Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıta bir zam daha

siyah rüzgar
17/07/2009, 18:20
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği “tavan fiyat”ı artırdı.

EPDK, 18-20 Temmuz tarihlerinde geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 3-4 kuruş artırarak 95 oktan kurşunsuz benzin için litrede 3,16 liradan 3,19 liraya, motorinde 2,53 liradan 2,56 liraya, kırsal motorinde de 2,40 liradan 2,44 liraya yükseltti.
Vergiler dahil akaryakıt dağıtım tavan fiyatı 95 oktan kurşunsuz benzin için litrede 3,04, motorinde de 2,39, kırsal motorin için ise litrede 2,28 lira olarak belirlendi. Daha önce akaryakıt dağıtım tavan fiyatı kurşunsuz benzin için 3,01, motorin için 2,35, kırsal motorinde litrede 2,24 lira düzeyindeydi.

allah belanızı versin başka hiç bir şey demiyorum.

erdta
17/07/2009, 18:29
Bu nedir ya, zaten çok zaman öncesinde söyleyecek söz kalmadı.

rodopian16
17/07/2009, 18:44
BU zamma çok bişey demiyorum petrol 61 den 65 çıktı ama vergi olayına iki gündür etmediğim küfür kalmadı.

Moosty
17/07/2009, 18:55
Belki tepkiler nedeniyle ucuzlar diye bekliyordum ya, hala benzin almadığım gibi depom daha da bir boşaldı.

taygunm
17/07/2009, 19:43
söylenecek o kadar çok şey var ki? kazancımızın, maaşımızın %70ine yakını vergilere gidiyor, devletin gelirinin %80 i vergi ve dolaylı vergilerden, işsizlik almış başını gitmiş, benzinde d,ünya birincisiyiz... o dağıtılan tv, buzdolabı, çamaşır mak. hepsi bizim cebimizden cıkıoyr sonuç olarak ben hakkımı helal etmiyorum...

siyah rüzgar
17/07/2009, 20:37
BU zamma çok bişey demiyorum petrol 61 den 65 çıktı

neden bişey demiyorsun hasan petrolün varili 140 dolarken de biz 3.25 tl den benzin alıyorduk petrol düştü 35 dolara o zaman da 2. 78 den alıyorduk benzine 1 kuruş zaman demek herşeye zaman demek bıktım bu hükümetten. yollar berbat söylermisiniz kaçınız yolardan memnun, sadece asfalt analizine 4 milyon euro ödediler yada ceplerine indirdiler bıktım bu bozuk yollardan arabada değişmeyen parça kalmıyor benzinden çözülemeyen trafik sorunundan ve bozuk yollardan dolayı araba kullanmaktan soğudum.

rodopian16
17/07/2009, 21:57
neden bişey demiyorsun hasan petrolün varili 140 dolarken de biz 3.25 tl den benzin alıyorduk petrol düştü 35 dolara o zaman da 2. 78 den alıyorduk benzine 1 kuruş zaman demek herşeye zaman demek bıktım bu hükümetten. yollar berbat söylermisiniz kaçınız yolardan memnun, sadece asfalt analizine 4 milyon euro ödediler yada ceplerine indirdiler bıktım bu bozuk yollardan arabada değişmeyen parça kalmıyor benzinden çözülemeyen trafik sorunundan ve bozuk yollardan dolayı araba kullanmaktan soğudum.

Ben depoya siyah kurdela bağladım. Yazdıkların doğru petrol fiyatlarıyla aldığımız rakamlar haklısın ama bizim pretesto etmemiz gereken vergiler adamlar müdahele edeceğiz dediler helal olsun dedim 10-15 kuruşta bunlar vergiden düşer dedim oda nesi bu olayların üstüne 23 kuruş vergi bindirdiler bu olay karşısında trafiği kapatalım elimizden geleni yapalım...

siyah rüzgar
17/07/2009, 22:17
valla abicim ben heryerime siyah kurdela bağlasam ne fayda bunları %47 başımızdan eksik etmediği sürece tarfiğide kapatsan gri arabanıda siyaha boyasan bunlar indirmeye değil bindirmeye devam edecekler bir çözüm olmalı topluca bir protesto edilmeli. bunlar yüzümüden damlayan terden bile vergi alırlar.

rodopian16
18/07/2009, 12:02
bunlar yüzümüden damlayan terden bile vergi alırlar.

