Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gel de deli olma!

smartmavi
29/05/2009, 15:21
Yahu arkadaş arabada hergün yeni bir çizik var. Tamam ufak çizikler belki ama daha önemlisi insanlar ne kadar duyarsız. Valla sölicek laf bulamıyorum.
Nazara mı geliyoz nedir? abartmıyorum, hergün arabanın biyerinde çizik var.

Sırf bu nedenle alarm taktırdım ama her vakit koşamıyorsun ki.
Bir de şöyle bir anlayış var,
sıkışınca adam "biraz değsede bieşy olmaz" diyor. park ederken ilerikine gerisindekine dokunduran (bile bile) bir sürü sürücü gördüm.

Daha duyarlı olmak lazım,

Bir de,

EĞİTİM ŞART

JASMINE
29/05/2009, 15:27
Geçmiş olsun. Maalesef bu durum hepimizde var. Biz her ne kadar dikkat etsekte etraftaki duyarsız kişiler yüzünden zarar görüyoruz. Sakin olmak ne kadar zor olsada bir süre sonra ister istemez kabullenmek zorunda kalıyoruz. Yoksa her günümüz stres ve sıkıntı içinde geçicek.

Benim aracımda da şu an 2'si kapıda 1'i arkada olmak üzere 3 tane bisiklet ile çocukların yarattığı çizik ve göçükler var. Park ederken çizen diğer sürücülerin hasarları hariç. Arabalarımızı kıskanıyorlar ondan böyle oluyor nazar değiyor şeklinde biraz daha mizahi yaklaşıyorum olaylara mecburen her gün kavga ve tartışma ile geçmiyor.

keykavus
29/05/2009, 15:33
Saygıdeğer arkadaşım geçmiş olsun. Ama artık bu durumu hoş karşılamak gerekiyor maalesef yoksa sinirlerin bozulur. Bu durumun sebebi bahsedildiği gibi kışkanç, sevgisiz ve sabırsız bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor. Etrafınıza baktığınızda toplumun resmini sokaktan çekebilirsiniz. İçimizden sevginin hiç bir zaman eksik olmaması dileğiyle herkese saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım.

h k
29/05/2009, 16:16
memlekette ayi cok maalesef . 4 kapimin dordunde de noktasal gocuk var , yana parkeden kapiya vurmus belli. onun disinda cizikler zaten dolu eline bisi gecen ciziyor.

artik takmiyorum coktan takmayi biraktim bosveriyorum basa cikmak mumkun degil .

anvil
29/05/2009, 16:21
sakınan göze çöp batar. artık ben de takmamaya başladım. ben arabadan çıkarken yandaki araca değmemek için uğraşırken millet hiç dikkat etmeden çıkıyor arabadan. çocuklar bahçede top oynuyor. millet geliyor arabanın üzerine oturuyor. insan ister istemez gıcık oluyor. ben sadece kendimi böyle pimpirikli zannederdim ama benim gibiler de varmış demekki :)

BSK
29/05/2009, 16:44
+1

kadoku
29/05/2009, 17:16
sakınan göze çöp batar. artık ben de takmamaya başladım. ben arabadan çıkarken yandaki araca değmemek için uğraşırken millet hiç dikkat etmeden çıkıyor arabadan. çocuklar bahçede top oynuyor. millet geliyor arabanın üzerine oturuyor. insan ister istemez gıcık oluyor. ben sadece kendimi böyle pimpirikli zannederdim ama benim gibiler de varmış demekki :)

Aracı aldığımda bende çok dikkat ederdim halada dikkat ederim ama artık ufak tefek çizikleri fazla önemsemiyorum, çünkü ne kadar dikkat edersen et ayunun biri gelip illaki seni buluyor sende sinir olduğunla kalıyorsun aslında o arabanın üstüne oturanlar içinde bir sözüm olurduda forum kuralları ve terbiyem müsaade etmez, pimpiriklik konusuna gelince hepimiz söz konusu arabamız olunca emin ol pimpirik insanlarız :)

memox
29/05/2009, 18:03
Arabayı pis bırakın üstüne oturmazlar :)

narkoz30
29/05/2009, 18:04
Her aracı olanı zengin sanıyorlar milletçe bu kıskançlık içimize işlemiş ne biçim bir adet bu eskiden herkesin birbirine saygısı vardı hacı murat şahin zamanlarından hatta anadol zamanlarından kalma şöförlük böyle değildi toplumumuz yozlaşıyor o yüzden aracı olan zengindir nasıl olsa diye çiziyorlar ib...ler bi yakalasam eşşek sudan gelinceye kadar dövecem de adam yerine sayıcaklar sonra olan bana olacak. :S

