Orijinalini görmek için tıklayınız : Mtv
Araçlarını sıfır anahtar teslimi alan arkadaşlar için bi sorum olacak... Acaba aracınızı aldığınız bayi o dönem için motorlu taşıtlar vergisini de ödemişmi?
Ben aracımı 11 haziranda aldım ve MTV'yi kontrol ettiğimde iki dönem içinde borç olduğunu gördüm ve sadece 20 günlük kullanım için 193 tl vergi ödeyerek geri kalan 5 buçuk ayında vergisini ödüyo olmam çok sinir edici bir durum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlar varmı?
Saygılar
Talat, normal şartlarda mtv yi müşteri ödüyor.Ancak bayi ile konuşularak bu vergiden de kurtulmak mümkün bazen...
Ben de 02.06 aldım.İlk dönem mtv bayi tarafından ödenmiş.Ama ikincisi bile beni sinir etti. 314 tl :(
Emin abi sizinkide baya bi yüksekmiş yaw,iyiki ilk taksitten bari yırtmışsın ...
Benim sinir olduğum nokta ay sonunda bile alsan arabayı bu devlet ilk 6 ayında parasını çatır çatır alıyor. Sanki biraz vicdansızlık varmış gibi geliyor bu durum bana
ben arabamı 28 kasım 2008 de aldım.2008 in ikinci taksidini yatırdım.yatıracağımı bilmiyodum.şaşırdım tabi öğrenince ama yatırdım paşa paşa.
ocean_1919
05/07/2009, 02:43
Vergiye tabi taşıtların, yıl içinde ilk defa kayıt ve tescillerinin yapılması halinde vergi yıllık olarak tahakkuk eder. Tahakkuk eden verginin taksit süresi geçmiş olan kısmı kayıt ve tescilin yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde ödenir. Ancak, ilk altı aylık dönem geçtikten sonra yapılacak kayıt ve tescil işlemlerinde, sadece ikinci altı aylık döneme ilişkin vergi tahakkuk eder ve ödenir.
Talat bey bu durumda 20 gün için malesef verginin ilk taksitini ödemek gerekiyor. En azından 1,3 motor olduğundan kardasınız:)
1 temmuzdan önce satın alınan araçlarda bu durum söz konusu...
30 haziran'da bile alsanız o yıl için 2 vergi ödersiniz...
Bu arada benim asıl takıldığım konu satışı yapan bayi...
Ben anahtar teslim olarak teslim adığım aracıma ne plaka masrafı ne de vergi ödedim...Verginin makbuzunu verdiler aracın plakası ile birlikte...
Eğer anahtar teslim olarak anlaşma yaptıysanız hemn bayinize gidip o verginin iadesini isteyin...Vermemek için uğraştırırlarsa da bu siteye,sikayetvar.com'a ve türlü tüketici şikayet sitesine yazasınız....Böylelikle 200 t lik uyanıklıkları onlara daha pahalıya patlar...
muratokay
05/07/2009, 14:41
Ben nisan ayında aldım. İlk taksidi bayii ödedi ve telefonla arayıp makbuzu almam için çağırdılar (Kartaş).
tyrant86
05/07/2009, 14:59
bende mayıs sonu aldım ama ilk mtv'yi bayi yatırıyor.
kutkuozen
05/07/2009, 15:23
Arkadaşlar, internet vergi dairesini kontrol ettiğimde 2009 yılı ilk taksidinin ödendiğini gördüm. Ama 2009 yılı ikinci taksidi olan 196,5 TL haricinde aynı şekilde adı motorlu taşıtlar vergisi 2009 yılı 2. taksidi olan 156,5 TL'lik bir borç daha görünüyor. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
rodopian16
05/07/2009, 17:21
Ben 2009 ocakta aldım borç sorgulamayı sürekli kontrol ettim bayii mart sonunda yatırmıştı vergiyi 1-2 lira faizle yani ben acele edip ödeseydim 200 lira bayiye kar kalacaktı. Onun için tavsiyem 2. taksiti öde 1. yi bekle bence bayi ödemesi görekli çünkü sen arabayı ANAHTAR TESLİM olarak alıyorsun.
mustafaf
06/07/2009, 17:00
bende ocak ayında almıstım.ılk mtv'yı bayı yatırmıstı.bayıyle gorusmenızı tavsıye ederım...
Bülent10
06/07/2009, 17:09
Talat kardeşim ben Gp 2 ay önce aldım benimkisini bayi ödedi.Kengileri biz ödeyeceğiz demişlerdi. Bayin ile bir konuşsan iyi olur
Kadir bende de aynı şekilde 2. taksit 314 tl var birde 132 liramı ne görünüyor
onu maliyey sormak gerekiyormuş ben plakayı cıkma almıştm senin plaka sıfırmıydı?
bende ödedim :( ama sattıgım arabanınkini ödedim aldığım arabanınkini araç temiz kağıdı almak için karşı taraf ödedi...bende temiz kağıodı için ödemek durumunda kaldım
2.taksiti ödemek istemeyen plakayı 1 temmuzda taktıracaktı benim gibi
Aracımı Mayıs'ın son haftasında aldım, MTV ilk taksidini aracı aldığım bayi ödedi (Birmot) Ancak Benimle aynı zamanlarda Ford Focus alan bir arkadaşım bana aracın vergisinin ilk taksidini bayinin ödemediğini söyledi. Bunu Birmot'taki bir yetkiliye anlattığımda şahıslara ait bayilerin ve galerilerin genellikle bu şekilde davranabildiğini söylemişti. 30 milyarlık araba alıp bu şekilde bir muamele görmek hiç hoş değil bence..
2.taksiti ödemek istemeyen plakayı 1 temmuzda taktıracaktı benim gibi
Ben plakanın çıkıp takılmasını bekledim aracı aldıktan sonra 1 hafta.. Takılmadan teslim alabiliyor muyduk aracı yani? Hiç sanmıyorumm..
Bugün aracın garantisini uzattırmak için birmota uğradım. Müşteri temsilcisi arkadaş sağolsun çok ilgilendi. Hem garantiyi 4 yıla uzattım (504 tl) hem film çektirdim camlara muhteşem oldu ;) hemde MTV olayını görüştüm veeee mutlu son benim ilk taksidi bayi ödeyecekmiş zaten, bana sadece 2. taksidi ödememi söylediler ;)
Saygılar.
Not: Yahu titanyum griyede 1 numara film şahane durdu vallahi nazarda değdiricem :)
Arkadaşlar bilginize.. İlk taksidi bayi ödemiyor. Araba fiyatının içinde vergi + trafik işlemleri gibi ücretlerde var. Normalde aldığım araba 20.500 iken trafik işlemleri + sigorta + ilk vergi ile 21.450 ye çıktı ki bu ilgili kağıtları size verilen faturalarda ayrıntılı bir şekilde görmeniz lazım. Sonuçta vergiyi ödeyen yine biziz. :)