Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte en sinir olduğunuz durum ne?
Selam,nedendir bilinmez ama kim ki o arabanın şöfor koltuğuna oturupta direksiyonu tutmaya başlayınca anlamsız bir agresiflik yaşamaya başlar.
Normalde gün içerisindeki insan ilişkileri normal olan bir kişi direksiyonda tanınmayacak kadar değişir.
Acaba sizlerde bu tip insanlardanmısınız?
Gün içerisinde trafikte yaşayıp kızdığınız bir olayı hatırladığınızda tekrar aynı duyguları yaşıyormusunuz;yada yanlış yaptığınızı mı düşünüyorsunuz?
Sizi trafikte ne/neler çileden çıkartır?
Beni mi?
Ben kırmızı ışıkta beklerken daha sarı yanmadan (çoğu yerde saniyeli ışıklar var ) kornaya basanlar deli eder,sanki oradan hiç gitmeyeceğim.
Ya sizleri?
Little F.K
16/10/2007, 20:02
Geceleri tertemiz havalarda bile hangi amaç ve düşünceyle arka sis farını açtığını anlayamadığım insanlara çok kızıyorum...!
tempesty
16/10/2007, 20:16
En fazla Umarsızca gelişigüzel arabasını park edip giden insanlara kızıyorum genelde.
Yolda araba kullananların çoğu tüm yolun onlara ait olduğunu falan sanıyor.Dolayısıyla önlerinde giden araçlara özellikle onlardan yavaş gidenlere tahammülü yok.Sanki o geliyor diye ben ona yol vermek zorundayım hayatta umurumda değil artık.Kendim istediğim gibi gidiyorum elbette trafiğin gerektirdiği hızda ilerliyorum.Bu tiplerde sağıma giriyorlar beni geçmeye çalışıyorlar hiç sallamıyorum valla!Sonra trafiğe takılıp benim önüme kırıyorlar hiçde yol vermiyorum.İyice uyuz olup öküz gibi bakıyorlar.Böyle tipler yüzünden sinirlerinizi bozmaya değmez.Sıkıştırıp geçmeye çalışırsada basıyorum sonuna kadar kornaya küfürü yiyip gidiyor.Haydi selametle diyorum cehenneme kadar yolun var.
bugün kızdığım , sinyal vermeden dönen bir vatandaş.
genelde kızdığım , kurallardan bihaber şekilde araç kullananlar ve hiç kimseye saygısı olmayan ticari araç sürücüleri.
ZaMBroTTa_1903
16/10/2007, 21:41
Ben artık bu konuda yorum yapmıyorum, yoruldum...:)
goldumut
16/10/2007, 21:44
evet bende on sıs tamam ama arka sıs cok gereksız ve cok sacma..rahatsız edıcı..
sis deyince aklıma hundai ler geldi.
ben ayrıca hundainin far tasarımcısına da kızıyorum :P
staerxleri bilirsiniz ,adamlar normal fara ihtiyaç duymadan sis farları ile araç kullanabiliyorlar. o kadar gereksiz güçlü vede rahatsız edici aydınlatma var anlayacağınız. eski accentlerinde sarı sis farları insanın gözünü delerdi , hatta iş yerimizdeki hundayi marka forlkliftin bile farları deli gibi göz alıyordu. ya bu koreliler kör yada far tasarımcıları kör :)
Little F.K
17/10/2007, 01:33
Yol boşken en sol şeridi 80-90 la kitleyip aynalarını bile kontrol etmeyenlere kızıyorum...!
bahcelili_ali
17/10/2007, 01:36
taxici ve dolmuşculara fix ayar oluorum daha yarım saat once biriyle takıştım
en kötüsü sabah trafiği :( her gün etiler-silahtarağa git gel yapıyorum. ama gördüğüm şudur ki insanlarımız sabah araba kullanmakta zorlanıyor. uykusuzluk dikkatsizliğe sebep olduğundan yolda aracını kaydıranlar beni hep ürkütüyo..
