Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 punto
gorkem1833
17/06/2009, 21:22
herkese merhaba uzun süredir forumu takip ediyorum okuyodum ama üye olmamıştım bugün üye oldum. daha önceleri punto almaya karar vermiştim fakat burada okuduğum sorunlar özellikle city motoru olayları beni çok soğuttu ve vazgeçtim. ama şimdi bir tanıdıkta 2007 punto var beniznli 35 bin km de hiç bir hasarı boyası kazası yok 1.4 77 beygir. garantisi yeni bitmiş. ilk olarak fiyat 17 bin normal midir? ayrıca garantisi yeni bitmiş garantiyi uzatabilir miyiz ne kadar uzatabiliriz yıllık ne kadar ücret istenir ve en önemlisi yaşayacağım bi city motoru arızasında garantiden bu değişimi ücretsiz yaptırabilir miyim?
Hoşgeldin Görkem.Temiz bir araç için bence fiyat güzel.Aracın garantisini 2 yıl daha uzatabilirsin.Ancak bu garanti uzatma süresinin başlangıcı, aracın ilk 2 yıllık fabrika garantisinin bitim süresinden itibaren başlar.City motoru ise gereklilik halinde garantiden değişir...
gorkem1833
17/06/2009, 22:45
aracın garantisi yeni bitmiş yani 2 yıl daha yaptırabilirim fiyatı ne kadardır peki gerçi buradaki sorunları okudukça arabayı alasım gidiyor ama bilmiyorum
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Benim aracım 3 yaşında kendi yaşımda oldukça küçük :) City motor arızasının kaynaklanmasının tek sebebi city fonksiyonunun uzun süreli kullanımındandır.Bunu neye dayanarak söylüyorum ailem ve ben yıllardır araç sektörünün içerisindeyiz ankara'da opel bayisiyiz.Araçlarımız insan yapımı:) bu yüzden fazla zorlanmada arıza vermesi gayet normaldir city fonksiyonu bana göre sadece aracı park esnasında kullanılması gereken bir özelliktir öle cityi aç 1000km yol yap diye koymamış onu koyan;) eğer alıcağınız şahıs kullanmadıysa pek hiç bir sorun yaşamazsınız dediğim gibi aracım 3 yaşında bi tanıdıktan aldım daha 2-3 kere city düğmesine basılmıştır;)
Grande Punto'dan vazgeçmeyin eğer seviyorsanız şahsen ben bu kadar sevmesem gider galeriden bi opel alır binerdim ;)
City fonksiyonu arkadaşlarında dediği gibi gereksiz kullanımadan kaynaklanmaktadır, bi kaç kişiden duyduğum kadarı ile de kaldırıma araç park ederken kullanılırsa problem çıkarabilmektedir, bu motor aracın altında bulunduğundan, aracın alt tarafı sürtülürse veya darbe görürse yine arıza çıkarabiliyormuş, 2007 model aracım var ve sadece park esnasında kullandığım bir fonksiyondur city ve cok şükür şuana kadar bir problem çıkartmadı...
Garanti uzatma mevzusuna gelince, bu tamamen ticari bir politikadır ve servis bu şekilde sizi kendisine bağlamaktadır... Tavsiye etmiyorum ve şahsen de yapmadım...
Eğer aracınızda kasko varsa bence garantiyi uzatarak servise bağımlı hale gelmeyin...
gorkem1833
18/06/2009, 00:08
cevaplar için teşekkürler ben garantiyi sırf olası bi city modu arızasından dolayı yaptırmak istiyorum aslında bu çok vahim bi durum resmen hatadan para kazanıyo olacaklar
cevaplar için teşekkürler ben garantiyi sırf olası bi city modu arızasından dolayı yaptırmak istiyorum aslında bu çok vahim bi durum resmen hatadan para kazanıyo olacaklar
almassan haber ver ben alabilirim