RGA99
29/05/2009, 18:39
Arabayı pis bırakın üstüne oturmazlar :)

aynen bende arabayı pis bırakıyorum genelde park sorununa gelince ona çözüm bulan köşeyi döner zaten böle bişi çıkartıcaklar anahtarla arabanın üstünden geçse bile çizilmicek :D:D biraz ormantik oldu galiba :P

somurgen
29/05/2009, 18:44
iki gün once komsum parktan cıkarken sağ on camurlumu ezmiş. kabarık kısım resmen dümdüz olmus o derece. servise sordum 250 dedi sanayıde 200. bende yaptırmamaya karar verdim oyle dursun. simdi komsuya kızılmaz yaşca da buyuk. nerden baksan 200 zarar. cepten de gitse kaskodan da gitse araba boyanıyo. napcam bilemedim.

Sertac abinin dediği gibi EĞİTİM ŞART arkadaşlar.

ekodin
10/06/2009, 23:28
Benim yıkamacım çiziğin üzerine bir pamukla bir şey sürdü çiziğin üzeri kapandı o maddenin ne olduğunu ve yaptığı işin ne olduğunu bilen var mı?

ferojan
11/06/2009, 01:35
Iiiiiiiiissssssttttttaaaaaaaaaannnnnnnnnnbbbuuuull llllll normaldir abi yapicak bişi yok:)

smartmavi
11/06/2009, 12:26
Vay be,

Bir dokun bin ah işit derler ya.. İşte aynen öyle oldu..

Bir de yıkamacı sorunsalı var. Geçen başka bir konuda da yazmıştım. Arada sigara içsem de arabada kesinlikle içmiyorum. Bahçelievlerde yıkamaya gittim-yarı profesyonel- eleman sigarayla bindi, biner binmezde marşa bastı. Gittim güzel güzel söyledim ama anlayana tabii.

Benim arabam dualogic- olmasa bile- marşa hemen basılmamalı. Araç kontağı açtıktan sonraki 5 saniye içinde motoru ilk ateşlemeye hazırlıyor falan filan. Otomatik olanlar bilir, sol ön kapı açılınca sistem şanzımana yağ pompalamaya başlıyor, vesaire vesaire.

Bizim yıkamacı biner binmez asıldı kontağa, ağızda sigara, araba viteste...

Belkide ben fazla büyütüyorum ama olması gerekenler bunlar....

imdesign
11/06/2009, 13:29
ben bir yoLunu buLdum :)
arabaLarımız dikkat çektiği için özeLLikLe kırmızı ve siyah renktekiLer insanLarın araca bi bakma hissi geLiyor vede en çok çiziği pisi kiri gösteren renk bunLardır ki göze çok çarpıyor insan rahatsız oLuyor araba otoparkta iken geLen giden özeLLikLe bu modifiye vs. işine merakLı oLan gençLerimiz 16-20 yaş grubu kardeşLerimiz araca yakın temasa giriyor işte kadranı kaçtır döşemesi nasıLdır set varmı içeride ki bi obje dikkatini çeker vs. ÇÖZÜM ise eLektrik şokLu aLarım :D şaka yapmıyorum bir arkadaşım yaptırdı ankarada nerede oLduğunu sormadım ama ankaraLı Lar biLir beLki çok güzeL bir icat araca eLLedikLer temas ettikLerinde vs. küçük bir miktar şok veriyor ki hatrı sayıLır bir şok bu ben o hissi bacakLarımın orasında hissettim :D yıkamacı derdim de yok aracı nerde yıkatırsam yıkatayım zaten tanıdık yerLere gidiyorum ve söLediğim tek bir şey var zaten onLar anLıyor kendiLerine çeki düzen veriyor (arkadaş paramızı sokaktan buLmadık aLın teri diye bişey var bu devirde koLay kaznıLmıyor bu para vs. vs.) ama bu eLektirk şokLu aLarım çok hoşuma gidiyor ankaraya gittiğimde araştırıcam :D

demon
11/06/2009, 20:13

:) Bu arabanın üstüne oturma olayını bizzat arkadaşım yaptı. 110 kg birde. İndirdim. Aman ne değerli araban var arkadaş dedi. :) Kaporta göçüyor işte naparsın.... Birisi kapıya tamponu sürtüp kaçmış.
Çok duyarsız insanlarımız var.