meliscix
17/10/2007, 12:21
sinyal vermeden dönenler
daha sarı ışık yanar yanmaz kornaya basanlar
sağdan giderken bile yol istemeye kalkıp selektör yapanlar
dolmuş ve taksi şöförleri
oooo ben daha acemi oldugum halde ne cok kızacak şey bulmusum yaa :)
06kaymak
17/10/2007, 14:13
bu dolmuscular var ya bu dolmuscular...adamlar 1 ytl icin katil olurlar...sabah sabah sellektor yapip duruyor trafikte bekliyoruz birde...sanki yol bos ve ben de ilerlemiyorum...ahh keske trafik polisi olsam da su taksicilere ve dolmusculara yapacagimi bilirim...devletin acik butcesini bunlarla kapatirim kesin...:)
ZaMBroTTa_1903
17/10/2007, 16:13
bu dolmuscular var ya bu dolmuscular...adamlar 1 ytl icin katil olurlar...sabah sabah sellektor yapip duruyor trafikte bekliyoruz birde...sanki yol bos ve ben de ilerlemiyorum...ahh keske trafik polisi olsam da su taksicilere ve dolmusculara yapacagimi bilirim...devletin acik butcesini bunlarla kapatirim kesin...:)
2-3 hafta once dolmuscular yolcu icin kapısırken bir tanesi devrilmisti dikmen yokusuna warmadan pazaryerinin orda...:)
Sezgintr
17/10/2007, 18:54
Xenon far furyasına taklıp bilinçsice o farları taktırıp trafikteki onca insanı umursamdan o farları yakıp gelenlere sinir oluyorum.
uzun yolda uzun far kullanılır mantığındaki insanlara...
Arabayı çalıştırdıktan sonra ilk yaptığım şey farlarımı yakmak olur,trafikte daha çabuk farkedilirsiniz.
Ama alacakaranlıkta özellikle akşamüstlerinde far yakmayanlara deli oluyorum;onlar bizi görüyor ya biz onları fark etmesek de olur.
grande41
20/10/2007, 01:02
- Yoğun trafikte uzun farlarla gezene
- Sol şerit boşken sağ şeritten geçenlere
- Sarı ışıkta korna basanlara
- Kırmızı ışıkta durmayanlara
- Yolların sahibi olduklarını sanan bilumum ticari araçlara
- En önemliside yollardaki yan sanayii Polar ALEMDAR lara
gıcık oluyorum..
ceyms_cem
20/10/2007, 01:17
bayan soferlere hepsını kapsamıyayım ama her gun bı tanesıyle tartısıyorum hep bana denk gelıyo herhalde uyusuk uyusuk gıtsemmı gıtmesemmı gıdersem bısey olurmu ya cıldırıcam yaaa:D:D:D:D:D:D
arka plaka kapalı oldugu, arka sıs acık oldugu halde ,makaslardan cıktıktan sora arkadan selektor yapanlara kızıyorum bosuna yoruyorlar kendılerını .)
rodopian16
22/07/2009, 18:56
Benim trafikte en sinir olduğum durum sağ tarafımda araç varken birinin tabakane ye yetiştirir gibi sellektörle dibime kadar gelmesi
Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım...
hem sizin söylediğiniz durum var hemde lüzumsuz çalınan kornalar var. kırmızı ışıkta, sıkışık trafikte durmadan gürültü kirliliği yapıyorlar. ne anlıyorlar zart zart korna çalmaktan anlamıyorum. ellerine ne geçiyor. daha kırmızıdan sarıya dönmeden kornalar başlıyor. sarı ile yeşil arasında 1 saniye var. nereye yetişeceksin bir saniyeyle
Ziyaretçi047
22/07/2009, 20:09
Saymakla bitiremem.
Ogulcan.Öğüt
22/07/2009, 21:05
Erhan abinn dedigi olay sarıyken kornalar baslıyor hemen ...
Trafikte yapılan en büyük yanlışlık herkesin kendini haklı görmesi yani suçlunun suçunu kabul etmek istememesi hatta suçlu olduğunun farkında bile olmaması :)
Bunun önüne geçebilirsek büyük bir problemi ortadan kaldırmış oluruz...
Romeo_er2
22/07/2009, 21:44
şehir içi hız sınırları belli olduğu halde sol şeritte 90 la vs giderken birinin arkadan zorla selektör vs yapması..1-şehir içi azami hız sınırları belli..2-sadece sol şeritte asfalt düzgün olduğu için orada gidiyorum 3-alemin enayisi benmiyim hız kurallarına uyuyorum..
Benim en sevmediğim, bunun için kavga ettiğim yada arabasını sıkıştırdığım olay; ışıklarda yada trafik tıkandığında beklerken uyanığın birinin soldan kapatıp gelmesi ve karşıdan araba gelince önüme girmeye çalışması. Nevrim dönüyor bir anda :)
sıkışık trafikte uygun olmayan koşullarda şerit değiştirilmesi.. onlar yüzünden trafik ipek böceği yürüyüşü gibi hareket ediyor..
trafiğimiz neden böyle kalitesiz, bunu hergün düşünüyorum..
vardığım sonuç:
1. sorun trafik problemi değil, kültür problemi..
halkımız ne yazıkki kültürsüz ve empatiden yoksun.
