Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pc ~ Araç Senkronizasyonu

berkeraaa
26/08/2009, 01:09
Arkadaşlar araçlarımızdaki ECU beyin sinyalleri veya teknik arıza tespiti yapan sisteme ulaşma şansımız varmı acaba ?? sonuçta servistede bir kablo ve bir yazılım kullanarak yapıyorlar bu işi...Yada bu yazılımı bulma şansımız varmı acaba ?? bilginiz varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim...

erosistanbul
26/08/2009, 01:53
yazılımini bilgisayarına yüklüyorsun. ara port kablosunu arabanın data soketine takıyorsun. arkadaşın wv una yapmıştık ordan biliyorum. fakat bi işine yaramaz. bi sürü daha bilgi var. bütün datalar zincir gibi birbirine senkronizasyon bağlı.ancak arıza tesbitinde, veri sıfırlama(km,sayaç),eğer otomatikse vites geçiş devir ayarında gibi işler yaparsın.versiyon yenileyebilirsin ama riskli.Yazılıma gelince netten bulabilirsin.ben buldum ama pek işime yaramayacığını düşünerek sildim(aracım garantili olduğu için).

emrequzel
26/08/2009, 11:04
:D

erosistanbul
26/08/2009, 17:46
:) Biraz google da araştırırsan sorunun cevabını alırsın. Mesela arıza tespit cihazı gibi.

Yazılım yükleme işlemleri malesef öyle bilgisayara program yükledim oldu bittiyle olmuyor :)

cihancım sen araştırmana devam et, ben yaptığımı söyleyeyim. sen araştır, ondan sonra yorum yap.arıza tesbit cihazının programına ulaşıp, 16 bit lik seri pot ve usb portlarını kullanarak bağlantı yaptık. cihazdan çok kabloyu bulmak mesele. kabloyu almanyadan arkadaş getirtti. kablonun bir ucu arabaya takılan soket, diğer ucu çiftli usb ve seri port dan oluşuyor. seri be usb portları aynı anda laptopa bağladık.program ikisinide istiyor.bu arada laptop seri portu olan bi bilg.o yüzden lütfen sadece kendi bilginize değil, başkalarının da bilgilerine güvenin.(bu arada sistem wv golf e yapıldı)

erosistanbul
28/08/2009, 01:52
Ben sana ne yazdım? Yazılım mazılım yüklemişsin o sistemle? Sen o sistemle yazılım yükle ben bir daha ağzımı açmayacağım. Bana akıl verdiğin için de çok sağol üstad![/QUOTE]

Üstadım kusura bakma, maksadım ne akıl vermek, nede bişeyleri ispat etmek. ben sadece yaptığımı söyledim. ".......ancak arıza tesbitinde, veri sıfırlama(km,sayaç),eğer otomatikse vites geçiş devir ayarında gibi işler yaparsın.versiyon yenileyebilirsin ama riskli."diye üst mesajımda yazmıştım. sende bana "Senin o bahsettiğin sistem standart arıza tespit araç bilgisi sorgulama arıza lambası söndürme işlemi." diye yazmışsın. sanırım aynı şeyden bahsediyoruz.basit işlevler.dostum ilk mesajında oldu bittiyle olmuyor demen bana biraz ağır geldi.biraz bilmişlik edası sezdim.o yüzden biraz sert yazmış olabilirim.Tekrar söylüyorum maksadım seni rahatsız etmek,üzmek,akıl vermek değil. Bunları yaptıysam özür dilerim.Saygılar.