaydııı örümcek ağları gıbı çizerdik...

başka varmı aklına gelen arkadaslar
Adını yazamayacağım bir oyun var. Çok fazla hatırlayamıyorum kurallarını ama yere herkes için bir daire çizerdik. herkes bir dairenin içine girerdi. Elimizde sopalar olurdu. Küçük bir tahta parçasını bir kişi elindeki sopayla, terketmiş bulunduğu daireye getirinceye kadar o kişinin dairesi diğerleri tarafından talan edilirdi. Oyunun adını belki tahmin edersiniz. :)

Kriminal
30/04/2010, 16:09
Walla kuyu kazmaca heralde sonra o daırelerın ıcını kazardık kımınse o daıre ayaklarını gömerdik

BuRaK-BG
30/04/2010, 17:50
birde külah atmak için kibrit kutularıyla birleştiriğimiz borular vardı,bide onlara nişangah yapardık.iğneleri ısıtıp,+ şeklinde takardık:).ben 8 li yapmıştım,şavaş oyunu oynar taş aralarında kertenkele avlardık.kertenkele kızdıgında tükürürdü,biz zehir sanıp ölecegimzi düşünürdük:)

Mjet
30/04/2010, 21:48
paylasımları zevkle okudum teşekkürler =)

Kriminal
03/06/2010, 16:40
Güncel kalsın :)

ZAK1980
03/06/2010, 19:15
Deniz cocukluğuma döndüm sanki sayende yazdıkların aynısı nerdeyse bızım gece kondu mahallemızde de aynen boyleydı buyuk bır bahcemız vardı kayısı,kıraz,elma,vısne ,armut agaclarımız vardı daldan dala talrdık gece 12 ye kadar sokakta top oynardık kızlı erkeklı acıktıgımızda en yakın evın kapısını calar ekmek su ısterdık hele mısket oynadıgımızda ben kaybetmıs ısem yenılgeye doyamadıgımdan bahceye seyyar ampul ceker gece 1-2 ye kadar oynardık mısket takı kazanıncaya dek ama kazanamazdım yaa kısın ıse su bırıkıntısnde gemı yapar olmadı tahta yuzduruduk geldık 30 yasına hayatımın gecen 17 yılında o gece kondu gıbı eglendıgım mutlu oldugum zaman olmamıstır dıyebılırım hergun kıcımız toprakta ıdı bırde tornet vardı onlara bınerdık super gunlerdı yaa bız oldukca şanlısymısız abı su ankı cocuklar ne topragı goruyor ne agacı

Kriminal
03/06/2010, 19:17
Walla zeynel benım cocouklugum abidinpaşada gectı otobuse bınmek ıcın ılkokula gıderken 3 km yuruyoduk zaten 2 km daha sonra okulumuz vardı
kar yagardı sabah kım ılk işe gıtmısse onun ayak ızlerınden yururduk kucucuk ayaklarımızla..
Ayaklarımız buz tutardı su dolardı aayakkabılamızın içi..
Miskette ustume yoktu hep buyuk abılerımızı yenerdım sonra dayak yerdım hepsını gerı alırlardı :)

alperyonar
03/06/2010, 19:23
Walla zeynel benım cocouklugum abidinpaşada gectı otobuse bınmek ıcın ılkokula gıderken 3 km yuruyoduk zaten 2 km daha sonra okulumuz vardı
kar yagardı sabah kım ılk işe gıtmısse onun ayak ızlerınden yururduk kucucuk ayaklarımızla..
Miskette ustume yoktu hep buyuk abılerımızı yenerdım sonra dayak yerdım hepsını gerı alırlardı :)
Bende Abinpaşada oturuyorum. Nersinde oturmuştunuz??

ZAK1980
03/06/2010, 19:26
sende yenme ağbiciğim ozaman ıyı hem yen ustune dayak bende ılk okula gıderken 2km yuruyordum konya yolunun kenarından kısın kıcımızda leğen veya poset tepe bır yer bul kay asagıya dogru sonra orta 2-3 gıbı tahtanın altına plastık su borusunu cıvı ıle cakıp kaymayı kesfetmıstık

Kriminal
03/06/2010, 19:34
Beştepedemi oturuyodunuz?

Kriminal
03/06/2010, 19:35
Bende Abinpaşada oturuyorum. Nersinde oturmuştunuz??