2. devlet denetimde yetersiz. e6 ta bile; ne bir otoban polisi var, ne bir helikopter gördüm, ne kameralarla izleniyoruz, ne bir radar var, herşey ser..
ocean_1919
23/07/2009, 00:27
Kavşaklarda tek olarak konan kırmızı ışık. Yanarsa duruyosun sönerse geçiyosun. Ama yeşil ışık yok altında. Sadece kırmızı bir lamba. Ampul patlasa kırmızı yanmıyor diye geçip kendilerine yeşil yandığı için yola atlayan yayalara çarpmamak oldukça maharet gerektiriyor. Sadece Eskişehirime özgü bir durummudur, diğer illerdede varmıdır böyle standart dışı bir ışık bilmiyorum.
Delidavsan
23/07/2009, 00:40
Kirmizi isikta beklerken daha yesil yanmadan kornaya asilan insanliktan nasibini alamamis, hayvan diye anip hayvanlara bile hakaret etmeyecegim pigmeler. El frenini cekip iniyorum arabadan. Lastikleri falan kontrol ediyorum. Tekrar kirmizi yanmadan hemen once ben basip geciyorum. O yine kaliyor isikta. Ne kufurler ettigimi bilemezsiniz.
smartmavi
27/07/2009, 16:58
- Yoğun trafikte uzun farlarla gezene
- Sol şerit boşken sağ şeritten geçenlere
- Sarı ışıkta korna basanlara
- Kırmızı ışıkta durmayanlara
- Yolların sahibi olduklarını sanan bilumum ticari araçlara
- En önemliside yollardaki yan sanayii Polar ALEMDAR lara
gıcık oluyorum..
hepsini saymışsın, tebrik ederim.
Bir de, tabiri caizse, tampon tozu alan hıyarlar var. İndirip tokatlayısı geliyor insanın...
trafiğimiz neden böyle kalitesiz, bunu hergün düşünüyorum..
vardığım sonuç:
1. sorun trafik problemi değil, kültür problemi..
halkımız ne yazıkki kültürsüz ve empatiden yoksun.
2. devlet denetimde yetersiz. e6 ta bile; ne bir otoban polisi var, ne bir helikopter gördüm, ne kameralarla izleniyoruz, ne bir radar var, herşey ser..
Daha fazla katılamazdım
Bakın,
Mesela İstanbul'da, gerçek anlamda iki ay denetim yapılsın, gerekli cezlar kesilsin ve ehliyetler toplansın, bakalım bir daha şerit ihlali, kırmızı ışık ihlali, hız sınırı, hatalı sollama ve sinyalleri doğru kullanma, yada araç muayenesine bağlı olarak fiziki eksikliklerden kaynaklanan kusurlar bir daha görülüyor mu...
Denetim olmadan insanları eğitemeyiz...
istediğiniz kadar denetim yapın adım başı polis koyun fark etmez. eğerki bir kişiye daha anaokulunda trafik kuralını öğretmezseniz, doğruyu yanlışı güzelce daha küçükken anlatmazsanız. dilediğiniz kadar ceza kesin durum değişmez.
herşeyden önce eğitim gelir.
programın birinde Kirli olarak bildiğimiz Kadir Çöpdemir önce yurt dışında yaya geçidinde bir deneme yaptı. daha ayağını yaya geçidine basar basmaz geçide yaklaşan araba duruyor ve o geçtikten sonra hareket ediyor. bunu birçok kez yaya geçitlerinde denedi ve her seferinde böyle karşılık aldı. orada kesinlikle lamba ve polis yoktu. sadece yaya geçidi çizgileri.
aynı durumu İstanbul'da denedi. daha yaya geçidine adımını atar atmaz yanından hızla geçen bir araba kornasına bastı durmadı bile tekrar denedi sonra tekrar denedi ancak karşıya geçmeyi bırakın yaya geçidine ayağını bile koyamadı.
okullarda, sürücü kurslarında bu basit kurallar öğretilir ancak sadece öğretilmekle kalır. çuvaldız iğne misali kaçımız yaya geçidinde durupta bekleyen yayaya yol veriyoruz. kaçımız hız sınırlarına harfiyen riayet ediyoruz.
yurt dışında yaşayan Türkler bile yurtdışındayken tüm trafik kurallarına harfiyen uyarken Kapıkuleden geçer geçmek trafik canavarı olmuyor mu?
