Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat'ın yeni şanzımanı DDC

doritoch
18/09/2009, 13:51
İnternette Fiat tarafından DDC (Dual Dry Clutch) olarak adlandırılan (heralde çift kavramalı) yeni bir şanzımandan bahsediliyor, galiba dualogicin yerini alacak. Bu konuyla ilgil bilgisi olan var mı?

GP COSKUN
18/09/2009, 14:18
çift kavramalı bir şanzımandır. Yani 1. 3. ve 5. viteslere bir kavrama ayrılmışken , 2. 4. ve 6. viteslere diğer kavrama ayrılmıştır. Bir sonraki vites hazır beklediğinden , vites geçişleri çok seridir. bu şanzımanla bir kaç vites birden çok hızlıca düşürebilir. bu şanzuman şu anda piyasadaki en iyi otomatik şanzıman.
ayrıca fiat bu şanzumanı ilk etapta lancıa ve alfa romeo ya uygulayacak daha sonra maksimum torku 350 Nm’ye kadar olan tüm Fiat Grubu araçlarında kullanacak

ABNEW
18/09/2009, 21:50
İnternette Fiat tarafından DDC (Dual Dry Clutch) olarak adlandırılan (heralde çift kavramalı) yeni bir şanzımandan bahsediliyor, galiba dualogicin yerini alacak. Bu konuyla ilgil bilgisi olan var mı?

Ahmet, önceden çift kavramalı sistemin Bravo ile Fiat Modellerinde kullanılacağı söyleniyordu.Sanıyorum 2010 yılı içinde görmeye başlarız bu sistemi...

berkeraaa
19/09/2009, 01:20
bunlar çok güçlü araçlarda kullanılan sistemler....çok başarılı olduklarını düşünüyorum

erosistanbul
19/09/2009, 01:56
Ne kadar güzel, yaşasın fiat çağ atlıyor:cool:
İnşallah duallogic gibi ağızlarına yüzlerine bulaştırmazlar.Duallogic arabamda daha ilk ayında kronik arıza yüzünden bayağı ter atmıştım.sorunu servisle halletmemiz tam 2 ayı bulmuştu.

Ogulcan.Öğüt
19/09/2009, 02:02
Çok Güzel Hareketler Bunlar =))) Fiat aştı kendini ciddi cdii =)

ABNEW
19/09/2009, 11:50
Bu yeni otomatik vites neredeyse 2 sene önce Fiat tarafından duyurulmuştu.Sanıyorum son aşamadadır, 2010 yılında yollarda görmeye başlamamız gerekli :)

plastro
19/09/2009, 12:03
Mitsubishi Lancer kullanıyor bildiğim kadarıyla fiat'dada görmek güzel

makeles
20/09/2009, 19:36
DSG benzeri bir sistem diye biliyorum..

Romeo_er2
20/09/2009, 21:44
evet çift debriyaj sistemi..biz debriyajla vakit kaybederken o hemen geçiş yapıyor..yani 2 tane şanzuman varmış gibi düşünün..biri sürüş halindeyken öbürü geçmeye hazır bekliyor..zaman kaybı en aza indirgeniyor..ilerde alfa alırsam kesinlikle istiyceğim bi özellik olur :D

KaGaN
20/09/2009, 22:23
haber hoş güzel ama ya "uygulama".....? işalalh Mitsubishi Lancer gibi başarılı olurlar :^)

ugurozer
22/09/2009, 19:51
Honda da uretmeye ve uygulamaya başlıyor bu sistemi, arkadaşlar tam otomatik sistemin hissettirmeme guzelligine, manuel vitesin az yakan ozelligini (hatta bazen manuelden de az) ve birde performans kaybı olmamasını ekleyelim işte size çift kavramalı sistem...

PredatoR
18/12/2009, 05:38
Fiat'a mesaj atmıştım 1 ay kadar önce, hiçbir gelişme yok ve ne zaman kullanılacak kesin değil diye cevap yazmışlardı.

Uluslararası e-posta adreslerine yazmıştım, Türkçe adrese değil.

İnşallah iptal edilmemiştir.

KaMiKaZe
18/12/2009, 10:51
Honda, toyota, volvo, ford gibi araçlar bu şanzımanı zaman zaman kullanmışlar ve halada kullanıyorlar. Ben ford focusların otomatiklerinden takip ediyorum, Ford Focus bu şanzımanı bir süre kullandı ve vazgeçti.
Vites geçişlerinin hissedilmemesi ve seri olması bu şanzımanın artıları olurken sürekli arıza vermesi, arızayı tespit ve tamir edicek yeterli teknik elemanın bulunmamasıda eksileri oluyor.

