Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai i20 (getz)
Hafta sonu Hyundai nin önünden geçerken mavi bir araba göördüm
bi bakim dedim i20 gelmiş...
dış görünüş olarak daha önce görmüştüm nette..
Canlı olarak inceledim aracın eski halinden eser yok içi dışı çok kaliteli görünüyo tasarım olarak opel corsa yeni kasayı çıkardığında benim de altımda 2006 model getz vardı ve kendi kendime "getz yeni kasa yapsa bu yeni corsaya benzer" diyordum... dış görünüş olarak ebatlar tasarım kaba hatlarıyla corsayı andırsada bence daha özgün çizgileri barındırıyor...
iç tasarımında kaliteyi bir nebzede olsa i30 a yaklaştırmış.. bu arada direksiyonuna bayıldım.. i30 da ki direksiyondan bile güzel olmuş...
teyp digital klima birde torpidonun üstündaki saat ekran bölmesi, çizgi olarak ayrı bir hava katmış...
Hyundai ¡20, Avrupa'da İspanya, isveç ve Almanya gibi ülkelerde yapılan gelişim testleri sayesinde Avrupa pazarının koşullarına göre hazırlandı. Bu sayede sürüş konforu, yol tutuş, ses ve gürültü seviyeleri en iyi şekilde ayarlandı. Yeni direksiyon sistemi ile şehir içinde en iyi manevralar yapılabilirken, yol tepkileri ve gerekli bilgiler de sürücüye en iyi şekilde iletilebiliyor. Hyundai ¡20, Türkiye'de ilk etapta iki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam dört farklı motor seçeneğiyle satılacak.
https://his.hurriyetoto.com/common/cms_image/org/oto_2008/mailing/hyundai/hyundai_i20/hyunda_i20_16.jpg
https://www.arabadergisi.com/resimler/hyundai25092008001.jpg
https://hyundai-i20.co.in/images/bigimages/stylish-steering.jpg
https://hyundai-i20.co.in/images/bigimages/Aux-in.jpg
https://hyundai-i20.co.in/images/bigimages/wheel.jpg
https://hyundai-i20.co.in/images/bigimages/fatc.jpg
https://hyundai-i20.co.in/images/wallpaper3.jpg
abulbul08
18/05/2009, 19:58
punto daha güzel
tyrant86
18/05/2009, 20:48
punto bu arabadan 10 kat güzel.özenti bi araç olmuş.aynı opel corsa.
multijet
19/05/2009, 01:04
çok sıradan, ne olduğu belli olmayan, ruhu ve karakteri olmayan bir tasarım bence. Ama sorunsuzdur sanırım...
poyraz_o
19/05/2009, 01:09
vala araba alacağım zaman i30 lar çok hoşuma gitmişti.
showroom un tutumu yüzünden girdiğim anda geri çıktım..
i30 lar çok güzel ama bu özenti olmuş :(
walla oldum olası sevmedim şu getz leri, bir arkadaşım kola tenekesine benzetiyordu hep yine oylemi....
direksiyonda lancia deltanın birebir aynısı olmuş nerdeyse :D
ocean_1919
19/05/2009, 02:28
Reno cliodan güzel bence.
Güzel araba.
Satışlarda 1. sıraya oturur kesin.Hyundai bu işi biliyor.
Bu aracın neresi değişmişki bildiğin getz :) HOş
Dış tasarımda punto daha iyi...
Ama iç tasarımda ben bu aracı daha başarılı buldum..
dizel motorları inş. getz kadar gürültülü olmaz :) performans iyi ama ya crdi...
narkoz30
19/05/2009, 21:35
Araç malzeme kalitesi olarak puntolardan iyi ancak sizler için bir test sürüşü ayarlayıp izlenimlerimi paylaşmak isterim dostlar hyundai getz 2005 de kullandıgım aracımdı benzinli kullanıyordum gayet de güzeldi performansını bilemem ama bizim puntolar dıştan daha güzel duruyor bu biraz daha küçük kalmış gibi ama clio3 den iyi durumda her şekilde. Bi test sürüşü ayarlayım en kısa zamanda. :)
Otomobil Kazan - Bu otomobili tanıyor musunuz? (https://www.otomobilkazan.com) da bu aracı sormuşlar. bi form doldurup yolluyosun. belki forumdan birine çıkar, denemekte fayda var.
Hyundai???