Alper tuzlucayırda oturduk bırde natoyolu ege mahallesı tarafı..

alperyonar
03/06/2010, 19:38
Sizin baya yukarıymış. Ben merkez caminin alt tarafında oturuyorum. Okul olarakta herhalde 29 ekim ya da abidinpaşa ilk okuluna gitmişsinizdir??

Kriminal
03/06/2010, 19:40
Yavuz selim di sanırım bırde ilk okul kınık ilk okuluydu....

Sonra zaten emek mahallesi bahceli vsss

ZAK1980
03/06/2010, 19:42
Yavuz selim di sanırım bırde ilk okul kınık ilk okuluydu....

Sonra zaten emek mahallesi bahceli vsss
Alper ve Denız bırazdaha konusursanız sızın evler yanyana gelecek :)

ozdem
03/06/2010, 19:46
Gerçekten çok güzel bir paylaşım, teşekkürler.

Bizim zamanımızda nerde öyle şimdi ki gibi oyuncaklar.
Kendi oyuncağımızı kendimiz yapardık nerdeyse.
Abimle tahta parçasının üzerine çivileri çakıp, bozuk para ile
maç yaparken nasıl mutlu olurduk, şimdiki çocuklar istedikleri
oyuncaklara sahip olduktan 2 gün sonra kenara atıp yenisini istiyorlar ve
yine mutlu olmuyorlar.
Sonra eskiden sakız alınca kutunun içinden kartlar çıkardı, ya futbolcu
ya da ünlü resimleri onlarla oynardık ve herşey bizi mutlu ederdi.
Dışarda yemek yeme kavramı diye birşey de yoktu. Kırk yılda bir Mc donalds dan
bişey yiyebilmek bile çok önemliydi. Şimdi çocuklar rest. beğenmiyorlar.
Öyle kahvaltı sofrasında yok dana jambon, yok hindi salam, çoko kremler, peynirler çeşit çeşit vs. donatmaca olmazdı.
Sadece pazar kahvaltısı daha bir özel olurdu onda da işte en fazla
sucuklu yumurta yapılırdı. Şimdi herkes de dana jambon, hindi füme
yiyebiliyorum ama işte bilmem ne markası olursa gibi kırıtmacalar başladı.
Karne hediyelerimiz bile farklıydı. Benim karne hediyem takdir de alsam
saray' dan pide arası dönerdi mesela ve o günü iple çekerdim :)
Çocuklarımız için gerçekten üzülüyorum, tatminsiz ve mutsuz olarak
büyüyorlar. Hayatı yaşamadan sanal dünya da görüyorlar ama böyle olmasına
sebep yine biz insanlarız malesef...

Kriminal
03/06/2010, 19:46
yok zeynelcim uzagız....

Kriminal
03/06/2010, 19:53
Gerçekten çok güzel bir paylaşım, teşekkürler.

Bizim zamanımızda nerde öyle şimdi ki gibi oyuncaklar.
Kendi oyuncağımızı kendimiz yapardık nerdeyse.
Abimle tahta parçasının üzerine çivileri çakıp, bozuk para ile
maç yaparken nasıl mutlu olurduk, şimdiki çocuklar istedikleri
oyuncaklara sahip olduktan 2 gün sonra kenara atıp yenisini istiyorlar ve
yine mutlu olmuyorlar.
Sonra eskiden sakız alınca kutunun içinden kartlar çıkardı, ya futbolcu
ya da ünlü resimleri onlarla oynardık ve herşey bizi mutlu ederdi.
Dışarda yemek yeme kavramı diye birşey de yoktu. Kırk yılda bir Mc donalds dan
bişey yiyebilmek bile çok önemliydi. Şimdi çocuklar rest. beğenmiyorlar.
Öyle kahvaltı sofrasında yok dana jambon, yok hindi salam, çoko kremler, peynirler çeşit çeşit vs. donatmaca olmazdı.
Sadece pazar kahvaltısı daha bir özel olurdu onda da işte en fazla
sucuklu yumurta yapılırdı. Şimdi herkes de dana jambon, hindi füme
yiyebiliyorum ama işte bilmem ne markası olursa gibi kırıtmacalar başladı.
Karne hediyelerimiz bile farklıydı. Benim karne hediyem takdir de alsam
saray' dan pide arası dönerdi mesela ve o günü iple çekerdim :)
Çocuklarımız için gerçekten üzülüyorum, tatminsiz ve mutsuz olarak
büyüyorlar. Hayatı yaşamadan sanal dünya da görüyorlar ama böyle olmasına
sebep yine biz insanlarız malesef...

