Orijinalini görmek için tıklayınız : aracım (2009 fire 1.4) fazla mı yakıyor ne?
arkadaşlar mesajları okuyorum da, ben 100 km de 6.3 iyidir diye düşünüyordum ama bazı arkadaşlar 5 lt den bahsetmişler. Ben şehirdışı 3500 -4000 devir kullanıyorum o yüzden mi yüksek acaba ? yoksa onlarınki dizel mi ? bi yorum yapıp aydınlatırsanız sevinirim saolun şimdiden..:Ç
Erdem Bozdağ
18/08/2009, 02:53
benzinli bir araç için 6.3 gayet güzel bir değer.5 lirte yakalnların çoğu dizel araca sahip olanlardır.Ben dizel araçla bile 5 lt tutturamıorum açıkcası.ondan 6.3 bir benzinli araç için bence ideal
Romeo_er2
18/08/2009, 03:10
abi ne 5.3 ü ben kışın bi ara 10 litre gördüm..ki şu anda 8.5 ortalama..araba V6 sanıyo kendini..
arkadaşlar mesajları okuyorum da, ben 100 km de 6.3 iyidir diye düşünüyordum ama bazı arkadaşlar 5 lt den bahsetmişler. Ben şehirdışı 3500 -4000 devir kullanıyorum o yüzden mi yüksek acaba ? yoksa onlarınki dizel mi ? bi yorum yapıp aydınlatırsanız sevinirim saolun şimdiden..:Ç
Ben geçen hafta 2000 km yol yaptım, çoğunluğu şehir dışı, klima açık ortalamam 7.1 oldu. Bence 6.3 iyi. O yollarda 5 lt yakacağım diye kassaydım hala yolda olurdum heralde.
geçen gün depoyu fulledim 97 oktan kurşunsuz. 130 tl. arabada 5 kişiydik ve klima sürekli açıktı, hiç kapanmadı. ışık yanana kadar benzin almadım ve tam 900 km yol yaptım. ortalama 4.7 lt. ama 90 km hızı ve 3000 deviri asla aşmadım. arabamda hız sabitleyici var 90 a ayarladım ve gittim.
siyah rüzgar
18/08/2009, 10:09
hız sabitleyici olsa bile çok iyi bir rakam hem dolu bir araç hem klima açık. ben daha şehir dışı yapmadım ama şehir içinde 7.5 7.0 6.9 daha görmedim.
Honor COOPER
18/08/2009, 12:22
geçen hafta gebze mersin arasında 3 kişi kilima açık ortalama 100 km hızla 5.5 lt yaktı ama şehiriçi 8 in altını bende görmedim daha.
Ogulcan.Öğüt
18/08/2009, 12:29
6.3 Gayet İyi bence Bende 7.9 Gösteriyor ..
anlgnydn
18/08/2009, 12:31
bende geçen hafta 21 lt benzin aldım yaklaşık 70tl, 250km yol gittim yolun yarısı klima açıktı. yani yaklaşık yanlış hesaplamadıysam km'de 0,280 yakıom.
ama benim şikayetim sizde de ölemi onu sormak istedim size, 5.viteste 80-90km hızla giderken benim aracın devri 3000-3500'lerde buda arabanın zorlanmasına ve de çok yakmasına sebep oluyor benim araçtamı sorun var acaba?
4000 devir civarı kullanmanız tüketimi arttıracaktır. 3000 devirin altında kalmaya çalışırsanız 6nın altına çok rahat inersiniz. Ben 2500 devir ortalama ile t-jet motorla 6.0-6.5 arası yakıyorum sonuçta.
geçen gün depoyu fulledim 97 oktan kurşunsuz. 130 tl. arabada 5 kişiydik ve klima sürekli açıktı, hiç kapanmadı. ışık yanana kadar benzin almadım ve tam 900 km yol yaptım. ortalama 4.7 lt. ama 90 km hızı ve 3000 deviri asla aşmadım. arabamda hız sabitleyici var 90 a ayarladım ve gittim.