smartmavi
28/07/2009, 01:20
istediğiniz kadar denetim yapın adım başı polis koyun fark etmez. eğerki bir kişiye daha anaokulunda trafik kuralını öğretmezseniz, doğruyu yanlışı güzelce daha küçükken anlatmazsanız. dilediğiniz kadar ceza kesin durum değişmez.
herşeyden önce eğitim gelir.
programın birinde Kirli olarak bildiğimiz Kadir Çöpdemir önce yurt dışında yaya geçidinde bir deneme yaptı. daha ayağını yaya geçidine basar basmaz geçide yaklaşan araba duruyor ve o geçtikten sonra hareket ediyor. bunu birçok kez yaya geçitlerinde denedi ve her seferinde böyle karşılık aldı. orada kesinlikle lamba ve polis yoktu. sadece yaya geçidi çizgileri.
aynı durumu İstanbul'da denedi. daha yaya geçidine adımını atar atmaz yanından hızla geçen bir araba kornasına bastı durmadı bile tekrar denedi sonra tekrar denedi ancak karşıya geçmeyi bırakın yaya geçidine ayağını bile koyamadı.
okullarda, sürücü kurslarında bu basit kurallar öğretilir ancak sadece öğretilmekle kalır. çuvaldız iğne misali kaçımız yaya geçidinde durupta bekleyen yayaya yol veriyoruz. kaçımız hız sınırlarına harfiyen riayet ediyoruz.
yurt dışında yaşayan Türkler bile yurtdışındayken tüm trafik kurallarına harfiyen uyarken Kapıkuleden geçer geçmek trafik canavarı olmuyor mu?
Erhan bey,
İyi düşünün, bizlerde daha okuma yazmayı ilk öğrendiğimiz yıllarda ışıkların ne anlama geldiğini, zebra çizgilerinin niçin varolduğunu öğrenmedik mi?
Evet, biz de avrupalıyla aynı yıllarda öğrendik ama, gördük ki çok geçerliliği yok... Bir eğitimci olarak karmaşık kelimeler kullanmak istemiyorum ama en basidinden şunu söyleyebilirim, ortamda pozitif yada negatif pekiştireç dediğimiz etkenler olmadığı sürece arzulanan davranışın görülme sıklığı azalır. Konumuz trafik; kurallara uyanları ödüllendiremeyeceğimize göre uymayanlar üzerinde duralım; siz kurallara uymayanları denetleyip gerekeni yapmazsanız kurallara uyma eğilimi ortadan kalkacak ve kurallara uymama durumu gün be gün artacaktır. Yani insanlar şu an olduğu gibi "yolların rajonu" gibi jargonlarla kendi kurallarını koyacaklardır...
Acil denetim!
Sağ şeritten 150 km. ile gelip, tamponumuzu yalayıp sinyal vermeden en sola kendini atan deli mayınlarla aynı yolları paylaşmayı hiçbirimiz istemeyiz, değil mi?
Kişide, kendine ve çevresine saygı yoksa ne kadar denetim yaparsanız yapın bu kişi fırsatını bulduğunda gene aynı davranış içerisine girecektir.
Çevrede hiç araba olmasa bile trafik polisinin olduğu kırmızı ışıkta beklerken, trafik polisinin olmadığı ışıkta kontrollü olarak geçek bir sürü insan var. Önemli olan herkes kendi polisi olmalı ve kendini kontol etmelidir.
Buda verilecek eğitimin kalitesi ile eş orantılıdır. Madem bir eğitimcisiniz, düzgün eğitimle kazanılan başarıların ceza sistemi ile gelen başarıdan daha iyi ve kaliteli olduğunu bilirsiniz. Ya değilse Taksim Meydanında kırmızı ışıkta geçen üç kişiyi sallandırdın mı bak bir daha kırmızıda geçen oluyor mu mantığı olur.
Kişi herşeyden önce trafik kurallarının kendisi ve sevdikleri için olduğunu bilmeli ve buna göre davranış sergilemelidir.
Ben dahil bir çok kuralsızlıktan şikayetçi olurken diğer taraftan birçok kuralı kendimiz çiğniyoruz. Biz çocuklarımıza kural çiğnemenin normal bir davranış olduğunu öğretirsek ileride istediğiniz cezayı verin o çocuğun beyninde kural çiğnemek normal bir davranış gibi görünecektir.
Emniyet kemerini takmayıpta polisi görünce kemer takan bir sürü insan var. O kemeri polis için değil kendin için takmalısın.
Radara girince ceza kesen polise kızarız tuzak kurup milletin parasını alıyorlar deriz. Ama burada hız sınırı belli ben bu hız sınırını aşmamam lazım diye düşünmeyiz.