Güzeldi arkadaşım..
Biz varlıkla buyumedık cok ozluyoırum cocuklughumu o eskımıs ayakkabılarımı pantolonumun yamalarını..
Şimdiki ccouklar senın pleysteyşınınnnn varmııı (play station)
benım babamın arabası 300 basıyoooo
Yazlıga gıdıcez bız gıbı soylemler var...

bızım mahallede 1 araba vardı oda resmı plakalı :)

Kriminal
03/09/2010, 19:06
Çocukluk anılarımızı anlatalımmı ?

Annem bı keresınde eve kopek getırdım dıye kışın o soguk ankara gununde sokaga atmıstı benı önlugumle donmustum sokakta...Taaaa aksam gırebıldım eve babam gelınce...

izoci
10/12/2010, 13:27
Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız

SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV

Önce hüplet sonra gümlet' hayat felsefeniz olmuşsa

Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız

Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız

Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız

Okulda cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)

Apartmanin altindaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa

Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa

Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse

Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa
Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız

Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey çokamel se (kağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)

Anne saat kaç, simiiit, birdir bir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa

"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa

Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız

Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız

Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...)

Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız

Bilyalı yapıp arkadaşın yardımıyla sokaklarda hars hars kaydıysan

Gazoz kapağından ateri jetonu yapma hunerine sahipsen

Mahalle arasındaki insasatların onündeki kumlardan topladığın istiridye kabuklarıyla kırmaca oynadıyasa n

Gece yarılarına kadar sokaklarda hayelet avladıysan ve ağzınla hayalet avcılarnın muziğini yapmaya calsımıssan::

İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz

Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.

Sega atari gorduğunde dibin dustuyse

Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz

annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları,
gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız o yıllarda bir çocuksunuz ;)

SpyHunter33
10/12/2010, 13:40
offf ne oldum beeee gözümün önünden geçti hepsi valla ayrıca burnuma kokulu silgilerimin kokusu ve kulağımada lambadanın müziği çalındı birden :)

Scottie
10/12/2010, 14:49
gerçekten çok güzel paylaşım....

çok sağol..

En acısı da

''Mahalle arasındaki insasatların onündeki kumlardan topladığın istiridye kabuklarıyla kırmaca oynadıyasan''

o evler yıkıldı hep depremlerde denzi kumundan yapılan evler....

izoci
10/12/2010, 14:55
sizde sağolun beyler okuduğunuz için

42hg498
10/12/2010, 15:04
çok güzel bir paylaşım. o günleri hatırlayıp hüzünlendim birden;(

izoci
10/12/2010, 15:12
sağolasın yunus emre

Kriminal
10/12/2010, 15:13
Walla 80 lerde cocuk olduk 90 lar daha çok olgunluk donemıydı..

Güzeldi saol

xcruelx
10/12/2010, 16:58
Ben bunları hala yapıyorum :)

Hala Lazer cikletlerinden çıkan askeri araç kağıtları serim duruyor. :) Hala eski cizgi filimleri 20 kerede izlemiş olsam izlerim.
Valla anılarım gözlerimden geçti.

Yukarda eksik tek bir şey var. "A-Team" :)

Misafir
10/12/2010, 18:24

;)

:D valla hem korkup hem de sabırsızlıkla beklediğim bi çizgifilmdi:)

faithless1905
10/12/2010, 18:45
hoooop film gibi aktı walla :)

turker
10/12/2010, 18:51
azmı kostuk sınek ılacı sıkan aracların pesınden ( beyaz duman) ne gunlerdı bee tam cocukluk yasamısız galıba sımdıkı cocuklarda bunlar yokk

Kriminal
10/12/2010, 18:53
Adile naşit masallar..163 tü sanırım tel numarası

izoci
10/12/2010, 20:33
eskiler...

JASMINE
10/12/2010, 21:04
Paylaşım için teşekkürler ancak konuları açmadan önce lütfen forum içinde arama yapıp açalım. Zira aynı konu 3.kez açılmış foruma :S :S

izoci
10/12/2010, 21:19
Paylaşım için teşekkürler ancak konuları açmadan önce lütfen forum içinde arama yapıp açalım. Zira aynı konu 3.kez açılmış foruma :S :S
2.kez açılmış bir şey olmamış da 3.kez açılınca laf duyuyom yaw:ermm:

JASMINE
10/12/2010, 21:22
Oğuz, bu konuda seninle tartışmayacağım. Aynı durumda sen değil başka bir arkadaşta olsaydı aynı yorumu yapacaktım. Trip atılacak bir durum yok...