Bir gariplik var :) Fabrika verilerini bile egale etmişsin, tebrikler.
coolsnake
18/08/2009, 12:54
enson yarim depo ile sehir ici 300 km yapti araba gayet iiyi geldi. hawa filtresi temiz oldugu surece 6-6.5 gosteriyor makine . sehir disi ise daha 6 lt gormedim. gelinki bakim zamani yaklasinca sapitiyor.8 hatta 10 ltreleri gordum. tamamen hawa filtresi we bujilerle alakali yakit olayi
mustafaf
18/08/2009, 13:43
boyle arkadasları gordukce, neden fıre almadım dıye kızıyorum kendıme :) soyledınıze gore kılometrede yaklasık 14,5 kurus yakmıssınız.valla ben multıjetle bu degerlerı yakalayamıyorum...
Ziyaretçi047
18/08/2009, 13:48
Multijetle 7,1 lt yakıyorum.
Ogulcan.Öğüt
18/08/2009, 14:09
Cihan abi Multijet için birz fazla değilmi değer . Birde Fire motorun fabrika verisi 5.8 zaten 5l Yi nasıl yakalıyorlar Sırrını bizde ögrensek valla .
kimmiş o benzinli ile 5 L/100 km yakan bazıları merak ettim.
Ziyaretçi047
18/08/2009, 14:22
Ben yorum yapmak istemiyorum. Yaparsam kırıcı olabilirim :)
Romeo_er2
18/08/2009, 14:31
abi ben ömrümde 5 litreyi göremedim =) bi kere istanbuldan dönüşte 6.0 ortalama ile döndüm o kadar..hla 8.5 teyim şu an..
Ziyaretçi047
18/08/2009, 14:32
Gerçi araba kullanırken zevk almak ile 3 kuruşun hesabını yaparak kullanmak arasında fark olsa gerek.
zaimkaan
18/08/2009, 14:46
ben fire motorla şuan ortalama 5,6 litre ile geziyorum. işle ev arasında bu değerleri yakalıyorum. Ankarada oturduğum için, eryaman-GOP arasında gidip geliyorum sürekli. Kendimce uyguladığım bir kaç yöntemle, ciddi anlamda ekonomi sağlıyorum. Mesela sabahları bir 5-10 dakka erken çıkıyorum yola bu gerçekten çok ciddi bir tasarruf sağlıyor. İstanbul yolu tam yoğunlaşmadan, ben çoktan yolu yarılamış oluyorum. fire motorlar sabit hızla gitmeye başladıklarında ciddi anlamda az yakmaya başlıyorlar, bunu anlık yakıt tüketiminden gözlemleyebilirsiniz. kalkışlarda gazı köklemek yerine, belli bir oranda basıp aracın devirlenmesini bekleyerek, uygun devirde vites değiştirirseniz buda ciddi bir katkı sağlıyor. Ama ne olursa olsun bunlar kullanımdan kullanıma değişen şeyler.
batuhann80
18/08/2009, 15:30
dizelle 6.2 ortalamam...altına inmeyi beceremedim...
keske fire alsaymısım,dizel az yakar diye almıstım...bu degerleri okuyunca pişman oluyorum...
turkishstar
18/08/2009, 15:33
bizim buraların yollarındanmıdır nedir bilmiyom ama ben 1 depoyla 550-600 km arası anca gidiyorum. (artvin-trabzon-artvin) yanlış hesaplamıyorsam buda 20-25 kuruş civarı bişi yapar. şehiriçi kullanımda çok daha fazla tabi (artvin)
Çok sakin ve çelik gibi sinirlere sahip olmanız gerekiyor bu değeri yakalamak için ama imkansız değil...
Benim rekorum 5.3 civarı bir şeydi 200km yolda ama en yüksek süratim 85 ti anlık tüketim sürekli açıktı ve yokuşların başında 80le girip 60la falan çıkıyordum gaza basamadığım için...
Bence yakaladığınız 6.3 lük değer çok başarılı...
Ama amacınız rekorsa site kurucusunun 1.4 16 valf ile 3.8 civarı bir rekoru vardı...Aratıp o konuyu okuyun derim :)
Not:3.8 değil 4.0 lt miş... Link aşağıda...
https://forum.grandepuntotr.com/genel/3524-rekor-4-0-lt-yakit-tuketimi-95bg-benzinli-uzun-yol.html
sancak26
18/08/2009, 18:37
ben bir depo benzinle 670 km gittim. şehir dışı. bence çok güzel ama benzin fiyatları çok yüksek lanet olsun.:gunsmilie::bash::ranting2::@
şekerlioğlu
18/08/2009, 19:25
kimmiş o benzinli ile 5 L/100 km yakan bazıları merak ettim.
fatihcim başta ben:Ç
ne yazıkki resimli olarak sizlere ispat etme durumum yok.
