Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araç sahiplerinin ilk gp izlenimleri
qwertasdf
03/06/2009, 19:36
arkadaşlar gp sine kavuşanların ilk izlenimlerini buradan paylaşalım.sorunları ve olumlu yönleri karşılaştırma fırsatımız olur.
ilk önce ben başlayım.
- vites geçişleri çok sert bazen çok zor geçiyor.
-araçla biraz gezdiğimde yanık kokusu geldi.hemen servise gitti. parçaların yeni ısındığı için olabileceğini söylediler.
-aracın yol tutuşu çok iyi.hiç savrulmuyor.
-yüksek hızlarda çok fazla güven vermedi.
-çekişi çok iyi değil. araç sanki 2. vitesten sonra açılıyor.
-ses yalıtımı gayet iyi.
-tam olarak alışamadığım için çok tedirgin kullandım.sanki her an bişeyler elimde kalacakmış gibi geliyor.
-araçtan paspas çıkmadı.daha sonra gelecekmiş.
-deri kaplama direksiyon sağlam görünmüyor.yer yer büzüşmeler var.
-araç konforu beklediğimin daha da üstünde.
ilk servis kontrolünde bu şikayetlerini liste şeklinde iletmeni tavsiye ederim.. hayırlı olsun..
İlk izlenimlerimi ben başka bir yerde belirtmiştim aslında hatırlarsan.
BEn ses yalıtımından iyi bulamıyorum malesef.
Motor çekişinde katılıyorum lakin o motor için normalmiş.
konfor u begendim.
viraj da bana sanki savurcakmış hissi veriyor ama sadece bendeki oluşan his öyle.
onun harici geçen lastiklerin sol tarafı suda sağ tarafı kuru alsıfata iken firen yaptıgımda arac hafif sağa çekme eğilimi gösterince ototmatik abs ve asr devreye girip topladı araca kendini yaklaşık 5 sn devreye girdi ama toplayı verdi hemen. Ben fark etmemiştim kaya bileceğimi.
Ben vites gecişi olayına katılamayacam bileğimle bile değiştiriyorum.
Yüksek hız olayına katılıyorum sallanma olabılıyor yuksek hızlarda
benım araç dizel ama çekişini çok beğeniyorum
ses yalıtımı daha ii olabılırdı
qwertasdf
03/06/2009, 21:46
hillholder sistemi de çok sağlam durmuyor.işe yarıyor ama çok yüksek eğimlerde bi kaç defa balata kokusu geldi.ya da aracı yeni aldığım ve ilk aracım olduğu için her an bişey olacakmış gibi geliyor:)
Vites geçişleri kullandıkça daha rahatlıyor, benim de aracın başlarda vites ufaltmalarda 2.vites biraz kastırıyordu zamanla dişliler alıştı birbirine.
Yanık kokabilir en başlarda özellikle motor koruma felan yaptırdıysan.
Aracın ses yalıtımı iyi diyen biri çıktı en sonunda, ben de forumda yalıtım olarak aracı iyi bulan bir tek ben varım diyordum :)
Çekiş, frenaj, viraj kabiliyeti, yol tutuşu ve sürüş destek sistemleri gayet güzel.
Daha birçok şey var söylenebilecek, forumda başka topikler altında mevcut ayrıca :)
poyraz_o
03/06/2009, 21:51
- Yol tutuşunu ben iyi buldum.
- Ses yalıtımıda bence yeterli düzeyde.
- Çekişten pek memnun değilim.
- Araç içerisindeki gözler çok küçük.
- Deri direksiyon ve vites çok hoşuma gitti.
- Sinyal kollarına dokunup bıraktığında kısa süreli sinyal vermesi hoşuma gitti. çok pratik sollamalarda..
- Vites geçişleri çok sert. (belki yeni olduğundandır).
qwertasdf
03/06/2009, 21:52
evet başka konularda mevcut.ama ben uzun bir bekleyişten sonra araçlarımızdan beklediklerimizi bulduk mu onu merak ettim.böylece sorun ve avantajları karşılaştırabilirz diye düşündüm.
Gp'nin ses yalıtımını ben pek tutmadım.
160 km/hız dan sonra çok güven vermiyor;ancak genel olarak yol tutuşu hb bi araç için oldukça iyi sayılabilir.
Ayrıca bu fiyatlara bu donanımda başka bi araç da yok zaten.
qwertasdf
03/06/2009, 22:47
dikkatimi çeken birşey oldu.belli bir saatten sonra ya da gün ışığına göre aracın tuş takımlarının ışıkları mı yanıyor?bugün far ya da park yakmamama rağmen belli bir saatten sonra ışıklar yandı.
dikkatimi çeken birşey oldu.belli bir saatten sonra ya da gün ışığına göre aracın tuş takımlarının ışıkları mı yanıyor?bugün far ya da park yakmamama rağmen belli bir saatten sonra ışıklar yandı.
Co-pilot kit var mı araçta? Far sensörü olmasın? :)
qwertasdf
03/06/2009, 22:53
hayır cpk yok.anlamadım ben de.
vites geçişleri vasat.fiat şu vites işinde wolksvageni biraz örnek alsın.
gündüz de yanıyor da ışıktan dolayı pek anlaşılmıyor. elinle gölge yap anlaşılır.
.DAHA 23 KM YAPTIM AMA BİRKAÇ ŞEY YAZABİLİRİM.DİZAYN BEKLEDİĞİMDEN DAHA İYİ.SES YALITIMI GAYET İYİ.SÜRÜCÜ KOLTUĞUNUN ARKASI BİRAZ SERT.YAN KOLTUK SOL DİZ BÖLGESİ GÖĞÜS ÇIKINTISINDAN DOLAYI RAHATSIZ EDİCİ.BENİM ARAÇ FUN.KOLTUK YÜKSELTİCİ APARATI VAR AMA DONANIM OLARAK YOK.KEŞKE KOYMASALARDI ZİRA İŞE YARAMAYAN BİŞEYİN GÖRÜNÜRDE OLMASINI İSTEMEZDİM.BİRDE ÖN CAMLAR TEK TUŞLA AÇILIP KAPATILABİLİYOR.FİATIN SİTESİNDE FUN DONANIMINDA BULUNMUYOR YAZIYORDU.eski arabam 2005 corsa dizeldi.sanki onun çekişi ve turbosu daha kuvvetli gibiydi.ama daha arba km yapmadı.belkide yaptıkça alışacak ve gerçek değerlerine ulaşacaktır.
İlk izlenim olarak gayet memnun ediciydi. Koltukları çok beğendim, yol tutuşu tatminkar ibre 170i gördüğünde dahi elimden kayacakmış hissi oluşmadı, iç tasarımıda fena sayılmaz. Aslında beklentimin üzerinde çıktığını söyliyebilirim. Yakıt tüketimine girmeye hiç gerek yok sanırım. ancak siyah diğer renklere göre biraz fazla mı kir gösteriyor :cool0000:.