Ah-MeT
18/12/2009, 12:06
Fiat ya biraz daha geliştirip araçlarına takıcak yada vaz gecicek bu işten, Fiat Başa çıkamaz bu sürekli arıza dan.

M@GIC
18/12/2009, 21:01
çok büyük kolaylık sağlıyor hemde hızlı vites geçişleriylede çok ii hızlanma süreleri elde ediyor. vw kullandığı dgs kadar başarlılı ve performans verirse . Boşuna düz vitesle uğraşmanın anlamı yok diye düşünüyorum. duallogic sorunları yüzünden bir çok kişi sıkıntı çekiti

lionT-JET
18/12/2009, 21:45
kulaga hos gelıyor.daha ıyı hızlanma sarsıntısız gecıs ama,yarı otomatık sanzıman ıle bu ısı yaparlarsa fıat arızadan basını kaldıramaz.yapacaksan ya tam otomatık yap ya da hıc yapma..

serkan_gazi
18/12/2009, 23:53
bence de yeni bir kranik sorun istemiyoruz

batuhann80
19/12/2009, 00:25
bagalım bagalım nasıl olcak..?
bircok firma bu yeni sistemi kullanıyorda...fiat işin içinden cıkabilecekmi??

mustafaf
19/12/2009, 10:50
bazı sıtelerde yazan haberlere gore, Fıat 500.000€ yatırım yapmıs bu ıs ıcın.teknık olarak, 343nm tork'u kaldırabılecek, bılındıgı gıbı cıft kavramalı ve buyuk olasılıkla 7 ılerı vıteslı bır sanzuman uretmesı beklenıyormus.zamanla detayları daha fazla cıkar.tahmınıme gore 2010 sonunda kullanılması muhtemel bır sıstem...

( Fiat’s DDC dual clutch to debut in September 2009 (https://paultan.org/2008/01/29/fiats-ddc-dual-clutch-to-debut-in-september-2009/) )

PredatoR
19/12/2009, 23:26
bazı sıtelerde yazan haberlere gore, Fıat 500.000€ yatırım yapmıs bu ıs ıcın.teknık olarak, 343nm tork'u kaldırabılecek, bılındıgı gıbı cıft kavramalı ve buyuk olasılıkla 7 ılerı vıteslı bır sanzuman uretmesı beklenıyormus.zamanla detayları daha fazla cıkar.tahmınıme gore 2010 sonunda kullanılması muhtemel bır sıstem...

( Fiat’s DDC dual clutch to debut in September 2009 (https://paultan.org/2008/01/29/fiats-ddc-dual-clutch-to-debut-in-september-2009/) )

Bu eski bir haber. nerdeyse 2 sene olacak. Bence ertelendi bu proje. Olacağı olsaydı zaten bu sene sonunda görecektik. Ben dualogic kullanıcısıyım, memnun olsam bile çok sorun çıkardı, keşke bu şanzımanı çıkartabilseydi Fiat, o zaman tekrar Fiat düşünürdüm.

KaMiKaZe
20/12/2009, 02:25
anlaşılan teknolojide haberde eski :D

mustafaf
24/12/2009, 11:37
Bu eski bir haber. nerdeyse 2 sene olacak. Bence ertelendi bu proje. Olacağı olsaydı zaten bu sene sonunda görecektik. Ben dualogic kullanıcısıyım, memnun olsam bile çok sorun çıkardı, keşke bu şanzımanı çıkartabilseydi Fiat, o zaman tekrar Fiat düşünürdüm.

o haberde 2009 Eylul Ayı'nda kullanılmaya baslanacagı yazıyor.belkı bır gecıkme soz konusu olabılır ama kesınlıkle bu projeden vazgecıldıgını dusunmuyorum.o kadar yatırım yapıp da olmadı bız vazgectık dıyeceklerını de zannetmıyorum...

OzzY
24/12/2009, 12:55
Honda, toyota, volvo, ford gibi araçlar bu şanzımanı zaman zaman kullanmışlar ve halada kullanıyorlar. Ben ford focusların otomatiklerinden takip ediyorum, Ford Focus bu şanzımanı bir süre kullandı ve vazgeçti.
Vites geçişlerinin hissedilmemesi ve seri olması bu şanzımanın artıları olurken sürekli arıza vermesi, arızayı tespit ve tamir edicek yeterli teknik elemanın bulunmamasıda eksileri oluyor.
focusta ne zaman kullanıldı abi?
benim bildiğim dizellerde CVT vardı benzinlilerde klasik tork konvertörlü sistem. sonra çıkan sorunlardan CVTyi bıraktılar.

ABNEW
24/12/2009, 14:08
Çift kavramalı debriyaj sistemini kullanan bir kaç marka var sadece.Diğerleri ya cvt ya da bildiğimiz otomatikleştirilmiş manuel vites kutusunu kullanmakta...