önce aracın verilerini söyliyeyim.
ortalama hız 62-66.km
ortalama yakıt tüketimi.4.3-4.5 lt
gidilen yol.tokat(köyden)-ankara-afyon-antalya.(evin önüne kadar)
gidilen mesafe-980 km-:Ç
gidilen süre.15-16 saat
3 yıldır bu yolu gidip geliyorum.son 1 yılda bazı nedenlerle 5 defa gitme durumum oldu.daha bir kere yoldan benzin aldığımı bilmiyorum.
kasıyormuyum evet,kamyonlar bile geçiyor bazen beni.ama doğrusunu söylemek gerekirse zevkle gidiyorum,acelem yok.hemen her tesiste değişik sürelerde mola veriyorum.
çayımı içip,tekrar zevkle müzik eşliğinde yola koyuluyorum.
Ziyaretçi047
18/08/2009, 19:30
Normal o zaman ben o hızda gitsem 3 3,5lt arasını garanti ederim. Zira 120-140 gibi hızlarla uzun yolda 5lt yakıyor bizim araçlar.
şekerlioğlu
18/08/2009, 19:35
Normal o zaman ben o hızda gitsem 3 3,5lt arasını garanti ederim. Zira 120-140 gibi hızlarla uzun yolda 5lt yakıyor bizim araçlar.
cihancım sen benim gibi gidemezsin:)
daha 100'üncü km'de başlarım yakıtına dersin.:weight1:
mustafaf
18/08/2009, 19:47
cihancım sen benim gibi gidemezsin:)
daha 100'üncü km'de başlarım yakıtına dersin.:weight1:
aynısını ben yazacaktım sımdı abı :D bız kesınlıkle dayanamayız :)
dizellerde 3.4 yada 4 .o gibi degerleri yakalayn arkadaslar vardı forumda yanlsı hatırlamıyorsam
evet 2. sayfayı okumamaısım ama bakın varmıs dizelde yakalayn. kızmayada gerek yok arkadaslar bir aralar benzinde kullanırken 5. 0 degererini yakaldıgımı hatırlıyorum ama tabi 90 ı gecmemiştim . birde surekli takip etmen gerekiyor oda araba kullanırken hc hos b durum degil lpg ye gectim hicbişeyi takip etmiyorum artık:D
Ogulcan.Öğüt
18/08/2009, 20:26
Dizelde Olsa 3.3 - 3.4 Bana gerçekten imkansız gibi gelio belkide hiç binmedigim için dizel arabaya bilmiyorum :S
Romeo_er2
18/08/2009, 22:04
fire motor bence kesinlikle performansa uygun değil..zaten az yakması için çok sakin kullanmak gerekiyor..tek güzel özelliği çok sessiz çalışan bir motor olması..bence 77hp bir araba için çok fazla rakamlar bunlar..araç V6 sanıyor kendini.. :D
[QUOTE=sertaç;240359]geçen gün depoyu fulledim 97 oktan kurşunsuz. 130 tl. arabada 5 kişiydik ve klima sürekli açıktı, hiç kapanmadı. ışık yanana kadar benzin almadım ve tam 900 km yol yaptım. ortalama 4.7 lt. ama 90 km hızı ve 3000 deviri asla aşmadım. arabamda hız sabitleyici var 90 a ayarladım ve gittim.