Arkadaşlar merhaba, araçtan genel haliyle memnun kaldım 170km yaptım, benzinli olduğu için şu an yakıt tüketimi fazla anlık bakıyorum bazen yokuşta kalkaerken 28 /100 bile gördüm, ilk gün balatalardan yanık kokusu geldi sonra gecti, kendi kaloriferini calıştırınca değişik bir koku cıkıyor ve en önemlisi viraja girerken dikkat edin ben dün ankara yenimahallede alt gecitte spin attım birde araçta önünüzü göremiyorsunuz bunlarn dışında araç çok güzel inşallah bir kaç sene sonra da bu memnuniyetimiz devam eder, herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim...
goldumut
04/06/2009, 10:53
Gp'nin ses yalıtımını ben pek tutmadım.
160 km/hız dan sonra çok güven vermiyor;ancak genel olarak yol tutuşu hb bi araç için oldukça iyi sayılabilir.
Ayrıca bu fiyatlara bu donanımda başka bi araç da yok zaten.,
160 km sonra guven vermemesı cok normal.bu sınıf bır arac ıcın.
arkadaslar bu sınıftakı bır arac ıcın yazdıklarını okuyunca sasırıyorum.beklentılerınız cok yuksek:D
ben 2 yıldır kullanıyorum.
%90 cok memnunum.
-ses yalıtımı cok ıyı
-vıtes gecıslerı cok yumusak
-donanım zaten cok yuksek
vs vss
Bende henüz 1700km yaptım. Ama 2. hafta için iyi sanırım. 2 kere uzun yola çıktım. Araçtan oldukça memnunum. Tabi sınıfına ve fiyatına göre değerlendirmek lazım.
Ses yalıtımı bence güzel. Ama C sınıfı bir araç gibi değil tabiki. Süzgar sesi ve bozuk yolda inleme yapıyor. Ama düzgün yolda ne zaman 130'a çıktığımı anlamıyorum bile.
1.3 75 motordan çok memnun kaldım. Daha öncede 1.3 kullanmıştım ama uzun yola çıkmamıştım. İlk kalkışları yavaş kaliyor, 1750 devir altında motor sönük kalıyor ama sonrası gayet iyi. ve dizel motorun rampa çıkışı süper.. Eski arabam 1.4 benzinli idi ve 90 ile rampa çıkarken vites düşürüp deviri baya yükseltmem gerekiyordu. Bununla ile 5. viteste daha gaza basarsam araba bile sollayabiliyorum rahat rahat.
1700km sonunda ortalamam 5.0lt ama çoğunluğu uzun yol oldu, sehir içinde artabilir diye bekliyorum.
Çift bölgeli otomatik klimadan çok memnun kaldım. Çok konforlu birşey. çift bölgeyi kullanmam sanıyordum ama eşimle bağımsız ayar yapabilmek güzelmiş. Teyp mp3 CD mi gayet güzel okuyor.. sadece shuffle olmaması üzücü. Direksiyon konforlu, hızlanınca gayet stabil oluyor. koltuk kumaşını biraz sert buldum, kolum sütünce rahatsız ediyor.
Kumandadan cam açıp kapatmak çok güzel, kumanda menzilide uzun. ESP daha hiç devreye girmedi ama kendimi güvende hissediyorum.
150km/s hız ve 3500 devir üstüne henüz hiç çıkmadım. Motorun biraz daha alışmasını bekliyorum. Zaten bu hıza çıkacak pek bir yerde yok..
Bende henüz 1700km yaptım. Ama 2. hafta için iyi sanırım. 2 kere uzun yola çıktım. Araçtan oldukça memnunum. Tabi sınıfına ve fiyatına göre değerlendirmek lazım.
Ses yalıtımı bence güzel. Ama C sınıfı bir araç gibi değil tabiki. Süzgar sesi ve bozuk yolda inleme yapıyor. Ama düzgün yolda ne zaman 130'a çıktığımı anlamıyorum bile.
1.3 75 motordan çok memnun kaldım. Daha öncede 1.3 kullanmıştım ama uzun yola çıkmamıştım. İlk kalkışları yavaş kaliyor, 1750 devir altında motor sönük kalıyor ama sonrası gayet iyi. ve dizel motorun rampa çıkışı süper.. Eski arabam 1.4 benzinli idi ve 90 ile rampa çıkarken vites düşürüp deviri baya yükseltmem gerekiyordu. Bununla ile 5. viteste daha gaza basarsam araba bile sollayabiliyorum rahat rahat.
1700km sonunda ortalamam 5.0lt ama çoğunluğu uzun yol oldu, sehir içinde artabilir diye bekliyorum.
Çift bölgeli otomatik klimadan çok memnun kaldım. Çok konforlu birşey. çift bölgeyi kullanmam sanıyordum ama eşimle bağımsız ayar yapabilmek güzelmiş. Teyp mp3 CD mi gayet güzel okuyor.. sadece shuffle olmaması üzücü. Direksiyon konforlu, hızlanınca gayet stabil oluyor. koltuk kumaşını biraz sert buldum, kolum sütünce rahatsız ediyor.
Kumandadan cam açıp kapatmak çok güzel, kumanda menzilide uzun. ESP daha hiç devreye girmedi ama kendimi güvende hissediyorum.
150km/s hız ve 3500 devir üstüne henüz hiç çıkmadım. Motorun biraz daha alışmasını bekliyorum. Zaten bu hıza çıkacak pek bir yerde yok..
Şehiriçi tuketimi de 5,9-6,2 arasında değişiyor durumu göre.
Co-pilot kit var mı araçta? Far sensörü olmasın? :)
Co pilot kit bende var ama co pilotta far sensörü yok ki?
Bence bu sınıftaki bir arac için süper bir arac. Sezar hakkı sezar a yani . Açıkcası mutluyum çünkü " le punto de grande" em var. :)
- Sinyal kollarına dokunup bıraktığında kısa süreli sinyal vermesi hoşuma gitti. çok pratik sollamalarda..
onur bu yeni bir özellik mi benim GP yapmıyo bu sinyal işini, baya baya indirip kaldırman gerekiyo bazen sinir bile oluyorum...
sinyal kolunu indirip kaldırınca yapmıyor ama tam indirmeden (yani tıklatmadan) bir kere hareket ettirince 2-3 kere sinyal verip kapatıyor kendini. bende çok sevdim bu özelliği.
Bütün özellikler bir anda aklıma gelmiyor ama güzel detaylar var.
Mesela kontağı kapatınca farların kapanması ve iç aydınlatmanın otomatik yanması güzel. Ayrıca kontağı kapatınca kapıyı açana kadar camlarda çalışmaya devam ediyor. Ben hep camı kapatmayı unutup tekrar kontağı çevirmek zorunda kalırdım eski arabalarda..