Korhan
12/06/2009, 17:40
Benim yıkamacım çiziğin üzerine bir pamukla bir şey sürdü çiziğin üzeri kapandı o maddenin ne olduğunu ve yaptığı işin ne olduğunu bilen var mı?

Pasta denir. Verniğin üst tabakasını incelterek çizik ile verniği aynı hizaya getirir ve çizik kaybolur.

testo19
12/06/2009, 19:14
ben bir yoLunu buLdum :)
arabaLarımız dikkat çektiği için özeLLikLe kırmızı ve siyah renktekiLer insanLarın araca bi bakma hissi geLiyor vede en çok çiziği pisi kiri gösteren renk bunLardır ki göze çok çarpıyor insan rahatsız oLuyor araba otoparkta iken geLen giden özeLLikLe bu modifiye vs. işine merakLı oLan gençLerimiz 16-20 yaş grubu kardeşLerimiz araca yakın temasa giriyor işte kadranı kaçtır döşemesi nasıLdır set varmı içeride ki bi obje dikkatini çeker vs. ÇÖZÜM ise eLektrik şokLu aLarım :D şaka yapmıyorum bir arkadaşım yaptırdı ankarada nerede oLduğunu sormadım ama ankaraLı Lar biLir beLki çok güzeL bir icat araca eLLedikLer temas ettikLerinde vs. küçük bir miktar şok veriyor ki hatrı sayıLır bir şok bu ben o hissi bacakLarımın orasında hissettim :D yıkamacı derdim de yok aracı nerde yıkatırsam yıkatayım zaten tanıdık yerLere gidiyorum ve söLediğim tek bir şey var zaten onLar anLıyor kendiLerine çeki düzen veriyor (arkadaş paramızı sokaktan buLmadık aLın teri diye bişey var bu devirde koLay kaznıLmıyor bu para vs. vs.) ama bu eLektirk şokLu aLarım çok hoşuma gidiyor ankaraya gittiğimde araştırıcam :D

ya bu elektrik şoklu alarm sileceği tutanıda çarpıyomu yoksa sadece kaportada mı elektrik var

ismetarisal
17/06/2009, 00:19
ufak çiziklere ben de alıştım ama bugün işten geldim aracı evin önüne bıraktım 2 saat kadar sonra dışarı çıkacağım bir baktım sağ ön kapıda yaklaşık 1 karış çapında yeşil bir boya.allahtan dışarı çıkmışım yıkamacıda tazyikli su ve üstüne siyah renkli cila ile çıkardık. şimdi iz kalmadı ama umarım tekrarlanmaz.

smartmavi
17/06/2009, 11:54
Benim söylemek istediğim de bu işte.. Vur kaç.

Bu konuyu açtıktan iki gün sonra Esenler otogara bir misafirimi bırakmaya gittim. Dönüşte dar bir yola girdim (park eden araçlardan dolayı) ve bir minibüsle kafa kafaya geldik. İlk boşluğa girdim, toplu taşıma ya yol verelim dedik. Neyse dar yolda eleman geldi rahat rahat geçerken bir sol yaptı hoop benim sol arka çamurluğu yaladı geçti. Ben içeride dikiz aynamdan bakıyorum tabi, tam "eyvah sürtecek" demeye kalmadı yapıştırdı ama hiçbirşey olmamış gibi yoluna devam etti.

İnip baktım, içeriye göçmemiş, hatta astar dahi görünmüyor. Ufak çizikler var ve minibüsün boyası yapışmış. Hemen döndüm, yolunu kestim minibüsün. Minibüsçü tahmin edersiniz, zeytinyağı mubarek. Tutturdu ben vurmadım, sen vurdun. Haydaaa. Adama güzel güzel anlattım, kardeşim ben hareket halinde değildim, sağa çektim sen geç diye falan filan. Arabasında da kırmızı şerit benim boyadan... Hala çarpmadım diyor.

