PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar köpek seçimi için yardım

wintermute
25/06/2009, 15:04
arkadaşlar köpek almayı düşünüyorum iki tür arasında kararsız kaldım rottweiler yada husky bu iki türün artıları eksileri nedir geniş apartman dairesinde beslemeye elverişli hangisidir çünki bana yıllar boyunca arkadaşlık edecek besleyen arkadaşlar veya petshopcu arkadaşlar fln varsa yardım ederlerse sevinirim 2 gündür bi kaç petshopa soruyorum fakat tercih senin kararını ver önce diyorlar çok kararsızım lütfen yardım edin ...

ABNEW
25/06/2009, 15:41
Egemen tür önemli değil.İlk olarak insanın sorumluluk alabileceğinden, sonradan pişman olmayacağından emin olması.Evde beslenen hayvanlar kısa süre içinde ailenin bir ferdi durumuna geliyorlar ya da gelmeleri gerekiyor.Sadece mamasını verip oynamakla olmuyor bu işler.Aşısı, bakımı, gezmesi, hastalığı ve daha birçok şey var.Gerçekten büyük sorumluluk isteyen ama herşeye değen bir olay.Kendinden eminsen ben sana petshop yerine hayvan barınaklarından ya da çevreden sahip arayan köpeklerle ilgilenmeni tavsiye ederim...

femoli
25/06/2009, 15:43
Apartman dairesinde köpekmi beslenir egemen :D Kuş felan al :)

wintermute
25/06/2009, 15:54
mehmet abi 2 tane muhabbet kuşum war zaten :D ben köpek beslemeye kararlıyım 2 sene önce şivava dedikleri minyatür köpeğin kırması wardı parkta çalmışlardı o yüzden şimdi daha büyük bişey istiorum arda abi senin dediqin qibi ben ona her türlü sorumluluqunu üstlenmeye hazırım ama kararsız kaldım huskyler sıcakta çok perişan oluyomuş o hayvan acı çektikçe ben üzülürüm çok kararsız kaldım tür konusunda

mustafaf
25/06/2009, 16:08
Arda Abı'ye kesınlıkle katılıyorum.kopek sahıbı olmanın cok buyuk sorumlulukları var.oncelıkle bunların bılıncınde olmak lazım.gunde en az 3 kere dısarı cıkarmak, kucukken 3 ogun yemek vermek, tuvalet egıtımı, asıları, temızlıgı derken ınanın resmen bır bebek gıbı bakım ve ılgı gerektırıyor.cıns olarak benım tavsıyem, Golden Retrıever olur.bakımına baglı olarak 14-16 yıl arası omurlerı var.cok sıcakkanlı, tam evde beslenılecek bır kopek turu.apartman hayatına uygun, durduk yere havlamaz, sadık bır turdur.dedıgım gıbı kopek sahıbı olmadan once bu sorumlulukları bır gozden gecır...

wintermute
25/06/2009, 20:41
ben zaten daha önce köpek besledim evimde minyatür türlerden besledim yani bilincindeyim golden retreiver ı bizimkilerde istiyor ama ben biraz daha koruyucu olsun diye rottweiler istiyorum ama aynı anda huskyde çok sevimli geliyo bu yüzden arada kaldım

unik06
25/06/2009, 20:58
husky ile ilgili yorumuna bende katılıyorum...hayvancağız sıcaklarda gerçektende perişan oluyor :(

bence sen, meyil de ettiğin gibi düzgün bir rott al! =D

ama iyi eğitmen ve sevgi/itaat dengesini dikkatli oluşturman gerekir..çünkü rott'un psikopatı çok tehlikeli olur (çok yakından biliyorum)

Fuzuli
25/06/2009, 22:36
rottweiler çok akıllı bir hayvan husky'den daha avantajlı bu konuda...
Husky soğuk iklime alışık olması dışında kızak köeği olduğu için hemen her gün uzun mesafeler yürümesi gereken bir tür...
Yoksa hayvana yazık oluyor...Hareketsiz kalmak ve sıcak huskyler için iyi değil...

Bence de en iyi seçim golden retriever olur...
Çok sadık ve akıllı bir köpektir...
Ama amacınız koruma ise kangal arayın...Ya da kurt...Daha caydırıcı olurlar...

JASMINE
25/06/2009, 22:53
Arda'ya tamamen katılıyorum. Apartmanda köpek beslemek oldukça zor oluyor. Benim forumdaki arkadaşlarda hatırlarlar Efe isimli Amerikan Cocker köpeğim vardı. Ondan öncede yine aynı cins Casper isimli bir köpeğimiz vardı o çalınınca Efe'yi almıştık. Efe'den sonra Junior Casper katıldı aramıza. :) Bundan önceki ofisimizde açık alan sorunumuz yoktu ve köpeklerimiz gayet mutluydu. Fakat 1 yıl önce farklı bir ofise geçmemizle beraber ciddi sorun yaşadık. Hayvanlar kapalı ortamda bunalıma girdiler. Çünkü eskisi gibi hareket imkanları olamadı. Günde birkaç kez dolaştırmak onlar için yeterli gelmedi ve en sonunda her iki köpeğimizide istemeyerek te olsa arkadaşlarımıza vermek zorunda kaldık. Halen daha onun sıkıntısını yaşıyoruz. Alışınca kopmak çok zor. O nedenle alırken iyi ve kötü yönlerini iyice düşünmen gerekir. Ben şu an yine köpek alacak olsam tercihim yine Amerikan Cocker olur ;)