Hıza göre ses seviyesinin değişmesi, grafik ekolayzır bulunması güzel. daha ne diyim :)
akşam mutlaka denicem sağol :)
poyraz_o
04/06/2009, 18:47
onur bu yeni bir özellik mi benim GP yapmıyo bu sinyal işini, baya baya indirip kaldırman gerekiyo bazen sinir bile oluyorum...
memox bende önce davranıp açıklamış zaten
qwertasdf
04/06/2009, 19:26
bugün aracımla biraz daha dolaştım.kullandıkça hoşuma gitmeye başladı.vites geçişleri düne göre daha yumuşaktı.ayrıca araç çok sessiz çalışıyor.çekiş probleminin düşük devirde olduğunu anladım.devir 3000 i geçtiğinde çok atak bir araç haline geliyor.
velovis_
04/06/2009, 19:34
bende salı günü aracımı aldım. 2 günde 400km yaptım ağırlıklı olarak şehir içi. vites geçişleri normal bence yalıtım olarak beklentimden daha ii. sol ön çamurluktaki davlumbaz sanki lastiğe sürtecek gibi duruyor seviste göstereceğim onu. bide araca mp3 çalar nasıl bağlıcaz?? herhangi bi aux girişi bulmadım. siyah aldım ama iimi yaptım bilmiyorum:)) anında tozları toplayı veriyo üzerine
muratokay
04/06/2009, 20:19
Ben alalı 2 ay oldu, 4 kez uzun yola gidip geldim, şu an 5100 km'de. Arabamdan her bakımdan çok ama çok memnunum. Nesinden rahatsızsın deseler söyleyecek birşeyim yok :) Belki ön aksamdan çok ses geldiğini söyleyebilirim ama yolu da hissetmek lazım biraz öyle değil mi ;)
Dizaynıyla, konforuyla 4/4 lük bir araç bence. Hala ilk günkü kadar aşığım.
Yakıt tüketimimi daha önce de yazmıştım, şu an trip A'da görünen değer 4.3 lt/100km. Bu değer şehir içi-dışı karışık. Eğer gaza fazla basmamaya dikkat ederseniz yakıt tüketimi konusunda çok cimri bir araç :)
Tekrar araba alacak olsam hiç düşünmeden Grande Punto alırım. Sadece biraz daha para verip dynamic mi alsam acaba diye düşünürüm belki :)
qwertasdf
04/06/2009, 20:24
arkadaşlar bu trip a b olayını pek anlayamadım.ben de KM/LT de 10,6 falan gösteriyor.çok mu yakıyor sizce? silecek kolundaki tuştan ortalama yakıt tüketiminden bakıorum.doğru yer midir? yardımcı olrsanız sevinirim.
muratokay
04/06/2009, 20:28
trip A bilgisayarı normal kullanımda sıfırlanmıyor. trip B'yi kola uzun süre basarak sıfırlayabiliyorsunuz.
qwertasdf
04/06/2009, 22:31
-arkadaşlar torpido ve plastik aksam temizliği için neler kullanabiliriz? hepsiburada da sonaxın indirimli ürünleri var.sizce nasıl sonuç verir?
-koltuk için kılıf ya da minder düşündünüz mü?
-internetten uygun fiyata araç trafik seti alan oldu mu?
-arkadaşlar torpido ve plastik aksam temizliği için neler kullanabiliriz? hepsiburada da sonaxın indirimli ürünleri var.sizce nasıl sonuç verir?
-koltuk için kılıf ya da minder düşündünüz mü?
-internetten uygun fiyata araç trafik seti alan oldu mu?
nasıl bi temizlik istiyosunuz? bende mat olan var memnunum(sonax)
not: bendekini hepsiburadada göremedim.
qwertasdf
05/06/2009, 09:14
nasıl bi temizlik istiyosunuz? bende mat olan var memnunum(sonax)
not: bendekini hepsiburadada göremedim.
torpido ve diğer plastik aksamı koruma ve temizlemeyi kastetmiştim.çatlama yapmayacak bir ürün.sonaxın mat torpido temizleyicisi şu linkte:
Hepsiburada.com : SONAX TORPİDO TEMİZLEYİCİ MAT ( 283200 ) | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/sonax-torpido-temizleyici-mat-283200-/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson283200)
sence iyi bir ürün müdür?
vampire181
05/06/2009, 09:42
Merhaba Arkadaşlar. GP mi alalı 2 gün oldu. Acaba sizdede mesela saga dönmek için sinyal verdiginizde ve manevrayı yaptıgınızda sinyal kolu otomatik olarak atar atmaz 2 yada 3 kere sol tarafa (yani ters istikamete) aracın sinyal verdigi oluyormu? bunu herzaman yapmıyor ama ne alaka anlıyamadım?
Teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar. GP mi alalı 2 gün oldu. Acaba sizdede mesela saga dönmek için sinyal verdiginizde ve manevrayı yaptıgınızda sinyal kolu otomatik olarak atar atmaz 2 yada 3 kere sol tarafa (yani ters istikamete) aracın sinyal verdigi oluyormu? bunu herzaman yapmıyor ama ne alaka anlıyamadım?
Teşekkürler.
Onu yapması normal bendede oluyor. Eğer sinyali direksiyonu döndürmeye başladıktan sonra verirsen geriye toplarken fazladan topluyor terse sinyal veridiyor. ama ufak bir direksiyon hareketiyle tekrar kapanır.
Aslında önce den sinyali verip sonradan direksiyonu çevirmek gerekiyor. direksiyonu cevirmeye başladıktan sonra verirsen böyle yapıyor bendede yaptı.
bende salı günü aracımı aldım. 2 günde 400km yaptım ağırlıklı olarak şehir içi. vites geçişleri normal bence yalıtım olarak beklentimden daha ii. sol ön çamurluktaki davlumbaz sanki lastiğe sürtecek gibi duruyor seviste göstereceğim onu. bide araca mp3 çalar nasıl bağlıcaz?? herhangi bi aux girişi bulmadım. siyah aldım ama iimi yaptım bilmiyorum:)) anında tozları toplayı veriyo üzerine
Cd düğmesine 2 kere bas aux yazarsa vardır. Teyp in arkasındadır bağlam için site içi arama yap. Bu konuda detaylı bilgi var. Özelikle ozzy arkadasımızın verdiği bilgiler bu konuda iyi gibi.
sinyal kolunu indirip kaldırınca yapmıyor ama tam indirmeden (yani tıklatmadan) bir kere hareket ettirince 2-3 kere sinyal verip kapatıyor kendini. bende çok sevdim bu özelliği.
Bütün özellikler bir anda aklıma gelmiyor ama güzel detaylar var.
Mesela kontağı kapatınca farların kapanması ve iç aydınlatmanın otomatik yanması güzel. Ayrıca kontağı kapatınca kapıyı açana kadar camlarda çalışmaya devam ediyor. Ben hep camı kapatmayı unutup tekrar kontağı çevirmek zorunda kalırdım eski arabalarda..