Tamam hasar ciddi değil ama, İNSAN ÖZÜR DİLEMESİNİ DE BİLMELİ. İn aşağı, kusura bakma kardeş, ne gerekiyosa yapalım de, sinir katsayımız yükselmesin bari.

silentscream
17/06/2009, 17:48
Bir sabah mecidiyeköyden dere yoluna indim..ordan ayazağa tarafına dogru cıkıp işime gidicem...kontrolsüz bir kavşak ve sabah 9 istanbul trafiği malum o kavşak sanki otopark olmuş santim le ilerlerken saygıdeğer bir minibüs şöförü karşı şeride geçmemiz için yol verdi...(eywallah) Arkasından onu geçmek için müsteri kapmak için gayet sakin (!) gelen ve gercekten pek saygıdeğer (!!) başka bir minibüsçü şöför benim geçtiğimi gördü yavaşladı 1saniye daha bekleyemeden gazladı...Tabi sol arka çamurlukta tamponun boyası çıktı..Trafik oldugu için kaçamadı cektim durdum...Nere gidiyosun sürttün ya dedim..Adam şey dedi ya , ben yapmadım sen daha önce sürtmüşsündür dedi (!) Benim işim gücüm yok sanamı yıkacam bunu sabah sabah deyince de plakam şu işte beni tanırlar falan gel yaptıralım....Pek saygıdeğer (!) minibüsçüye son hürmetlerimi de sunarak o güne cok güzel başlamıştım..

İSTANBUL İŞTE OLUR BÖLE....

poyraz_o
17/06/2009, 20:53
eğitim şart
+1000

rodopian16
20/06/2009, 16:11
Iiiiiiiiissssssttttttaaaaaaaaaannnnnnnnnnbbbuuuull llllll normaldir abi yapicak bişi yok:)
Ben Bursanın küçük bir ilçesinin çıkmaz sokağına koydum arabayı tahminen veledin biri derrby yapıştırıcıyı arka çamurluktan arka kapının ortasına kadar sürmüş yani sadece istanbulda olmuyor. Tüm ülkede bu.

Fuzuli
20/06/2009, 17:45
Her aracı olanı zengin sanıyorlar milletçe bu kıskançlık içimize işlemiş ne biçim bir adet bu eskiden herkesin birbirine saygısı vardı hacı murat şahin zamanlarından hatta anadol zamanlarından kalma şöförlük böyle değildi toplumumuz yozlaşıyor o yüzden aracı olan zengindir nasıl olsa diye çiziyorlar ib...ler bi yakalasam eşşek sudan gelinceye kadar dövecem de adam yerine sayıcaklar sonra olan bana olacak. :S

Kesinlikle katılıyorum...

efsane19
20/06/2009, 20:39
aynen ya bu olay benimde başıma geliyor o yüzden arabayı dışarı park etmeye korkar oldum, biz çizmesekte vurmasakta durduğu yerde eskiyor araba yazık ya

yalcin
20/06/2009, 23:46
valla herkes sadece kendi malına titiz olduğundan gayet normal.. ayrıca kaportacılardan, boyacılardan falan da şüphelenmiyor değilim.. benim de ilk arabam, sürterim veya apartmanın önünde falan çizerler zaten içim gitmesin diye ikinci el alayım dedim; bir farkı yok insan yine de huzursuz oluyor..

gingin
21/06/2009, 22:54
valla arkadaşlar benim arabanın çiziksiz parçası yok. aldığımda 3 parçada çizik vardı zaten. onları halledelim,nası yapalım derken,hayvanın biri gece arabanın sol tarafını boydan boya çizdi.oldu mu sana her tarafı çizik. boyatsan bi dert. kıyamadım mecbur rötuş yaptırdım. çizik yine belli ama en azından siyah görünüyo. ne diyim abi. adam hayatında hiçbişey sahibi olmamış ki anlasın neler hissettiğimi. gözüm de alıştı iyi mi. koca çiziği görmüyorum artık.

murat53
30/08/2009, 19:50
ya arkadaşlar şu çizikler eğerki hatayla olsa çizen özür dilese yine bişey demiycem. fakat bizim üst komşumuz arabamı onun park ettiği yere park ettiğim için aracımı sağ arka bagajdan ön kaputakadar sol tarafta ise ön kapı arka kapı arka kapıda park edilmez işaretide yapmış bu çizikler anahtarla yapılmış çok derin araç belden aşağı boyancak.bunu yapan bir bayan ve hamile buna ne yapardınız siz olsanız.elimde kanıt olmadığı için polis bişey yapamadı.tek kanıtım gece benimle tartıştığı onun yeri dediği yere park ettiğim için.aklıma geldikıçe uykum kaçıyor moralim bozuluyo çok sevdiğim puntomdan soğudum.

