PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Amortisör Takozu ve Davlumbaz

imdesign
18/06/2009, 11:35
merhaba arkadaşLar bu hafta sonu aktivite oLsun diye baLık tutmak piknik yapmak için gidip eLimiz neredeyse boş döndüğümüz barajda ön sağ davLumbazı kırdım! ve de ön amortisör den geLen sesLer arttı ve sorunun takozLardan oLduğunun farkına vardık şimdi sormak istediğim burda Tofaşın 5 tane servisi oLmasına rağmen bu 4 ünde Grande Punto nun yedek parçaLarı neredeyse yok o 5. serviste ise davLumbaza 100 tLç kdv. takozLara 85 tL. kdv. diyorLar daha bunLarı taktırmak için servise feLan gidicen orda da en aşağa 150 tL den çıkamam sizin buLunduğunuz iLLerde bu 2 parçanın yan sanayisi vs. oLan varmı veya başına böyLe bişey geLen varmı fikirLeri bekLiyorum şimdiden teşekkürLer.

demon
18/06/2009, 14:07
Amortisör takozunun yan sanayisi yok. Ben aramıştım. Ayrıca şu anda bu parçayı servislerin elinde varsa bulabilirsin. İzmir' de o kadar yere sormuştum yoktu. Geçmiş olsun. İki ön amortisör takozunu servisten 152 TL aldım. Ama zorla aldım. Kavga dövüş. Parça piyasada yok diye vermek istemediler ( İzmir - Enriko Aliberti ).

smartmavi
18/06/2009, 14:41
ben geçen garantiden değiştirdim, 1 hafta parça için bekledim. Doğrusu takozların bu kadar pahalı olabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti. Alt tarafı merkezinde demir bilezik bulunan lastik halkalar. Nesi 70/80 tl eder anlamadaım ???

demon
18/06/2009, 16:19
Eski takozlar çıkınca baktım yenisinin üstünde çizgiler var. Eskisinde bu çizgiler zamanla aşınarak kaybolmuş. Ayrıca bu galiba çok çabuk bozulan bir parça

imdesign
19/06/2009, 16:24
çok basit hemde bozuLduğunda etkisi oLdukça beLLi oLan bir parça ve neden bu kadar pahaLı anLamış değiLim.

hayriyilmaz2
25/06/2009, 19:47
Amortisör takozu tam ne oluyor?Değiştirsek araba yumuşar mı?

imdesign
26/06/2009, 11:25
amortisör takozu teknik diLde Amortisör kuLe başLığı diye geçiyor onu sökerseniz araç yumuşamaz aksine sertLeşir geneLde aracın sert oLmasını isteyenLer koni amartisör sistemi pahaLı oLduğu için takoz iptaLine giriyor AMA! Şahin doğan bmw 316 ModeLLerde! Gp de daha takoz iptaL edeni görmedim :)

hayriyilmaz2
26/06/2009, 12:43
Teşekkür ederim bilgiler için.Amortisörler bana çok sert geliyor.Bunu nasıl yumuşatabiliriz?tak tuk vuruyor

imdesign
26/06/2009, 16:57
Teşekkür ederim bilgiler için.Amortisörler bana çok sert geliyor.Bunu nasıl yumuşatabiliriz?tak tuk vuruyor
Rica Ederim.. Araç kaç modeL? eğer yeni ise normaL benimki 2006 fakat yumuşak birde Lastikten kaynakLanabiLir biraz yüksek Lastik tercih edin derim meseLa 195+75+15 benimki bu :)

jarahar
26/06/2009, 17:45
merhaba ibrahim
eğer beklersen bu pazartesi ve salı ben istanbul maslak sanayii deyim senin parçayı sorayım ve bana telefonunu ver seninle parçacıyı konusturayım,anlaşırsanız kargolar sana

imdesign
26/06/2009, 17:49
merhaba ibrahim
eğer beklersen bu pazartesi ve salı ben istanbul maslak sanayii deyim senin parçayı sorayım ve bana telefonunu ver seninle parçacıyı konusturayım,anlaşırsanız kargolar sana
teşekkür ederim aLtan bey orjinaLmi, yan sanayimi soracaksınız? tmm ben fiyat bekLiyorum

jarahar
26/06/2009, 18:10
bana tam parça adını , araba model ismini ve cep telefonunu yazarmısın

imdesign
26/06/2009, 18:39
sağ ve soL amortisör takozu ve sağ çamurLuk araç özeLLikLerim avatarımın aLtında yazıyor o firmanın teL ini verirseniz ben o firmanın hesabına aktarım yaparım iLginiz içinde ayrıca teşekkür ederim

jarahar
26/06/2009, 18:42
tamam ibrahim salı akşamına kadar yazarım mutlaka sana
rica ederim

jarahar
27/06/2009, 23:27
Merhaba İbrahim
Bugün puntoma film yaptırmaya gittim ve beklerken senin parçalarıda baktım.

