Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep trafik tescil rezaleti

gaziantepunto9676
11/09/2009, 14:23
Aşağı yukarı iki yıldan beri kullandığım aracımla Gaziantep Büyük Sanayi istikametine giderken, trafik polisleri beni durdurdu, radar uygulaması vardı. Ben 50 kilometre hızı aşmadan emniyet kemerim takılı halde gidiyordum. Neden durdurduklarını sorduğumda radar aracı sizi bildirdi dediler. Ben de radar aracını oraya çağırdım, evraklarım sağlam, muayene, sigorta full. Gelen polis arkadaş baba ne derse begenirsiniz? Aracımı durdurma sebebi modifiyeli olmasıymış. Önce kibar bir dille bunun dünya genelinde olduğunu söyledim, ancak anlamadılar ve aracımı oto parka çekeceklerini söylediler. Aracımı bağladılar, ön arka yan marşpiyelleri otoparta söktürdüler. Sonra da cezamı yazıp aracımı bıraktılar. Gaziantep Trafik Tescil'i, esefle kınıyorum bunu sizinlerle paylaşmak istedim. Çünkü halen zoruma gidiyor biz dişimizden tırnağımızdan arttırıp, göz bebegimiz gibi baktıgımız aracımıza bu yapılınca, çok ağırıma gitti.

anvil
11/09/2009, 14:34
haydaaaa. var mı böyle birşey yaaa. nerede yaşıyoruz biz. kaçıncı dünya ülkesiyiz.

mustafaf
11/09/2009, 14:40
bence bu durumu bır avukatla gorusup, gerekırse mahkemeye tasıyın.ben ılk defa boyle bır uygulama duyuyorum...

batuhann80
11/09/2009, 14:41
gecmiş olsun..
adana ve mersinde araba kalmazdı sokakta..
simdi orjinal fabrikadan gelen full aksesuarlı arabalarda tampon eki vardır,maşbiyeller vardı,birde spoyler koyduk diye ruhsata yazıdırıyor mu?fabrika...
fun olan arkadaslara soruyorum ruhsatta etekler yazılımı?hayır...
o zaman bana polis maşbiyerleri ruhsata işli bir arabanın ruhsatını göstermesini isterdim..
kafasına göre uygulama...
mahkemeye verin..
bence polisin birinin aynı renk gp si vardı...para vermektense sanırım sizden tedarik etmiş...

gaziantepunto9676
11/09/2009, 17:03
gecmiş olsun..
adana ve mersinde araba kalmazdı sokakta..
simdi orjinal fabrikadan gelen full aksesuarlı arabalarda tampon eki vardır,maşbiyeller vardı,birde spoyler koyduk diye ruhsata yazıdırıyor mu?fabrika...
fun olan arkadaslara soruyorum ruhsatta etekler yazılımı?hayır...
o zaman bana polis maşbiyerleri ruhsata işli bir arabanın ruhsatını göstermesini isterdim..
kafasına göre uygulama...
mahkemeye verin..
bence polisin birinin aynı renk gp si vardı...para vermektense sanırım sizden tedarik etmiş...
parçalarımı aldım ama bana yapılan muamele çok ters geldi bu zoruma gidiyor

bence bu durumu bır avukatla gorusup, gerekırse mahkemeye tasıyın.ben ılk defa boyle bır uygulama duyuyorum...
zaten polis mumuruyla baya zıtlaştık eyer benim arabamı birdaha bu sebeple durdurursa gaziantep emniyet müdürünü ziyaret edip durumu anlatacam olmazsa adli merçilere taşıyacam ilginize tşk

zaten o ğün aklıma geldikçe moralim bozuluyor ben önce şaka yapıyorlar zannettim beni ilk durdudugunda araçımın markasını sordu bende belki araç biraz farlı markasını merak etti diye düşündüm ama sonra niyetini anladım şu kendi araçıma binip gezmeyi canım istemiyor acaba yine olur düşüncesiyle ama bu sefer kararlıyım öyle bir şey olursa sonu mahkemede biter ....