Kardeşim de getz var...Liste fiyatına göre makul bir araba...
Bu arada siz hyundai diye şaşırıyorsunuz...
Sonra Gp fiat aracıdır tofaş değildir...Kuş serisi ile alakası yoktur diyorsunuz...
İlginç...
Pek ala bir Corsa ya da yaris forumunda gp yazacak olsalar biriside çıkıp ''fiat???'' yazsa doğal karşılayacaksınız yani?
ocean_1919
20/05/2009, 01:43
Araç malzeme kalitesi olarak puntolardan iyi ancak sizler için bir test sürüşü ayarlayıp izlenimlerimi paylaşmak isterim dostlar hyundai getz 2005 de kullandıgım aracımdı benzinli kullanıyordum gayet de güzeldi performansını bilemem ama bizim puntolar dıştan daha güzel duruyor bu biraz daha küçük kalmış gibi ama clio3 den iyi durumda her şekilde. Bi test sürüşü ayarlayım en kısa zamanda. :)
Özellikle viraja girişlerini test edin. Gp kadar güvenlimi değilmi. Ama dikkat edin spin atmayın:D
Punto daha hoş i20'ninde iç mekan fena değil
narkoz30
20/05/2009, 20:45
Özellikle viraja girişlerini test edin. Gp kadar güvenlimi değilmi. Ama dikkat edin spin atmayın:D
Hahaha dostum güzel espri spin atsa bile araba hyundainin yüzü kızarsın benim değil ben kabak lastikle attım suç bendeydi hemen değiştirdim zaten. :D
Fiat GPunto ile i20 arasında iyi, güzel, büyük, küçük, konfor, güvenlik, sağlamlık, .. farklılıklar olabilir ama
ben iki araca sahip oldum..
ikisinide 50-60 bin km den fazla kullanma imkanım oldu..
servisle müşteri ilkişkileri ile ilgili hertürlü kıyaslama yapıyorumda, Hyundai bence 10 üzerinden 8 ise Fiat 10 üzerinden 6 derim..
özellikle marka değeri açısından hyundai dünyada biryerlere gelmeye çalışma gibi bir gayret içerisinde iken, bize yansımaları bence olumlu...diğer taraftan, fiat araç satabilmek uğruna özellikle Türkiye gibi pazar ülkelerde yürüttüğü politika bizler tarafından gayet iyi düşünülerek değerlendirilmeli....
Herneyse ben bu aracın eski kullanıcısı olarak bu haberi paylaştım, beğendiğim bi aractı.. tasarım açısından da kendini geliştirmiş bir araç olması beni sevindirdi..
çünkü insanlar ilk araçlarını unutmazlar..
buda guzel araba fena değil hatta cekilişe katıldım bana cıakcak:D
Arkadaşlar amacım reklam yapmak falan değil. Ama bizim sınıfa bir rakip gelmiş. okuduklarım doğru ise ciddi bir rakip olucak gibi.
Not: eğer yasak derseniz haberi silin lütfen.
Hyundai’nin i30 ve i10’dan sonraki üçüncü “i” serisi otomobili olan i20, ilk kez Ekim 2008’de yapılan Uluslararası İstanbul Auto Show 2008’de tanıtıldı. Hyundai i20, dikkat çekici atletik görünümü, kullanışlı iç mekanı, sınıfında yeni standartlar belirleyen güvenliği, yepyeni şasisi, geliştirilmiş süspansiyonu, üstün sürüş dinamikleri ve diğer tüm Hyundai modellerinde olduğu gibi 5 yıl / 100.000 km Üretici Firma Mekanik Garantisi ile artık Türkiye yollarına çıktı.
Euro NCAP’in yeni standartlarına göre yapılan çarpışma testlerinde, “güvenlikteki en üst derece olan 5 yıldızı alan ve yüzde 80,25 ortalamayla segmentindeki en iyi sonucu elde eden i20”, ayrıca yaya güvenliğinde de yüzde 64’lük derece ile tüm modeller arasındaki en başarılı sonuca imza atmış oldu.
Hyundai i20, özellikle büyük Hyundai logolu krom ön ızgarası, gözyaşı formundaki ön farları, sportif görünümü, dikkat çekici profili ve C-sütununa kadar uzanan arka stoplarıyla dikkat çekiyor. Hyundai, B-segmenti’nde yer alan Getz modelinin ilk dört aylık satışları itibariyle lider durumda bulunuyor. 2003 yılından bu yana Türkiye’de satılan ve büyük bir başarıya imza atan Getz, i20 ile birlikte satılmaya devam edecek ve B-segmentinde Hyundai’nin gücüne güç katacak.