Hıza göre ses seviyesinin değişmesi, grafik ekolayzır bulunması güzel. daha ne diyim :)
grafik ekolayzır oldugunu bilmiyordum. Ya ben kullanma kılavuzu okumadım bu aracın şimdi aklıma geldi. okuyayım bari.
orhanokay
05/06/2009, 11:07
grafik ekolayzır olduguna emin misiniz?
[QUOTE=testo19;228721]- Sinyal kollarına dokunup bıraktığında kısa süreli sinyal vermesi hoşuma gitti. çok pratik sollamalarda..
yok dün denedim bende olmuyo :(
yeni bir özellik olabilir bu...
mazosist
06/06/2009, 12:22
merhaba arkadaşlar,
29 martta bende arabama kavuştum:toot0000: 1 haftadır eşşeğe biner gibi biniyorum ve 900 km yol yaptım. kullanırken gaza basmamaya oldukça dikkat ediyorum ama ort. 6.5 lt yakıyor köprü trafiği yaşayan arkadaşlarda durum nasıl?
ilk izlenimlerime gelince;
+ iç ve dış tasarıma bindikçe daha da aşık oldum. gerçekten b segmenti araçlar içinde fiestadan sonra en iyi tasarım. clio, corsa ve polo köpeği olamaz puntonun. fiestanın da aslında dış tasarımını o kadar beğenmiyorum ama içi harika. onu ayrı bir köşeye koyuyorum.
+ ses yalıtımıyla ilgili forumda olumsuz görüşleri okuyunca biraz tırsmıştım. ama yalıtım beklentimi karşıladı. evet daha iyi olabilirdi, rüzgar sesi azda olsa geliyor ama rahatsız edici boyutta değil. b segmenti için gayet iyi
+ rampa performansına hasta oldum. seri bir araba değil, 2000 deviri görmeden gitmiyor ama 1600cc focusla tıkandığım göztepe çevre yolu rampasından keçi gibi tırmanabiliyorum.
+ city direksiyoniçin birşey yazmama gerek yok. mercedes, bmw, audi, vw gibi çok çeşitli arabaları kullandım abartmamak lazım alt tarafı puntoya biniyoruz ama ben böyle bir konfor bilmiyorum.
+ kokpit ve sürüş konforu gerçekten çok iyi. 5 sene focus kullandım. sürüş keyfi en üst seviye de araçlardan biridir. hatta en önemli özelliği sürüş kalitesidir. ancak g.punto focusu gölgede bıraktı. 500 km uzun yol yaptım ve araç beni minimum seviyede yordu.
+ ön ve arka diz mesafeleri yine beklentimin üstünde
+ bagajı küçük nasıl sığacaz diye düşünüyordum. ancak derin olması problemleri çözüyor. bagajdan maksimum verim alınabiliyor.
+ dikiz aynaları haddinden fazla büyük. yola tam anlamıyla hakim olunabiliyor.
- iç plastik daha iyi olabilirdi. daha iyi olsa fiyatı artacak biliyorum ama gerçekten plastiği vasat.
- vites geçişleri rahat değil. öncelikler aralıklar çok kısa. özellikle annem 3'ten 2'ye atacağı zaman 4'e atabiliyor. sanki bir yere sıkıştırı gibi his veriyor. böyle kemikli geçişleri yok.
- ıvır-zıvır koyacak göz-cep herhangi bir şey olmaması sıkıntı veriyor. kapı cepleri 2 bez bir kolonya şişesiyle doldu. bardak yeri hakikatten fiyasko. 2 kola yanyana konulamazmı be
- cam ve ayna konrol düğmeleri çok ilerde. eğilmek zorunda kalıyorum. (ne büyük dert:agri:) daha arka camı yanlışlıkla açmadan kendi camımı açabilmiş değilim, yardımlarınızı esirgemeyin.
- yol tutuşu güven vermedi bana. ancak az öncede belirttiğim gibi 5 sene focusa bindim ve focus yol tutuş standartımı oldukça yükseltti. sonuna kadar zorlardım bana mı demezdi. allaha şükür kötü birşey yaşamadım ama yonca kavşaklara bile biraz sert girdiğim zaman o performansı hissedemedim.
- şu panelde yanan city uyarısına ayar oluyorum. arkadaş! kapı kilitlerinde yaptığınız gibi düğmenin üstünde koyacağınız minik bir led bu işi görürdü. gösterge panelinde sürekli yanan bir ışığın ne işi var.
- ıvır-zıvır koyamamaktan o kadar muzdaribim ki bir daha yazayım dedim. devlet bizi duysun!
Emniyet kemeri alarmini kissamda çok rahatsiz edici bi şekilde çalişiyor.bazen çok kisa mesafe kullaniyorum onun için takmiyorum alarmin iptali varmi
grafik ekolayzır olduguna emin misiniz?
ekolayzer ayarlarında user ayarı var. orada üst oka basılı tutarsan girer.
Emniyet kemeri alarmini kissamda çok rahatsiz edici bi şekilde çalişiyor.bazen çok kisa mesafe kullaniyorum onun için takmiyorum alarmin iptali varmi
servislerde iptal oluyor ama bence iptal ettirmeyin.
yaw bu bnim arabada da var mı :) şu cam olayı ben denemiştim çalışmıyodu :( active olmasından dolayı mı ?
siyahinci83
06/06/2009, 21:24
bende de active var bende camlar anlatıldığı gibi çalışıyor kontağı kapattıktan sonra
poyraz_o
06/06/2009, 22:05
5 tl ye iki tane emniyet kemerinin mandalının plastiğinden aldım ve taktım..
artık ötmüyorlar..
qwertasdf
06/06/2009, 23:10
arkadaşlar gün geçtikçe arabamı daha çok seviyorum.her binen de çok memnun kalıyo.ancak bazı küçük ayrıntılar var ki hiç olmamış.mesela göstergenin çerçevesi tam oturmamış bantlı kısmı dışarıdan görünüyo.diğer tarafında öyle değil.seri üretim nedeniyle olduğunu söylüyorlar.zamanla daha da geveşyip ses yapacağını düşünüyorum.
ayrıca autoclose çok hoşuma gitti.araç ne kadar üst sınıf araçlarla kıyaslanmasa da özellikleri bakımıdan üstün bir araç.
5 tl ye iki tane emniyet kemerinin mandalının plastiğinden aldım ve taktım..
artık ötmüyorlar..