Verdiğim vergi başımı döndürüyor. Havalarda sıcak yüzümden ter eksik olmuyor hatırlatma şunlara vallah yapar .. ..'lar. Benden aldıkları vergi oranlarını kodamanlardan alsalar memleket ihya olur ama onuda yer bu .. ..'lar.

ugurozer
18/07/2009, 16:28
söylenecek o kadar çok şey var ki? kazancımızın, maaşımızın %70ine yakını vergilere gidiyor, devletin gelirinin %80 i vergi ve dolaylı vergilerden, işsizlik almış başını gitmiş, benzinde d,ünya birincisiyiz... o dağıtılan tv, buzdolabı, çamaşır mak. hepsi bizim cebimizden cıkıoyr sonuç olarak ben hakkımı helal etmiyorum...

aynen katılıyorum..

merve
18/07/2009, 20:50
hakkaten sinir bir durum bu nedir yaaa bi kaç gün öncesinde 2kuruş indirdik diyolar ertesi gün zam bunları alaha havale ediyorum rezalett...

Fuzuli
19/07/2009, 01:28
Şimdi vergilendirilmiş kazanç kutsaldır diye bir laf... var...

Ben maaşımı alırken otomatikman vergimi ödüyorum bu ilki...
Araç alırken , vergilendirilmiş kazancımla bir şey almama rağmen tekrar araç vergisi ödüyorum... bu ikincisi
Vergilendirilmiş kazancımla vergisini ödeyerek aldığım aracıma her sene vergi ödüyorum bu üçüncüsü...
Yetmediği gibi aldığım benzinde de ''Özel tüketim vergisi'' ödüyorum... bu da dördüncüsü...

Toplayamadığınız vergiler,kayırdığınız adamlar, işini bilenin az para ödediği bu sistemde yolunan tavuk hep ben ve benim gibiler oluyor....

Adem'in dediğine sonuna kadar katılıyorum....
Elalemden toplayamadığı vergiyi bizden alanların ALLah Belasını versin!!!!!!!!!!!!!

style07
19/07/2009, 02:22
Şimdi vergilendirilmiş kazanç kutsaldır diye bir laf... var...

Ben maaşımı alırken otomatikman vergimi ödüyorum bu ilki...
Araç alırken , vergilendirilmiş kazancımla bir şey almama rağmen tekrar araç vergisi ödüyorum... bu ikincisi
Vergilendirilmiş kazancımla vergisini ödeyerek aldığım aracıma her sene vergi ödüyorum bu üçüncüsü...
Yetmediği gibi aldığım benzinde de ''Özel tüketim vergisi'' ödüyorum... bu da dördüncüsü...

Toplayamadığınız vergiler,kayırdığınız adamlar, işini bilenin az para ödediği bu sistemde yolunan tavuk hep ben ve benim gibiler oluyor....

Adem'in dediğine sonuna kadar katılıyorum....
Elalemden toplayamadığı vergiyi bizden alanların ALLah Belasını versin!!!!!!!!!!!!!

Valla kardeş çok harika anlatmışsın daha ne yazayım aynen katılıyorum ağzına sağlık.

ik77
20/07/2009, 09:55
ismet paşanın dediği gibì bu ülkede namuslularda namussuzlar kadar cesur olursa sorunları çözebiliriz.

Moosty
20/07/2009, 10:18
Anlamakta zorlanıyorum. Maaşımın yarısı zaten elime ulaşmadan kesiliyor. Ardından satın aldığım herşeyde vergi kesiliyor. Telefonla konuşuyorum yarısı zaten vergi. Diyorlar ki vergiler ile yollar yapılıyor köprüler yapılıyor ama onlar da zaten paralı. Şu an devam etmekte olan bir çok yol yapım çalışmasının asıl amacı o yolları bizim paramızla düzeltip birilerine ucuza satmak ve yolları paralı hale getirmek. Zaten benim paramla yapılmış yollardan bir de üstüne para verip geçmek zorunda kalmak bana çok dokunuyor açıkçası.