FunTastik
11/09/2009, 17:21
Kıskanmıştır arabanı...Ezik adammış demekki...

serdar2362
11/09/2009, 18:10
Siz garibanın cebine sıkmamışsınız. Bu ve bunun gibi zavallılar teşkilatı küçük duruma sokuyor yaptıkları işide büyük iş gibi halka sunuyorlar. Onuru haysiyeti olan o kadar çok devlet memuru var ki malesef kurunun yanında hesabı. Büyük şehirlerin hepsinde modifiye yapılmış binlerce vasıta dolaşıyor, hangisinin ruhsatı işli, hiçbiri. Siz her türlü olumsuzluğa karşı genede arabanızdan soğumayın. Dikkatli ve zevkle arabanızı sürmeye devam edin.

siromar
11/09/2009, 18:15
zaten o ğün aklıma geldikçe moralim bozuluyor ben önce şaka yapıyorlar zannettim beni ilk durdudugunda araçımın markasını sordu bende belki araç biraz farlı markasını merak etti diye düşündüm ama sonra niyetini anladım şu kendi araçıma binip gezmeyi canım istemiyor acaba yine olur düşüncesiyle ama bu sefer kararlıyım öyle bir şey olursa sonu mahkemede biter ....
Yerinde olsam su anda mahkemeye taşırım. O polislerinde burnundan getiririm. Bu görevini yapmak degil nazi kampımı burası nasıl bir anlayış fesuphanallah

muusti
11/09/2009, 18:32
aracının fotolarını yüklermisin.

ABNEW
11/09/2009, 18:47
Mehmet geçmiş olsun, marşpiyelere gelene kadar havayı kirleten simsiyah duman atan binlerce araç var trafikte.Önce bunlara engel olsunlar...

mustafaf
11/09/2009, 19:15
aracının fotolarını yüklermisin.

aracın fotolarını burdan gorebılırsınız...

Grande Punto | Bravo - gaziantepunto9676's gpGaraj (https://forum.grandepuntotr.com/vbgarage.php?do=view&id=4750)

OzzY
11/09/2009, 19:29
geçmiş olsun...

Erdem Bozdağ
11/09/2009, 19:46
geçmiş olsun

HasanAliz
11/09/2009, 22:05
emniyet genel müdürlüğünün internet sitesine girerek ya da posta mail vs yolla bilgi edinme kanununa dayanarak aracınız fotoğraflarıyla birlikte cezai durumunuzun nedeni hakkında bilgi almanızı tavsiye ediyorum.

FoR_ReaL
12/09/2009, 00:44
bizde polislerin ayarı yokki zamanında benim arabamı çektiler buraya kadar normal gittim parka arabımı almaya sadece cekici parası aldılar park cezası yokmu sonramı gelecek dediğimde ise ceza kesmiyoruz sadece çekici parası vereceksin dediler.. gülermisin ağlarmısın bu duruma ceza ödemediğimemi sevineyim yoksa insanların kafasına göre bir düzen kurmalarınamı üzüleyim karar veremedim

ocean_1919
12/09/2009, 06:48
Siz garibanın cebine sıkmamışsınız. Bu ve bunun gibi zavallılar teşkilatı küçük duruma sokuyor yaptıkları işide büyük iş gibi halka sunuyorlar. Onuru haysiyeti olan o kadar çok devlet memuru var ki malesef kurunun yanında hesabı. Büyük şehirlerin hepsinde modifiye yapılmış binlerce vasıta dolaşıyor, hangisinin ruhsatı işli, hiçbiri. Siz her türlü olumsuzluğa karşı genede arabanızdan soğumayın. Dikkatli ve zevkle arabanızı sürmeye devam edin.
Size aynen katılıyorum. Yıllar önce Ankarada polis çevirmişti. Adam babama ne iş yaptığını sordu. Emekliyim dedi babam. Radara girdiniz, emeklilere %50 indirim var demişti. Demek ki polis isteyince makbuzsuz indirim yapabiliyor. Biz anlamamazlıktan geldik nasıl oluyo ya falan dedik. Fazla üstelemediler cezada kesmeden bırakmışlardı. Aynı gün dönüşte tekrar radara girmişiz güya yine çevrildik. Yabancı plakayla ankaradan geçmeye tırsarım hep.

erdiyilmaz
12/09/2009, 07:32
..Yabancı plakayla ankaradan geçmeye tırsarım hep.

ankara da yabanci plakali olmak cok kotu. ne kadar kurallara uysan da, polisler ceza yazmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. cebeci de evimin onune parkediyorum, bir yilda 6 sefer ceza odedim, 4'u park cezasi idi. evimizin onune arac parkedemiyoruz, ara sokaktayim bir de. (evimin onunde park yasak vs. levhasi yok) polis cani sikildikca ceza yaziyor. arada beni durduruyor, antalyali sen cok gozume batiyorsun diyip, devam et diyip birakiyor. teksas olmus ankara da, haberimiz yok. taa kisin yazdigi cezalar toplu sekilde yazin elime geliyor. babam gitmis odemis, benim haberim olmadi. yoksa odettirmezdim. neyseki ismi cismi elimizde, tekrardan benzer durum olsun bu sefer yasal hakkimizi aramaya koyulacagim.

