Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp lerin en bilinmeyen özelliği

GP COSKUN
18/09/2009, 10:18
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
HEPİMİZ ARABALARIMIZI ÇOK SEVİYOR ONLARA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ
PEKİİİİ
ARAÇLARIMIZIN EN BİLİNMEYEN ÖZELLİĞİ DESEM
VE HALA DAHA BİRÇOK GP KULLANICISININ BU ÖZELLİKTEN HABERİ OLMADIĞINI YAZSAM

GRANDEPUNTOLARIMIZ HAREKET HALİNDE İKEN TORPİDODA BULUNAN BAGAJ AÇMA DÜĞMESİNE BASTIĞINIZDAN BAGAJ AÇILMIYO BASILI TUTSANIZDA AÇILMIYOR
TAKİ ARACINIZ DURACAK KADAR YAVAŞLADIĞINDA AÇILIYOR
DENEMESİ BEDAVA:agri:

BSK
18/09/2009, 10:39
Bu özelliğini biliyoruz Coşkun bey daha önce, çook uzun zaman önce forumda bir arkadaşımız bahsetti. Ama yinede teşekkürler.

mustafa
18/09/2009, 10:54
Bu özellik gayet bilinen bir özellik. Acaba anket yapılarak mı ulaşıldı çoğu puntocunun bunu bilmediği sonucuna :)

GP COSKUN
18/09/2009, 11:01
Arkadaşlar yazdiklarimi dikkatli okursaniz sevinirim
dikkat ederseniz puntonun bilinmeyen özelliği yazmadim
en bilinmeyen YANİ en az bilinen özelliği
bu sonuca nasil vardiğimi sorarsaniz daha önce bu konuyu başka bir yerde görüştüğümüzde bu sonuç ortaya çikmişti
saygilar

poyraz_o
18/09/2009, 11:28
Bu hiç aklıma gelmişti.
hergün iş yerine girerken bagaja bakıyorlar..
iş hızlı bitsin diye hareket halinde açmaya çalışıyordum açılmıyordu..
bende kendi kendime kızıyordum aman açılma uğraştır diyordum..
bu hiç aklıma gelmemişti..

Elmedin
18/09/2009, 11:49
ben bilmiyordum mesela, teşekkürler. güzel bir güvenlik önlemi :D

Erdem Bozdağ
18/09/2009, 14:01
ben de deneyerek öğrenmiştim:)
bilgi için saol abi bilmeyenler için açıklayıcı oldu

clax22
18/09/2009, 14:05
zaten mantıklı olanı budur bunuda deneyerek ilk aldığım günlerde bulmuştum ama yinede saol kardeş

serdar2362
18/09/2009, 14:15
Arkadaşlar yazdiklarimi dikkatli okursaniz sevinirim
dikkat ederseniz puntonun bilinmeyen özelliği yazmadim
en bilinmeyen YANİ en az bilinen özelliği
bu sonuca nasil vardiğimi sorarsaniz daha önce bu konuyu başka bir yerde görüştüğümüzde bu sonuç ortaya çikmişti
saygilar

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Gerçekten bilmiyordum. Daha önce konusu geçmiş olabilir fakat konuları oturup birbir okumakta hem zaman hemde konu ile ilgili başa gelmiş olay ister. Ne güzel, bu tür incelemeler yazıldıkça aydınlanıyoruz.:cool0000:

GP COSKUN
18/09/2009, 14:43
ne demek serdar abi
tabiki birbirimizi aydınlatıcaz yoksa burada ne işimiz var
aklıma bi özellik daha geldi bu arada ama ben bu özelliğine sinir oluyorum
aslına bakarsan özellik falan değil eksiklikte neyse işte
mesala bizim puntolarda arka park veya fren veya sinyal ampulü bozulduğu zaman
değiştirmek için arka stop lambasını komple sökmek gerekiyor
bu kadar saçmalık olur

emrequzel
18/09/2009, 14:57
walla bagaj olayını bende bilmiyordum yeni öğrendim..kimbilir daha ne bilmediğimiz özellikleri war gp lerimizin :)

gladiozan
18/09/2009, 15:31
ben bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için.

siromar
18/09/2009, 16:35
Güzel bilgi ben de yeni ogrendim. Aklıma gelmişti de kim inip kapatacak simdi diyip denememiştim
Ben de soyle bir bilgi ekleyim anahtar kontaktayken de anahtarla bagajı acamıyorsunuz:)

GP COSKUN
18/09/2009, 16:37
bak işte bende bu özelliğini bilmiyordum
iş çıkışında muhakkak bakıcam

h k
18/09/2009, 17:30
3 kusur yillik aracimda anahtar kontakta iken bagaj acilamama olayini daha gecenlerde kesfettim :)

hareket halinde iken bagaj acilmamasini ise simdi ogrenmis bulunuyorum , guzel bir ozellikmis. bilgi icin tesekkurler

Refiner
18/09/2009, 17:34
Bir arkadaşım yolda hareket halindeyken yanlışlıkla bagaj açma düğmesine basarak bagajı açtığını söylemişti. Galiba bahsi geçen çok düşük hız ile hareket ediyordu ki açıldı...

GP COSKUN
18/09/2009, 17:42
Bir arkadaşım yolda hareket halindeyken yanlışlıkla bagaj açma düğmesine basarak bagajı açtığını söylemişti. Galiba bahsi geçen çok düşük hız ile hareket ediyordu ki açıldı...

kesinlikle öyledir benim bunu öğrenmemde tam bir tsadüf eseri olmuştu
benim ufaklık düğmeye uzanıyo ben kızıyorum ben kızdıkça o daha çok basmak istiyor ama ben hep ondan önce yetişiyorum basmadan önce ensonunda tepem attı yolda giderken düğmeye bağararak basmaya başladım bi baktım açılmıyo
ufaklıkta sanki biliyomuş gibi karşımda kıkır kıkır gülüyordu

ABNEW
18/09/2009, 21:48
Ben de yeni öğrendim :) Bagaj açma düğmesine basıldığı zaman durunca otomatik olarak mı açılıyor yoksa tekrar düğmeye basmak mı gerekiyor ?

kukart
18/09/2009, 22:02
arka sileceklerin henüz yan sanayisi yok :)
buda benden olsun :)
(benim araca uygun olduğunu duydum aradım bulamadım)

alpimmm
18/09/2009, 22:53
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
PEKİİİİ

GRANDEPUNTOLARIMIZ HAREKET HALİNDE İKEN TORPİDODA BULUNAN BAGAJ AÇMA DÜĞMESİNE BASTIĞINIZDAN BAGAJ AÇILMIYO BASILI TUTSANIZDA AÇILMIYOR

valla bilmiyordum :) teşekkürler

HasanAliz
19/09/2009, 00:13
bende bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler

erosistanbul
19/09/2009, 02:07
Al benden de o kadar. bakalım daha ne sırlarını öğrencez.teşekkürler dostum, bişey daha öğrendik.
Merak ediyorum, henüz deneme cesaretim olmadı. Duallogic vites kullanan arkadaşlar araba hareket halindeyken vitesi hiç boşa(peygamber vitesi olayı) aldınızmı.saygılar.

GP COSKUN
19/09/2009, 02:07
Ben de yeni öğrendim :) Bagaj açma düğmesine basıldığı zaman durunca otomatik olarak mı açılıyor yoksa tekrar düğmeye basmak mı gerekiyor ?

hayır hayır açmak için tekrar düğmeye basmak gerekiyor

GP COSKUN
19/09/2009, 02:10
Al benden de o kadar. bakalım daha ne sırlarını öğrencez.teşekkürler dostum, bişey daha öğrendik.
Merak ediyorum, henüz deneme cesaretim olmadı. Duallogic vites kullanan arkadaşlar araba hareket halindeyken vitesi hiç boşa(peygamber vitesi olayı) aldınızmı.saygılar.

vitesi boşa alabilirsin tabi
ama bu yöntem şanzımana çok zararlı tekrar vitese geçmesi için komut verdiğinizde şanzımana birden bire yük bindiği için zarar veriyor
önemli bi konu bu kesinlikle boşa alarak kullanma aracını sonuçları çok kötü olabilir

erosistanbul
19/09/2009, 02:42
teşekkürler Ümit bey.2 gr kar yapcaz diye 1 depo parasından fazlasını servise vermeyelim.

plastro
19/09/2009, 04:15
Bende yeni öğrenmiş oldum teşekkürler

aykuting
19/09/2009, 05:02
Peki araçımızın kapılarını içeriden kitlediğimiz de tekrar içerden açılıabiliyor, şöle olsa idi daha güsel olmaz mı idi ; kapıları içeriden kilitlediğimiz zaman arka kapılar içerden acılmasa yani cocuk kiliti devreye girse, önler acılsada acılmasada olur, daha güzel olmazmı idi arkdalar içerden acılmasa idi...

makineman
19/09/2009, 07:02
Peki araçımızın kapılarını içeriden kitlediğimiz de tekrar içerden açılıabiliyor, şöle olsa idi daha güsel olmaz mı idi ; kapıları içeriden kilitlediğimiz zaman arka kapılar içerden acılmasa yani cocuk kiliti devreye girse, önler acılsada acılmasada olur, daha güzel olmazmı idi arkdalar içerden acılmasa idi...

Kesinlikle katılıyorum. Çocuklar için çok büyük bir önlem olurdu bu. Mesela 2001 Clio Hb lerde vardı. Şimdikileri bilmiyorum. Ancak çocuklu aileler için çok kullanışlı bir özellik.

GP COSKUN
19/09/2009, 09:02
teşekkürler Ümit bey.2 gr kar yapcaz diye 1 depo parasından fazlasını servise vermeyelim.

abicim bir depo parasıyla falan yırtarsan zil takıp oyna
enaz tahmini olarak 5-10 depo parasına falan mal olabilir
aman dikkat

evet bu söylediğin özelliği yapsalardı harika olurdu
şahsen bu eksikliği bizzat ben yaşıyorum
bende iki tane zıpır ufaklık var arkada yolculuk ediyorlar genelde ve tadbir olarak arka kapıların çocuk kilidi açık ama normalde arkadaşlarla bir yere falan gittiğimizde arkadan birisi ineceği zaman ilk önce direksiyon koltuğundan ben iniyorum arka kapıyı açıyorum
sanki makam şöförüyüz anasını satayım
bide ilk binen arkadaşlar ineceği zaman harst diye asılıyo kapının koluna açılmıyo diye bakalım bi gün birisi kopartacak ama
hadi hayırlısı

aykuting
19/09/2009, 15:48
evet bu söylediğin özelliği yapsalardı harika olurdu
şahsen bu eksikliği bizzat ben yaşıyorum
bende iki tane zıpır ufaklık var arkada yolculuk ediyorlar genelde ve tadbir olarak arka kapıların çocuk kilidi açık ama normalde arkadaşlarla bir yere falan gittiğimizde arkadan birisi ineceği zaman ilk önce direksiyon koltuğundan ben iniyorum arka kapıyı açıyorum
sanki makam şöförüyüz anasını satayım
bide ilk binen arkadaşlar ineceği zaman harst diye asılıyo kapının koluna açılmıyo diye bakalım bi gün birisi kopartacak ama
hadi hayırlısı

gercekden cok sıkıntılı ve ihtiyaç duyulan bi özellik bizinkiler de yok 2011lerde olur artık:D yada olsun

erosistanbul
20/09/2009, 00:54
Geçen gün bir özellik daha keşvettim.içerde kontağı kapatınca camlar açıkken cam otomatikleri aktif.sürücü istediği gibi camlarla oynayabiliyor. taki kapıyı açıncaya kadar.

djtalip
20/09/2009, 03:24
walla bende bilmiyordum coşkun abi bilgilendirmen için teşekkürler...

TEZEL PUNTO 45
20/09/2009, 03:45
bende bilmiyordum tesekkurler bılgı ıcın :)

ABNEW
20/09/2009, 15:48
Geçen gün bir özellik daha keşvettim.içerde kontağı kapatınca camlar açıkken cam otomatikleri aktif.sürücü istediği gibi camlarla oynayabiliyor. taki kapıyı açıncaya kadar.