Önce,sağ sol amortisör takozunun yan sanayiisi yoktu ki istanbul maslak sanayii de yoksa hiçbiryerde yoktur bence,
Fıat oto çakır bana alttaki fiyatları verdi umarım işine yarar:

ORJİNAL YEDEK PARÇA OTO ÇAKIR - İSTANBUL MASLAK OTO SANAYİİ
İLGİLİ KİŞİ : ŞİNASİ ÇAKIR
TELEFON:0212 3462339
FAX:0212 3462338
E MAİL:otocakir@yahoo.com
orjinal amortisör takozu tanesi 75 tl
sağ çamurluk orjinal : 305 tl
sağ çamurluk yan sanayii :150 tl

ayrıca belki işine yarar diye çıkma parça satan ""HİLAL OTOMOTİV'DE ( 0212 328 40 40 )"" senin sağ çamurluğu buldum iki tane var biri kırmızı , biri gri , ufak tefek sürtmeler ve bir iki küçük ezik var ve 60 tl diyor sen karar ver ben senin mailine gönderiyorum ,tüm resimleri çektim.

jarahar
27/06/2009, 23:44
resimlerin devamı,ya bizim puntoların takozları mayın'a benziyor,bir enayilik olmasın :)

imdesign
30/06/2009, 11:51
Merhaba İbrahim
Bugün puntoma film yaptırmaya gittim ve beklerken senin parçalarıda baktım.

Önce,sağ sol amortisör takozunun yan sanayiisi yoktu ki istanbul maslak sanayii de yoksa hiçbiryerde yoktur bence,
Fıat oto çakır bana alttaki fiyatları verdi umarım işine yarar:

ORJİNAL YEDEK PARÇA OTO ÇAKIR - İSTANBUL MASLAK OTO SANAYİİ
İLGİLİ KİŞİ : ŞİNASİ ÇAKIR
TELEFON:0212 3462339
FAX:0212 3462338
E MAİL:otocakir@yahoo.com
orjinal amortisör takozu tanesi 75 tl
sağ çamurluk orjinal : 305 tl
sağ çamurluk yan sanayii :150 tl

ayrıca belki işine yarar diye çıkma parça satan ""HİLAL OTOMOTİV'DE ( 0212 328 40 40 )"" senin sağ çamurluğu buldum iki tane var biri kırmızı , biri gri , ufak tefek sürtmeler ve bir iki küçük ezik var ve 60 tl diyor sen karar ver ben senin mailine gönderiyorum ,tüm resimleri çektim.

çok teşekkür ederim aLtan abi baya bir zahmete girmişsin benim için çok saoL orjinaL takoz burda da 75 tL. yan sanayi burda da yok daha piyasada puntonun yan sanayi ürünLerine rastLamak zor :)
birde çamurLuk değiL davLumbaz Lazımdı bana oda burda 100 110 tL civarı idi davLumbaza bakmamıssın sanırsam.
Evet GP nin bazı parçaLarı çok tehLikeLi şeyLere beziyor mayın vs. :D zaten araba yürüyen feLaket her an vitesi eLimde kaLacakmış gibi hissediyorum :D

mkaksoyer
05/08/2009, 18:55
amortisör takozu şu an en problemli parça ben sağ sol değiştirdim yaklaşık 3 hafta aramakla geçti. çıkanları parçacıya verdik yan sanayiden birisi üzerinde çalışıyor. haber geldiğinde buraya yazarım.

HasanAliz
05/08/2009, 21:45
sağ-sol çamurluk davlumbazlarına istanbul- bakırköt fiat haliç oto toplam 260 TL fiyat veriyor. bilginize... 2 plastiğin nesi 260 eder anlamadım gitti.

gokhanaksaray
10/04/2012, 20:34
amortisör takozu ile ilgili problemim var ve hala giderilmedi yan sanayi parça var ama almanı tavsiye etmiyorum çünkü ben o hatayı yaptım :) ve antalya sanayi sitesinden 45 liraya yan sanayi amartisör takozu aldım :) taktırdıktan bir hafta sonra tekrar aynı sorunla başbaşa kaldım o parça basit gibi görülsede eksikliğinde doğan ses kulak gıcırdatan cinsten direksiyonu sağa sola kırarken tak tak yayların sesini içerde hissediyosun tavsiyem yan sanayi alma ve de tam olarak verimli olmasını istiyorsan eğer çiftini birden değişmen gerekiyor diye biliyorum bende en yakın zamanda orjinal alıcam ve ikisini birden yenilicem

gokhanaksaray
10/04/2012, 20:38
opel corsa ve fiat grande puntonun amortisör takozları aynı :)

AMORT?SÖR TAKOZU F?AT GRANDE PUNTO OPEL CORSA D - Oto Yedek Parça, Balata Buji, Ya?, Bobin, Enjektör, Tampon, Far (https://www.eparcacim.com.tr/BODUROGLU-GB-AMORTiSoR-TAKOZU-FiAT-GRANDE-PUNTO-OPEL-CORSA-D_10037.html#0)

Amortisör takozu (fıat: grande punto) (https://www.hesapliparca.com/amortisor-takozu-fiat-grande-punto.html)