Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geri lambası hakkında

kolombo
03/09/2009, 13:56
arkadaşlar, bu ve bunun gibi son bir kaç yıldırki araçlarda geri lambası bir tane.diğer kırmızı ışıkta bir tane. bunlar çift yapılabilirmi. Görüntü açısından bence hoş durmuyor. birde bunların tek yapılasındaki mantık nedir. Neden böyle üretim yapıyorlar.. Avrupada bilemiyorum ama türkiyede biri bozuksa diğeriyle idare ediliyor. Ama araçlardaki tek lambada bozulursa mazallah kazalara yol açabilir. Ne dersiniz.

Delidavsan
03/09/2009, 14:15
Geri vites lambasi neden bir tane yapilir ben de bilmiyorum ama bahsettiginiz kirmizi lamba arka sis faridir. Arka sis fari yagmurlu havalarda ve normal sartlarda kullanildiginda ayni on sis lambalari gibi arkadan geleni oldukca rahatsiz eder ve hatta hava yogun yagmurluysa ciddi sekilde gormesini engeller. O yuzden artik arka sis lambasini yere oldukca yakin ve mat isik kullanarak yapiyorlar. Cift olmasi gereksiz, arkadaki surucuyu yordugundan.

Kissadan hisse; on ve arka sis farini sirf artislik olsun diye normal zamanlarda kullanan ve diger suruculeri umursamayan, sislerini yakinca porche kullandigini sanan bilimum zevattan tiksiniyorum.

kolombo
03/09/2009, 14:29
aracımda önde sis farı yok. arkadakininde sis farı olduğunu senden öğrendim. zaten tek yanıyor diye onuda kullanmıyorum. Antalyadada zaten sisten eser yok. Verdiğin bilgiler için tşk.

Delidavsan
03/09/2009, 16:01
aracımda önde sis farı yok. arkadakininde sis farı olduğunu senden öğrendim. zaten tek yanıyor diye onuda kullanmıyorum. Antalyadada zaten sisten eser yok. Verdiğin bilgiler için tşk.

Kissadan hisse bolumu size degildi. Ozur dilerim size gibi yazdiysam.

usermm1
03/09/2009, 16:50
teorik olarak sadece sağ kaldırıma yanaşılacağı düşünülmüş olmalı ki, sadece sağda geri vites lambası var.

Ryu06
03/09/2009, 18:11
teorik olarak sadece sağ kaldırıma yanaşılacağı düşünülmüş olmalı ki, sadece sağda geri vites lambası var.

bende tam olarak bılmıorum ama bu teori tamamen yanlıs bı teori gıbı gelıyor :D

kolombo
03/09/2009, 18:13
soldan yanaşan birisi olunca ışığı göremiyecek...Ben tasarlamış olsaydım kesinlikle tek yapmazdım. Tekrar diyorum görüntü olarakta hoş durmuyor. Ayrıyeten akşam karanlığında bir tek lambanın ışığıyla geri geri gitmek var..İki lambanın ışığıyla geri gitmek var. (görüş açısı olarak) Ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var :)

pdr42
04/09/2009, 10:17
genelde bizim gib aracarda hep oyle sadece bize has degil bunun bir sebebi vardır ama nedir bilemiyorum

defeat
10/09/2009, 08:06
Dediğinde haklısın.Sağdan direksiyonlularında geri vites lambası solda.

fatihhhh
14/09/2009, 12:05
artık modern arabaların heme hemen hepsi böyle.
bunu tasarlayan da üretende mantıklı bi nedene göre böyle yapmıştır arkadaşlar.
simetrik değil ve soldan yaklaşmalarda biraz güçlük oluyor.
ama siz gene de değişiklik yapmayın.
özellikle sis farını assla iptal etmeyin.
senede 1 gün lazım olur o arka sis farı. o an hayat kurtarır.
ön sis farı ise gerkli gereksiz her yerde kullanılıyor cahiller tarafından.