atakule'nin orada keyfi durdurdu, ceza yazacak birsey bulamadi, en son cam filmlerine sardirdi. simdi filmden ceza yazsak 110tl odersin, ogrenciymissin de sana bi kolaylik yapariz vs. dedi. anladim durumu, 20 tl verdim biraksin gideyim, yetmez yetmez diyor. rusveti de begenmiyorlar. 40 verdim, yine az verdin ama ogrenciymissin hadi affedeyim diyor. guler misin aglar misin. turkiye'nin aci gercekleri maalesef. ugrassan bir dert ugrasmadan bir dert.

bu tur durumlari gordukce, yuce polis teskilatimiza halkimizin guveni azaliyor. teskilat bu konuda yeni bir yapilandirmaya gitmeli, gerekli personel egitimi saglanarak, hizmet standartlari avrupa standartlarina yukseltilmeli ve en onemlisi standartlara harfiyen uyulmali. benim aracima marspiyel takili diye durduruyorsa, tum turkiyede durdurmali. ha durdurmuyorsa da hicbiryerde durdurmamali. bu durumlardan daha cok arkadasimizin agzi yanar.

serdar2362
12/09/2009, 11:05
Rüşvet sadece ülkemize mahsus değil tabii. Bugün en gelişmiş ülkelerde'de var. Peki çare nedir.? Bileniniz varmı yada şöyle sorayım devletin başında bulunanlar biliyormu.?

femoli
12/09/2009, 11:28
Öncelikle çok geçmiş olsun evet malesef bu durumlarla arasıra karşılaşabiliyoruz .. Aslında böyle ufak tefeklerle uğraşana kadar trafikden men edilmesi gereken kaportası olmayan eksozu hatta altında doğru dürüst lastiği olmaya araçları trafiğe çıkarmamak için çaba gösterseler ,Belki bir nebze olsa içimiz rahatlar ..

husso
12/09/2009, 11:45
geçmiş olsun aslında yapabileceğin fazla bişey yok aynısı benim başıma geldi izmir bostanlıda benim tipoyu bağlamışlardı 52/a maddesiydi ruhsata işlenmeden yapılan modifikasyon diyemi ne geçiyor yasada yani bağlayabilirler sen yine iyisin bana herşeyi söktürüp aracı muayene istasyonuna vizeye gönderdiler bundan kurtulmanın tek çaresi plan proje çizdirip ruhsata işletmek o zaman hiç bir şey yapamıyorlar...

BSK
12/09/2009, 12:16
Serdar bey lütfen, siz yaş olarak bu konulara daha hakimsiniz, bizden tecrübelisiniz, imam cemaat ilişkisi bu tamamen, öncelikle büyük payı yiyenler zaten devleti yönetenler.Önce onlar yiyor, cesareti onlar veriyor, ülkemizde maalesef rüşvetin olmadığı hiçbir resmi kurum kalmamış durumda... Zamanında "Benim memurum işini bilir" diyenler getirmedi mi bizi bu hallere. Hırsızlığın küçük olanına ceza var, büyük çalan Beyefendi oluyor küçük çalan hırsız. "Büyük düşün sen Türkiyesin" diyenler servetlerini sünnet düğününde takılan vergiden muaf takılarla açıklamadılar mı? Elini vicdanından, ruhunu inancından çeken herkes büyük düşünebilir bence... Herkese Allah helal ekmek yemeyi, eşine çoluğuna çocuğuna helal ekmek yedirmeyi nasip etsin. Bizde de suç var, rüşveti veren biz değil miyiz? Sen vermezsen ben vermezsem kimse vermezse biter ancak bu rüşvet. Ceza kesen memura rüşvet verip az parayla kurtulacağıma cezamı öderim en azından param devlete gitti belki bir okula bir tuğla, belki bir hastaneye bir ilaç olarak dönecek diye düşünürüm. En azından benim zorla kazandığım para bir ahlaksızın sofrasında yenmiyor diye içim rahat eder. Her neyse daha çok yolumuz var gelişmiş topluma giden...