Dış Tasarım
Avrupalı tüketicinin arzuladığı modern tasarımın tüm unsurlarını bünyesinde barındıran i20, özellikle damla formundaki ön farları, dikkat çekici ızgarası, kaslı görünüme sahip kaputu, sportif ön tamponu ve hava giriş kanalı, şişkin çamurluklar arasında uzanan bel çizgisi, C-sütunu ile tampon arasındaki bölümü kaplayan ve ön farlarla büyük bir uyum sergileyen arka stoplarıyla kendini belli ediyor. Hyundai i20’nin 3940 mm uzunluğu, 1710 mm genişliği ve 1490 mm yüksekliği bulunuyor ancak segmentindeki rakiplerine göre en geniş kabinlerden birini sunuyor.
İç Tasarım
Hyundai i20’nin kabini, zengin donanım ve kullanışlılığı en iyi şekilde birleştirirken dış tasarımındaki sportifliğini de tamamen iç hacmine yansıtıyor. Mükemmel yanal ve minder desteği sağlayan rahat koltuklara ilk oturulduğu anda üç kollu direksiyon simidi dikkat çekiyor. Derinlik ve yükseklik ayarlı bu sportif direksiyon simidi üstünden müzik sistemi kontrol edilebilirken sağda ve solda krom çerçeveli hız ile devir göstergeleri ve ortadaki benzin ile hararet saatleri rahatlıkla okunabiliyor.
Sürücüye yönelik konumlandırılmış ön konsolun üstündeki göstergede, yol bilgisayarı verileriyle birlikte radyo ve MP3-CD çalar bilgileri yer alıyor. Üst paketlerde metal görünümlü alınabilen orta konsolda ise ergonomik düğmelere sahip müzik sistemi ve klima kontrolleri bulunurken vites kolunun hemen önündeyse USB ve harici bağlantı girişleri dikkat çekiyor.
Kabininde sayısız eşya gözü ve cebi bulunan i20’nin soğutmalı torpido gözündeyse içecek ve yiyecekler soğuk olarak saklanabiliyor. 2525 mm’lik dingil mesafesi sayesinde iç mekanda kullanışlı ve konforlu bir yolculuk yapmak mümkün olurken 40:60 oranında katlanabilen arka koltuklara sahip i20’nin 295 litre ile segmentindeki en geniş olan bagaj hacmi ise gerekli tüm eşyalar için yeterli bir alan sunuyor.
Donanım
Hyundai i20 Türkiye’ye Team, Select ve Style olmak üzere üç farklı donanım paketiyle ithal ediliyor. Sadece 1.2 litre benzinli ve 75 PS gücündeki 1.4 litre dizel motorla alınabilen Team paketinde standart olarak EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) destekli ABS fren sistemi, aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, immobilizer, kaza anında otomatik açılan kapı kilitleri, sürücü ve ön yolcu havayastıkları, 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar, dijital bilgi ekranı, manuel klima, aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, direksiyondan kumandalı radyo-CD-MP3 çalar, elektrik kumandalı ön kapı camları, yükseklik ve derinlik ayarlı elektrik destekli direksiyon, arka cam sileceği ve 175/70 R14 ebadında lastikler alınabiliyor.
Select paketindeyse Team paketindeki özelliklere ek olarak boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları, elektrik kumandalı ve katlanabilir yan aynalar, elektrik kumandalı arka kapı camları, harita lambası, metal görünümlü ön konsol, USB bağlantısı, sürücü koltuğunda kolçak, bagaj içi sabitleme filesi, gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar, ön sis farları ve 185/60 R15 ebadında lastikler sunuluyor. Style paketindeyse iki donanımdaki tüm özelliklere ek olarak yan ve perde havayastıkları, elektronik kontrollü klima, 6 hoparlörlü radyo-CD-MP3 çalar, krom görünümlü ön ızgara, deri direksiyon simidi ve vites topuzu ve 195/50 R16 lastiklerle 16 inçlik alaşım jantlar alınabiliyor. Select ve Style paketleri 1.4 litre benzinli ve 90 PS gücündeki 1.4 litre dizel motor seçeneği ile sunulurken bu iki pakette isteğe bağlı olarak hem ayrı ayrı hem de birlikte olmak üzere ESP ve Sunroof da alınabiliyor.