valla süper değer,dizel araçlar anca tutturur bunu:)
serkanerkmen
18/08/2009, 23:37
arkadaslar siteye yeni kayıt oldum benim 17000 tl param var grande punto ve megan2 hb arasında gidip geliyorum punto aklıma daha yatkın geliyor ama açıkçası biraz çekiniyorum çünkü bir arkadasım punto aldı ve şanzıman problemi yasadı bendede para kısıtlı yani alacağım aracın problem çıkarmaması lazım punto da baktığım araç 75 lik hız benim için 2.planda bana yardıcı olursanız sevirim.sorunsuz güzel bir araç aramaktayım herkeze selam
arkadaslar siteye yeni kayıt oldum benim 17000 tl param var grande punto ve megan2 hb arasında gidip geliyorum punto aklıma daha yatkın geliyor ama açıkçası biraz çekiniyorum çünkü bir arkadasım punto aldı ve şanzıman problemi yasadı bendede para kısıtlı yani alacağım aracın problem çıkarmaması lazım punto da baktığım araç 75 lik hız benim için 2.planda bana yardıcı olursanız sevirim.sorunsuz güzel bir araç aramaktayım herkeze selam
Serkan öncelikle sitemize hoşgeldin,
İlk olarak karşılaştırdığın araçlar segment olarak farklı.Megane nın artısı iç mekanının biraz daha geniş olması ve daha fazla konfor sunması.Ancak ikinci elde dikkat edilecek en önemli noktalar, sorunsuzluk ve kazasızlık.Bundan sonra ise km, donanım, renk gibi kriterler gelmekte.Ben, Megane2 HB in tasarımının çok kötü olduğunu düşünüyorum.Zaten Megane3 ile bunu giderdiler.1.5dci ile 1.3mjtd performans ve tüketim olarak birbirlerine yakın makineler, hayırlısı olsun diyelim,
Sitemizde doğal olarak GP alman yönünde, Renault sitelerinde ise Megane ı alman yönünde görüş bildirilecektir:) İçinizden gelen marka ve modeli seçin derim :)
Forumumuza hoşgeldin...
serkanerkmen
18/08/2009, 23:56
Serkan öncelikle sitemize hoşgeldin,
İlk olarak karşılaştırdığın araçlar segment olarak farklı.Megane nın artısı iç mekanının biraz daha geniş olması ve daha fazla konfor sunması.Ancak ikinci elde dikkat edilecek en önemli noktalar, sorunsuzluk ve kazasızlık.Bundan sonra ise km, donanım, renk gibi kriterler gelmekte.Ben, Megane2 HB in tasarımının çok kötü olduğunu düşünüyorum.Zaten Megane3 ile bunu giderdiler.1.5dci ile 1.3mjtd performans ve tüketim olarak birbirlerine yakın makineler, hayırlısı olsun diyelim,
Sitemizde doğal olarak GP alman yönünde, Renault sitelerinde ise Megane ı alman yönünde görüş bildirilecektir:) İçinizden gelen marka ve modeli seçin derim :)
Forumumuza hoşgeldin...
boyle arkadasları gordukce, neden fıre almadım dıye kızıyorum kendıme :) soyledınıze gore kılometrede yaklasık 14,5 kurus yakmıssınız.valla ben multıjetle bu degerlerı yakalayamıyorum...
yalnız 90 km hızı aşmadım hiçbir şekilde. zaten buna gayret ettim denemek için. artık bööle bişey olmaz. 900 km yi 15 saatte gittim nerdeyse. araçlar 90 km sabit hızla fabrika verilerini bile zorluyo. önemli olan ani gaz değişikleri yapmamak.
ya siz varya delirticeksiniz beni :D:D:D:D 6,3 yakıomus fazlamı ne dio :D:D valla deliricem ya ben kışın 10 larda gezdim :D şimdi 8,5 in altına inemiyorum orayı görmemek için zaten hiç açmıorum tüketim ekranını psikolojim bozuluo 6,3 gayet ii bi değer dahada düşürmek istiosan arabaya hiç binme oldugu yerde saysın :D:D:D:D:D işin şakası bi yana arkadaşlar valla bizim araçlar v6 gibi yiyo benzini ne diim alıştık artık 3 senedir :D
Romeo_er2
19/08/2009, 01:49
aynen kışın 10.1 değer gördüm..şimdi elim hiç gitmiyo bakmaya.korkuyorum.
mustafaf
19/08/2009, 09:43
yalnız 90 km hızı aşmadım hiçbir şekilde. zaten buna gayret ettim denemek için. artık bööle bişey olmaz. 900 km yi 15 saatte gittim nerdeyse. araçlar 90 km sabit hızla fabrika verilerini bile zorluyo. önemli olan ani gaz değişikleri yapmamak.
yınede bu degerler bana cok astronomık gelıyor.fabrıka bu aracları, sadece 1 kısı ve 90kg agırlıkla, dumduz yolda dur kalk yapmadan test edıyor.900km. yolu 15 saatte gıdecek sabrınız varsa, zaten sız sabrınızla fabrıka degerlerını asmıssınız :)
valla arkadaşlar ben yola böyle devam edeyim iyi yakıyormuş:) sertaç sen rekor kırmışsın , ben uzun yolda deneyim dedim 90 aşmamayı, yok olmuyo yol bitmiyor :) neyse teşekkürler yorumlar için