Orijinalini görmek için tıklayınız : Allianz KASKO
erosistanbul
19/08/2009, 18:27
Arkadaşlar geçenlerde ufak bi kaza geçirdim. Bi araca arkadan ufakca çarptım. Karşı tarafı benim trafik sigortam hallediyo, bende ise far camı çatladı ve bağlantı yerinden kırılmasını kaskomdan yapılıyo. tampona ufak tefek rütuş boya yapılacak. Buraya kadar herşey yolunda. Fakat Allianz kasko da hasarsızlık indirim bozulacakmış.başak ve bikaç kaskoda mini(1500 ytl) hasar varmış.hasarsızlığı bozmuyormuş. bizde ise sınırsız cam değişimi varmış. Doğrusu ben bu tezatlığı anlamadım. yaklaşık 1000 ytl lik bi onarıma hasarsızlığı bozuyor, sınırsız cam değişimine hasarsızlığı bozmuyor. o zaman korkmadan horca camları kullanmak lazım, nasılsa sınırsız hakkımız var. Buyrum muhasebesini siz yapın. yılda 2000-3000 tl lik cam değişince hasarsızlık bozulmuyo, 1000 tl lik bi onarıma hasarsızlık bozuluyo. Keşke benimde bi cam fabrikam olsa.:)
Arkadaşlar bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. kazasız keyifli sürüşler.
Erhan, geçmiş olsun.Her sigorta şirketinin kendine göre artıları ve eksileri var.Bazıları Autking kapsamına girmiyor, bazılarında çekiciler ücretsiz, bazılarının teminatları düşük, bazılarının hasarsızlık bozulmama oranları var.
Tabi en güzeli sanıyorum cam değişiminin ve bedelsiz mini onarımların olduğu kasko.Bence poliçeyi güzelce incelemekte fayda var.Eğer denildiği gibiyse yapacak birşey yok gibi, tekrar geçmiş olsun...
erosistanbul
19/08/2009, 19:12
teşekkürler arda. poliçeyi de inceledim, müşteri hizmetlerinide aradım, öneri formlarınıda doldurdum. dediğin gibi yapacak bişey yok. bir daha ki sefere iice araştırıp, inceledikten sonra karar vermek.
generali sigortada midi onarım varmış. parça değişmedikçe hasarsızlık bozulmuyomuş :)
erosistanbul
19/08/2009, 20:02
başak ta 1500 tl parça değişim dahil mini onarım varmış.genede ii araştırmak lazım
ergo isviçrede de mini onarım yok. istersen 50 Liralık işlem yaptır kasko bozulur dediler. Seneye değiştireceğim kaskomu.
ocean_1919
20/08/2009, 00:45
ergo isviçrede de mini onarım yok. istersen 50 Liralık işlem yaptır kasko bozulur dediler. Seneye değiştireceğim kaskomu.
Bana var dediler bugün...Bende yaptırmak üzereyim ama karar veremedim
erosistanbul
20/08/2009, 01:40
arkadaşlar kaskolarda en önemlisi mini onarım ve limiti. başak ve anadolu hakkında fikirleriniz varmı.
Sigorta işi çok kapsamlı ve iyi incelenmesi gereken bir iş.Kasko ülkemizdeki kanunlara göre standart olarak her şirketin sunması gereken; çarpma,çarpışma,yanma ve çalınma durumlarında oluşan hasarları karşılar.Bunlara ilave olarak şirketlerin hizmet ve fiyat çeşitlendirmesi kapsamında sundukları ek teminatlar vardır ve bu teminatlar şirkete göre hatta poliçeye göre değişiklik gösterir.Arabalarımızı kaskolatırken poliçedeki teminatları çok dikkatli okuyunuz ve merak ettiğiniz herşeyi acentenize sorunuz.Neyi satın alıcak olduğumuzu bilmek çok önemli.Ülkemizdeki yaygın kanı sadece fiyat odaklı olduğundan neresi düşük fiyat verirse oraya kaskolattırmaktır.Oysa fiyata karşılık aldığımız hizmeti ve teminatları da çok dikkatli incelemeli ve ona göre karar vermeliyiz.
ilker, tamponu çizdirdiydim, o zaman aradım. başka bi poliçe grubu var ondan yaptırmanız gerekiodu dedi, full kasko işte daha ne yaptırcam dedim. yani daha pahalısı da varmış.