Hiç bişey almaya gerek yok kemerleri takın üstüne oturun :) rahatsız etmio ;)
JuDaSs77
07/06/2009, 21:22
Arkadaşlar sonunda cuma günü gp me kavuştum ve 2 günde 200 km yol yaptım.araçtan çekiş gücü hariç çok memnunum hep şikayet edilen ses izolasyonu konusunda benim hiçbir şikayetim yok, bence sessiz sayılabiecek bir araç..yanlız ilk gün bişey yoktu ama bugün sağ arka taraftan cam tıkırtısına benzer bir tıkırtı duydum.Nerden geldiğini çözemedim bagaj mı yoksa sağ arka cam mı?böyle bir tıkırtı duyan var mı yeni aracında?sadece bozuk ve çok kasisli yolda bu sesi duydum..Ha bu arada beyaz bu yavruya çok yakışıyor be :) hele birde fun olunca bir bakan bir daha bakıyor :)
Arkadaşlar sonunda cuma günü gp me kavuştum ve 2 günde 200 km yol yaptım.araçtan çekiş gücü hariç çok memnunum hep şikayet edilen ses izolasyonu konusunda benim hiçbir şikayetim yok, bence sessiz sayılabiecek bir araç..yanlız ilk gün bişey yoktu ama bugün sağ arka taraftan cam tıkırtısına benzer bir tıkırtı duydum.Nerden geldiğini çözemedim bagaj mı yoksa sağ arka cam mı?böyle bir tıkırtı duyan var mı yeni aracında?sadece bozuk ve çok kasisli yolda bu sesi duydum..Ha bu arada beyaz bu yavruya çok yakışıyor be :) hele birde fun olunca bir bakan bir daha bakıyor :)
Maşallah nazar değmesin aman kazasz sürüşler ;)
JuDaSs77
07/06/2009, 22:56
saol yasin :)
keykavus
07/06/2009, 23:50
Saygıdeğer arkadaşım sağ arka davlumbazın üzeri amortisör takozuna vuruyor ve o da tıkırtı yapıyor. Bozuk yollar ve kasislerde bu ses rahatsız ediyor düz yolda ise pek bir ses yok. Daha yeni başıma geldi de istersen bir baktır. Kazasız belasız hayırlı sürüşler dileğiyle saygı ve selamlar sunarım.
JuDaSs77
08/06/2009, 00:03
teşekkür ederim kemal bey.siz baktırdınız mı peki gelen ses için? servis ne gibi işlem yapabilir bu konuda bilgisi olan var mı?
aracı cuma günü teslim aldım, iki gündür dur durak yok ...2 yıl gibi kullanırım diyordum revize ediyorum 2-4 yıl olabilir...keyifli beklediğimden daha önce grande (sık sık) kullanmama rağmen iyi... yakıt mükemmel...6,3 klima açık ortalama genellikle şehiriçi...araba sadece 100 kmde
Ben alalı 3 hafta oldu. 2000 km yaptım. hemen yeni lastik taktım. virajlarda çok iyi güven veriyor. Teybi kötü değil, sesi iyi veriyor. yakıt tüketimi iyi, 1 depoyla şehir içi ve dışı karışık 750km gittim. Dikiz aynaları görüşü çok güzel. City modu çok güzel ( inşallah kronik city motor arızası başıma gelmez, gerçi 2008 modelde sorun yok sanırım). Direksiyondan sağa sola çevrilince ses geliyodu.. onuda bugün serviste garantiden hallettiler amortisör takozu değişmiş. (Enriko Aliberti).. Servisinden de memnunum. Cam otomatiği biraz ilerde, eğilmek gerek. Vites geçişleri iyi. geriye rahat geciyor. Rampa performansı 75 lik bi motora göre gayet iyi kötü değil. Kapılar zor kapanıyor, hep ikinci kez kapatabiliyorum. Torpido ışığı olmaması kötü. İç mekanı rahat, araç arkadakiler rahat oturabiliyor. Fiyatı ve donanımına göre kötü araç değil.
poyraz_o
08/06/2009, 22:00
- torpidoda kalemlik yok mu ben mi göremedim.
- makaslara girince arka taraf çok hafif savuruyor. (lastik basıncından olabilir).
- plakayi acilen yapıştırmam gerekiyor yoksa düşecek...
- çekişten ilk 500km memnun değildim fakat şimdi idare eder.. ( 500km 3500-4000rpm altına inmeyince açıldı sanırım.)
- ankara acayip tozlu yıkadıktan 5dk sonra tozlanıyor..
- kapılar bencede sert kapanıyor.
- kapı altında aydınlatmalar olabilirmiş (yeri var kendi yok.
lagaluganet
09/06/2009, 20:54
bnm arabada kapı altında ışık var orjinal olarak ? :cool: açınca gayet güsel aydınlatıyor
levent44
09/06/2009, 22:39
bende bugün puntomu aldım ilk izlenimlerim gayet olumlu inşallah kazasız belasız keyfini çıkarırız .........
archebebe
09/06/2009, 23:16
daha 3000 km yaptım aldığımdan beri. pazar günü sağolsun bi sivil polis kırmızı ışıkta beklerken arkadan var gücüyle çarptı. 6 metre ileri fırladı freni basılı haldeki araba, sadece arka tamponun altında hafif bi iz kaldı. inerken arka pert oldu heralde diye indim. hiçbişey yok. bi an güvenim geldi. güvenlik iyi. onun dışında plastik aksamdan tıkırtılar geliyo. benim de so arka kapıdan tıkırtılar geliyo. yarın baktırıcam. ilk aldığımda sol ön direk kaplaması ve sağ arka kapı altındaki plastik kaplama oturmamıştı. garantiden parça sipariş edildi 1 ayda geldi. servis mi beni oyaladı sizce yoksa italyadan gelen malzeme hakkaten bu kadar uzun sürüyo mu gelmesi. bir çok filo bu aracı kullanıyo, parça stoğu ne kadardır türkiyede??
yeni alanlara hayırlı olsun. ben sevdim arabayı iyi anlaştık biz her ne kadar 70 bg dizel kesmese de.. :)
sevgiler..
Belki yarın aracımı alabilirsem size ilk izlenimlerimi zevkle yazıcam buraya :)
Bu arada eskişehirde TM plaka verilmiyormu arkadaşlar bilgisi olan varmı?
ocean_1919
10/06/2009, 00:27
Geçen sene ağustos ayında TT serisindeydi ama bir görüşün boşta varsa ayarlarlar.