Erhan, sanıyorum bunun bir süresi vardı.5dk. kadar ya da kapılar açılana kadar kontak kapalı olarak camlara müdahale edilebiliyor...

Ogulcan.Öğüt
20/09/2009, 17:57
Erhan abi Bilmiodum onu binince onu deniycem hemen Teşekkrler =)) Bilinmeyen Özellikler die topic açsak iyi şeyler cıkcak gibi =))

34ozkankurtuldu34
20/09/2009, 19:15
Merhaba bende aracımı yeni aldım hemen hemen birçok özelligini bilmiyorum desem yeri kitapçıgı okumaklada olmuyor sanırım bana biraz bilgi verebilirmisin 1.4 fire active 2007 model sıralı lpg taktırdım eco tech ve inanırmısın bilmem ama uzun yolda 90 ve 100 aşmadıımda 270 kilometrede 30 tl yaktı gazı takat kişi yakın kilometrede 170 liranın altına düşmez demişti 111 liraya kadar düştü bence punto 10 numara bir araç bundan önce megane 1.6 coupe vardı oda gazlıydı 145 liranın altına düşmemişti kilometrede ama punto süper ve konforlu paylaşmak istedim sizinle bunları eger bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim görüşmek ümidiyle...

KaGaN
20/09/2009, 22:25
bende sürekli kapıları kitlerken yaa bagajı açarsam yanlışlıkla die düşünüp duruyordum korkum boşaymış valla hiç aklımama gelmemeişti teşekkürler: :D:D:D:D

GP COSKUN
20/09/2009, 22:28
Erhan, sanıyorum bunun bir süresi vardı.5dk. kadar ya da kapılar açılana kadar kontak kapalı olarak camlara müdahale edilebiliyor...

arda haklısısn belli bir zaman zarfında aktif halde camlar
daha sonra de aktif oluyor

erosistanbul
20/09/2009, 23:46
arda haklısısn belli bir zaman zarfında aktif halde camlar
daha sonra de aktif oluyor

Acaba ne kadar süre sonra de aktif oluyor.Yarın dakka tutacağım.

ABNEW
20/09/2009, 23:50
Acaba ne kadar süre sonra de aktif oluyor.Yarın dakka tutacağım.

Söylediğim gibi 5dk. olması gerekiyor.Sonucu bekliyoruz :)

erdiyilmaz
21/09/2009, 02:41
valla bence; gp'nin en bilenmeyen ozelligi, su dijital klima ekraninin tus kombinasyonuyla yol bilgisayari gibi kullanilmasi olsa gerek :D

eminb
22/09/2009, 18:31
Merhaba Erdi;Bu özelliği bende bilmiyorum.Nasıl oluyor

xcruelx
23/09/2009, 10:52
Kesinlikle katılıyorum. Çocuklar için çok büyük bir önlem olurdu bu. Mesela 2001 Clio Hb lerde vardı. Şimdikileri bilmiyorum. Ancak çocuklu aileler için çok kullanışlı bir özellik.

Arkadaşlar arka kapılarda küçük bir delik var orda çocuk kilidi var. Anahtarla cevirince zaten arka kapıların içerden açılma şansı kalmıyor.

Ogulcan.Öğüt
23/09/2009, 11:22
Uğur abi tam olarak nerde o delik bilmiodum bunu :S

pdr42
23/09/2009, 11:34
arka kapıyı acınca kapı dilinin altında olsa gerek orada siyah bir delik var gpnin anahtarını takttıgın zaman aktif oluyor. evet bencede gp nin en bilinmeyeni bu klima ekranında motorun ozelliklerini gormek bununla ilgili topicte var burada. simdi bazı bilinen ozellikler yazılmıs buraya bende ona binaen follow me home far diyorum:)) biliniyodur da bilmeyen varsa bilgilensin diye soyluyorum. bir diger ozellik ise direksiyon aydoınlatması cam otomatigi aydıonlatması ayna ayar dugme aydınlatması araba calısınca yanıyor yani parkları acmaya gerek yok ve stop edince belli bir muddet yanıyor hatta kappıyı kilitleyinceye kadardı galiba aam bundan emin degilim. silecek demişler 30 lriaya yan sanayi aldım opel yeni corsalarla aynı imiş bizim silecekler aklınızda bulunsun.:)) ben aslında farklı bir topik acıp arabanın kac binde ne kadar km gittigini nelerinin degisitigini yazmayı dusnuyorum

agaytan
23/09/2009, 11:51
arka kapıyı acınca kapı dilinin altında olsa gerek orada siyah bir delik var gpnin anahtarını takttıgın zaman aktif oluyor. evet bencede gp nin en bilinmeyeni bu klima ekranında motorun ozelliklerini gormek bununla ilgili topicte var burada. simdi bazı bilinen ozellikler yazılmıs buraya bende ona binaen follow me home far diyorum:)) biliniyodur da bilmeyen varsa bilgilensin diye soyluyorum. bir diger ozellik ise direksiyon aydoınlatması cam otomatigi aydıonlatması ayna ayar dugme aydınlatması araba calısınca yanıyor yani parkları acmaya gerek yok ve stop edince belli bir muddet yanıyor hatta kappıyı kilitleyinceye kadardı galiba aam bundan emin degilim. silecek demişler 30 lriaya yan sanayi aldım opel yeni corsalarla aynı imiş bizim silecekler aklınızda bulunsun.:)) ben aslında farklı bir topik acıp arabanın kac binde ne kadar km gittigini nelerinin degisitigini yazmayı dusnuyorum
klimadan nasıl motor özelliği görülüyor.. hangi topikde bunlar bilgilendirebilirmisiniz

femoli
23/09/2009, 12:02
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/244-yol-bilgisayari-hakkinda.html

buda linki ben çok denemiştim :)

makineman
23/09/2009, 12:04
Arkadaşlar arka kapılarda küçük bir delik var orda çocuk kilidi var. Anahtarla cevirince zaten arka kapıların içerden açılma şansı kalmıyor.
Bizim bahsettiğimiz, sizin anlattığınız çocuk kilidi değil. Kapıların içeriden merkezi kilitle kitlenmesi durumunda arkaların içeriden açılmaması. İkisi farklı şeyler. Başka araçlarda gördüm ve bizzat kullandım. Çocuklu aileler için büyük kolaylık. Yoksa her defasında arka kapılardaki çocuk kilidi damaklarını indirmek çok kullanışlı bir özellik değil.

GP COSKUN
23/09/2009, 12:11
bi özellik daha
ön silecekler çalışır durumdayken geri vitese taktığınızda arka silecek otomatik olarak çalışıyor

ABNEW
23/09/2009, 13:41
...... bir diger ozellik ise direksiyon aydoınlatması cam otomatigi aydıonlatması ayna ayar dugme aydınlatması araba calısınca yanıyor yani parkları acmaya gerek yok ve stop edince belli bir muddet yanıyor hatta kappıyı kilitleyinceye kadardı galiba aam bundan emin degilim.......

Mustafa, sanıyorum bu ışıkların yanmasıyla camların kontak kapalı açılıp kapatılabilmesi birbiriyle bağlantılı.Yani aynı süre boyunca ışıklar yanık kalıp camlar açılıp kapatılabilmekte...

ocean_1919
23/09/2009, 14:13
Bizim bahsettiğimiz, sizin anlattığınız çocuk kilidi değil. Kapıların içeriden merkezi kilitle kitlenmesi durumunda arkaların içeriden açılmaması. İkisi farklı şeyler. Başka araçlarda gördüm ve bizzat kullandım. Çocuklu aileler için büyük kolaylık. Yoksa her defasında arka kapılardaki çocuk kilidi damaklarını indirmek çok kullanışlı bir özellik değil.
Aracın içindeyken uzaktan kumanda ile kilitleyip deneyin. Sanırım açılmıyordu içeriden bile. İlk aldığım zamanlardan aklımda öyle kalmış.

makineman
23/09/2009, 15:30
Aracın içindeyken uzaktan kumanda ile kilitleyip deneyin. Sanırım açılmıyordu içeriden bile. İlk aldığım zamanlardan aklımda öyle kalmış.
Bahsettiğiniz özellik deadlock özelliği ve maalesef araçlarımızın Türkiye'ye ithal edilen versiyonlarında bulunmuyor.

xcruelx
24/09/2009, 18:08

İçeri den yada dışarıdan fark etmez. Merkezi kilitle kitlendiğinde içerden kapılar açılabiliyor. Ama o tırnagı döndürdüğünüzde arkalar açılmıyor. Peki neden sadece arkada o özellik? Acaba çocuk ların içerden kapıları açmaması için olabilirmi? Arkadasım senin dediğini bazı araclar ayrı bir tuş ile yapılabilicek hale getirmiş. Aradaki fark bu. Bazı araclarda otomatik tek tuşla arkalrın içerden açılmasını engelliyorsun. Bizimki manuel tırnagı ceviriyorsun. Burda tek sıkıntı arac a çocuklar bindimi onu çevirmek yetişkin bindimi tekrar cevirmektir. Oda eğer çocuku sahibi oldugunda çocukların aklı erene kadar onu cevrili tutcaksın. Mesela benim araç ta cam otomatiğini yanında tek tuş var. onun sayesinde arka camların arka cam otomatiğinden açılmasını ve kapanmasını engelliyorsun. Keşke benzer şekilde kilitte tuşlu olsaydı. Ne yapalım cekeceğiz artık.

Bana göre Grande puntonun en bilinmeyen özelliği sedan versiyonunun Türkiyede ürecetilicek olması idi.

Ogulcan.Öğüt
24/09/2009, 18:12
Gp nin sedanı mı üretilio :S:S

silentscream
24/09/2009, 22:29
ön sağ kapıyı kumanda ile değilde anahtar ile actığımızda içerden kapı açma tuşu işlev görmüyor.illa ki sürücü tarafını açmak gerekiyor.

bagajın hareket halinde açılmamasını da tesadüf olarak keşfetmiştim.

Saygılar iyi akşamlar...

by_memur
25/09/2009, 10:09
coşkun bey haklı bilmeyenler var ben gibi :)

xcruelx
25/09/2009, 10:50
Gp nin sedanı mı üretilio :S:S
Arkadasım dikkat edersen " üretilicekti di " ibaresi kullandım. 2006 yılınca konusu geçti hatta bir prototip bile dolaştı. Fakat nedense rafa kaldırıldı. aradan gecen zamandan tekrar yola koydular. Sonra dediler punto sedan olmasın farkı bir arac olsun. maliyet fazla laşınca tekrar sitilize ettiler. çok değiştirdiler arabayı. Sonuçta karşımıza linea çıktı. :)

GP COSKUN
25/09/2009, 10:59
zaten benim gözümde linea
grande puntonun sedanı

GP COSKUN
30/12/2009, 22:58
belki bilen arkadaşlar vardır ama
ben bu sabah farkettim
tavan lambasını açık bıraktığınızda belli bir süre sonunda kendiliğinden kapanıyor
bu sabah arabaya bindiğimde tavan lambasının açık olduğunu fakat yanmadığını fark ettim lambayla oynayınca yandı
emin olmak için şirkette bir daha denedim yine kendiliğinden sönmüştü

Romeo_er2
30/12/2009, 23:45
valla geçen gün 1.5 yıldır bulamadığım bişeyi buldum:D aracın ön kol dayaması öndeki elciği çekip aşşağı itince bir kademe daha aşşağıya iniyormuş :D bana eski hali çok rahatsız geliyodu yüksek kalıyodu..şu an nasıl memnunum anlatamam çok mutlu oldum :D düşünün 2. puntomda anca keşfettim..

xcruelx
31/12/2009, 13:50
valla geçen gün 1.5 yıldır bulamadığım bişeyi buldum:D aracın ön kol dayaması öndeki elciği çekip aşşağı itince bir kademe daha aşşağıya iniyormuş :D bana eski hali çok rahatsız geliyodu yüksek kalıyodu..şu an nasıl memnunum anlatamam çok mutlu oldum :D düşünün 2. puntomda anca keşfettim..