Dinamik
Hyundai i20, Avrupa’da İspanya, İsveç ve Almanya gibi ülkelerde yapılan gelişim testleri sayesinde Avrupa pazarının koşullarına göre hazırlandı. Bu sayede sürüş konforu, yol tutuş, ses ve gürültü seviyeleri en iyi şekilde ayarlandı. Yeni tip kremayer direksiyon sistemi ile şehir içinde en iyi manevralar yapılabilirken yol tepkileri ve gerekli bilgiler de sürücüye en iyi şekilde iletilebiliyor. Hyundai i20’nin ön süspansiyonunda alt traverse bağlı McPherson kovanlar, arka süspansiyonunda ise burulmalı profil aks bulunuyor. i20’nin 0,33’lük sürtünme katsayısı ise segmentindeki çoğu rakibinden daha iyi ve daha iyi hızlanma ve daha düşük yakıt tüketimi sunuyor.
Motor ve Performans
Hyundai i20, Türkiye’de Euro IV normlarına uyumlu iki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam dört farklı motor seçeneğiyle satılmaya başlandı. Düşük yakıt tüketimi ve CO2 salınımıyla segmentinde en ön sıralarda yer alan bu motorlar i20 kullanıcılarının isteklerine her yönüyle cevap veriyor.
Hyundai i20’de en dikkat çekici motor seçeneği olan 1248 cc hacmindeki benzinli motor, 6000 d/d’de 78 PS maksimum güce ve 4000 d/d’de 119 Nm (12.1 kgm) maksimum torka sahip. Hyundai i20, bu motorla ve standart olarak sunulan 5 ileri manuel şanzımanla 165 km/s maksimum hıza ulaşırken 0-100 km/s hızlanmasını 12,9 saniyede gerçekleştiriyor. 100 km’de 5,2 lt ortalama yakıt tüketemiyle segmentinin en iddialılarından biri olan motorun CO2 salınımıysa kilometre başına sadece 124 gram.
Diğer bir benzinli motor olan 1396 cc’lik ünite ise 5500 d/d’de 100 PS maksimum güç ve 4200 d/d’de 137 Nm (14,0 kgm) tork üretiyor. Beş ileri manuel şanzımanla 180 km/s maksimum hıza çıkabilen ve 11,6 saniyede 0’dan 100 km/s’ye ulaşan Hyundai i20’nin Select donanım paketiyle 100 km’deki ortalama tüketimi 5,6 litre ve CO2 salınımıysa 133 gr/km. Bu motorla birlikte isteğe bağlı olarak 4 kademeli tam otomatik şanzıman da alınabiliyor. Otomatik şanzımanla 172 km/s’lik maksimum hıza ulaşan ve 12,9 saniyede 100 km/s’ye çıkan i20’nin ortalama yakıt tüketimi 6,2 litre ve CO2 salınımı da 146 gr/km.
Dizel motor seçenekleri arasındaysa 75 ve 90 PS olmak üzere iki farklı güce sahip olan 1396 cc’lik common-rail motor bulunuyor. Beş ileri maunel şanzımanla sunulan iki aracın da maksimum torku 221 Nm (22,5 kgm). 100 km’deki ortalama tüketim 4.4 litreyken 75 PS’lik versiyon 161 km/s’lik, 90 PS’lik versiyon ise 172 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. İki motor seçeneğinin de CO2 salınımı, segmentinde oldukça iddialı bir rakam olan 116 gr/km.
imdesign
03/06/2009, 11:13
isterse kuş oLup uçsun GP nin tırnağı oLamaz BENCE...
Bülent A.
03/06/2009, 11:19
Gp nin rakibi ancak İ30 olabilir
İ20 daha çok Palio ve Suziki Swift in olduğu gruba rakip olabilir ;)
gp yi tek geçiyorum bu alemde.... :):)
Gp nin tek rakibi THY:)
Aynen katılıyorum. Kendi sınıfındaki hiç bir araçla asla değişmem. Değiştirmem için çok çok daha üstünde bir araç olması lazım ;)
mustafaf
03/06/2009, 12:47
sunu artık kabul edelım, bu paralara alınabılecek, kendı sınıfındakı en ıdeal arac Grande Punto...