Valla bugun elektrik arızası " https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11781-tavan-lambasi-arizasi.html (https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11781-tavan-lambasi-arizasi.html) " için Servis için teknik otoya giderken (orhangazide)
Biraz çevre yolunda biraz bastım. Giderken araba 155 de çakılı kaldı motor daha sağır halde. 20 günlük arac olarak bilmiyorum hep bastım yolda gemlik yokuşunu 5 le çıktım indim. dönüşten biraz açıldı motor 170 leri göre bildim. Hızlanınca biraz daha sevdim aracımı. Gercekten hızlanışı yavaş kalsada starjet in hızlanıncada iyi hızlanıyor. ve hızlı hali yavaş haline göre daha güven verici hissettirdi bana. 90 la 100 le viraş dönerken korkuyorum savrulcak gibi hisettiriyor, sanki. ama yolda hel o gemlik ten aşagı 140 ile aldıgım virajlar oldu. Tamam beli viraj farkı olabilir ama hızlı iken sanki daha güven verdi bana. ARıza için Gitmişken birde alt koruma taktırdım. Arac güzelde işte rüzgar sesi alması (gerçi çok rahatsız edici değil) birde bende bu elektrk hatının şase yapması morelimi bozdu 20 günlük araç. Birde arızayı bulcaz diye hatlar için döşemeleri açarlarken iken sankii benim içimi acıyorlar. Birden dedim kendime bu ne ya sende acayip bağlamış arac kendine beni.
ben aracımı 1 hafta önce teslim aldım.keyifle biniyorum aracıma.çok memnunum.sadece debriyaj pedalında biraz zorlanıyorum.ilk kalkışlarda araba bazen stop ediyor.kullanan arkadaşlarımda aynı şekilde ilk kalkışta zorlandılar.servise gittim debriyaj ayarı yapılır diye.bunlarda debriyaj ayarı yokmuş dediler.hidrolik debriyajmış.2 senedir araba kullanıyorum.neden böyle oldu bilmiyorum.debriyaj pedalına alışmak gerekiyormuş....
arkadaşlar kesin emin olduğum ilk şey plastik kalitesi çok vasat olduğu.bu sorunun çözülmesi bence rakam olarak fiata çok düşük bi şeye mal olur ama fayda maliyet açısından çok iyi olurdu.acaba bunu yaparlarmı. ileride belki.
Bülent10
11/06/2009, 17:31
Burak mrb bende 1 ay önce kavuştum GP me forumada bugün üyü oldum . Gp aldığımdan beri forumu okuyorum. Bugün bende de sağ taraftan bir tıkırtı geldi kapı açık uyarısına baktım açıkta değil . Ses nereden geldi anlamadım daha 1000 km yeni yaptım. Bakalım bu akşam yeniden gelecek mi ses . Gelirse servise götüreceğim. İnşallah bir sorun çıkmaz . Sabah o ses moralimi bozdu.
Bir de forumu okurken arkadaşlar kemer sesi uyarısının rahatsız ettiğini söyledi menü özelliğinden bu uyarının iptali yokmuydu sanki görür gibi oldum. Ama yanılmışta olabilirim.
Kapılarda ki bölmeler çok dar oraya ne konulabilir ki. Bardaklığın hemen önündeki göze koyduğumu inanın zor çıkartıyorum.
Keskin dönüşlerde sağ ve solu görmek zor . kelebeklerin hemen önündeki sütun bunu engelliyor.
Vites geçişleri çok sert ve yakın.
Depriaja alışamadım hala stop ettiriyorum ben böyle birşey görmedim
Burak mrb bende 1 ay önce kavuştum GP me forumada bugün üyü oldum . Gp aldığımdan beri forumu okuyorum. Bugün bende de sağ taraftan bir tıkırtı geldi kapı açık uyarısına baktım açıkta değil . Ses nereden geldi anlamadım daha 1000 km yeni yaptım. Bakalım bu akşam yeniden gelecek mi ses . Gelirse servise götüreceğim. İnşallah bir sorun çıkmaz . Sabah o ses moralimi bozdu.
Bir de forumu okurken arkadaşlar kemer sesi uyarısının rahatsız ettiğini söyledi menü özelliğinden bu uyarının iptali yokmuydu sanki görür gibi oldum. Ama yanılmışta olabilirim.
Kapılarda ki bölmeler çok dar oraya ne konulabilir ki. Bardaklığın hemen önündeki göze koyduğumu inanın zor çıkartıyorum.
Keskin dönüşlerde sağ ve solu görmek zor . kelebeklerin hemen önündeki sütun bunu engelliyor.
hoşgeldin Bülent. hayırlı olsun aracın.
tanışma bölümünde kendini tanıtıp garaja aracınının resimlerini koyabilirsin.
kemer sesi iptalini serviste yaptırabilirsin.
melichemist
11/06/2009, 20:15
arkadaşlar gün geçtikçe arabamı daha çok seviyorum.her binen de çok memnun kalıyo.ancak bazı küçük ayrıntılar var ki hiç olmamış.mesela göstergenin çerçevesi tam oturmamış bantlı kısmı dışarıdan görünüyo.diğer tarafında öyle değil.seri üretim nedeniyle olduğunu söylüyorlar.zamanla daha da geveşyip ses yapacağını düşünüyorum.
ayrıca autoclose çok hoşuma gitti.araç ne kadar üst sınıf araçlarla kıyaslanmasa da özellikleri bakımıdan üstün bir araç.
önclikle aracın hayırlı olsun,göstergenin izolasyon bandının olup olmadığını kontrol ettirmeni tavsiye ederim,benim aracım da 2 aylık,ilk zamanlarda ince bir plastik sesi alıyordum,sonra bu ses giderek artıyo ve inanılmaz sinir bozuyo özelllikle uzun yolda:Dancak çözümü çok basit:)
melichemist
11/06/2009, 20:24
aracım 2 aylık 3900 km de.3 defa uzun yol yaptım,yazan arkadaşlardan bazıları arabanın yeni olduğunu gözardı ediyorlar birascık,çünkü kullananlardan bliyorum araba 10.000 kmden önce kendine gelmiyor.vites için de gidip bi yağına baktırın derim benim ki azalmış mı azmı konumuş tam bilemiyorum ama serwiste vites sertliği giderildi,bir de aracın yeni olmasına bağlandı.ben genel itibariyle çok memnunum,daha az yakmaya başladı,görüş olayına da çok fazla katılmıyorum,ne yapacaksınız önünüzü okadar görüp:D:D
egemavera
11/06/2009, 21:00
arkadaşlar araçların vergi borçlarını kontrol ettinizmi ben alalı 1 hafta oldu fakat vergisi yatmamış görünüyor. sizlerde durum nedir?