:) Valla ben aracı çalıştırmadan ilk onu keşfettim. Keyfime düşkünüm herhal.

femoli
31/12/2009, 14:00
ertuğ aferin güzel bir buluş :D

emrequzel
31/12/2009, 14:09
Ertuğ walla dediğin yeri anlamadım :) neresi oluo tam olarak :)

KaGaN
31/12/2009, 15:04
Harbiden nasıl bir kol o yaa ertuğ :) fotosdu felan varsa koysana :D Bizmi kabiliyetsiziz ne :)

OzzY
31/12/2009, 16:41
belki bilen arkadaşlar vardır ama
ben bu sabah farkettim
tavan lambasını açık bıraktığınızda belli bir süre sonunda kendiliğinden kapanıyor
bu sabah arabaya bindiğimde tavan lambasının açık olduğunu fakat yanmadığını fark ettim lambayla oynayınca yandı
emin olmak için şirkette bir daha denedim yine kendiliğinden sönmüştü
20 dakika sonra kesiyo :)

StrawBeeRy
31/12/2009, 16:50
Kolçağı aşağı yukarı hareket ettirdikçe hafif çıt çıt hissediyorsunuz zaten 3 kademeli olması lazım

xcruelx
01/01/2010, 12:13
Kolçağı aşağı yukarı hareket ettirdikçe hafif çıt çıt hissediyorsunuz zaten 3 kademeli olması lazım

Yenilerde o çıtlarda kalıyor. atlatmak için arkadaşın elcik diye tabir ettiği şeyi cekiyorsunuz.aksi halde kalıyor öye.

StrawBeeRy
01/01/2010, 14:13
Yenilerde o çıtlarda kalıyor. atlatmak için arkadaşın elcik diye tabir ettiği şeyi cekiyorsunuz.aksi halde kalıyor öye.

Eskilerdede öyle kolçağı tuttup yukarı kaldırırken alttan ufak bir elçik var onu kaldırdıktan sonra aşağı yukarı hareket ediyor

By_Static
01/01/2010, 16:10
ben direksiyonu kemdime doru çekmeyi geç örendim oda tanıtım videosundan yoksa hala bilmiyodum....
birde sağ ön kapının çıta altında buton var buda araç kaza yapınca kendini kitler çalışmazmış beyinle alakalıymış o butona basınca çalışırmış tekrar...

cann
02/01/2010, 21:51
ben direksiyonu kemdime doru çekmeyi geç örendim oda tanıtım videosundan yoksa hala bilmiyodum....
birde sağ ön kapının çıta altında buton var buda araç kaza yapınca kendini kitler çalışmazmış beyinle alakalıymış o butona basınca çalışırmış tekrar...

ben o söylediğin butonun,herhangi bir kaza olduğunda yangın çıkmasını önlemek için yakıt akışını otomatik olarak kesen bir önlem olarak biliyodum,kitapçığında öyle yazıyodu sanki:)

gurik
02/01/2010, 22:10
yakıt atalet sensörü. içindeki çelik bilye darbe çok güçlü ise devreleri kesiyor.

mervv
02/01/2010, 22:33
Güzel bilgi ben de yeni ogrendim. Aklıma gelmişti de kim inip kapatacak simdi diyip denememiştim
Ben de soyle bir bilgi ekleyim anahtar kontaktayken de anahtarla bagajı acamıyorsunuz:)

o değilde bn arabayı ilk aldığımda bi süre problem yaşadım. çalıştıracağım zaman anahtarı kontağa soktuğumda direksiyon kilitliyse bi tarafından asılıp bi yandan kontağı zorlayıp açmaya çalışırken hep o anahtar üzerindeki bagaj düğmasine basıyodum.. her seferinde araç çalıştıktıktan sora inip bagajı kapatıyodum çok sinir bozucu :D sonradan alıştım tabi

JASMINE
02/01/2010, 22:42
o değilde bn arabayı ilk aldığımda bi süre problem yaşadım. çalıştıracağım zaman anahtarı kontağa soktuğumda direksiyon kilitliyse bi tarafından asılıp bi yandan kontağı zorlayıp açmaya çalışırken hep o anahtar üzerindeki bagaj düğmasine basıyodum.. her seferinde araç çalıştıktıktan sora inip bagajı kapatıyodum çok sinir bozucu :D sonradan alıştım tabi

Bende ilk zamanlar onu çok yaptım Merve :)

mervv
02/01/2010, 23:13

ön kol dayaması??? sanırım bnm aracımda böyle bişey yok :S

valla bence; gp'nin en bilenmeyen ozelligi, su dijital klima ekraninin tus kombinasyonuyla yol bilgisayari gibi kullanilmasi olsa gerek :D

bide bunu çözsem tam süper olucak :D

erdiyilmaz
02/01/2010, 23:18

Merhaba Erdi;Bu özelliği bende bilmiyorum.Nasıl oluyor

klima ekranindan arac ile ilgili anlik verilere ulasmak ve yol bilgisayari gibi kullanmak icin yapilmasi gereken adimlar:

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/244-yol-bilgisayari-hakkinda.html#post4346

djital klima ekranindaki kodlarin anlamlari:

https://forum.grandepuntotr.com/173015-post9.html

mervv
02/01/2010, 23:44
klima ekranindan arac ile ilgili anlik verilere ulasmak ve yol bilgisayari gibi kullanmak icin yapilmasi gereken adimlar:

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/244-yol-bilgisayari-hakkinda.html#post4346

djital klima ekranindaki kodlarin anlamlari:

https://forum.grandepuntotr.com/173015-post9.html

emeğine sağlık süper olmuş taa...

sarıyım ya ben ağır geldi bna :D

denk gelirde bigün gp buluşmalarında tanışırsak zahmet olmazsa bna bi öğretirsen çok sevinirm :)

erdiyilmaz
02/01/2010, 23:51
emeğine sağlık süper olmuş taa...

sarıyım ya ben ağır geldi bna :P :D

denk gelirde bigün gp buluşmalarında tanışırsak zahmet olmazsa bna bi öğretirsen çok sevinirm :)

agir gelecek bir durum yok aslinda, arac calisirken resimde gosterdigim tusa bir sure basili tutunca, klimadaki tum tuslar yanip sonmeye basliyor sonra sabit kaliyor. sabit kaldiktan sonra yine ayni tusa basarak 00-99 arasinda istediginiz bir degeri okuyabilirsiniz. ancak o degerlerin tam olarak manasini cozemedik. servislere de sorduk onlardan da net bir yanit gelmemisti. ikinci linkte liste var ancak pek saglikli degil.

yasemin abla yakinda izmir'de bulusma ayarlayacak, o size orada anlatir :)

mervv
03/01/2010, 00:18
kusura bakma bn direk alttaki linke tıkladım haliyle açılan listeden hiçbirşey anlamamıştım..sonradan inceledim oldukça ilginç süper bir keşif en yakın zamanda aracımda denicem teşekkür ederim ;)

erdiyilmaz
03/01/2010, 00:24
kusura bakma bn direk alttaki linke tıkladım haliyle açılan listeden hiçbirşey anlamamıştım..sonradan inceledim oldukça ilginç süper bir keşif en yakın zamanda aracımda denicem teşekkür ederim ;)
rica ederim, kolay gelsin, sayilarin anlamlarini tam cozerseniz bize de soylersiniz artik :)

mervv
03/01/2010, 00:35
ni demek :D

acer
04/01/2010, 14:54
yüksek hızda sert fren yapıldığı zaman dörtlü flaşörler bir kaç sani yanıyo.

gp_ugur
10/01/2010, 21:22

4lü flanşörlerin yanması abs sisteminin devreye girdiğini gösterir

KaGaN
10/01/2010, 21:50
Arkadakini uyarmak için bence çok güzel bir özellik puntomuzda olamsıda daha sevindirici :)

muratokay
23/01/2010, 00:17
Bugün kullanım kitapçığını tekrar gözden geçirirken daha önce farkına varmadığım bikaç şey gördüm:

soldaki menü tuşlarından +/- düğmelerini kullanarak panelin aydınlığını azaltıp artırabiliyormuşuz
klima sisteminde sorun olmaması için kışın her ay en az 10 dk. çalıştırmalıymışız
Arka sileceklerin kumandası çalışırtırma konumuna getirildiğinde şu 3 şekilden birinde çalışıyor:

Eğer ön silecekler çalışmıyorsa aralıklı çalışıyorlar
Ön silecekler çalışyorsa senkronize halde ancak önün yarı frekansında çalışıyorlar
Geri viteste devamlı çalışıyorlar

Çarpışma sonrası fuel cut-off olursa sistemi yeniden aktif hale getirmek için anahtar MAR konumuna getirilip sonra sırasıyla sağ sinyal- nötr - sol sinyal - nötr - sağ sinyal- nötr- sol sinyal - nötr - sonra anahtar STOP konumuna alınıyormuş
Merkezi kapı kilidi açıkken ön kapılardan birinin kolunun çekilmesi o kapının kilidini açar. Arka kapıların kilidinin açılması için arkadaki kapının içerden açılması gerekir
Akım olmadığı zaman arka kapıları kilitleyebilmek için çocuk kilidinin tam tersi şekilde işleyen bir sistem varmış. Ayar yeri çocuk kilidi ayarının üzerinde, yine anahtarla etkinleştiriliyor.

smartmavi
23/01/2010, 02:33

tüm modellerde var mı? ben sert fren yapınca genelde manuel olarak dörtlüleri yakıyorum.

Sert frende dörtlüleri yakıyorsa kontrol panelinde yeşil oklar yanıp yine "tık tık" yapıyomudur acep?
:)

cpeloo
23/01/2010, 09:05
hemen birşey daha soyleyeyim.....otomatik olan camların....2 tane modu var..Madem özelliklerden bahsediyoruzz....

1.mod (echelon mod): cam acma tusuna tamamen basılı tutup en alta kadar indiriyoruz, tekrar en üste çekmek için basılı tutuyoruz.(elimizi tuştan cekmeden 2 sanıye alta ve 2 sn üstte basılı tutuyoruz) Sonuç:cam her dokundugunuzda parça parça acılmaya başilıyor yani;elini ne kadar basılı tutarsan o oranda iniyor...

2.mod : genel olarak kullanılan (default modu) 1 de anlattığım olay ile tekrar geçiş yapılıyor sonuç:cam acma tuşunu 1 sanıye basılı tutup cekerek camı en aşağıya kadar indiriyor...aynı şekilde tuşu 1 saniye basılı tutarak camı full olarak yukarıya cekiyor..

Deneyin göreceksiniz....

GP COSKUN
23/01/2010, 09:32
hemen birşey daha soyleyeyim.....otomatik olan camların....2 tane modu var..Madem özelliklerden bahsediyoruzz....

1.mod (echelon mod): cam acma tusuna tamamen basılı tutup en alta kadar indiriyoruz, tekrar en üste çekmek için basılı tutuyoruz.(elimizi tuştan cekmeden 2 sanıye alta ve 2 sn üstte basılı tutuyoruz) Sonuç:cam her dokundugunuzda parça parça acılmaya başilıyor yani;elini ne kadar basılı tutarsan o oranda iniyor...

2.mod : genel olarak kullanılan (default modu) 1 de anlattığım olay ile tekrar geçiş yapılıyor sonuç:cam acma tuşunu 1 sanıye basılı tutup cekerek camı en aşağıya kadar indiriyor...aynı şekilde tuşu 1 saniye basılı tutarak camı full olarak yukarıya cekiyor..