Kurtuluş savaşını gerçekten kazandık mı biz, emin değilim. Sonuçta köle gibi sabahtan akşama çalışıyormuyuz, evet. Şöyle aklımıza estiğinde özgürce gidip ülkemizi dolaşabilyormuyuz? Teorik olarak evet ama pratik olarak hayır. Kazandığımız elin gavuruna mı gidiyor evet. Ülkemizin en güzel yerlerinde tatil yapanlar, yaşayanlar çoğunlukla Türk mü yabancı mı? Yabancı.

Sahi gerçekten kazandık mı biz Kurtuluş savaşını? Belki düşmanları fiziksel olarak çıkardık bu ülkeden ama Atatürkün bahsettiği, 'Asıl savaş şimdi başlıyor' dediği savaşı kazanamadık henüz. Çok üzülüyorum, ülkem için, bu ülkede yaşayan güzel insanlar için.

Hiç birimiz bunu haketmedik, böyle olmamalıydı diye düşünüyorum ama belki de hakettik ve bu onun cezası. Sahip çıkamadık, ders almadık yaşanılan, hem de üst üste yapılan hatalardan. Ders alamadık.

Üzüntüm benzine zam yapılmasından değil, çok daha başka, çok daha büyük. Yoksa depoda 10 lira daha fazla vermişim devletime çok önemli değil. Eğer benim insanıma, benim kardeşime yarıyorsa bu para hiç önemli değil, canımız feda bu ülkeye vallahi işin parasında değilim.

Üzüntüm büyük, içim yanıyor, haberleri seyredemiyorum artık. Bir tane yahu, hayırlı bir tek haber olmaz mı bu ülkede. Cahil olmak istiyorum kara cahil, bilmemek istiyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm.

BSK
20/07/2009, 10:28
Anlamakta zorlanıyorum. Maaşımın yarısı zaten elime ulaşmadan kesiliyor. Ardından satın aldığım herşeyde vergi kesiliyor. Telefonla konuşuyorum yarısı zaten vergi. Diyorlar ki vergiler ile yollar yapılıyor köprüler yapılıyor ama onlar da zaten paralı. Şu an devam etmekte olan bir çok yol yapım çalışmasının asıl amacı o yolları bizim paramızla düzeltip birilerine ucuza satmak ve yolları paralı hale getirmek. Zaten benim paramla yapılmış yollardan bir de üstüne para verip geçmek zorunda kalmak bana çok dokunuyor açıkçası.

Kurtuluş savaşını gerçekten kazandık mı biz, emin değilim. Sonuçta köle gibi sabahtan akşama çalışıyormuyuz, evet. Şöyle aklımıza estiğinde özgürce gidip ülkemizi dolaşabilyormuyuz? Teorik olarak evet ama pratik olarak hayır. Kazandığımız elin gavuruna mı gidiyor evet. Ülkemizin en güzel yerlerinde tatil yapanlar, yaşayanlar çoğunlukla Türk mü yabancı mı? Yabancı.

Sahi gerçekten kazandık mı biz Kurtuluş savaşını? Belki düşmanları fiziksel olarak çıkardık bu ülkeden ama Atatürkün bahsettiği, 'Asıl savaş şimdi başlıyor' dediği savaşı kazanamadık henüz. Çok üzülüyorum, ülkem için, bu ülkede yaşayan güzel insanlar için.

Hiç birimiz bunu haketmedik, böyle olmamalıydı diye düşünüyorum ama belki de hakettik ve bu onun cezası. Sahip çıkamadık, ders almadık yaşanılan, hem de üst üste yapılan hatalardan. Ders alamadık.

Üzüntüm benzine zam yapılmasından değil, çok daha başka, çok daha büyük. Yoksa depoda 10 lira daha fazla vermişim devletime çok önemli değil. Eğer benim insanıma, benim kardeşime yarıyorsa bu para hiç önemli değil, canımız feda bu ülkeye vallahi işin parasında değilim.

Üzüntüm büyük, içim yanıyor, haberleri seyredemiyorum artık. Bir tane yahu, hayırlı bir tek haber olmaz mı bu ülkede. Cahil olmak istiyorum kara cahil, bilmemek istiyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm.

Kardeşim ağzına sağlık aynen altına imzamı atıyorum daha da söylenecek şeyler var ama yeri burası değil... Nutukta herşeyi anlatmış aslında Atam, dahili ve harici düşmanlarımız o kadar çok ki... Bazı ülkeler var savaşarak fethedersin bazılarına ise savaşmadan sahip olabilirsin... Bazen biz savaşamadan kaybetmişiz gibi geliyor. Dolarala satın aldılar bizi, ne bankacılık sistemimiz artık bizim ne telekominikasyonumuz... Neyse çok yazacak şey var daha ama...