makeles
30/08/2009, 21:18
hamile ve psikopat..!!! uzak dur derim.. kimse bişi yapamaz onlara..

agaytan
30/08/2009, 21:29
sende misilleme yapacaksın yoksa için soğumaz

Fuzuli
30/08/2009, 21:58
Hani derler ya beddua alanın çocuğundan çıkarmış ...
Sen beddua etme zaten allahından bulur ama umarım çocuğa bir şey olmaz...
Ama bunu da söyle bence...
Allah'a havale diyorum diyince belki boya parasını kendisi verir...

Yoruma gelince;
Öküz her yerde öküz...
Kadın - erkek hatta hamile bile farketmiyor...

ocean_1919
31/08/2009, 01:55
ya arkadaşlar şu çizikler eğerki hatayla olsa çizen özür dilese yine bişey demiycem. fakat bizim üst komşumuz arabamı onun park ettiği yere park ettiğim için aracımı sağ arka bagajdan ön kaputakadar sol tarafta ise ön kapı arka kapı arka kapıda park edilmez işaretide yapmış bu çizikler anahtarla yapılmış çok derin araç belden aşağı boyancak.bunu yapan bir bayan ve hamile buna ne yapardınız siz olsanız.elimde kanıt olmadığı için polis bişey yapamadı.tek kanıtım gece benimle tartıştığı onun yeri dediği yere park ettiğim için.aklıma geldikıçe uykum kaçıyor moralim bozuluyo çok sevdiğim puntomdan soğudum.
Arabanı yine onun yerine parket. Tekrar tartış. Fakat bu sefer parkettiğin yeri kameraya kaydet. Sakın misilleme yapmayı falan düşünme aman. Ne demiş atalarımız yavuz hırsız ev sahibini bastırır.:welcome:

EviLDoeR
31/08/2009, 10:58

çok benzeri bir olayı yaşadım geçenlerde arabayı yer olmadığı için yan binanın altına bıraktım onunda yarısı kendi binam yarısı yan binada bizim bina tarafı temiz yan binadan üstüne çöp yağmış peçete yağmış izmarit yağmış temizlemeye tiksindim artık. şimdi ama herkesle anlaştık bina olarak sıkıştırıyoruz arabaları kimseyi almıyoruz bizim binanın altına temiz kalıyor bu seferde sokaktaki veletlerin topundan kurtulamıyoruz yani herkese katılıyorum eğitim şart. :D

srknkyk
31/08/2009, 11:06
Sol ön kapıya 3 katlı çift daire çizmişler, pencere bile koymuşlar, fotografını çekdigimde sizle paylaşırım, sanırım kapının bir ucundan diger ucuna ulaşıyo, nabcam ben şimdi, sabır çekiyorum şu ramazanda...

mustafa
31/08/2009, 23:00
Sinirden deli oldıum
sen beddua et kadının duyacağı şekilde Allah sevdıklerınden cıkarsın de. Pişman olacaktır. hatta çocugunun başına birşey gelse senden bılecektır. Anlamadığım şey şu hamıle kadının kocası niye tartışmıyor da kendisi tartışıyor...

FoR_ReaL
01/09/2009, 01:40
abi araba siyah yıkayın cinsin biri gelip çiziyor kirli bırakıyorum mahallenin veledleri resim defteri muamelesi yapıyor. deli oluyorum tek çare sanırım kişisel garaj

Ryu06
01/09/2009, 02:39
gecmıs olsun . dolmuslaraaa dıkkat kasap gıbı gıdıolar

Erdem Bozdağ
01/09/2009, 04:55
Emin olun garajda çözüm değil.cocuk heryerde cocuk.hele yaz aylarında iyice sapıtıyorlar.5 katlı kapalı+70 kişilik açık otopark olmasına rağmen sitede.arabalara ne zararlar geliyor.top gelen,kirli arabalara yazı yazanlar,arabalarla oyun oynayanlar vs.... tek hırsızlık bakımından iyi onun dışında araçlar yine güvende sayılmaz pek.eğitim şart:)