Deneyin göreceksiniz....

suat bu modlar arasında nasıl geçiş yapabiliyoruz
bunun bir ayarı varmı benim camlar hep echelon mod da çalışıyor

KaGaN
23/01/2010, 11:59
Coşkun abi moda kendin geçiosun.Yani cam tuşuna uzun ve kısa dokunuşlarla belirliyebiliyorsun..Ekstra mod değiştiren bir tuş olduğunu sanmıyorum..

ystuning61
23/01/2010, 15:17
Yeni üyeler için faydalı şahsen ben bilmiyordum teşekkür ederim.

cpeloo
23/01/2010, 19:58
herhangi bir tuş yok normal camı açar gibi açıyorsun ama tek fark tam açıp(iste burada tuşu 2 saniye kadar basılı bekletiyorsun)-tam kapıyorsun.....bunu 1 döngü olarak düşünürsek=1.mod

2.döngüyü tamamlarsan (2.mod) bu ikisi arasındaki değişim bu şekilde sürüp gidiyorr..

bu arada kumandalı anahtardaki kilit açma tuşuna basılı tutunca camların otomatik açıldığını,,,kapatma tuşuna basılı tutuncada camları otomatik yukarı çekip aracı kilitlediğini söylememe gerek yoktur...bunu herkes biliyordur herhalde...Bunu Dipnot olarak kabul edin :)

alperyonar
23/01/2010, 21:43
eet sert frenlemelerde bende genelde 4 lü flaşörleri kendim yakıyorum. bu her model de yok o zmn??

emrequzel
24/01/2010, 03:20
aynen ... kumandadan cam kontrolu de her model de mevcut eğil

KaGaN
24/01/2010, 15:02
Galiba o biraz şansa denk gelmiş.Bir çok active modelinde yokken bende var :) bu çok garip

detay
24/01/2010, 18:33
Galiba o biraz şansa denk gelmiş.Bir çok active modelinde yokken bende var :) bu çok garip

Ben de yok...

magic
24/01/2010, 23:46

Deneyin göreceksiniz....

Opellerde de aynı özellik var. Bende buradan yola çıkarak acaba olurmu diye denedim ama ne yazıkki olmuyor. GP'lerin hepsinde olduğu söyleniyor ama ne maalesef yok. Yazılımla mı alakalı acaba???

axi
25/01/2010, 02:30
faydalı bilgiler için teşekkürler...

pilotender
25/01/2010, 02:55
Opellerde de aynı özellik var. Bende buradan yola çıkarak acaba olurmu diye denedim ama ne yazıkki olmuyor. GP'lerin hepsinde olduğu söyleniyor ama ne maalesef yok. Yazılımla mı alakalı acaba???

Valla bende de olmadı. Dün buradan okuyunca bugün ilk işim denemek oldu. Benim araba 2006 model 1.4 fire active. Acaba, bahsettiğiniz özellik dynamic olanlarda filan mı var sadece?

KaGaN
25/01/2010, 10:06
Valla bende de olmadı. Dün buradan okuyunca bugün ilk işim denemek oldu. Benim araba 2006 model 1.4 fire active. Acaba, bahsettiğiniz özellik dynamic olanlarda filan mı var sadece?
Benimki active ve var dynamiclerde standart herladede activelerinde bazılarında var bazılarında yok:)

acer
25/01/2010, 17:28
4lü flanşörlerin yanması abs sisteminin devreye girdiğini gösterir

ama her abs devreye girdiği zaman yanmıyor. zannedersem yüksek hız olması lazım. dün denedim, karda bayağı bi kaydım abs devreye girdi fakat flaşörler yanmadı

gadget
17/07/2011, 12:59
daha önce plaka lambalarından biri arıza yapmıştı,

araba direk plaka lambası arızalı kontrol et demişti, baya şaşırmıştım,

yeni bombası beni baya etkiledi,

(ingilizce olarak tabiiki Türkçe de nasıl yazıyor bilmiyorum)
sol taraftaki sinyal lambasında arıza var kontrol et gibi bişey yazdı,

neyse yaktım sinyali bi bakim dedim, evet sinyal çalışmıyor ama onun yerine araba sol stop ve park lambalarını yakıp söndürüyor yani amaerikan sinyal yapıyo, baya bi şaşırdım :)

WiSTaRiA
17/07/2011, 13:18
Puntolarımız sihirli yumurta gibi... Neresinden ne çıkacağı belli değil :D:D:D

byspayn
17/07/2011, 16:37
Güzellik ayrıntıda gizlidir. Güzel özellik ;)

Bolu_Beyi
17/07/2011, 18:53
Yaklaşık 1 yıldır punto kullanıcısıyım :) Bugün konuyu komple okudum özellik meraklısı olmadığımdan olsa gerek yazılanların çoğunu bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim :) Follow me home farları bile geçen hafta bir konuda görüp öğrenmiştim :) Ama beni rahatsız eden en kötü özellik camların tek dokunuşla komple aşağı inmemesi yani echolon modu sanırım. bi kaç sayfa önce bir arkadaş bunun üstesinden gelmiş ilk deniyeceğim özellik bu olucak teşekkürler.

aslanerh
17/07/2011, 19:47
öncelikle mesajların hepsini ben de okudum, güzel bilgiler varmış, teşekkür ederim.

bence punto kullanıcısı olmayanların bilmediği en önemli özellik ise verdiğiniz paranın hakkını veren bir araç olması. 10 yıl önce çıkan araçları referans alıp marka adı "fiat" diye grande punto gibi bir aracı almayanlara sözüm!

hilmiusta
17/07/2011, 20:05
bu ozellıgı ben de bılmıyordum tsk ler

hilmiusta
17/07/2011, 20:07
bırde su kılımanın ozellıklerını ogrene bılsek ıyı olacak hanı su hızı gosterıyormus ben kurcaladım bır suru bı seyler cıkıyor ama bı sey bıldıgım yok

stamariacos
17/07/2011, 23:57
hepsini tektek okudum gerçekten önemli bilgiler.birtanede ben ekliyeyim.
kontak anahtarını çıkardıktan sonra sinyal kolunu kendinize çekin farlar yanacak ve 30-60-120 diye seçenek çıkacak.bunlar saniye seçenekleri.aracınızı kilitleyip evin yolunu tutun 30 saniye vs. sonra farlar otomatik olarak kapanıcak.
umarım faydalı olur.

aslanerh
18/07/2011, 09:07
bu özellik "follow me home" özelliği zaten. yazılmıştı daha önceki mesajlarda

hepsini tektek okudum gerçekten önemli bilgiler.birtanede ben ekliyeyim.
kontak anahtarını çıkardıktan sonra sinyal kolunu kendinize çekin farlar yanacak ve 30-60-120 diye seçenek çıkacak.bunlar saniye seçenekleri.aracınızı kilitleyip evin yolunu tutun 30 saniye vs. sonra farlar otomatik olarak kapanıcak.
umarım faydalı olur.

akca37
18/07/2011, 10:17
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
PEKİİİİ

Teşekkür ederiz, peki evolarında bir özelliği var, grandemde varmıydı hatırlayamıyorum, araçta birisi varken kapıları uzaktan kumandayla kitlediğinizde, içerden kilit açma özelliğini kullanarak araç içinde bulunan yolcu kapıları açamıyor , biliyor muydunuz ?

10UR
18/07/2011, 10:42
Ben bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu yararlı bir güvenlik önlemi bence bilgilendirme için teşekkürler.

maccoder
18/07/2011, 11:32
Gerçekten yararlı bilgiler hepsini okumaya çalıştım bir de benim keşfettiğim şöyle bir özellik var pek biliniyor mu bilmiyorum ama burada yazılmamış sanırım. Camlar açık ise ve acilde işimiz varsa arabayı kapatıp indik birde baktık camlar açık kalmış gir kontak aç camları kaldır yerine şöyle bir şey yapıyoruz anahtarı kapıdaki kilit yerine sokup sol tarafa cevirip bekliyoruz bütün camlar kapanıyor. (tabi 4 cam otomatikse) aynı şekilde sağ tarafa doğru cevirip beklerseniz camları hepsini açıyor. bende skydom var birde onu bu şekilde açıp kapayabilseymiş güzel olacakmış ama skydomeyi kapatıp açmıyor bu şekilde.

okaya
18/07/2011, 12:35
çok teşekkür ederim Allah razı olsun bende şimdi öğrendimç

ultramarine
23/07/2011, 15:32
arkadaşlar şu bagajı torpidodan açma olayı için evolarda varmı acaba bilgisi olan varmı.

blackhawk
23/07/2011, 16:50
Bildiğim kadarıyla evo da dışardan açma özelliği olduğu için içerden kumanda özelliği yok. Birde yüksek hızda giderken ani fren yaptığınızda panik fren yani 4 lü flaşörler devreye giriyor. Abs ile ilgisi yok bu tamamen ayağınızıgazdan çekip frene basma hızıyla ilgili...

blackhawk
23/07/2011, 16:53
Dynamic modellerde anahtardan açma düğmesine 1 kere basın kapılar açıldıktan sonra 2-3 sn basılı tutarsanız 4 cam açılır aynı işlemi kapatma için kapatma tuşuna 1 kere basın kapılar kapansın 2-3 sn basılı tutarsanız camlar tamamen kendi kapanır. Bilenler vardır ama yazayım dedim...

WiSTaRiA
23/07/2011, 17:17
Grandelerin bazı modellerinde farklı özellikler mevcut... Benim puntişimde de ani frande 4 lü flaşör çalışıyor... Tecrübeyle sabit...

xnode
23/07/2011, 18:04
Şu camları kaldırıp indirme işini beceremedim. Bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

blackhawk
23/07/2011, 18:31
Gayet kolay kumandadan kapıları aç sonra açma düğmesine basılı tut 4 lü flaşörler farklı yanıp sönecek cam açılıncaya kadar basılı tut basmayı bıraktığında cam açılması duruyor o yüzden ne kadar açılmasını istiyorsan o kadar basılı tut.

krm1983
23/07/2011, 18:36
kapılardan herhangi birini anahtarla açın arabaya bindiğinizde bagajı da açamazsınız. kontak şart.
sürücü kapısından açarsanız bagaj düğmesi çalışır.

xnode
23/07/2011, 18:41
Gayet kolay kumandadan kapıları aç sonra açma düğmesine basılı tut 4 lü flaşörler farklı yanıp sönecek cam açılıncaya kadar basılı tut basmayı bıraktığında cam açılması duruyor o yüzden ne kadar açılmasını istiyorsan o kadar basılı tut.

O kısmı anladım anlamadığım kısım "kapıları aç sonra açma düğmesine basılı tut" buradaki "sonra" açtıktan sonra düğmeyi bırakıp ikinci kez basmak manasında mı yoksa ilk basışta elimizi çekmeden mi ?

ahmet673
23/07/2011, 18:52
O kısmı anladım anlamadığım kısım "kapıları aç sonra açma düğmesine basılı tut" buradaki "sonra" açtıktan sonra düğmeyi bırakıp ikinci kez basmak manasında mı yoksa ilk basışta elimizi çekmeden mi ?

merhaba bu özellik benim çok hoşuma gidiyor. ister elinizi çekin, açma tuşuna tekrar basın ve 2-3 saniye öyle bekleyin, isterseniz elinizi tek seferde çekmeden 2-3 saniye bekleyin ikisindede oluyor.

blackhawk
23/07/2011, 19:23
Cevap verilmiş sanırım

onderbaki
26/07/2011, 19:33
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
PEKİİİİ

selamlar.

evo dada var mı bu düğme bi kurcalayım bakim.

k0d3r
26/07/2011, 22:00
selamlar.

evo dada var mı bu düğme bi kurcalayım bakim.