demon
25/06/2009, 22:57
Bir kere Rotweiller ve Husky çok ters iki ırk. İkisinin arasında nasıl kaldınız?
Önemli olan köpekte ne aradığınız. Koruma, bekçilik vs. gibi şeyler derseniz Husky bunları yapamaz. Ama rotweiller ise Husky kadar kolay değildir. Rotweiller çok zor bir ırktır. Irk seçerken bence çok dikkatli olun. Diğer arkadaşlar zaten sorumluluklarından bahsetmişler. Ama rotweiller, GSD ( alman kurdu ) Doberman v.s gibi ırklar bekçi ve koruma köpeği olarak kullanılır ve karakter olarak zor köpeklerdir. Daha önce köpek besledinizmi?

ACTOROFTHEROAD
26/06/2009, 00:16
husky buyuk ıhtımaLLe sızı bunaLtacaktır çunku ogrenme gıbı bı huyu ozeLLıgı yok bencıL ve bana gore sadce guzeL bı kopek. rottweıler a geLince su anda 8 ayLık bıtane bakıyorum aldıgmda cok kucuktu 4-5 ay daırede baktım her turlu eğitıme yatkın ve sahıbıne fazLasıyLa bağLı cok zekı bır hayvan ama gercekten evde bakmak cok zor:(

ms777
26/06/2009, 00:29
Köpekten anlamam ama, benim eski çalıştığım fabrikada bir rottweiler cinsi köpek vardı. İlk başta bana çok ürkütücü geliyordu, sonradan bir kaç kez yemeğini verdim ve çok hoşuma gitti sevimli oyuncu bir köpek. Acaba bu köpekler saldırgan mıdır? Yoksa uysallık bu köpeğe has bir durum muydu?

kukart
26/06/2009, 00:53
LABRADOR RETRIEVER ev içinde tüyleri ksı goldene benziyor ama traş olmuş hali :)
bu arada evvde kangal kesinlikle olmaz bizde 2 tane var bahçe ye sığmıyo :) evde imkansız..
İkisinin arası bir köpek hem ürkütücü caydırıcı, hemde sevimli akıllı ...
https://cdn-www.dailypuppy.com/media/dogs/anonymous/Kobe_Labrador_Retriever_03.jpg_w450.jpg https://cdn-www.dailypuppy.com/media/dogs/anonymous/Kobe_Labrador_Retriever_02.jpg_w450.jpg
https://www.redlandlabradors.com/%5Cimages%5CWhiteLabradorRetrieverGuys%5CWhiteLabr adorRetriever_Vegas.JPG
https://www.redlandlabradors.com/images/WhiteLabradorRetrieverGuys/WhiteLab_Boomer.JPG

kutlay
26/06/2009, 01:25
labrador derim..
puntoya da uyumlu ;)

Dikici
26/06/2009, 01:25
Golden diyorum başka bi şey demiyorum :) golden dan dah aiyi bi seçim olamaz bence...

demon
26/06/2009, 02:32
Pitbull ve doberman ikisinide aynı anda beslemiş biri olarak, daha öncede husky bakıyordum çalındı zavallı Irk seçiminde çok iyi düşünün diyorum.

Mesela örnek vereyim. doberman bir bekçi köpeği zannedilir fakat böyle değildir. Bu ırk bir kişiye bağlanır ve hep onun yanında olmak ister. Bahçede tek başına hiç ama hiç mutlu olmaz. Bu yüzden kişisel koruma için daha uygundur. Rotweiller hiç güvenemediğim bir cins. Pek sağı solu belli olmuyor. Husky sevmem. Çok tüy döker. Değişik bir cins. Bana göre değil. Alman Çoban köpeği düşünün ?? Çok iyi bir cins. Eğitime çok yatkın. Çok zeki.

Ayrıca her cins köpek ev içinde beslemek hakkatende zor.

Bu arada köpeği alırken şunuda sorun kendinize. Ben bu köpeğe hergün en az 2 saat ayırabilirmiyim ??

Petshoptan köpek tavsiye etmem. Bir köpeği güvenilir bir yerden anne babasını görüp ve annesinden yeterince süt emdiğine emin olduktan sonra mümkünse seceresini ( Soy ağacını ) Görüp almalısınız.

wintermute
26/06/2009, 20:42
arkadaşlar cevaplayabildiqim kadar cewaplayım sizi yasemin hanım oturduqum ew 7+2 dubleks yani ona kocaman bi oda ayırcam yer sıkıntısı olmıcak fırat bey sizin sorunuza qelince zaten zıt ırk olduqunu biliorm husky'i nişanlım rottu ben istiorm rottu daha çok ben onunla kalamazken onu korusun amaçlı istiyorum daha önce köpek papaqan akwaryum we muhabbet kuşu besledim 1.5 yıl chihauhau tarzı minyatür köpek besledim parkta tasmasını çıkarttım oynarken dalqınlıqım sonucu köpeqim çalındı o yüzden yeni büyük ewe çıkmışkende büyük we koruyucu bi köpek istiyorum ilginiz için teşekkür ederim

siyah rüzgar
26/06/2009, 22:22
evinde 3 senedir husky bakan biri olarak sana söyleyebileceğim tek şey iyi düşünüp doğru karar vermelisin kısaca sana husky bilgisi vereyim.