Param olsa İnsignia alırdım walla (180hp olan :D) Onun dışında maceraya gerek yok.
Ayrıyetten Hyundai denince nedense biraz önyargılı bakıyorum, etrafımda kullanan da yok gerçi ama taklitçi olmaları biraz beni soğutuyor..
Evet haklısınız gibi sadece özellikleri ve yeni ncup testi başarısıyla hoşuma gitti birazda olsa. Ama maceraya gerek yok :=
Arkadaşlar amacım reklam yapmak falan değil. Ama bizim sınıfa bir rakip gelmiş. okuduklarım doğru ise ciddi bir rakip olucak gibi.
Not: eğer yasak derseniz haberi silin lütfen.
.
neden yasak olsun ki arkadaşım tabiki paylaşabilirsiniz biz burada fiattan para almıyoruz araçlarını savunalım diye ..
Bence şık güzel bir araç ama getz çizgisinden bir türlü kurtulamamış ..
birde rekalamlarda bilin bakıyım bu araç ney deniliyor ben massaretti dedim yakın arkadaşım yok bu ferrarinin yeni modeli dedi halbuki hyundai miş bilemedik tüh :D:D:D:D
bu paraya alınabilecek paranın hakkını verebilecek en mükemmel araç bu !!
Hyundai güzel araçlar üretiyor aslında ancak iç tasarım açısından biraz sıkıntıları var. İ30 bence rakip olabilir ancak bu segmentte bence en mantıklı seçim yinede punto olacaktır. Fiyat/kalite açısından bir rakibi olamaz. i30 için ise fiyat açısından geride kalacaktır ve punto vereceğiniz parayı biraz daha arttırdığınız zaman çok alternatifiniz olacaktır. GP'yi tek geçerim.
fatihhhh
03/06/2009, 15:14
hyundai güzeldir, ama punto ya rakip olup olacağını sanmıyorum. donanım, fiyat, vergi, 2. el, yedek servis yaygınlığı...vs açılarından B segmentte en cazip araç puntiş di zamanında, bence haaala da öyledir.
Ogulcan.Öğüt
03/06/2009, 15:20
Bana yeni corsanın kopyası gibi geldi ya :S
GladioTurk
03/06/2009, 15:27
Evlenip balayina gidecegime Punto alir alayina giderim =)
dış görünüm açısından çok vasat.. getz yerine çıkmış bir model ondan daha iyi göründüğü kesin..
Bana da açıkçası GP ile kıyası yanlış gibi geldi..incelemedim pek ama i20'nin özellikleri daha iyi bile olsa, hatta i30'un özellikleri daha iyi bile olsa, GP'nin tarzı bambaşka.. yeni almışım bi 3-4 sene aldatmam herhalde GP'mi :))
Hyundai bizim araçlarımızın fiatın yani tırnağı bile olamaz 5 para etmez Gp ye rakip felan tanımam valla biz opel bayisiyiz nerdeyse corsayı yakalıcak sınıfının en çok satan 2. aracı:cool0000:
Gp nin rakibi ancak İ30 olabilir
İ20 daha çok Palio ve Suziki Swift in olduğu gruba rakip olabilir ;)
İ30 Punto gibi ''B'' sınıfı değil ''C'' sınıfı bir araç...
Aynı fiyat olsalar tercihim kesinlikle i30 olurdu...
Hyundai bana göre hiç bir modelinde tasarım olarak Gp'nin albenisine sahp olmasa da,herşey araba dizaynı ile bitmiyor....
Sanıyorum İ20 nin baz donanımlı fiyatı 23000TL.Ötv indirimini de düşününce bence bu aracın sonu da İ30 gibi olur.Çünkü insanların büyük bir çoğunluğu Hyundaiyi fiyatı uygun diye seçmekteydi.Ancak şirket, yeni politikaları sonucu fiyatları yukarı doğru çekti.Bu durumda da rakipleri fazlasıyla artmakta aynı fiyatta.Tabiki kalitede artış var kesinlikle.Ancak insanların yeni hyundai fiyatlarına alışması biraz zaman alacak gibi.Bu süre içinde de eski satış rakamlarının çok altında kalacaklar bence...
Kısaca İ20 Getsten daha güzel bir araç ama daha pahalı da:)
İ30 Punto gibi ''B'' sınıfı değil ''C'' sınıfı bir araç...