Evo da yok

ultraslan33
27/07/2011, 00:38
bende yeni öğrendim bilgi için teşekkürler coşkun bey..

hilmiusta
27/07/2011, 01:13
arkadaslar baska ozellık bılen varmı su dıjıtal klımada gosterge resmen devır gostergesı oluyor bır suru ozellık var ama bılmıyourz

edelsang
27/07/2011, 06:30
benim araçta o düğme olmadığı için bilmiyordum :D

onderbaki
27/07/2011, 11:01
arkadaslar baska ozellık bılen varmı su dıjıtal klımada gosterge resmen devır gostergesı oluyor bır suru ozellık var ama bılmıyourz

o da nesi.
daha önce benzer bişeylerden bahsedilmişti ama bende olmadı.
nedir bu tam olarak?

asukasan
27/07/2011, 11:24
o da nesi.
daha önce benzer bişeylerden bahsedilmişti ama bende olmadı.
nedir bu tam olarak?

geçen ay bu özellik için baya uğraştım ancak olmamıştı, dün inat ettim oldu, şimdi araç dururken ve çalışır durumda olacak, klima kapalı konumdayken polen fitresinin ışı yanıyor ona 1 kere basın söndürün, sonra sürekli basarak bir süre bekleyin, klimanın tüm ışıkları yanacak ve polen filtresi butonu ile 37 nolu menüye girin, bu bölümde klimanın sağ göstergesinde deviri dijital olarak okuyabilirsiniz, yanlız 00 dan 99 a kadar menü özelliği var bu özelliklerin ne işe yaradığı forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz. menüler arasında polen filtresi butonu ile dolaşabiliyorsunuz, tüm özelliklerden çıkmak için klimayı kapatıp açmanız yeterli, yanlız dediğim gibi motor çalışacak ve durur pozisyonda olacaksınız, araç yürürken denedim menüye girmedi.

onderbaki
27/07/2011, 11:33
deneyelim

StrawBeeRy
27/07/2011, 11:35
geçen ay bu özellik için baya uğraştım ancak olmamıştı, dün inat ettim oldu, şimdi araç dururken ve çalışır durumda olacak, klima kapalı konumdayken polen fitresinin ışı yanıyor ona 1 kere basın söndürün, sonra sürekli basarak bir süre bekleyin, klimanın tüm ışıkları yanacak ve polen filtresi butonu ile 37 nolu menüye girin, bu bölümde klimanın sağ göstergesinde deviri dijital olarak okuyabilirsiniz, yanlız 00 dan 99 a kadar menü özelliği var bu özelliklerin ne işe yaradığı forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz. menüler arasında polen filtresi butonu ile dolaşabiliyorsunuz, tüm özelliklerden çıkmak için klimayı kapatıp açmanız yeterli, yanlız dediğim gibi motor çalışacak ve durur pozisyonda olacaksınız, araç yürürken denedim menüye girmedi.
abi bu polen filtresi hangisi oluyordu :) soldan kaçıncı düğme :)

krm1983
27/07/2011, 11:44
iç dolaşım düğmesi :)

StrawBeeRy
27/07/2011, 11:53
iç dolaşım düğmesi :)
https://a1107.hizliresim.com/11/7/27/3374.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

şu düğme yani şimdi kesin olarak ne yapıyoruz klima kapalıyken bu yanıyor.bir kere basıyoruz söndürüyoruz sonra uzun basılı tutuyoruz karşımıza menü çıkıyor 37. menüyü buuluyoruz tekrar düğmeye basıyoruz.hepsi bumu

asukasan
27/07/2011, 11:59
iç dolaşım düğmesi :D ulen bide dalga geçiyorlar yaw

asukasan
27/07/2011, 12:00
https://a1107.hizliresim.com/11/7/27/3374.jpg (https://goo.gl/mc9cY)

şu düğme yani şimdi kesin olarak ne yapıyoruz klima kapalıyken bu yanıyor.bir kere basıyoruz söndürüyoruz sonra uzun basılı tutuyoruz karşımıza menü çıkıyor 37. menüyü buuluyoruz tekrar düğmeye basıyoruz.hepsi bumu

evet aynen öyle yanlız bunları yaparken araç durur poziyonda ve motor çalışacak.

StrawBeeRy
27/07/2011, 12:01
evet aynen öyle yanlız bunları yaparken araç durur poziyonda ve motor çalışacak.
saol abi deneyeceğim bakalım yapabilicekmiyiz :)

krm1983
27/07/2011, 12:03
iç dolaşım düğmesi :D ulen bide dalga geçiyorlar yaw

estafurlah :)

segin
27/07/2011, 14:52
evo larda torpido soğutma özelliği yokmu yaw :( torpidoda hava kanalları var ama hiç soğuttuğunu görmedim :(

senergurbuz
27/07/2011, 15:10
bende yeni öğrendim teşekkür ederim bilgiiçin

Bolu_Beyi
28/08/2011, 03:35
Bilenleriniz varmı bilmiyorum ama yeni bir özelliği keşfettim Gp'lerin :)
Teybimizin Menu bölümüne girip Speed Volume bölümünü Hight moduna aldığımızda araç hızlandıkca teyb'de çalan şarkının sesi artıyor aynı şekil araç yavaşladığında otomatikman sesi kısılıyor... :) Benim çok hoşuma gitti bilmeyen arkadaşlara duyurulur...

cilem
28/08/2011, 03:37
valla ben bi moda almadım dediğinizi de görmedim yarın bakıcam merak ettim :) ama sanırım ilk sahibi biliyormus ben iki senedir hep o sekilde kullandım kendi kendine sesi açıyor kısıyor :) :)

Bolu_Beyi
28/08/2011, 03:40
Olabilir ;) Menu bölümünden Speed Volume ye bakın görüceksinizdir :)

skilic
17/09/2011, 01:58
Bir tanede benden: Araç hareket halideyken Menu tuşuna basınca birçok fonksyion güvenlik amaçlı gizlenmiş oluyor. Araç çok yavaş hareke ediyor veya duruyorsa menü içindeki alt başlıkları görebiliyoruz.

Romeo_er2
17/09/2011, 02:17
bende bikaç şey yazayım t-jet sportlarla ilgili..
t-jet motorlarda orjinal bujiler ngk iridium olarak çıkıyor..
t-jet in ön takımdaki çoğu parçasının yan sanayisi yok..
orj. turbo basıncı 0.9 peak 0.5-0.3 arası continious
baskı balatası çoğu punto ve fiatın haricinde valeo marka yerine LUK marka.
acil frende flaşörlerin yanması sadece seri2 gp larda mevcut..
t-jet sportlarda sürücü camı tek dokunuş fakat yolcu camı tek dokunuş açılmıyor..
sürücü koltuğunda yükseklik ayarı en dipte olunca yolcu koltuğunda olmadığı için biri aşşada biri yukarda kalıyor çok yüksek sürücü koltuğunun konumu komik oluyor :D

asil
17/09/2011, 19:57
bendende bitane teybin trafik info kısmı açık olduğu zaman trafik ve yol bilgisi hoporlölerden duyuluyor örnek tünel köprü otoban gibi hız şerit vs vs(izmir karşıyaka tünelinde bu uygulama var)araç fiorino

granded
18/09/2011, 04:45
evet bunu bende farkettim..bilecikte bir tünele girdim,radyo açıktı..birden radyo yayını kesildi ve '' lütfen farlarınızı yakınız , tünel içinde hız kurallarına uyunuz vb.'' gibi şeyler dinledim .

timurgoksel
18/09/2011, 18:50
bu torpidodan bagaj açma düğmesi evo'lara takılıyor mu? bilgisi olan varsa veya yaptıran...

serkandikici
30/12/2012, 01:49
Bende de sürücü camı bi basışla tamamen açılıyor ve tamamen kapanıyor , yolcu camı ise bi basışta açılıyor ama tek basışla kapanmıyor ya benim ki bozuk yada saçma bişi anlamadım :)

GUNES
30/12/2012, 13:03
valla ben de bir sürü özelliğini yaklaşık bir senede keşfettim arkadaşlar...sırasıyla yazmak isterim...belki gözünüzden kaçmıştır..

1- Sıfır arabanın arka kapı gergileri 3-4 aylıkken ahır kapısı gibi bağırmaya başladı...sanırım dedim kendi kendime adamlar arkadan gelen arabayı uyarmak için yapmışlar...sesi duyan, arabanın kapısının açılacağını anlar yavaşlar...helal olsun iyi sistem...
2- Yaklaşık bir yıllık aracın ses gelmeyen yeri yokmuş meğer..bunu da keşfettim...fabrika iyi düşünmüş...seslere kulak ver sürekli bakımlı olsun aracın...
3- Torpido ve bagajda aydınlatma yok...bu çok iyi bi özellik...dağınıklığı kapatıyor karanlık...
4- Araç yaklaşık 5 aylıkken teyp volume tuşu bozuldu...çok önemli bir güvenlik sistemi koymuşlar dedim işte yine ...direksiyondan kontrol et trafikte sağlam git....slogan da buldum bu sisteme...
5- Adamlar başka bi güvenlik özelliği daha koymuşlar...tavan tutamaçları yok araçta...allah göstermesin bi savrulma anında kafanız falan çarpar...
6- Aracın 2. el fiyatları da gözardı edilmemiş...bir yıllık araçları öldü fiyatına isteyen mantığı görünce oooo ben bu arabaya yıllarca binerim neden satayım diyorsun...markaya sadakat yani ...

umarım yardımcı olmuşumdur kullanan ya da kullanmak isteyenlere...bu kadar gizli özellik keşfedebildim...artık yeni keşifler için önümüzdeki aylara bakacağız...keşfettiğim gizli özellikleri paylaşmaya devam edeceğim...

aykut_1914
30/12/2012, 16:31
valla ben de bir sürü özelliğini yaklaşık bir senede keşfettim arkadaşlar...sırasıyla yazmak isterim...belki gözünüzden kaçmıştır..

1- Sıfır arabanın arka kapı gergileri 3-4 aylıkken ahır kapısı gibi bağırmaya başladı...sanırım dedim kendi kendime adamlar arkadan gelen arabayı uyarmak için yapmışlar...sesi duyan, arabanın kapısının açılacağını anlar yavaşlar...helal olsun iyi sistem...
2- Yaklaşık bir yıllık aracın ses gelmeyen yeri yokmuş meğer..bunu da keşfettim...fabrika iyi düşünmüş...seslere kulak ver sürekli bakımlı olsun aracın...
3- Torpido ve bagajda aydınlatma yok...bu çok iyi bi özellik...dağınıklığı kapatıyor karanlık...
4- Araç yaklaşık 5 aylıkken teyp volume tuşu bozuldu...çok önemli bir güvenlik sistemi koymuşlar dedim işte yine ...direksiyondan kontrol et trafikte sağlam git....slogan da buldum bu sisteme...
5- Adamlar başka bi güvenlik özelliği daha koymuşlar...tavan tutamaçları yok araçta...allah göstermesin bi savrulma anında kafanız falan çarpar...
6- Aracın 2. el fiyatları da gözardı edilmemiş...bir yıllık araçları öldü fiyatına isteyen mantığı görünce oooo ben bu arabaya yıllarca binerim neden satayım diyorsun...markaya sadakat yani ...

umarım yardımcı olmuşumdur kullanan ya da kullanmak isteyenlere...bu kadar gizli özellik keşfedebildim...artık yeni keşifler için önümüzdeki aylara bakacağız...keşfettiğim gizli özellikleri paylaşmaya devam edeceğim...

insanlar genelde sağ karın boşlugundan gıdıklanınca gülebiliyor güneş bey.
İyi günler.

Başlığın amacı belli, sizin buraya bunları yazmanız arabasına aşık olan bu forum topluluğunu tamamen kışkırtmak,kızdırmak.
Her yazdıgınız olumsuz şu foruma. Madem bu kadar memnuniyetsizsiniz,neden hala hergün buradasınız?
Sat. Sende rahatla, o gıcırtıları duyma, bizde rahatlıyalım senin gıcırtılarını duymuyalım.

Ziyaretci040
30/12/2012, 16:37
insanlar genelde sağ karın boşlugundan gıdıklanınca gülebiliyor güneş bey.
İyi günler.

Başlığın amacı belli, sizin buraya bunları yazmanız arabasına aşık olan bu forum topluluğunu tamamen kışkırtmak,kızdırmak.
Her yazdıgın olumsuz şu foruma. Madem bu kadar memnuniyetsizsiniz,neden hala hergün buradasınız?
Sat. Sende rahatla, o gıcırtıları duyma, bizde rahatlıyalım senin gıcırtılarını duymuyalım.