srknkyk
01/09/2009, 11:12
ben artık zorunlu olmadıkca gp yi kirli bırakıyorum, kirli halde bile karizması bi başka oluyo :))

iceberg35
02/09/2009, 01:54
cok gecmis olsun ya Allahtan hasar buyuk degil.bu tarz insan cok bunların herbırınle ugrasmaya kalkarsak kesin katil olur insan..öncelikle cizikler konusunda nazar diyoduk ama sonraları nazar kelimesi yerini serefsizler olarak almaya basladı bazı insanları anlamak mumkun degil sen ne kadar dikkatli olursan ol bide karsı tarafın yapacagı hareketi kestirmeye calısıyosun park ederken bıle kapı mesafesınde profesyonel olduk artık:)yaksasık 1.5 ay once çesmeden izmire donuyorum giselerdeyim parayı verdım para ustunu bekliyorum eleman geldi arkadan carptı ford focus saka gibi ya indim bakıyorum tam plakanın altı siyahlık falan olmus hafif cizikler...elemanın olayı acıklaması GÖRMEDİM....kusura bakma falan filan saka gibi ya.....cila falan cıkardık Allahtan...neyse arkadaslar Allah kazasız belasız sürüsler nasip etsin herkeze!!!

desirible
02/09/2009, 23:24
memlekette öküz çok ayıklayamazsın ki herkes pişmiş herkes yüzsüz yapacak bir şey yok maalesef kardeşim.

EviLDoeR
03/09/2009, 10:58
ben artık zorunlu olmadıkca gp yi kirli bırakıyorum, kirli halde bile karizması bi başka oluyo :))
bende aynı çözümü kullanıyorum en fazla kara tahta muammelesi görüyor
ayrıca sağa sola çivi çakıp gelen topları patlatmam lazım yoksa veletlerden kurtuluş yok :)

srknkyk
03/09/2009, 14:19
pasta cila yaptırmayı düşünüyodum gp yi; okul-iş nedeniyle sürekli dışarda bıraktıgım için, çizilir korkusuyla artık hiç bir şey yaptırmıcam, ay da bir yıkarım, gerisini de hava şartları temizler artık yağmur, kar, rüzgar :)))

smartmavi
03/09/2009, 21:41
buna katılmıyorum işte. Arabayı yıkayıp sıvı cilayla parlatıp gezmenin yerini hiçbirşey alamaz.

Bir insanın işyerindeki masası onun karakteri, prensibleri ve iş ahlakı konusunda önemli ipuçları veriyormuş.

Bence arabası da öyle ! ;)

srknkyk
04/09/2009, 13:05
sertaç yıktın beni birader, yarın ilk fırsatta pasta-cila ne varsa yaptırıyorum, karizma yerle bir olmadan :)
İstanbulda iyi bildigin bir yer var mı, fiyatları ort. ne kadardır.?

sait onur
06/09/2009, 19:11
Ati olanin ayaği aksar!...

h3r03s_b0y
06/09/2009, 22:34
Gecmıs oLsun :(

smartmavi
07/09/2009, 00:29
sertaç yıktın beni birader, yarın ilk fırsatta pasta-cila ne varsa yaptırıyorum, karizma yerle bir olmadan :)
İstanbulda iyi bildigin bir yer var mı, fiyatları ort. ne kadardır.?

Dostum,
dokundurmak için değil, tavsiye maksadıyla söyledim. Bana güven. Yıkamacı Würth tercih ediyorum ben. İnternetten bir bak sana yakın biyerlerde vardır belkide. Cila olayı ise 20tl gibi bir rakama kendin alabilirsin. Boyacılar pastayı pek tavsiye etmiyor. Sıvı cila al, kendin uygula. Hem çok kolay hem çok ekonomik.

srknkyk
07/09/2009, 02:25
sıvı cilada önerdigin marka var mı.??? bi hafta sonu deneyeyim bakalım..

smartmavi
07/09/2009, 11:20
ben Carpex kullanıyorum şu an. Yıkadıktan sonra ister gölgede ister güneş altında uygulayabiliyorsun. Çok hızlı. 15 dk. yetiyor. Geçen Koçtaşta TurtleWax'ınkini gördüm. Yanılmıyorsam 18tl idi. O da çok beğeniliyor.

murat53
28/06/2010, 01:12
tşk ederim arkadaşlar boyattık neyse arabayı.