Bunun için cezaların caydırıcı olduğuna inanmıyorum. Cezaları çoğalttıkça buna göre farklı çözümlerde üretilmektedir. Ancak eğitimini düzgün almış bir insan nerede hata yaptığını, bu hatanın sonuçlarını gayet güzel kavrar ve hareketlerine kendisi çeki düzen verir.
Bu nedenle ben gene Eğitim Şart diyorum.
smartmavi
28/07/2009, 14:05
o zaman polise gerek yok. tüm polisleri öğretmen yapalım :)
o zaman polise gerek yok. tüm polisleri öğretmen yapalım :)
:):) evet güzel düşünce, eğitim yeterli seviyeye gelirse, başkasının hakkını yemeyen, birbirine saygılı bir toplum olursa o zaman polise gerek kalmaz zaten. ortada işlenen bir suç olmazsa yada ne kadar az işlenirse polise ve yasaların uygulanmasınada o kadar az ihtiyaç olur.
ocean_1919
28/07/2009, 22:20
Sonuç: İyi eğitim ve yeterli denetim.... :)
fatihhhh
05/08/2009, 09:52
yaw eşşeğe bile nasıl davranması gerektiğini öğretiyoruz.
ayılara arslanlara kaplanlara neyi nasıl yapmasını öğretiyoruz.
bu nasıl oluyor.
eğitim-kural-ceza ile oluyor.
bu 3 ü yoksa bu iş olmaz arkadaşlar.
eşşek ceayı görüyo düzeltiyo kendini.
bizim ülkemizdede yaptığın her suçta ceza göreceğimizi bilsek inanın yapmayız.
ama ülkemizde kurallar tam olarak uygulanmıyor işte.
polislere suç atmayalım bu sadece trafikte değil, hemen hemen her sektöörde böyle.
EĞİTİM-KURAL-DENETİM VE CEZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tek çözüm bu.
eşşek ten daha eğitimli ve daha efendi oluruz.
- Kırmızı ışıkta kendince kontollü geçen taksilere, biraz piskopat olsam inip her gördüğüme girişçem ama insanlık bizde kalsın...
- Yolu ortalayarak giden dolmuşlara, hani ike şeride de hakim olup hangisi işine gelirse ordan gitme "güdüsü". Trafikte tek "zeki" onlar sanki...
- Şirketin hafif ticari aracını alıp, o kocaman cüsse araçla trafikte hızlı ve makas ata ata gidenlere.
Geçen bir tanesi makas atarken Armadanın orda az kalsın bana çarpıyordu ki benim hızım da 100-110 felandı, dedim artık yeter bir yakalayim küfürü basayim gectim arkasına bastım full selektör. Eleman benzinliğe girdi hemen, şeytan dedi gir peşinden sonra düşündüm bu "öküze" dersini bu saatten sonra ben veremem devir zaten kötü, boşverdim gittim.
- Otobanda 130-140 giderken 5m dibime girip selektör yapanlara.. Kıllık olsun diye frene hafifce basıyorum, arka stopların yandığını gören şahıs panikle sert fren yapıyor 50m geriye olması gerektiği mesafeye gidiyor :), halbuki bilse ben sadece frene dokunuyorum hızım bile düşmüyor. Yaşadığı heyecan o salağa en azından eve gidene kadar yetiyordur, başkasına bu kadar sokulmaz diye umarak yol veriyorum...
Ogulcan.Öğüt
09/08/2009, 21:12
Bayan sürücülere :)
:D O kadar kapsamayalım abi de iyi bayan sürücülerde var ama genel olarak cok haklısın :D Çok düşünerek hareket ediyolar trafikte düşünmücen uygulıycaksın :D
alperyonar
09/08/2009, 22:12
Bu dolmuşçular kadınlardan bile beter. yolun ortasında durup yolcu alanlar bile var. zaten aynalarla da hiç işleri olmaz onların...
ßenimde en uyuz oLduğum durum trafik Lambalarında yeşile döner dönmez 2 sn bile beklemeden arkadan korna çalanlar ya bi dur toparlaryım arabayı otomatik te değil :)
mıy mıy gidenlere gıcık oluyorum ben. yol da vermiyorlar. biraz sağa kaysa kolayca geçicem.
batuhann80
10/08/2009, 12:41
saygı olmamasına...zaten tek sorunumuz bu...SAYGI...
sırf eğitim yeterli değil. adabı muaşeret kuralları diye birşey var. bunu ancak bir insana çocukken anası babası verir. ama onlardada yoksa işte boyle olur. bu sadece trafik sorununa yol açmaz, topyekün bir toplumsal soruna yol açar. trafiktede boyle olur, devlet dairesindede boyle olur, ticarettede boyle olur, sokaktada boyle olur vs..
keşke tek sorunumuz trafik olsa..
sırf eğitim yeterli değil. adabı muaşeret kuralları diye birşey var. bunu ancak bir insana çocukken anası babası verir. ama onlardada yoksa işte boyle olur. bu sadece trafik sorununa yol açmaz, topyekün bir toplumsal soruna yol açar. trafiktede boyle olur, devlet dairesindede boyle olur, ticarettede boyle olur, sokaktada boyle olur vs..
keşke tek sorunumuz trafik olsa..