Kötüleniyor araçlarımız bu konuda haklısın , bende katılıyorum. Ama bu paralara alabiliceğin en konforlu araba bu işte ne yazıkki. He donanımlısını alırsan şayet tadından yenmiyor ama oda çok fark ediyor ya. A

Ayrıca Güneş Bey gerçekten bu kadar kişide GP , EVO ,PUNTO , BRAVO vs. araç var yaptığınız bazen kışkırtıcı olabiliyor . :)

GUNES
30/12/2012, 22:00
amaç kışkırtmak değil arkadaşlar...kışkırtma amacıyla yazmaya kalksam emin olun çıldırtabilirim kim kışkırmak istiyorsa...sadece yaşadığım sorunları yazıyorum...yazmaya da devam edeceğim (ahlak kurallarını aşmadan ki zaten asla aşmadım...haddim değil aşmam da)...forumda olma sebebime gelecek olursak zaten burası özgür bi platform ister burda olurum ister olmam bu beni ilgilendirir sadece...diğer arkadaşlar aracımın şurası şöle burası böyle deyince sorun olmuyor da ben yazınca neden bu kadar sorun oluyor çözemedim(bu konu için site yöneticilerinden de yorum isterim)...aykut bey; sizin gıcırtı diye nitelediğiniz yazdığım yorumlar direk başıma gelmiş durumlardır fazlası var eksiği yok....arabanıza ya da bu markaya aşık (sevdalı) olabilirsiniz; bu kişisel bi durumdur...binbir zorlukla insanlar borçlara girip sıfır araba alıyor ama karşılaştığı sorunlar ortada....ben bu forumda bi çok soruna NİTELİKLİ arkadaşlar sayesinde cevap buldum...sağ karın boşluğundan mı ayak altından mı göbekten mi ya da kulak arkasından mı gıdıklanır insan bilemem ama bu yorumlara gülüp geçin...daha güzel paylaşımlar için daha eğlenceli forumlar için gülümseyin... her defasında yazdığım gibi yakındır aracımı satmam....başka bi marka ya da başka bi model farketmez...yine farklı sorunlar yaşarsam gözlerimi kapatmam asla...DÜRÜSTCE yazarım yorumlarımı...yorumlardan rahatsız olmanızı da gerçekten anlamadım...Fiat Türkiye genel müdürü falan olsanız anlayacam da...ben sorun yaşadım yaşadığım sorunları da yazdım - paylaştım....olumlu yönleri de paylaşmaya devam edeceğim emin ol...umarım daha İNSANİ daha İYİ NİYETLİ paylaşımlarda karşılaşırız...İYİ GÜNLER..

aykut_1914
31/12/2012, 03:27
bla bla bla.
Güneş bey;
Sitemim şundandır ki: Başlık ne başlığı? -Gp lerin en bilinmeyen özelliği
İnsanlar bu "özgür" platformda; bu konuyu konusuyorlar. Yani; bir Punto'nuz var ve bu Punto'nuzun ilgi çekici ancak çoğu kullanıcının pek bilmediği özelliklerini paylaşıyorlar. Yani kullanıcaların ilgisini çekicek,mutlu edicek olanlar.
Siz bu şikayetlerinizi "GP larımızın nefret ettirten özellikleri" yada ne bileyim "Punto'nun çıldırtan sorunları" tarzı başlıklarda yazarsanız bu özgür platformumuzu kurallara daha uygun bir şekilde kullanmış oluruz.
Saygılar.

GUNES
31/12/2012, 11:46
haklısınız tabiki siteminizde...ancak;bazen gülümsemek gerek hayata...akışına bırakmak gerek...bi parça gülümseyebildiysek ne mutlu bizlere...tek amacım gülümsetmekti...tatlı bi bakış açısıyla olaylara bakmak, yaşadığımız nahoş durumları paylaşırken bi nebze olsun tatlı hale getirmekti...yeni yılda da hep gülümsemek umuduyla.Saygılar.

fausto2005
31/12/2012, 11:58
Arkadaş doğru söylemiş Güneş bey. Sizin yazdıklarınız Punto nun en bilinen özellikleri :)

Şaka bir yana yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.Ağzınıza sağlık.

Battal
31/12/2012, 12:18
Arkadaşlar ortada artniyetli ya da ortamı germeye yönelik birşey yok. Arkadaşımızda şikayetçi olduğu noktaları biraz esprili bir şekilde dile getirmiş. Bunda gücenecek, kızacak bir durum yok bence :)
Şurda hepimizin arabası üç aşağı beş yukarı aynı sonuçta. Tek derdimiz bunlar olsun :)

ErhanKarann
31/12/2012, 12:31

:)) hahaha cidden en bilinmeyen degilde bunlar '' en bilinen özelikkleri bence '' yanlış yerde yazılmış ama olsun yinede dogru bir paylaşım bu arada bende birşeyler eklemek istiyorum
1 - Fren balataları çabuk biten ve disklerden ses gelmeye başlayan kısa sürede tek araç
2 - Amartsörleri çabuk bozulan ve dağılan bi sistem düzenege sahipdir ( şahinde bile bu kadar yoktu ) :)
Kısaca artısı ile eksisi ile bu araçlara sahibiz iyi yönlerinide yazmak gerekir kötü yönlerinide
Saygılar .

GUNES
31/12/2012, 12:37
ama herşey bi yana benzinli otomatik bile olsa az yakıyor bu meret motor :) 1.4 benzinli çok araca bindim bu kadar az yakanı görmedim...nasıl bi motor yapmışlarsa helal olsun demek istiyorum...

aykut_1914
31/12/2012, 13:11
haklısınız tabiki siteminizde...ancak;bazen gülümsemek gerek hayata...akışına bırakmak gerek...bi parça gülümseyebildiysek ne mutlu bizlere...tek amacım gülümsetmekti...tatlı bi bakış açısıyla olaylara bakmak, yaşadığımız nahoş durumları paylaşırken bi nebze olsun tatlı hale getirmekti...yeni yılda da hep gülümsemek umuduyla.Saygılar.

sağlıklı, mutlu, başarılı yıllar Güneş bey.

cihankardes
14/03/2013, 16:36
Anahtarı kilide takıp açma konumunda sürekli tutunca camların hepsi iniyor, kilitleme konumunda tutunca da hepsini kapatıyor. Bilmem daha önce yazıldı mı :)

Evren_c
14/03/2013, 16:51
Anahtarı kilide takıp açma konumunda sürekli tutunca camların hepsi iniyor, kilitleme konumunda tutunca da hepsini kapatıyor. Bilmem daha önce yazıldı mı :)

Güzelmiş bu :) kumandadan aynı işlemi yapınca da camları kapatıp açıyordu ama anahtarın kendisiyle olduğunu bilmiyordum.

erenemre
14/03/2013, 16:56

1-kapı gergileri bazı punto larda çıkıyor garantiden değişince sorun olmuyor benim araç 4 yaşında çok şükür ses yok
2-nerden ses geliyor ? zaman zaman plastik sesi elbette gelecek b sınıfı araç kullanıyorsun altında d segmenti araç yok geçen d sınıfı 2 ysşında mondeo ya bindim onda bile tek tük sesler vardı
3-torpido da ışığı birçok firma koymuyor madem çok istiyorsun piyasada bif sürü satılan basit çözümler var o torpido ışığını sözde c sınıfı fluence dede yok bagaj aydınlatması nasıl yok çözemedim benim 2008 model dynamic gp mde var.(2000 model palio EL dede vardı)
4-teyp volume tuşu bozulması tamamen tesadüf belkide siz çok sert kullanmış olabilirsiniz bence teyp leri gayet iyi ses kalitesi birçok c sınıfı araçtan iyi
5-tavan tutamaçlarını birçok kişiden duyuyorum active lerdemi yok acaba yine benim 2008 gp de mevcut
6-kusura bakmayında en saçması bu olmuş sahibinden.com a koyun eğer aracınız temiz ise belli bir sürede istediğiniz fiyata çok rahat satarsınız ben 3 tane gp nin satışına şahit oldum çevremden hepside kısa denilecek sürelerde hak ettiklerinin üzerinde satıldılar.

Saygılar ...

Ziyaretçi033
14/03/2013, 16:59

Bende olmuyor o malesef :)

GUNES
14/03/2013, 17:00
ilginize teşekkür ederim...gerçekten çok nazik cevaplar vermişsiniz...markaya genel bakışım halen negatif...

Saygılar.

rafetyildiz
14/03/2013, 17:06
sonuc olarak hepımız burda fiat markasını kullanıyoruz dıger markalardada baska sorunlar mevcut emın olun dört dörtluk bır arac sorunsuz kusursuz bır arac arıyor ısek sayet cok para lazım

GUNES
14/03/2013, 17:08
bana özelden mesaj atan sayın eren emre bey... neden markayı karalamak isteyeyim...ben başımdan geçenleri yazdım(hatta eksik bile yazdım)...ayrıca ''renault'' ne alaka çözemedim...burası özgür bir platform düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim...

saygılar.

erenemre
14/03/2013, 17:23
bana özelden mesaj atan sayın eren emre bey... neden markayı karalamak isteyeyim...ben başımdan geçenleri yazdım(hatta eksik bile yazdım)...ayrıca ''renault'' ne alaka çözemedim...burası özgür bir platform düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim...

saygılar.

şikayetlerinizi elbette yazacaksınız zaten forumun bir başka amacıda sorun ve şikayetlerin değerlendirilmesi ve çözümü ancak sizin gp nin teknik özellikleri ile ilgili bilinmeyenlerin yazıldığı bir konunun altına kalkıp aracınızdaki sorunları yazmanız bunun için ayrı bir konu açabilir veya bu şikayetlerle ilgili açılmış bir çok konu var onların altına yazabilirsiniz size neden renault dedim bilerek yaptım sizin bu konu altına bu şikayetleri yazmanız ne kadar alakasız ise benimde size renault önermem o kadar alakasızdır.

GUNES
14/03/2013, 17:26
teşekkür ederim ilginize...

Saygılar.

Ziyaretci035
14/03/2013, 17:36

Siz aracı satın alırken, bayi size aracınızda tavan tutamakları, torpido ışığı, bagaj aydınlatması var dediler de, size gelen araçta bunlar mı eksik geldi? Böyle bir durum varsa şikayetin yeri mahkemedir. Bunun dışındakiler marka karalamaya girer.

mrfee
14/03/2013, 17:46
yeni puntolarda torpidoda bagaj açma düğmesi yok maalesef benim önceki 2008 puntoda vardı. niye kaldırmışlar anlam veremedim. araba çalışır vaziyetteyken bagajı açamıyorum.

Misafir046
14/03/2013, 17:48
Bindiğiniz B segment bir arac...
Fiyatı belli fiyata gore sınıfına göre kalitesi belli...
Sorunsuz arac yoktur...Bugun yeri geliyor mercedes bile bazı modellerini geri cagırıyor.

Bindiğimiz puntolar sınıfının en iyisi...Daha yeni yeni diger araclarda olan bir çok ozellik bizim araclarda 4-5 sene oncesinden vardı...

Talihsizlikler olabilir...Normaldir...Bozulmayacak hiç bir şey yoktur...

O yuzden markayı begenmediyseniz...Satın kendinize sorunsuz bir arac alın...En makul tavsiye bu...

coll34
14/03/2013, 17:52
güneş bey markaya negatif iseniz neden halen fiat kullanmaktasınız ? sorunsuz araba bu paraya yok, sorunsuz araç var ama maddi güç yetmez almaya işim gereği avrupa yakasında ayak basmadığım yetkili servis kalmamıştı size hoş görünenlerin gerçek yüzleri size göstermede yardımcı olurum bir gün beraber dolaşırız diğer markadaki sorunları görünce servisten kaçarak çıkarsınız ;)

uurknkc
14/03/2013, 18:04

hangi kilide takıp? kapının üzerindeki mi?

MethyLen
14/03/2013, 18:12
Otomatik klima göstergelerini dijital devir saati olarak kullanabilmek beni çok şaşırtmıştı mesela. Başka hangi arabada var bu :)

uurknkc
14/03/2013, 18:13
şu dijital klima neymiş arkadaş :) biz analogla idare ediyoruz :)

fhmnl
14/03/2013, 22:14
Bindiğiniz B segment bir arac...
Fiyatı belli fiyata gore sınıfına göre kalitesi belli...
Sorunsuz arac yoktur...Bugun yeri geliyor mercedes bile bazı modellerini geri cagırıyor.