evet her zaman daha pahalısı var.
siz extra opsiyon isteyin aynı araba aksesuarı gibi aklınıza geleni isteyin policeye eklenir ama extra paralar karşığında.
erosistanbul
20/08/2009, 23:41
Sigorta işi çok kapsamlı ve iyi incelenmesi gereken bir iş.Kasko ülkemizdeki kanunlara göre standart olarak her şirketin sunması gereken; çarpma,çarpışma,yanma ve çalınma durumlarında oluşan hasarları karşılar.Bunlara ilave olarak şirketlerin hizmet ve fiyat çeşitlendirmesi kapsamında sundukları ek teminatlar vardır ve bu teminatlar şirkete göre hatta poliçeye göre değişiklik gösterir.Arabalarımızı kaskolatırken poliçedeki teminatları çok dikkatli okuyunuz ve merak ettiğiniz herşeyi acentenize sorunuz.Neyi satın alıcak olduğumuzu bilmek çok önemli.Ülkemizdeki yaygın kanı sadece fiyat odaklı olduğundan neresi düşük fiyat verirse oraya kaskolattırmaktır.Oysa fiyata karşılık aldığımız hizmeti ve teminatları da çok dikkatli incelemeli ve ona göre karar vermeliyiz.
kesinlikle haklısın Volkan, aslında 3 kuruşun hesabını yapan biziz.neresi az verirse oraya yaptırıyoruz. ne poliçeyi inceliyoruz, nede teminatları irdeliyoruz. Gerçi benim pek alternatifim yoktu. arabayı alırken kasko hediyeli almıştım. ama seneye bayağı araştıracağım. Aliianz nazarımda puan kaybetti doğrusu.
Aracı ilk aldığımda başak sigortadan 700 ytl fiyat vermilerdi üzerine artı 100 ytl de fark verirsem 1500 ytl yi aşmayan kazalarda kaskom bozulmıycaktı bende yaptırmıştım 2. senede aynı şekilde 800 ytl fiyat verdiler ama koç allianz dan fiyat aldım kanpanyaları varmış 555 ytl ye ful kasko ama bunda sadece mini onarım vardı oda zaten autoking de yapılan işlemler + olarakta boya koruma hediye ettiler bende gözümü kırpmadan direk koçtan yaptırdım :)) arkadaşların dediği gibi en baştan iice araştırıp yaptırmak lazım sonra pişman olup kalıyoruz
kasko konusu açılmışken aklıma takıldı. şimdiki kaskomu iptal ettirmek istiyorum daha iyi bir teklif alabilirsem. kalan parayı bana geri öderler mi? ve bunun bi kaybı olur mu bana.
Kaskonuzu iptal ettirirseniz iade alırsınız gün hesabına bölerler sistemden bir iade çıkar yanlız bu zamana kadar gelen hasarsızlık indiriminizi 1 ay içinde başka bir arabaya aktaramassanız sıfırlanır..öle bi kaybınız olur
yani kısacası iptalden sonra 1 ay zamanınız var o şekilde hiç bir kayıp yaşamassınız
ozel_egt
22/08/2009, 00:34
selam erdı nzaman yaptrdın kaskoyu benımde yenılemem gerekıyo koç ii gibi sanki ne dersin ...
kardes benım kasko basak grupama (zıraat bankasının) super kasko nun ıcınde mını kasko var yılda 10 cm gocuk cızık ,boya gıbı durumda 8 kez ucretsız,bunun gıbı bır kac durumda yılda en az 4 veya en cok 8 kez yaptırabılıyorsun ve kasko bozulmuyor
ozel_egt
22/08/2009, 02:14
basakta nekadara yaptırdn acaba
erosistanbul
23/08/2009, 01:14
Allianz da yedek araba vermiyorlar. istedim ama arabayı kendi çekicileriyle servise götürmem gerekiyormuş. yürür kafif kaza için çekici çağırmanın mantığını anlamadım doğrusu.1 haftadır arabam serviste yapılıyor.
Araştırmalarımıza çekicisiz yedek araba verme durumlarını da ekleyelim. Bu tür olaylar başımıza gelmeden eksikliğini anlayamıyoruz. Allianz kusura bakmasın ama şu an bu kaskoda olduğum için eksikliklerini yazıyorum. başka kaskoda da olsam mutlaka eksikliklerini belirtirim.