Ben daha da derine ineyim: Genlerimizde bile problem var bence :) Çok ciddiyim bu konuda...
mustafaf
10/08/2009, 18:06
durduk yere, yol ıstemeden sagımdan gecmeye calısanlara cok sınır oluyorum...
batuhann80
10/08/2009, 18:16
hep solu kullandıgın için mi?acaba :D
mustafaf
10/08/2009, 18:18
hep solu kullandıgın için mi?acaba :D
ıyımı bole abı :D
ibrahim06
29/11/2011, 00:27
3-4 şeritli yolda gece en sağda giderken arkadakinin selektör yapmasına gıcık oluyorum. Geçsene soldan.
Romeo_er2
29/11/2011, 01:11
3-4 şeritli yolda gece en sağda giderken arkadakinin selektör yapmasına gıcık oluyorum. Geçsene soldan.
+99999 abi en sinir olduğum şeydir..
ayriyetten ışıklarda dururken sarı yandığı anda kornaya basan erken doğumlu arkadaşlar var onlarda ayrı bi dünya =)
Punto_Can
29/11/2011, 03:17
Sehir icinde saga veya sola dönerken ayağını frenden çekmeyi unutanlar!!! Sizleri saygıyla selamlıyorum :)
- Kırmızı ışıkta kendince kontollü geçen taksilere, biraz piskopat olsam inip her gördüğüme girişçem ama insanlık bizde kalsın...
- Yolu ortalayarak giden dolmuşlara, hani ike şeride de hakim olup hangisi işine gelirse ordan gitme "güdüsü". Trafikte tek "zeki" onlar sanki...
- Şirketin hafif ticari aracını alıp, o kocaman cüsse araçla trafikte hızlı ve makas ata ata gidenlere.
Geçen bir tanesi makas atarken Armadanın orda az kalsın bana çarpıyordu ki benim hızım da 100-110 felandı, dedim artık yeter bir yakalayim küfürü basayim gectim arkasına bastım full selektör. Eleman benzinliğe girdi hemen, şeytan dedi gir peşinden sonra düşündüm bu "öküze" dersini bu saatten sonra ben veremem devir zaten kötü, boşverdim gittim.
- Otobanda 130-140 giderken 5m dibime girip selektör yapanlara.. Kıllık olsun diye frene hafifce basıyorum, arka stopların yandığını gören şahıs panikle sert fren yapıyor 50m geriye olması gerektiği mesafeye gidiyor :), halbuki bilse ben sadece frene dokunuyorum hızım bile düşmüyor. Yaşadığı heyecan o salağa en azından eve gidene kadar yetiyordur, başkasına bu kadar sokulmaz diye umarak yol veriyorum...
benzer bir durum benim başıma geldi... izmir çanakkale yolunda... bi yaratık spor bir aracla soldan hızla gelip sağ şeritte önümde fren yaptı sertçe... ben frene basıp kendimi sola attım.. bu seferde sağdan benimle birlikte hızlanmaya başladı ve arkama sol şeride geçip sellektör yapmaya başladı... önce biraz hızlandım daha sonra cinlerim tepeme cıkmış heralde frene sonuna kadar bastım hızım 110 120 filan dı.... zaten o frenden sonra 100 mt den fazla bana yaklaşmadan foca kavşağından karşıyaka ya kadar geldi....
Misafir047
29/11/2011, 10:46
aslında gayet sakinimdir sinirli olsamda içime atarım ama en çok taksicilere dolmuşçulara halk otobüslerine sinir olurum
Ziyaretçi034
29/11/2011, 10:59
çoğumuzun derdi hemen hemen ortakmış.
birde sürücü kurslarında sürücü adaylarına nasıl arabaya binince "kemer takılır, koltuk ayarlanır, ayna ayarlanır" gibi bilgiler öğretiliyorsa bayanlara ekstradan "akşam olunca aracımızın farlarını açmamız gerekir" diye uygulamalı ders verselerde trafikte mezarlık bekçisi gibi giden bayan sürücüler görmesek
Dentist_dr
29/11/2011, 11:42
ayriyetten ışıklarda dururken sarı yandığı anda kornaya basan erken doğumlu arkadaşlar var onlarda ayrı bi dünya =)
bencede Hocam..