Bindiğimiz puntolar sınıfının en iyisi...Daha yeni yeni diger araclarda olan bir çok ozellik bizim araclarda 4-5 sene oncesinden vardı...

Talihsizlikler olabilir...Normaldir...Bozulmayacak hiç bir şey yoktur...

O yuzden markayı begenmediyseniz...Satın kendinize sorunsuz bir arac alın...En makul tavsiye bu...

Arkadasim on gun once kendine A180 cdi aldi ic orta direklerden bozuk yoldA bozuktan kastim parke yada tasli asfalt ) rahatsiz edecek sekilde ses geliyor. Konfor sifir cukur ve bozuk her satih aracin icinde rahatca hissediliyor 1.ve 2. Vites gecislerinde sorun var. Onun haricinde baska bi sikintisi yok arac 500 km de dir

Misafir046
14/03/2013, 22:32
Arkadasim on gun once kendine A180 cdi aldi ic orta direklerden bozuk yoldA bozuktan kastim parke yada tasli asfalt ) rahatsiz edecek sekilde ses geliyor. Konfor sifir cukur ve bozuk her satih aracin icinde rahatca hissediliyor 1.ve 2. Vites gecislerinde sorun var. Onun haricinde baska bi sikintisi yok arac 500 km de dir

Yani hocam.kayinpederimde gitti 508 aldi.ha pejolar tamam begenmem ortada kalitesi ama onun bile aracta ufak tefek sikintilari vardi...

Saygilarimla BBYILDIZ

ato
14/03/2013, 22:42
evo activelerde diz hava yastığının standart olması bence çok hoş ve bilinmeyen bir özellik :)

erenemre
14/03/2013, 22:58
ben punto ları seviyorum bu sabah park ettim otoparka tam işyeri ofislere çıkıcam tekrar döndüm baktım bidaha havası farklı bu araçların çok şık dizaynı var kim ne derse ne pislik atarsa atsın b sınıfını lideri punto dur.iyiki corsa almamışım diyorum kendi kendime

okan atak
14/03/2013, 23:14
arkadaslar bende gecenlerde bırsey farkettım aracda yolda gıderken onume kopek cıktı ve anı fren yaptım anı frende arac kendılıgınden dırek cok serı bısekılde dörtlülerini yakıp sonduruyor bıde bunu bostayken denedım olmuyor sagdece vıtesde anı frende yapıyor

ABK
14/03/2013, 23:33
arkadaslar bende gecenlerde bırsey farkettım aracda yolda gıderken onume kopek cıktı ve anı fren yaptım anı frende arac kendılıgınden dırek cok serı bısekılde dörtlülerini yakıp sonduruyor bıde bunu bostayken denedım olmuyor sagdece vıtesde anı frende yapıyor

Bu olay hangi yıldan sonra eklendi, acaba benim araçta var mıdır

Nexus 4 cihazımdan 2 ile gönderildi

okan atak
14/03/2013, 23:50

ustam benım aracım 2009 model kac yılında cıktı bılmıyorum

madenmaden
15/03/2013, 00:24
her araçta var diye biliyorum güvenlik önlemi çünkü gazdan ayağınızı hızlı bir şekilde çekip çok ani bir fren yaparsanız oluyor

okan atak
15/03/2013, 00:28
her araçta var diye biliyorum güvenlik önlemi çünkü gazdan ayağınızı hızlı bir şekilde çekip çok ani bir fren yaparsanız oluyor

olabılır ustam bende sans eserı farkettım

okan atak
15/03/2013, 01:03
acil frende flaşörlerin yanması sadece seri2 gp larda mevcutmus arkadaslar

uurknkc
15/03/2013, 02:40

denemesi bedava :) ama mutlaka vardır :)

cihankardes
15/03/2013, 05:20
hangi kilide takıp? kapının üzerindeki mi?

Aynen abi. kilidi çevirince "tılakk" diye ses geliyor ya işte o pozisyonda tutmaya devam et bakalım. Yalnız bazı araçlarda olmuyormuş :)

kovboy
15/03/2013, 08:18
panda actıve,torpido ışığı,bagaj aydınlatma,yolcu tutanakları yok.rahat,ekonomik,konforlu bunlar var.

krm1983
15/03/2013, 10:07
acil frende flaşörlerin yanması sadece seri2 gp larda mevcutmus arkadaslar

+1283

Sent my iPad using

Evren_c
15/03/2013, 10:26
"tılakk"

:D hakikaten bu ses geliyor.

Electra
15/03/2013, 19:50
Dört lastik yerle temasını kesince (havada uçerken) dörtlüler yanıyor kendiliğinden.

MethyLen
15/03/2013, 21:30
Dört lastik yerle temasını kesince (havada uçerken) dörtlüler yanıyor kendiliğinden.

Hemen deneyelim :-)

ABNEW
16/03/2013, 00:14
Dörtlü flaşör bazı modellerde mevcuttu.Panik frende kendiliğinden yanmakta flaşör.Ancak dört lastik havadayken ne olur bilemiyorum :)

erenemre
16/03/2013, 00:16

nasıl denedin kardeş ? hayır lifte kaldırdın desem lifttede tekerler üzerinde kalkıyor aracımı kucakladınız ne yaptınız :D

okan atak
16/03/2013, 00:47
bende merak edıyorum nasıl denedıgını :)

uurknkc
16/03/2013, 01:00
Aynen abi. kilidi çevirince "tılakk" diye ses geliyor ya işte o pozisyonda tutmaya devam et bakalım. Yalnız bazı araçlarda olmuyormuş :)

denicem ilk arabaya bindiğimde :) teşekkürler..

bu havada uçma olayını çok yaşadım ama hiç dikkat etmedim... hemzemin geçitler sağolsun :)

Du Hast
16/03/2013, 02:17
Dörtlü flaşör bazı modellerde mevcuttu.Panik frende kendiliğinden yanmakta flaşör.Ancak dört lastik havadayken ne olur bilemiyorum :)
Benim arabada yok. İnsan niye böyle bir özellik standart olarak koymaz hayret. Artık elim alıştı. Frene abanırken sağ elim direkt 4'lü lambaya gidiyor istemsiz. Dün Ankara yolunda hemde yağmurlu iken köpek atladı, frenle zor yanından geçtim, 4'lü yakmasam arkamdaki araç kesin vururdu hayvana.

okan atak
16/03/2013, 02:45
Benim arabada yok. İnsan niye böyle bir özellik standart olarak koymaz hayret. Artık elim alıştı. Frene abanırken sağ elim direkt 4'lü lambaya gidiyor istemsiz. Dün Ankara yolunda hemde yağmurlu iken köpek atladı, frenle zor yanından geçtim, 4'lü yakmasam arkamdaki araç kesin vururdu hayvana.

usta bızımkınde anı frende hemen yanıyo olmasının sebebı gp punto serı 2 lerdeymıs sagdece

Electra
16/03/2013, 10:16
nasıl denedin kardeş ? hayır lifte kaldırdın desem lifttede tekerler üzerinde kalkıyor aracımı kucakladınız ne yaptınız :D

Kadir Topbaş sağolsun. Metrobüs yol çalışmaları sırasında, haramidereden yokuş aşağı kaptırmış gidiyordum yolun ilerisinde asfaltı derin kazımışlar E5 bildiğiniz merdiven gibi basamak halinde olmuş. Haliyle hafif bir uçma pozisyonunda lastiklerin yol ile teması kesildi ve dörtlüler yandı. Arabamla gurur duydum.

ThePhenoM
27/06/2013, 00:56
Muhtemelen biliniyordur ama şu tuşa basılı olmadığında araç içine çok tatlı rüzgar geliyor :D 2 gün önce farkettim Sky'ı ters açıp, bununla uzun yolda müthiş oluyor:dilcikartma:

https://m1306.hizliresim.com/1b/u/pmk22.jpg

fotobelit
27/06/2013, 10:28
Muhtemelen biliniyordur ama şu tuşa basılı olmadığında araç içine çok tatlı rüzgar geliyor :D 2 gün önce farkettim Sky'ı ters açıp, bununla uzun yolda müthiş oluyor:dilcikartma:

https://m1306.hizliresim.com/1b/u/pmk22.jpg
Şaka diimi? :)

fotobelit
27/06/2013, 10:39
Bilgilendirme amaçlı:O tuşa basınca iç sirkülasyon,basılı değilse dışardan içerinin havasını değiştirmek için hava alır..Tozlu ve dumanlı ortamlarda açılmamalı..

EvoKoray
27/06/2013, 10:51
önde kara duman atan kamyon-otobüs , çöp kamyonu vs gidiyorsa direk basıyorum ona koku moku gelmiyor :)

grpuntocu
27/06/2013, 11:32
Ani frende dörtlülerin yanması özelliği sadece seri 2 grande puntolarda var denilmiş. Bu seri 1 seri 2 nedir arkadaşlar? Aracımızın hangi seri olduğunu nasıl anlarız?

Moosty
27/06/2013, 12:11
Benim 2009 Active de var, ABS yi devreye sokacak kadar sert frende yanıyor.

sarslan
27/06/2013, 20:54
buda benden arkadaşlar arka tampon altı sis parkı patlak olsada arıza yanmıyor öyle hatırlıyorum sanki:)

erkn44
27/06/2013, 21:30
Bildiğim Kadarı ile Punto larda 3 seri var.

punto 3 : en son modelleri kapsıyor. Biri de Punto Abarth diğeride Evo olması lazım :))

fotobelit
28/06/2013, 12:26
buda benden arkadaşlar arka tampon altı sis parkı patlak olsada arıza yanmıyor öyle hatırlıyorum sanki:)
Bu özellikmi :) bilmiyorum ama evet sis ve geri vites lambaları arıza yakmıyor..

yavuzselim
28/06/2013, 13:02
gaza basınca araba gidiyor. buda benden olsun :)

OzzY
28/06/2013, 14:07
Bu özellikmi :) bilmiyorum ama evet sis ve geri vites lambaları arıza yakmıyor..

arka sis yakıyor diye hatırlıyorum ben, denemedim ama led, çakar uygulamarı problem oluyordu diye hatırlıyorum.

erenemre
28/06/2013, 14:55
Bildiğim Kadarı ile Punto larda 3 seri var.

punto 3 : en son modelleri kapsıyor. Biri de Punto Abarth diğeride Evo olması lazım :))

mk2b serisi punto 1 diyemi geçiyor peki ? gp ler 2005 de başlasada punto nun geçmişi 1993 e dayanıyor yani efsane tempra ve tipo nun olduğu yıllara

erenemre
28/06/2013, 15:05
bu arada bizim ülkemize getirilmemiş olan punto mk2a kasalar benim çok hoşuma gidiyor zaten o kasanın makyajlıs olan mk2b kasalar ki bizim ülkemizdede satılıp tutulmadı çok hayal kırıklığı yarattı bilhassa İtalya da zaten fiat tan apar topar fazla geçmeden 2 sene sonra gp yi çıkararak hatasını düzeltmiş oldu ama orjinal italya plakalı mk2a ları arada şehirler arası yollarda görünce içim gidiyor özellike ön tarafı çok güzel

https://u1306.hizliresim.com/1b/w/pp5jv.jpg
https://p1306.hizliresim.com/1b/w/pp5kf.jpg

fotobelit
29/06/2013, 12:59
arka sis yakıyor diye hatırlıyorum ben, denemedim ama led, çakar uygulamarı problem oluyordu diye hatırlıyorum.
Geriviteste yanmıyor eminim,siste şimdi tereddütteyim..Sanki oda vermiyordu ama emin olamadım şimdi..Söküp denemek lazım :)

tonymontana
29/06/2013, 15:10
sis veriyor.

oknadr
29/06/2013, 15:32
aynen sis veriyor, kendimden biliyorum :)

ABNEW
30/06/2013, 22:51
bu arada bizim ülkemize getirilmemiş olan punto mk2a kasalar benim çok hoşuma gidiyor zaten o kasanın makyajlıs olan mk2b kasalar ki bizim ülkemizdede satılıp tutulmadı çok hayal kırıklığı yarattı bilhassa İtalya da zaten fiat tan apar topar fazla geçmeden 2 sene sonra gp yi çıkararak hatasını düzeltmiş oldu ama orjinal italya plakalı mk2a ları arada şehirler arası yollarda görünce içim gidiyor özellike ön tarafı çok güzel

https://u1306.hizliresim.com/1b/w/pp5jv.jpg
https://p1306.hizliresim.com/1b/w/pp5kf.jpg

Haklısın Emre,

Mk2b kasa benim ilk puntomdu :) Bir iki ay önce sattık :( Türkiyede pek tutulmadı.Zaten buraya gelen ilk punto olduğundan tutulma ihtimali düşüktü.GP ile büyük bir atağa kalktı punto,

Mk2a ise bence de çok daha güzeldi.Fazla bir fark olmasa da mercekli ve ince farlar aracın görünümünü tamamen değiştiriyordu.Çok güzel, spor ve güçlü modelleri vardı ama bizler göremedik maalesef....

cemkayrak
11/07/2013, 18:29
arkadaşlar camların inmesi için kilit açmaya basılı tutup veya anahtarı takıp çevirip orda tutarak denedim ama olmuyor ne yaptıysam aracım yeni punto 1.3 easy spor kit ?? acaba 4 cam otomatik değil ondan olabilir mi ? cevap yardımm !

egeevo
12/07/2013, 17:14
arkadaşlar camların inmesi için kilit açmaya basılı tutup veya anahtarı takıp çevirip orda tutarak denedim ama olmuyor ne yaptıysam aracım yeni punto 1.3 easy spor kit ?? acaba 4 cam otomatik değil ondan olabilir mi ? cevap yardımm !

