Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakit tuketimi 2.0 muhabbeti
hazemanyagi
06/10/2009, 17:23
Normal de aracimla uygun viteste yokustan inerken yol bilgisayarinin 0.0 yakit yaktigini gostemesi gerekirken, benim puntomda 2.0 gosteriyor. Bunun sebebi nedir?
Bilgi: Yokus asagi inerken kaybedilen potanisyel enerjinin tekerleklerde kinetik enerjiye donusmesi sonucu, yakit tuketiminin durarak 0.0 'a inmesi gerekir.
serdar2362
06/10/2009, 17:55
Eee. Anlamadım şimdi yakıt değeri 0,0 olursa motor nasıl çalışacak.
Bizim değerler de aynı. Önceden bende boşa atma hastalığı vardı, buradan arkadaşlar boşta daha çok yakıyor deyince denedim gerçekten fazla yakıyor. Şimdi vitesten çıkmıyorum şehir içi ortalamam 4,7-5,5 arasında değişiyor. Beyin kinetik minetik demiyor boşta ha bire yakıtı veriyor. Viteste iken gaza basmayınca hemen rolanti ayarına geçip motor bağırsada aynı miktarda yakıtı veriyor bu da 100km yol için 2lt.
Bizim puntoda 2.0 gösteriyo Fabiada ise 0.0
wv jetta vitesde yokuş aşagı 0 yazıo ben kendiminkine bakamadım henüz..yakıt yerine baktıkca morelim bozuluo en iyisi hiç bakmamk=)
Bu konuya fazla takılmayın. Önemli olan orada yazan değil gerçekte yanandır. Fabiada o durumda 0 gösterir ama aşırı kasma durumlarına 99.9 yazdırdım. Bizde de en fazla 25.0 yazar. Aynı kapıya çıkar gibi. Hesabı siz yapın.
tam gazda hızlı kalkışlarda hep 99.9 yazıyo.
HasanAliz
06/10/2009, 21:46
WW.lerde de 99.9 yazıyor. ama vitese takılı yokuş aşağı giderken 0.0 yazmakta.
puntonun bütün modellerinde 2.0 değeri yazıyor. Bence doğru olanda bu zaten.
hazemanyagi
06/10/2009, 21:54
eee. Anlamadım şimdi yakıt değeri 0,0 olursa motor nasıl çalışacak.
Bizim değerler de aynı. önceden bende boşa atma hastalığı vardı, buradan arkadaşlar boşta daha çok yakıyor deyince denedim gerçekten fazla yakıyor. şimdi vitesten çıkmıyorum şehir içi ortalamam 4,7-5,5 arasında değişiyor. Beyin kinetik minetik demiyor boşta ha bire yakıtı veriyor. Viteste iken gaza basmayınca hemen rolanti ayarına geçip motor bağırsada aynı miktarda yakıtı veriyor bu da 100km yol için 2lt.
yuksek devirde vitesi bosa atarsaniz, tekerleklerle motor arasnsaki baglantiyi kesmis olursunuz, bu yuzden motor rolanti de calismak durumunda olacagi icin yakit harcayacaktir, ancak bosa atmayip viteste gitmeyi tercih ederseniz (gaza basmaksizin); motorun yuksek devirde gitmesi icin harcayacagi yakiti, kesilen hizinizdan karsilamis olacaktir, ancak suna da dikkat etmelisiniz ki ; hiziniz azaldigi zaman vites dusurmeniz gerekir, bunu yapmazsaniz araciniz yakit tuketir.
GP COSKUN
06/10/2009, 22:32
arkadaşlar bir yerde hata yapıyorsunuz
araçlarımızdaki yol bilgisayarlarının yazılımında minimum seviye yakıt tüketimi
2,0 olarak tanımlanmıştır
zaten bazen yol bilgisayarındaki veriyle benim hesabım tutmuyor denmesinin sebebide
burdan kaynaklanıyor
zaten düşünürseniz teoride boşa tarsanız fazla yakar viteste inerseniz yakmaz kuralı var ama aracın yol bilgisayarından durumu kontrol etmeye kaltığınızda boştada 2,0 vitestede 2,0 gözüküyor
bunun sebebi sizin yol bilgisayarının beyninde en az tüketim olarak 2,0 tanımlanmış olması
saygılar
Coşkun işin yazılım kısmını belirtmiş zaten, konu yine vitesteki araç yokuş aşağı yakıt tüketirmiye gelecekse cut-off konusundan devam edebiliriz :)
velespit1988
07/10/2009, 03:23
benim de dikkatimi cekti 2.0 olayi. ama gercekte arac yokus asagi vitesteyse ve eger devir 2000`in uzerindeyse yakit tuketimi 0`dir. hatta bunu soyle de net olarak gorebilirsiniz. babamin sattigi eski araba karburatorlu ve lpgli idi. benzinden gaza gecirmek icin tusu ortaya getirip karbutordeki benzini bitirmeniz gerekir ama yokus asagi giderken benzin bitse ve motora hic yakit gitmese bile araba calismaya devam eder ve gaza bassaniz da hic tepki vermez. bir de puntodan onceki aracimda sirali lpg vardi onda da benzinden gaza otomatik geciste eger yokus asagi gidiyorsam direk gaza gecmez isik yanip sonerdi bunun nedeni de benzini kesmesi ve daha gaz gondermeye baslamamis olmasiydi. bosa aldigim anda da isik yesile donerdi. puntoda 2.0 yazmasinin sebebi yalnizca bilgisayarin isletim sisteminden kaynaklanir gercekte yanan benzin 0`dir.
bu mevzu daha öncelride çok konuşuldu forumda birazcık arama yapılsaydı yeni bir onu açılmak zorunda kalınmazdı ..:)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/4801-hadi-bakalim-su-cut-off-olayina-biraz-kafa-yoralim.html
hazemanyagi
07/10/2009, 11:41
Mehmet abi cut-off konusuna baktim.. Kimse yol bilgisayarinin neden 2.0 gosterdigi konusunu yazmamis, konu acma sebebim buydu, yani 2.0'in nedenini bilen arkadaslarla munazara etmekti. Tesekkurler.
Olay basit, ucuz sensör ve yazılım/hardware kullanımış fiat. Gösterge aralığı 2.0-25.0, Opellerde 0.0-50.0 yanılmıyorsam, diğer modellerde de bizimki kadar kıt aralık yoktur herhalde, fazla takılmamak lazım.
onu da şöyle açıklayayım : tamam fiatın yazılımı böyle olmuş deyince pek açıklayıcı olmuyor sanırım.
o zaman yüksek hızlarda BOŞA ATIN, anlık tüketime bakın : kaç gözüküyor? 2.0 l. hızınızı yarıya düşürün, kaç gözüküyor? yine 2.0 l, bu mantıklı mı? ancak 20km/s hızların altındayken 4-5-6 L. tüketim gözüküyor. yani diceim o ki yok bilgisayarında 2 litrenin altında hiç bir şekilde gözükmüyor. cut off ta da bu şekilde ayarlamışlar yol bilgisayarını
ve daha bir sürü msj var demekki dikkatli okumamışsın .Özellikle 4 sayfada tamaiyle senin konunla ilgili msj lar var :)