Aynı fiyat olsalar tercihim kesinlikle i30 olurdu...
Hyundai bana göre hiç bir modelinde tasarım olarak Gp'nin albenisine sahp olmasa da,herşey araba dizaynı ile bitmiyor....
i30 tip olarak bmw 1 serisinin burnundan düşmüş :)
Hyundai'in başka markalara benzeme çabalarını biliyorum :)
Gp'nin de tasarımı son derece orjinal ona da lafım yok...
Ama kardeşim getz kullanıyor...
Bizim araçlar servis,kullanım,arıza oranı ve yakıt tüketimi konularında hyundailerden çok ileride değil...(Geride de değil...)
Hal böyle iken sadece sahip olduğum araç farklı olduğu için diğer araçlara toz kondurmak bana etik gelmiyor...
Tabi bunun haricinde yazdığım gibi aynı fiyat olsalar,
yol tutuşunun daha iyi olduğunu içinin ''C'' segmenti olması dolayısı ile daha geniş olduğunu düşündüğüm i30u tercih ederdim....
i20 aynı fiyat özelliklere sahip olursa da gpnin tasarımı ama arızaları benim karar vermemde etkili olurdu...
Bu arada Toyota Corolla dediğimiz aracın ilk modelleri tamamen amerikan araçlarından özenti ama zamanla kendi özgün tasarımlarına kavuşmuş ve otomobil devi toyota haline geldiler...
Hyundai daha yolun başında...
Accent'ın ilk modellerine bir de şimdikilerine bakın ortada bir fark var...
Atos denen ara bir de i20ye bakın yine bariz fark var...
Bence adamların önü açık...
Avrupa ve amerikaya ucuz araba satarak kendi üretim kalitelerini de yükseltecekler diye düşünüyorum...
Ben sadece yakıt konusuna değinecem getz yakıt olarak bizim gplerin çok gerisinde babamda dizel getz vardı en az 1 litre fark ediyor benim grande puntoyla. İ30 a birşey diyemem ama getz ile GP yi kıyaslamak günahtır günah...
Gp'yi getz ile karşılaştırmadım :)
Genel hyundai teknolojisine göre i20 ile gp arasında yaklaşık bir çözümleme...
Bu arada ilginçtir...Benzinli getz ile benzinli gp arasında da getz'in 1lt.ye yakın az yakma avantajı var...
i20 test eden bir punto kullanıcı olarak bende gözlemlerimi eklemek isterim. Aracın 75 hp' lik dizel versiyonun test ettim. Araç 75 hp'lik bir araç için oldukca iyi performans sergiliyor ve görüş açısı olarak puntodan daha iyi olduğunu söyleyebilirim ( performans açısından t-jet' in tırnağı bile olmaz orası ayrı mesle:) ). Fakat aracın yol tutuşu iyi değil, fren performansı iyi değil (bu üzerindeki lastiklerden olabilir), ayrıca bana göre çok ciddi bir problem olan önden kayma problemi var gibi geldi bana. Sakin bir kullanıcı için fiyat avantajından ötürü tercih edilebilir ama kesinlikle punto daha iyi.
i20 test eden bir punto kullanıcı olarak bende gözlemlerimi eklemek isterim. Aracın 75 hp' lik dizel versiyonun test ettim. Araç 75 hp'lik bir araç için oldukca iyi performans sergiliyor ve görüş açısı olarak puntodan daha iyi olduğunu söyleyebilirim ( performans açısından t-jet' in tırnağı bile olmaz orası ayrı mesle:) ). Fakat aracın yol tutuşu iyi değil, fren performansı iyi değil (bu üzerindeki lastiklerden olabilir), ayrıca bana göre çok ciddi bir problem olan önden kayma problemi var gibi geldi bana. Sakin bir kullanıcı için fiyat avantajından ötürü tercih edilebilir ama kesinlikle punto daha iyi.