Evet, aynen 4 cam otomatik olmadığı için...

aaaccc
26/08/2013, 23:30
Daha önce biri yazdı mı bilmiyorum ama geçenlerde keşfettim:

Emniyet kemeri ikaz sesini geçici olarak devre dışı bırakabiliyorsunuz( o anki çalıştımadan, kontak kapatana kadar).

Şöyle oluyor;

Araca binip kemeri takıyorsunuz,
Kontağı marş konumuna getiriyorsunuz ve 20sn bekliyorsunuz,
Daha sonra kemeri çıkarıp aracı çalıştırıyorsunuz ve yol alıyorsunuz ve kemer ikaz ışığı yanmasına rağmen uyarı sesi çıkmıyor. Ta ki siz kontağı kapatana kadar.

Test edildi. Gizemli bir araç her an farklı bir özellik keşfedebilirsiniz.

Evren_c
27/08/2013, 01:55
Daha önce biri yazdı mı bilmiyorum ama geçenlerde keşfettim:

Emniyet kemeri ikaz sesini geçici olarak devre dışı bırakabiliyorsunuz( o anki çalıştımadan, kontak kapatana kadar).

Şöyle oluyor;

Araca binip kemeri takıyorsunuz,
Kontağı marş konumuna getiriyorsunuz ve 20sn bekliyorsunuz,
Daha sonra kemeri çıkarıp aracı çalıştırıyorsunuz ve yol alıyorsunuz ve kemer ikaz ışığı yanmasına rağmen uyarı sesi çıkmıyor. Ta ki siz kontağı kapatana kadar.

Test edildi. Gizemli bir araç her an farklı bir özellik keşfedebilirsiniz.

Hahah bu bir "bug" herhalde. Gerçi Fiat bunu kabul etmeyebilir, "it's not a bug. it's a feature" diyebilirler :D

Şaka bir yana kemeri her zaman takalım :busted_b:

aaaccc
27/08/2013, 09:53
Hahah bu bir "bug" herhalde. Gerçi Fiat bunu kabul etmeyebilir, "it's not a bug. it's a feature" diyebilirler :D

Şaka bir yana kemeri her zaman takalım :busted_b:

https://img716.imageshack.us/img716/1747/gzf.png

:icon_smile_8ball:

vek66
27/08/2013, 10:48
bende geçen gün uzun yolda 110 km hızla giderken direksiyonu hafif aşağı indireyim dedim ama hareket etmedi direksiyon. demek ki yüksek hızlarda yükseklik ayarı olmuyor.

kanarya09
01/11/2013, 15:24
merhabalar...
2006 model Grande Punto 1.3 mjet emotion 90hp aracım var... sorunum, araç soğukken çalıştırdığımda devir saati 800-1000 arasında yaklaşık bi on defa inip çıkıyor... enjektörler temizlendi, başka enjektör takıldı, akışmetre değişti, rail sensörleri değişti, aküyü bile değiştirdim ama sorun hala düzelmedi... bu konuda bilgi sahibi ve başına böyle bi olay gelen var mı? yaklaşık 6 aydır bu sorunum var...

katip onur
18/12/2013, 16:13
Arkadaşlar punto aracımı yeni aldim. Acmıs oldugunuz konuyu bastan sonra okudum sayılır :) Dıjıtal Klımanın devır saatı olarak kullanılması, aracın durduktan sonra yolu 30 sny aydınlatması, camların otomatık ınıp kalkması, anı frende flasorların yanması, bagaj kapağının hareket halindeyken açılamaması, yüksek hızlarda direksiyon ayarının yapılamaması, hosuma gıden ozellıkler oldu.. Bugün eve donerken hepsını deneyecegım :)
Ben de hareket halindeyken el freninin tutmadığını gördüm :) yanlayayım bakalım el freni nasıl dedim. İkaz sesi verdi tutmadı. Araç durur vaziyette iken el frenini çektiğimde yerinden kıpırdamıyor.

BaranSelo
18/12/2013, 18:30
Arkadaşlar punto aracımı yeni aldim. Acmıs oldugunuz konuyu bastan sonra okudum sayılır :) Dıjıtal Klımanın devır saatı olarak kullanılması, aracın durduktan sonra yolu 30 sny aydınlatması, camların otomatık ınıp kalkması, anı frende flasorların yanması, bagaj kapağının hareket halindeyken açılamaması, yüksek hızlarda direksiyon ayarının yapılamaması, hosuma gıden ozellıkler oldu.. Bugün eve donerken hepsını deneyecegım :)
Ben de hareket halindeyken el freninin tutmadığını gördüm :) yanlayayım bakalım el freni nasıl dedim. İkaz sesi verdi tutmadı. Araç durur vaziyette iken el frenini çektiğimde yerinden kıpırdamıyor.

Nasil yani el freni tutmuyor :D Cok buyuk handikap ya, ben kiz arkadasima araba kullanmayi ogretirken elim hep el freninde duruyor, demek ki bos yere guveniyormusum o frene :D

Sent my LG-P760 using 2

katip onur
18/12/2013, 18:36
Nasil yani el freni tutmuyor :D Cok buyuk handikap ya, ben kiz arkadasima araba kullanmayi ogretirken elim hep el freninde duruyor, demek ki bos yere guveniyormusum o frene :D

Sent my LG-P760 using 2

Bence bi dene hocam el frenini :X

Ziyaretçi78
18/12/2013, 18:59
Vallaha çok canlı yanlıyorum bilginiz olsun öyle tutmama falanda yok yani

üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla

leomar32
18/12/2013, 20:20
Ya el frendi dediğimiz arka kampanaları sıkan teli çekiyoruz el freni ile :) tutmaması imkansız el frendi dediğimiz şey eskiden kullandıgımız bisiklet frenleriyle aynı mantıkta çalısan bi ekipman :) bence yanlayım derken el ayak titredi tam çekemediniz :) Ayrıca stock amortisor helezonlarına sahip puntolarda denemeyin yan falan vermeyi araç çok savrulup toparlanamıyor tehlikeli :)

mywzz
18/12/2013, 20:30
bende sureklı cty acıp kapatırken basıcam dıye korkuyodum bagaja bılmıyordum boyle bısey oldugunu tesekkurler

ybabacan
09/02/2014, 04:46
emniyet kemeri ikaz ışığı yanmasına rağmen bazen sesi çıkmıyor puntomun

Castell
23/02/2014, 11:53
emniyet kemeri ikaz ışığı yanmasına rağmen bazen sesi çıkmıyor puntomun
Ses çalmaya başladıktan yaklaşık 2 dakika sonra sesi kesiyor, ışık kalıyor sadece... Bir de hızınız 20'yi geçmez ve kapılarınız kilitli değilse ışık yanar ses gelmez....

muratkemerli
05/04/2014, 15:27
Beni en çok şaşırtanlardan biri ön silecekler açıkken geri vitese taktığımızda arka sileceklerin otomatik olarak çalışması...

hakangim
05/04/2014, 16:24
Benimkinin en büyük özelliği kapı açık uyarı lambasının devamlı yanması.. ve götürdüğüm iki elektrikçiye rağmen düzelmemesi..

Bir diğer özelliği de beni bir driftçi olarak yetiştirmesi. Üstün yol tutmama özelliği sayesinde bir kaç defa spin atmışlığım var..

Ha bi de neden bilmiyorum anahtarım depo kilidini kitlemiyor..:)

Sağ kapıdan acaip bir gıcırtı geliyor.. falan filan daha sayarım da sonra bazı arkadaşlar kızar. Kötülüyorum falan diye.. ben ise ona insan gibi yaklaşıyorum hergün konuşuyorum:))

hakangim
07/04/2014, 13:59
Bir özellik daha keşfettim. :)

Direksiyon üzerindeki tuşlardan sesi açmak istediğim zaman bazen mute a geçiyor. Bu da kulak sağlığımı düşündüğü için sanırım.

emrek8899
07/04/2014, 14:29
sesi açarken mute olayı bende de var demekki fiat bizim kulak sağlımızla yakından ilgileniyor hoparlörlerin kalitesinide ona göre yapmış :)

d0guscan
07/04/2014, 16:25
inanırmısınız bende cumartesı fark ettım bu ozellıgı :D

hakangim
14/05/2014, 18:55
Bir özellik daha keşfettim... :) artık Bagaj kapağını canı isterse açıyor canı istemezse açmıyor..

Resmen yaşıyor bu araç :)

ermanadakale
14/05/2014, 19:06
Bir özellik daha keşfettim... :) artık Bagaj kapağını canı isterse açıyor canı istemezse açmıyor..

Resmen yaşıyor bu araç :)
süperr :Ç

OperaIIX
14/05/2014, 19:13
bilgi için teşekkürler. Ben de ilk defa sizin sayenizde duydum.

karaelmaz
14/05/2014, 19:20

Direksiyon üzerindeki tuşlardan sesi açmak istediğim zaman bazen mute a geçiyor. Bu da kulak sağlığımı düşündüğü için sanırım.

O bi ozellik degil sorun tuslariniz kirlenmis yakinda mute ye basacaksiniz ses vercek ses kisa basacaksiniz mute devreye gircek. Tus sungerinin temizkenmesi gerek :)

fotobelit
14/05/2014, 20:14

Bu çok iyi :) :) :)

badsync
30/06/2014, 15:59
bir de şu var emniyet kemeri ikazı çalarken geri vitese takınca susuyor. yolda giderken işe yaramaz anca dururken sesten rahatsız olup stop etmek yerine geri vitese takarak sesi kesebilirsiniz. :)

YaYa
30/06/2014, 16:26
Ses tuşu olayı benim 2007 model aracımda da mevcut, düzeltmek için ne yapmak gerekiyorki??

skirsan
30/06/2014, 19:40
Ses tuşu olayı benim 2007 model aracımda da mevcut, düzeltmek için ne yapmak gerekiyorki??

Düğmeleri ince uçlu bir düz tornavida ile yavaşça yerlerinden çıkartın. Kolonya+pamuk ile yada kolonya+peçete ile silin düzelecektir.

Castell
12/07/2014, 13:35
bir de şu var emniyet kemeri ikazı çalarken geri vitese takınca susuyor. yolda giderken işe yaramaz anca dururken sesten rahatsız olup stop etmek yerine geri vitese takarak sesi kesebilirsiniz. :)
Yada bilgisayara bağlayıp beyinden ses kesilebilir temelli kalıcı çözüm en azından..........

ondermurat
10/05/2017, 10:20

Bu işlem nasıl oluyor dijital klima ekranını yol bilgisayarı gibi nasıl kullanıyoruz?