trezequet
12/09/2009, 13:57
Arkadaşlar Karayolları Trafik Kanunu tek tek düzenleme yapamayacağı için Karayolları Trafik Yönetmeliği yürürlükte bulunmaktadır.Kanunların uygulanması yönetmeliklerle gösterilir,daha detaylıdırlar.Modifikasyonla ilgili olarak K.T.Yön.bulabildiğim en uygun madde 65 gözükmektedir.'Araç sahipleri araçların üzerinde yapmış oldukları değişiklikleri 30 içinde bildirmek ve tescil etmek zorundadırlar demektedir.' Aslına bakarsanız çok geniş düzenlenmiş bir maddedir.Neye göre ve kime göre bir değişiklik.Örneğin aracın yarısını mı boyuyor kişi yoksa kaputa masum bir şerit mi...
Cam filmleri ile ilgili ise daha net bir madde var.Bu konuda daha dikkatli olamamız iyiliğimize olur sanırım.Yönetmelik açıkça 63.maddede 'taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır'.demektedir.
Somut olayımızda acaba kesilen cezanın madde numarasını söyleyebilir misiniz? İtiraz hakkı elbette var ama duruma bir bakmamız lazım

serdar2362
13/09/2009, 13:29
Sonuçta mesele anlaşıldı. Ben, gerek itiraz gerek şikayet konusunda çok olumlu bakmıyorum. Her şekilde bunlar bir yakıştırma bahanesi ile bu cezayı kesecekler. Farzedelim yanlış ceza maddesi yazmış. O zaman diyecekleri gayet net. Size eğer filanca maddeyi uygulasaydık o zaman arabanızı parka çekmemiz gerekirdi. Her yaptıkları uygulamaya göre bi formül uydurur ve işin içinden sıyrılırlar. Bunlar alışmışlar, parazit olmak, milletin zaaflarından yararlanıp kazanç elde etmek esas işleri. Bunlar kuru keresteler yaş olanlar geri planda.

fatihhhh
14/09/2009, 11:59
konuyu açan arkadaşa çok geçmiş olsun.
ben modifiyeye karşı birisiyim.
o yüzden bu arkadaşın başına gelen,
ya tüm modifiyecilerin başına gelse,
yada bu arkadaşın başına hiç gelmeseydi daha güzel olurdu.
durmuş durmuş, kabak arkadaşın başına patlamış gibi.
bu modifiyeyi hemen hemen herkes yapıyor ne yazıkki.

gaziantepunto9676
15/09/2009, 16:17
arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkürler bu benim başıma geldi inşallah hiç birinizin başına gelmez......

Romeo_er2
15/09/2009, 20:22
2 tane tampon ekinden aracı çekiyorlarsa bu tamamen ********lik bence..ceza yazcak uğraşcak yer aramış...ağzından burnundan gelsin o ceza..

dragon99
17/09/2009, 10:09
arkadaşlar yarım saattir yazdıklarınızı okuyorum ama neden anlamak istemediğini anlıyamıyorum. kanunlarbelli yapcaksan modifiye işleteceksin diyor modifiye füzel bir gül ama malesef dikenleri de battımı acıtıyor bugün avrupada hatta abd de bile durum böyle. araçların tip belgesi diye birşey var bilenleriniz varmı acaba o belgede fabrika ayarlarının hepsi yazıyor çelik jantından ilave spoyler ve marşpiyerlere kadar. ilave bir şey yapılacaksa makine mühendisleri odası proje çizerek tip belgesini değiştiriyor ve araç muayene istasyonuna gidiyor daha sonra ise onaylandığı belli olsun diye ruhsata işleniyor. size ceza yazan polise kızmayın aslında ceza yazmayan polislere kızın çünkü herkes en ufak modifiyeye ceza yazsalar araçları yürütmeseler bizlere eziyet etseler herkes ruhsata işletme yoluna gideceği için sektor bu yönde gelişecek ve belkide mod. fiyatları ucuzlayacaktır. unutmayın ülkemizde hakimler bile aynı kararları vermiyorlar. yürütme esnasında maalesef bireysel farklılıklar oluşabiliyor. mardinden sevgilerle.....

ocean_1919
17/09/2009, 17:52
Mardine selamlar...
Can Bey, bahsettiğiniz bireysel farklılıklar haksızlığa dönüşebiliyor. Örneğin, cam filmlerinin yasak olduğu gerekçesiyle söktürülmesi ile filmli araçların muayeneden geçebilmeleri çelişki değilmidir?