JuDaSs77
12/06/2009, 00:09
bülent ses geliyor mu denedin mi akşam
velovis_
12/06/2009, 01:12
sercan mrb ben de aracı alalı 1 hafta oldu plakayıda kendim çıkardım vergiyi ben yatırcaktım parasınıda almıştım 1 ay zamanım olduğunu sölemişlerdi fkat baktığımda borç faiziyle gözüküyo
qwertasdf
12/06/2009, 01:31
arkadaşlar ne vergisidir bu?aracı anahtar teslim aldık.ben ilk vergisi temmuzda cam pulu olarak biliyorum.bunun dışında vergisi de mi varmış?
velovis_
12/06/2009, 01:42
mtv gözüküyo fakat vergi diresine uğramadım henüz borç faiziyle gözüküyo. bi sorum olucak bazı puntolarda sağ-sol arka kapıların kenarında bi amblem war fakat benim arabada bu yok sizlerde durum nasıl acaba??
qwertasdf
12/06/2009, 01:47
sen nereden bakmıştın aracın borcuna? mayıs çıkışlı bir aracın geçmiş vergisi nasıl gözükyor anlamadım?sana görünen temmuz ayındaki 2. mtv olmasın?
amblem benim aracımda da yok.benim de dikkatimi çekti bi kaç araçta ama ne olduğunu bilmiyorum.
velovis_
12/06/2009, 01:48
bahsettiğm amblem bende yok:(((
velovis_
12/06/2009, 01:52
garanti bankası internet şubesinden bakmıştım öle ama vergi dairesine uğricam bi. amblem yok benimkindede ya anlayamadım.
velovis_
12/06/2009, 01:57
benim araçta yok
lagaluganet
12/06/2009, 02:07
arabayı tasarlayan elemanın adı o neydi adı guigard lı bişidi :D bnm araçta var fiat galiba artık onlarıda çalmış masraf olmasın die :)
Bülent10
12/06/2009, 09:58
bülent ses geliyor mu denedin mi akşam
Burak akşam mesaiden gider gitmez denedim gelmiyor ses.
yeni araclarda isim bantı yok.
Arkadaslar uzun süre sıcakta kalırsa araba ilk çalışırken tekliyor sanki. Bir iki defa yaşadım böyle sizdede oldumu hiç?
Yeni arabalrın hepsinde öyle artık alışmamızgerekiyor.
Valla bugun elektrik arızası " https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11781-tavan-lambasi-arizasi.html (https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11781-tavan-lambasi-arizasi.html) " için Servis için teknik otoya giderken (orhangazide)
Biraz çevre yolunda biraz bastım. Giderken araba 155 de çakılı kaldı motor daha sağır halde. 20 günlük arac olarak bilmiyorum hep bastım yolda gemlik yokuşunu 5 le çıktım indim. dönüşten biraz açıldı motor 170 leri göre bildim. Hızlanınca biraz daha sevdim aracımı. Gercekten hızlanışı yavaş kalsada starjet in hızlanıncada iyi hızlanıyor. ve hızlı hali yavaş haline göre daha güven verici hissettirdi bana. 90 la 100 le viraş dönerken korkuyorum savrulcak gibi hisettiriyor, sanki. ama yolda hel o gemlik ten aşagı 140 ile aldıgım virajlar oldu. Tamam beli viraj farkı olabilir ama hızlı iken sanki daha güven verdi bana. ARıza için Gitmişken birde alt koruma taktırdım. Arac güzelde işte rüzgar sesi alması (gerçi çok rahatsız edici değil) birde bende bu elektrk hatının şase yapması morelimi bozdu 20 günlük araç. Birde arızayı bulcaz diye hatlar için döşemeleri açarlarken iken sankii benim içimi acıyorlar. Birden dedim kendime bu ne ya sende acayip bağlamış arac kendine beni. şu alt koruma hakkında bigi verebilirmisin...saçmı plastikmi kaç kuruş...varsa resmi...hatta resim numarası...starjet ile mjt arasında fark varmıdır onu bi araştırmam lazım...şimdiden teşekkürler...
Bülent10
12/06/2009, 12:36
Aracım 1.5 aylık motorun sağır kalma hala sıfır araçlarda oluyor mu benim bildiğim artık araçların motorları bilgisayar ortamında açılıyor . Henüz otobanda denemedim kaç basıyor diye bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Ben şimdi otobana çıksam maksimum hıza ulaşabilirmiyim
şu alt koruma hakkında bigi verebilirmisin...saçmı plastikmi kaç kuruş...varsa resmi...hatta resim numarası...starjet ile mjt arasında fark varmıdır onu bi araştırmam lazım...şimdiden teşekkürler...
Sitede resmi var alt koruma diye aratırsan. Resmini cekemedim malesef.
Benzinli dizel faklıdır. Ve karter koruma saçtan olmaz. Uydurma yapanlar var ama yaptırmayın can güvenliğiniz için. Ban takılan T jet te ki fabrikasyon plastik kavucuk karısımı bir şey. Onu taktılar. 125 tl bir fiyat aldılar.
https://img145.imageshack.us/img145/155/resim322ja2.jpg
REsim siteden alıntıdır.
Aracım 1.5 aylık motorun sağır kalma hala sıfır araçlarda oluyor mu benim bildiğim artık araçların motorları bilgisayar ortamında açılıyor . Henüz otobanda denemedim kaç basıyor diye bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Ben şimdi otobana çıksam maksimum hıza ulaşabilirmiyim
Malesef biraz var. su an ne kadar basarsam basayım 165 te kitleniyor. Normalde 180 görebilmem lazım.
velovis_
12/06/2009, 17:13
bende 1.3 multijet 90bg 190 gördüm
lagaluganet
13/06/2009, 05:30
bnmde aracım multijet 90 hp 210 gördüm düz yolda ama şöyle bi durum var basınçlamı alakalı bilmiyorum, araba 180 e gelince resmen takıldı ancak 10-15 sn sonra hız tekrar yükselmeye başladı. 210 a gelince ve arkadan bmw selektör yapınca moralim bozuldu kenara çekip ağladım :)
bugüne kadar 450 km yol yaptım.eşimin ve benim işyerindeki arkadaşlarımız çok merak ediyordu.eşim geçen hafta götürdü arkadaşları çok beğendi.ben bugün götürdüm.zira benim arkadaşlarım arabadan anlayan kişiler. bizim iş yeri sanayi sayılır. karayollarının bir şantiyesi.görüşleri benim için önemliydi.olumsuzları çok önemsemezdim ama.hiç olumsuz yok.hepsi aracı gerçekten çok beğendi.bu da beni biraz daha mutlu etti.doğru tercih yaptığıma emin oldum.iyiki fun almışım.özellikle spoyler ve marşpiye çok dikkat çekti.tabi çelik jantları unutmuyorum.ziebart ın ücretsiz koltuk korumasını yaptırdım.3 gün sonra işe yaramaya başlayacakmış.adamlar babasını hayrına bedava vermiyorlar.bi sürü takla attılar yok şunu yapalım bunu yapalım diye.hepsi mantıklı ama herşey bütçeyle ilgili.şimdilik hepsini erteledim.birkaçgün içinde fotoları da ekleyeceğim.