Bu ülkede, NANOSANİYE; ışığın sarıya dönmesiyle, arkadaki öküzün kornaya abanması arasında geçen süre..
can-asan
29/11/2011, 13:08
-sağdan normal hızla giderken arkamdakinin selektör yakması
-makasa girdiklerini zannedip vurmaması için frene asıldığım zamanlar(günde 1 oluyor).. çok ustalar ya bu adamlar :)
-minibüsçülerin ayna kullanmaması... minibüs yolunda oturduğum için çekilecek çile değil yani hergün hergün..
-daralan yolda yol vermemek için ter döken insanlar :)
ve daha niceleri :D
AYTEK AYDIN
29/11/2011, 13:16
insanlara saygı duymayanlara sinir oluyorum. hani yolları kendi yollarıymış gibi kullanıp,sanki bu dünyada onlardan başka insan yaşamıyormuş gibi saygısızca davranan insanlara sinir oluyorum.ve malesef onların sayısı giderek artıyor ve trafik çekilmez bir hal alıyor.
o kornaya erkenden basan kişi zaten sabah akşam dövülesidir...
birde her türlü polisler istisnası yok valla :D
fiery_hunter
29/11/2011, 15:15
taksi ve dolmuş araçlarından aynaların kaldırılmasını istiyorum. bosuna duruyo kullanmıolar ne de olsa ..
Gereksız yere yol bosken dahı frene sureklı ayagını basıp gerı cekıp tekrar basanlara ıllet oluyorum ayagını gazdan cekersen aracındakı Cut of devereye gırer zaten aarcın yavaslar frene basıp 1-2 sn sonra cekıp 3sn sonra bırdaha basmana ne gerek varkı
Ziyaretçi034
29/11/2011, 15:49
Gereksız yere yol bosken dahı frene sureklı ayagını basıp gerı cekıp tekrar basanlara ıllet oluyorum ayagını gazdan cekersen aracındakı Cut of devereye gırer zaten aarcın yavaslar frene basıp 1-2 sn sonra cekıp 3sn sonra bırdaha basmana ne gerek varkı
şirkette otomatik hyundai var, ayağı gazdan çeksen bile araç alıp başını gidiyor, frene basmak zaruri, sanada otomatik araçlar denk gelmiştir belki :)
hakguner
30/11/2011, 12:48
Sarı ışıkta kornaya basanlar. !!
clubber_style
30/11/2011, 17:24
en cok dolmusculara kızardım yolun ortasında lank diye duruyorlar diye.esimin babası dolmuscu olunca bide esim yanımda olunca.icimden kızıyorum :)
hızımı ayarlamış basıp giderken adamın birinin yoluma fırlaması..
Romeo_er2
01/12/2011, 00:18
arabanın arkasında abarth yazısını gören her apaçi dibime girip makas atmaya kalkışıyo..aklı sıra bana artistlik yapacak =) son anda geçeceği arayı kapatınca iyi mallıyolar valla..durduk yere sardırmasalar sorun yok..kasti olarak yapınca kıl oluyorum =) çok kendine güveniyosa yanaşır yanıma önümüz boşalınca basarız görürüz sonucu ;)
abulbul08
01/12/2011, 01:25
Trafikte olsun dışarda olsun en çok kızdığım şey saygısız insanlar
mehmetvyz
12/12/2011, 21:52
Dizel araç sürücülerinin yokuş başında yavaşlamaları, daha sonra aracı hızlandırarak yokuşu tırmanmaları, benimse lpgli aracımla yokuşa hızlı bir şekilde gelip önümde dizel aracı bulmam, sonrasında peşpeşe vitesleri düşürmem:)
otobandanda sol şeritte 130 la giderken önümde sellöktör yapmama rağmen yol vermeyenler.arkadan çarpasım geliyo..
Trafikte giderken arabanın dibine kadar sokulmaları.Ani fren yaptıgımda ise eel kol hareketi yapmaları sonra durup kozlarımızı paylaşmamız.Saçma sapan işler anlayacagınız.
mehmetvyz
12/12/2011, 22:02
Ani fren yapmadan sadece stopların yanacağı kadar frene basmak gerek:D
oguzhan06
12/12/2011, 23:13
yola çıkmaya çalışırken sırf yol vermemek için gaza basan öküzlerden şikayetçiyim ankarada onlardan booollll miktarda var..