ABNEW
20/07/2009, 16:11
Tekrar etmekte fayda var, kısaca hakettiğimiz şekilde yönetiliyoruz sadece...

ik77
20/07/2009, 16:20
şimdi forumda sorsak bu adamlara kim oy verdi diye vallahi 3 5 kişi çıkar benim işyerimde de aynı şey.bu adamlar geri kalmışlığın hüküm sürdüğü bölgelerde büyük şehir varoşlarında çok nüfüslu ve birarada yaşayan ailelerden oy aldı.yanlış anlaşılmasın bu sosyolojik bir tespit.bugün yeniden bir seçim olsa 47 değilde 30 37 arası bi oy alır.bunun anlamı şudur;daha çok yolunmaya devam edicez.adam sorgulamıyor ki.onların çocuklarının son 7 yıldaki servet artışı nerden kaynaklanıyor.bi bakanın sözü vardı" hala bıraktığımız yerde otluyorsunuz" diye.kendisini pek sevmezdim ama söylem çok doğru.

sancak26
21/07/2009, 18:40
ilk kazık zammdan sonra demiştim diyeceğimi şimdi buraya bidaha yazmayayımi içimden yapıyorum dualarımı.:ranting2:

xcruelx
22/07/2009, 10:35

Arkadaşıma canı gönülden katılıyoruım. Esas sorun Arda arkadasımızında dediği gibi hakettiğimiz gibi yönetilmemiz. Ben bu hükümetin savunucu değilim ama (benzin zammı olayın dışında) bakın yukarı verginin bile vergisi alıyor. Arac alıyoruz taşıt vergisi 800, ek taşıt vargisi 1200. Eki anasından pahalı. Peki bütün bu vergileri bu hükümetmi koydu ? Kurtuluş savaşından sonra anadolu halkı ne yaptı köyüne gitti yaralarını sarmaya. Geriye kim kaldı okumuş ve çevresi olan zengin kesim kaldı. Bunlarda yeni oluşumdan pay almak için yarıştılar durdular. Atatürk son dönemlerinde etrafındaki mason kuşatmasından bunalmıştı. Atatürk ün yemeklerine katılmak için rüşvetler bile döndüğü söyleneniyor. Şonuç Atatürk öldü (allah rahmet eylesin) geride kalan bu kesime gün doğdu. Sisteme bakın (eskiden beridir) tamamen zengini güçlüyü, bürokratları,vekilleri koruyan,zenginleştiren, orta kesimi fakirleştirme orta kesimden zengin çıkmasını engellemeye yönelik sistem. (istisnalar hariç) Yani biz toplum olarak kendinimizi eğitmezsek, ahlakımızı artırmazsak, ve en önemlisi din ırk dil ayrımı yapmadan birbirimizi insan oldugumuz için sevmez isek, birbirimizi yermek sürekli farklılıklarımıza laf söylemek yerine birlik olmaz isek hiç bir şey olamayız.

Satanist in biri ölmüş. Tabi cehennemlik, zebaniler demişki sen bizdensin seni gezdirelim begendiğn yerde kal demişler. bir alana gelmişler dev gibi kazanlar başındada dev gibi zebaniler nöbet tutuyor. kazanlardan çıkmaya çalışanları direnleriyle tekrar kazana itiyorlar. Zebani anlatıyormuş bunar Alman lar bu kazan ingilizler diye. Bir kazanın başına gelmişlerki başında nöbet tutan zebani yok. Eleman sormuş bu kazanda neden nöbetci yok. Boşmu yoksa diye sorar. Zebani Yok orda Türkler kalıyor. Onlar biri çıkmaya çalışırken diğeri onu ayağında çeker tara batırır. Diğerleri gibi birlik olup cıkmaya çalışamazlar demiş.

Bizim yapımız böyle arkadaşlar.

FeaRLeSsHunTeR
22/07/2009, 11:20
taşıt pulları da 3e cıkıyormus diye duydum!

erdta
22/07/2009, 11:46
Tekrar etmekte fayda var, kısaca hakettiğimiz şekilde yönetiliyoruz sadece...

+