JuDaSs77
16/06/2009, 00:12
arkadaşlar bugün gp mi ilk kez yıkamaya verdim:)aracımı yıkandıktan sonra daha önce dikkatimi çekmeyen birşey gördüm..arka koltuklarda 3 adet emniyet kemeri giriş yeri var yanlız ben aracı aldığımda ortada oturanlar için olan kemer giriş yeri dışarıdan gözükmüyordu yıkımadan sonra onu çıkarmışlar koltuğun üzerine doğru duruyor..arkada 3 kişi oturduğu zaman rahatsız edici bir durum..acaba nereye gizlenmesi gerekiyor o 3 ncü kemer giriş yerinin?..biyerden çıkarmışlar ama çözemedim..umarım anlatabilmişimdir derdimi :)
mustafa_saburlu
16/06/2009, 21:30
Merhaba arkadaşlar,
Cuma akşam üstü arabımızı teslim aldık. Genel itibarı ile aracı beğendik. Henüz çok yol yapamadık, 250 km yaptık. ESP, ABS ve ASR yi hiç devreye sokamadım, umarım hiçbir zaman gerek kalmaz bunlara.. İlk izlenimlerimiz:
- Motoru (hızlanma - çekiş) başarılı, yakıt sarfiyatı iyi (fabrika verilerine yakın değerler elde ettim sakin kullandığımda)
- Dualogic vites güzel (her ne kadar düşük viteslerin geçişlerini biraz çok hissettiriyor olsada). Özellikle otomatikde iken + ve - ile müdahele edebilmek güzel.
- Yokuşda kalkış destek sistemi güzel (özellikle hanımlar için çok faydalı :) )
- Frenleri çok hassas, benim istediğim gibi
- Yol tutuşu, frenlemesi güzel
- Genel olarak sessiz (yada kabul edilebilecek kadar sesli)(motor, yol, rüzgar sesi)
- 120-130 km hızda güven veriyor (sonrası zaten pek gerekli değil)
- Konforu sınıfına göre iyi
- Bagajı içerden elektrikli olarak ve kumandadan açabilmek güzel
- Kumanda sistemi fena değil, 4*4 lük de değil (bazılarının ulaşması zor, küçük vs..)
- Direksiyon sistemi çok iyi
- Süspansiyonlar biraz sert geldi bana, biraz da sesli
- Xenon farlar çok iyi (%100 emin değilim ama sanırım bi-xenon, sellektör de de beyaz-güçlü ışık çıkıyor)
- Çift bölgeli otomatik klima çok etkili ve faydalı
- Müzik sistemi fena değil
- Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, eşya kullanım alanları iyi değil, bel çantamı kol dayamasının altına koyabilmek için baya bi kastım, torpido hakeza..
Herkese kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.
arkadaslar bı sorum olcak araca 5 kısı bındıqınde belırlı bır sure ılerleyınce debrıyajda gaz pedallarında heran gomulcekk gıbı degısık bı hıs verıo takılıo gıbı normal durum mu?
lagaluganet
17/06/2009, 02:36
bizim puntolara artık xenon mu koyuolarki? ben hiç bilmiyorum öyle bişey olduğunu bırak bi-xenon u normalide yokki fabrika çıkışında? yanlışınız var die düşünüyorum yada ben takip etmedim hiç...
mustafa_saburlu
17/06/2009, 15:19
Yanlış bilmiyorsunuz, fabrika çıkışı yok, ben özellikle istedim ve serviste taktılar. 400TL verdim. İlginç olan ise, sadece kısaların değil, uzunların da xenon olduğu gibi bir hisde olmam..
2009 model GP'mi aldım ilk izlenimlerim çok olumlu eşim de çok beğendi :)
benin sorunum Müzik Seti ile ilgili.
Teyp MP3 disk çalmadığı için FM transmitter'lı Navigasyon kullanıyorum ancak;
Teypte FM-MONO seçeneğini bulamadığım için STEREO'da hafif cızırtı yapıyor.
ben mi bulamadım yoksa teypte MONO seçeneği mevcut değil mi arkadaşlar? :(
CD çalarlı teyp kullanma kılavuzu olan ve/veya FM radyoda MONO-STEREO ayarı nasıl yapılır bir bilen aranıyor...
srkaradag
12/01/2012, 15:25
CD çalarlı teyp kullanma kılavuzu olan ve/veya FM radyoda MONO-STEREO ayarı nasıl yapılır bir bilen aranıyor...
fiat ana sitesinde fiat otomobilleri seç sağ altta kullanma kılavuzları içinde ses sistemi klavuzu mevcut
fiat ana sitesinde fiat otomobilleri seç sağ altta kullanma kılavuzları içinde ses sistemi klavuzu mevcut
teşekkürler.
oraya bakmıştım aslında ama 2009 içinde değil meğerse 2008 içindeymiş :)
odyseuss
17/01/2012, 03:47
aracım grande punto 1.3 şuanda 100 km'de,
Vites geçişlerinde sorun yaşamıyorum ama araç yeni olduğundan mı bilinmez. Seri vites arttırmak istiyor. konfor ve yol tutuşu konusunda beklentimin üzerinde olmasına rağmen ses olayına alışamadım. Yolcular için standart pakette içeride tavan kenarında bulunan tutunma kolları yok. Acaba unuttular mı diyorum.
Teybin FM Mono-Stereo ayarı Otomatikmiş. olsun..
Teypte USER EQ'ya gelip Aşağı yön tuşuna Basık tutunca 7 bantlı Ekolayzır ayarına girdim ve kendi zevkime göre ayarladım.
Radyo çekim gücü harika ve net.
Ayrıca FM transmitterli navigasyonla kullanıyorum MP3 dinliyorum çok keyifli.
aracı kullandıkça daha çok beğeniyorum. bence GP bundan 20-30 sene sonra bile sevilen bir model olacak, efsane olacak (Wolksvagen kaplumbağası gibi) :D
hem iç tasarımını hem dış tasarımını çok beğeniyorum.
Plastikler bence kalitesiz değil çok fazla kurcalamazsanız uslu uslu yerlerinde duruyorlar en önemlisi de bozuk yollarda bile aracın hiçbir yerinden en ufak bir tıkırtı bile gelmiyor..
motor alt devirleri atak değildi aldığımda ama Race Chip ile harika oldu. ara hızlanmalar, gaz tepkileri, çekiş harika. ancak 0-100 hızlanma sanırım vites geçişleri sebebiyle aynı oranda güzelleşmedi ne yazık ki ama tabiki fark ediyor. 180 hp 230(+36) nm Meriva OPC'den indim (aramadım) araç 1400+ kg idi bu araç ise 1105 kilo inanın tork/kg çok çok fazla geliyor sanırım şuan 250 nm civarında :D otomatik vites araba gibi gaza basmadan kendi gidiyor sanki..
ilk aklıma gelenler bunlar kapı kapanma sesleri olsun City modu olsun her şey güzel. araç her ihtiyaca en az yeter derecede cevap veren kompakt bir araç bence.
lastiklerim Hankook K425 195/55/16 87V. bence araçta lastik sesi yok yalıtım gayet başarılı ama rüzgar sesi var tabi..
ayrıca araç parçaları gayet ucuz her türlü modifiyeye uygun servis ağı geniş vs. vs.
seviyorum uleeen :D