Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhaba
The Big Punto
24/10/2009, 16:34
Arkadaşlar hekese merhaba!
Ben aranıza yeni katıldım.
Yaklaşık 1,5 ay önce aldım puntomu.
Çok memnunum.
Sormak istediğim bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-Şu anda opet ten 95 oktan benzin kullanıyorum, 97 oktan kullanmak daha iyi olur mu(performans,motor ömrü)?
-Piyasada motor yağı katkı maddesi "borpower" ile ilgili uygulama yapan arkadaş var mı, varsa sonuçları hakkında bilgi almak isterdim. Yararları nelerdir, zararları varmıdır?
-Araca performans artırmak için chip tuning uygulamak doğru olur mu? Yol bilgisayarına ve garanti kapsamına bir etkisi varmıdır? Masrafı ne kadardır?
Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ali, forumumuza hoşgeldin öncelikle.Aracın hayırlı olsun,
Sormuş olduğun konular forumumuzda zamanında çokca tartışıldı.Arama yaparak bilgilere ulaşabileceğini düşünüyorum ama kısaca belirtmek gerekirse:
-Araçlarımızda 95 oktan kullanılmakta.Dolayısıyla yüksek oktan araca daha fazla bir performans vermez bence.Sadece yakıt tüketim masrafını arttırır.
-Borpower kullanan arkadaşlar var, özellikle km yapmış motorlarda daha faydalı olduğu söylenmekte.
-Atmosferik motorlara chip uygulanabilir ama 5-6bg den fazlasını sadece chiple almak bence zor.Motor garanti dışı kalır -servisin anlaması durumunda-
serdar2362
24/10/2009, 18:06
Hoşgeldin Ali. Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.
Erdem Bozdağ
24/10/2009, 18:42
aracınız haırlı olsun
kazasız belasız
Merhabalar Aramıza Hoşgeldiniz, Aracınız hayırlı olsun...
iki yakıt arasında pek bir fark yok şuan akaryakıt zamlandı seçim sizin ben olsam 95 koydururdum:)
Borpower kullandım baya oldu, kutusunun uzerinde yazıyor faydaları zararları yazmıyor...
Araca performans için Chiptuning yaptırmak mantıklı fakat sizin aracınıza pek önermem aracınız atmosferik basınclı pek farketmez. chiptuning yapanların arac marka modellerini gosteren tablolarda gormussunuzdur atmosferik basınclı arablarda pek bir güç artışı görülmüyor. servis chiptuning uygulamasını araçta farkederse motor garanti kapsamı dışında kalır.
Ali aramıza hoşgeldin aracın hayırlı uğurlu olsun
Romeo_er2
25/10/2009, 01:15
hoşgeldiniz..bendede önceden sizin aracınızın aynısından vardı..shell 97 oktan kullandım 6-7 ay boyunca hiçbir sıkıntı olmadı..
hoşgeldın bende aracımı aldıktan sonra ılk ay yakıt garantısınden dolayı opet 95 kullandım ancak su an tekrar shell vpower95 e gerı döndüm
borpower ı oncekı aracımda kullandım yenı aracıma daha kullanmadım ama oncekı aracımda motor sesını azaltmada az da olsa faydası olmustu
ALLAH aracını kazasız belasız kullanmayı nasıp etsın.
Aramıza hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun.
Aracınız hayırlı olsun hoşgeldiniz aktif forumlar dilerim
The Big Punto
26/10/2009, 13:09
Bu güzel ve sıcak karşılama için hepinize teşekkür ederim!
Ayrıca verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim, istediğim bilgileri aldım.