Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya'daki Yetkili Servis Yetmiyor (Tıkırtı Sorunu)

style07
06/07/2009, 19:03
merhaba arkadaşlar uzun zamandır benim aracın sağ ön tarafından bir tıkırtı geliyor bu tıkırtı bozuk yollarda ve kasislerden geçerken fark ediliyor ve arabada yük nekadar artarsa o kadar bariz duyuluyor servise götürüp teste çıktığımızda benim duyduğum sesi onlar duymuyor nedense?
sonra abi anormal birses yok senin arabanın jant lastiği orjinal değil bu kadar normal ama biz yinede lifte alıp birbakalım diyorlar.Bakıyorlar ama sorun göremedik deyip geçiştiriyorlar.Ben buaracı 2 senedir kullanıyorum 2-3 ay öncesine kadar ses falan yoktu ben sesin amortisör den kaynaklandıgını düşünüyorum daha önce böyle bir olayla karsılasan birileri varmı?

blue
07/07/2009, 12:21
ismail kardeş amortisörde bir sorun varsa tıkırtı olmaz hafif bir çukura falan girdiğinde bile küt diye bir ses gelir bence amortisörde olacak tek sorunda patlamasıdır patlak ise amortisör yağ akıntısını görebilirsin. belki amortisör takozlarından olabilir ama bundan kesin emin değilim geçmiş olsun kolay gelsin

Bülent10
07/07/2009, 17:02
İsmail arkadaşım B sütunundan gelen garip ses aslı konuyu okur musun belki faydalı olur sana hem konuyuda oraya talımış oluruz buna benzer ses benden de geldi orada bulacaksın

style07
07/07/2009, 18:16
tamam bülent bir bakalım

style07
07/07/2009, 18:26
Arkadaşlar benim sorun tamamen amortisörle alakalı şöyle analatayım apartmanın otoparkının girişi zeminden 1-1,5 cm civarında yüksek önce sol tekerleği çıkarttığım zaman problem yok ama sağ tekerlek tam tümseğe çıkarken tık diye bir ses geliyor ve bu sesi bozuk yollarda aralıksız olarak duyuyorum.Bende amortisör üzerindeki lastikten olabilir diye tahmin ediyorum.