çok yaramazlar bir çok eşyaya zarar verebilir bizim koltuk takımını parçaladı örnek olarak eve geldiğimizde kocaman delikler vardı üzerinde:) yenisi aldık. çok çabuk sıkılan bir ırk sürekli oyun oynamak ister oyunun ortasında sıkılır gider. çok nadir havlar ama felaket ulur kendi binanızdaki insanlar dışında çevre binalardan da şikayet alabilrisin. eğitimi zor bir köpek belli komutlar dışında çok fazla şey bekleme. sadece görüntsü güzel diye düşüüyorsan kesinlikle tavsiye etmem benim başım 3 senedir belada :D

iş yerinde 4 senedir bir alman kurdu bakıyorum tek sçyleyeceğim mükemmel ötesi bri hayvan insana gerçek bir dost gerçek bir koruma delisi oluyorlar kısaca sahibini korumak için ölebilecek kadar.

rotweiller sağı solu belli olmayan bir köpek, çok asaletlidir korumacıdır ama tehlikelidir zerinde otorite kuramazsan çok başın ağrır.

golden ve labrodor retriever ikiside aynı soydan gelen ırklardır karakterleri hemen hemen aynıdır mükemmel ötesi dost olurlar ama baımı zordur uzun tüylü olduğundan günde en az iki kere fırçalamalısın o kadar sevimlilerki tüm bakımlarını zevkle yapabilirsin.

özetle hangi amaçla köpek istiyorsun korumamı arkadaşmı hem koruma hem arkadaşmı öncelikle buna karar vermen gerekiyor,

köpek alımında pet shoplara çok güvenme ve tercih etme internet üzerinde saıtılan yavrular var anne altında onları tercih edebilirsin.

son olarak barınaklardan almanı isterim oralarda bilinçsiz sahipleri yüzünden terkedilen çok kaliteli ve sevgiye muhtaç köpekler var hayatımda bir kere gittim bir barınağa iikinciye gitmedim gidemedim sebebide o hüzünlü bakışları için her kapıdan girene sahibimmi geldi dercesine bakışları yüzünden imkanım oldukça yardım yaparım ordaki dünya güzellerinin bakımları için.

wintermute
29/06/2009, 01:07
walla çok saolun husky'i hakkaten qörüntüsü için alacaktık ama bu söledikleriniz qerçekten tecrübe sahibi olduqunuz için düşüncelerimi deqiştirdi alman kurdu qüzel köpek bana bi arkadaşım safkan alman kurdu yawrusu wermşti köye qötürmüştüm köydeki cahil insanlar kurt diye wurmuş qezerken oqündür onlara bakınca içim acıyo daha öncede bi konumda bahsetmiştim benm istedqim köpek tarzı hem arkadaş hem koruma amaçlı olucak yani dışardan birisi qelip sevdiqinde beni bırakıp ona qitsin istemiyorum biraz sert olsun eqer warsa böyle bildiqiniz bi köpek söyleyin önerinizle kararımı deqiştiriyim büyük köpekler konusunda bilgisi olan birisi olması lazım ben daha önce minyatür köpek beslediqim için büyük konusunda pek bilgim yok

siyah rüzgar
29/06/2009, 11:29
ben yinede alman kurdu yada belçika kurdu derim ikiside mükemmel varlıklar sorun yaşamayacağınız cins köpeklerdir.

GP61
01/07/2009, 00:40
golden düşünmeyin o zaman çünkü evinize gece hırsız girse golden terliklerini getirir :D size ne kadar sevgisi varsa hiç tanımadığı kişiyede o kadar oluyor.
golden sahibi olarak söylüyorum :)

siyah rüzgar
09/07/2009, 10:12
golden düşünmeyin o zaman çünkü evinize gece hırsız girse golden terliklerini getirir :D size ne kadar sevgisi varsa hiç tanımadığı kişiyede o kadar oluyor.
golden sahibi olarak söylüyorum :)

kesinlikle :D:D:D:D korumaya,bekçiğile uygun köpekler değiller. ama bazı labradorlarda bekçilik özelliği oluyor.

turkishstar
05/08/2009, 00:32
bence de sizin söylediklerinize en uygun köpek alman kurdu gibi duruyor.

no_fear
05/08/2009, 04:50
10 aylık alman kurdum war cok akıllı ve sadık bır haywan bekcılık konusunda da ıyı bır cınstır ama profosyonel egıtımle yakın koruma yı saglayabılırsın tercıh sana kalmıs ama benım onerım alman kurdu olur...