Işık kırmızıdan sarıya döndüğünde yeşili bekleyemeyen daaaat daaat yapan öküzlere tav oluyorum... Sanki orada yatılı olarak durduk :)))
Trafik lambalari benimde favorim
Sent my GT-I9100 using
Türkiyede 4 lü flaşörleri yaktın mı gereksiz olmasına rağmen heryerde durursun zihniyeti var ya ona acayip kılım... yol tek şeride düşmüş trafik olmuş umrunda mı..
Kimisi var sinyali var kullanmaz kimisi var sinyali kullanır ama sinyali verince sanki sağında solunda bir boşluk oluşturuyorlar hiç ayna mayna umrunda olmaz..
Hele istanbuldaysanız her gün 5-10 örnek sayarsınız..
Malum istanbul trafiğindeki Angus sayısı ithal edilenden çok daha fazla..
Önunde hiç bir araç olmamasına ragmen selloktor yaptıgımda bana vermeyen ve bana dalaşan dallamalara ayar oluyorum :)
gidemiyorsan gidene yol vercen :)
Önunde hiç bir araç olmamasına ragmen selloktor yaptıgımda bana vermeyen ve bana dalaşan dallamalara ayar oluyorum :)
gidemiyorsan gidene yol vercen :)
+1 :)
Sent my GT-I9100 using
+1 :)
Sent my GT-I9100 using
inip döveseim geliyor :):bash::bash::bash::bash::bash::bash::gun_band::g un_band::gun_band::gun_band::gun_band::gun_band::g un_band:
CesSpOoL
13/12/2011, 02:48
-Trafik 90km ile akarken emniyetten giden ayılar.. (bi de bunların flaşörlü olan extreme editionları çıktı şimdi)
-Zaten yolun azami hızında giderken sellektör yapanlar(hayatta yol vermem, hatta bunlar için bi düğme yaptırıp öyle dibime kadar girdiklerinde fren lambalarını yakan bi sistem istiyorum adrenalin olsun diye)
-Kırmızı ışık daha yanarken kornaya basanlara dalasım gelmiştir hep.
-Ayarsız farlara çok küfür ederim.
-bir de gereksiz makas atan apacilere.. bende herşeye kıl oluyomusum abi ya : )
Yol isteyip selektör yaptığımda inadına yol vermeyip önümde devam eden çakmalara veya aracını daha güçlü hızlı gidecek derecede hissedenlere nefret ediyorum, ya kardeşim işte ben sana selektör yapmışım ki kibarca yol istiyorum manasına gelir, ne menem önümden çekilmezsinki, ondan sonra sağından makas attım oluyorum, çoktur aracı iyi olmasına karşın benim arabayı görünce gaza gelip sonrada sıkıştırmaya çalışan akabinde de mos morrrrrrrrrr olanları görünce yüreğim burkuluyor... :)
senergurbuz
13/12/2011, 12:01
sinyal vermeden sağa-sola manevra yapanlara
sinyal verdiğimizde sırf biz önüne gecemeyelim diye gaza basanlara
illet oluyorum
sağ şerit boş olmasına rağmen solda uyuz uyuz gidenlere, farlara beyaz ışık takıp yol hariç her yeri aydınlatanlara..Kaptırmış gidiyorken önüme sollamaya çıkanlara.. ifrit oluyorum :)
Yol isteyip selektör yaptığımda inadına yol vermeyip önümde devam eden çakmalara veya aracını daha güçlü hızlı gidecek derecede hissedenlere nefret ediyorum, ya kardeşim işte ben sana selektör yapmışım ki kibarca yol istiyorum manasına gelir, ne menem önümden çekilmezsinki, ondan sonra sağından makas attım oluyorum, çoktur aracı iyi olmasına karşın benim arabayı görünce gaza gelip sonrada sıkıştırmaya çalışan akabinde de mos morrrrrrrrrr olanları görünce yüreğim burkuluyor... :)
Birde bunlari saglayip, onunde sol seritten devam ettin mi; sen gectikten sora saga gecer bu denyolar :D
Sent my GT-I9100 using
Geçen aksam ablamın biri cocugunu bana ait olan park yerine ( apartmana ait olan, apartman hizasında konsol altı park yerlerinden) oturtmus ufak tuvaletini yaptırtıyordu. Farı uzerlerine tuttum indim arabadan ama cocuk işini coktan bitirmişti, kocası da kenara cekmiş arabayı bunları bekliyor laf yiyecegini biliyor ya kosa kosa bindiler arabaya uzaklastılar hemen,
Hey Allah'ım daha var mı bu tip insanlardan bu şehirde...