Haklısın Selim.Görüş açıları daha iyi bence de ama bu yüzden görünümden ödün verilmiş.Gets de zaten kutu gibiydi hiçbir açı problemi yoktu(Belki c sütunları olabilir sadece)
Haklısın Selim.Görüş açıları daha iyi bence de ama bu yüzden görünümden ödün verilmiş.Gets de zaten kutu gibiydi hiçbir açı problemi yoktu(Belki c sütunları olabilir sadece)
Evet C sütunu ve aerodinamik bir dezavantaj olan aracın dış geometresi kutu gibi, güvenlik ve aerodinamik özelliklerin arttırılması görüş açısının bozulmasına neden oluyor, park sensörü gibi teknolojik özelliklerle bu giderilsede, c sütunu büyük bir sorun bunun bir alternatifi bulunsa çok iyi olacak :)
ön farlar,ızgara ve arka farlar corsanın tıpkısının aynısı
Little F.K
20/06/2009, 21:03
Maşallah almış başını gitmiş konu, çoğu kişi gene fanatik cevaplar vermiş.
Bu forumun en sevmediğim yönü, bunun tartışmasını çok yaptım burada, arkadaş konu açmış, paylaşmış, bu araba mı? Gp'nin tırnağı olamaz vs. Arkadaşlar Kore'ye gidip bunu Korelilere neden anlatmıyorsunuz?
Yazık adamlar uğraşmışlar boşa emek vermesinler banttan kaldırsınlar arabayı.
@Femoli;
Abi bu arabanın Getz'le motor ve sınıf haricinde aynı olan hiç bir yanı yok. Malzeme kalitesi, donanım, ergonomi tamamen farklı, yeniden yapılanan Hyundai'nin 3. çıkan aracı.( sırasıyla i-30, i-10, i-20)
Ondan bundan çalmış diyenlere söyleyeceğim tek şey, i-30'un tasarımı üzerinden geliştirilen bi araç. İ-30 ne kadar özgün bi tasarım olmasada, sonuç olarak i20 onun izinden giden bir araç. Tıpkı, Punto ve Bravo gibi...
Grandepunto çok üzgünüm ama i-30'la karşılaştırılamaz. Rakibi bravo'dur i-30'un. (Hem sürüş dinamikleri hem donanım hemde motor olarak)
Hyudai Amerika'da şu anda yanılmıyorsam 4.Büyük üretici konumunda...
Era, Getz, elentra, coupe vs bunların devri kapandı, yada kapanmak üzere. Hyundai kendini geliştiren bir firma, özellikle sorunsuzluk olarak FİAT'IN çoook çalışması lazım, Hyundai ile yarışabilmek için.
Arda abi'nin de söylediği gibi yollarda çok fazla i-30 veya i-20 görülmemesinin sebebi yanlış fiyat politikasıdır. Ötv'den sonra Fiyatları pahalı olan i-30 ve Bravo şu an bayilerde yok sıraya yazıyorlar. Tıpkı Bravo'nun da marka imajı yüzünden pahalı olarak görülüp satılmaması gibi...
Bunları neden yazdım, şu forumda lütfen aşırı fanatik yorumlarda bulunmayalım ki, gp sahibi olmayanlarda bu forumdan kaçmasın...
Sakın kaçayım deme Fırat :)
Önceden de belirttiğim gibi Hyundai yeni i serileriyle kesinlikle sınıf atladı.Ancak tasarım konusunda hala çalışması gerekiyor bence.GP ile I20, Bravo ile I30, 500 ile I10 her anlamda karşılaştırılabilir ama tasarım konusunda -bu da imaj ve özgünlüğü etkilemekte tabi- hala gerideler.Bu yüzden iyileşen araçları için haklı olarak daha fazla para isteseler de tüketicilerin bu araca eskisi gibi yaklaşabilmeleri zor oluyor ve belirli bir süre de böyle olacak...
fırat'ın dedikleri doğru..bence de donanım/özellik vs. açısından i20 ile GP kafa kafaya gibi; ancak görsel olarak i20, GP'nin şıklığını vermiyor.. bir tarzı yok..yeni corsa'nın taklidi gibi..
Little F.K
20/06/2009, 23:46
Yok Arda Abi buradayım, 2 gün önce kuzenime 1.3 75 bg Fun aldık, Kırmak Oto'dan, gördüğün etrafa hala aşılama modundayım :)
Konuya dönecek olursak, B sınıfında tasarım olarak, Gp'den ve Fiesta'dan daha iyi bir tasarım zaten yok. Fiesta'nın da içi felaket, gp'yi ona tercih ederim. Ama i-20 ve corsa'nın içide bana çok güzel geliyor.
legendboxer
25/03/2010, 13:01
Merhaba bu konuyu googlede tesadüfen görün girdim. Hyundai i20 sahibiyim. Öncelikle soruyorum i20 vasat, teneke gibi, spin atar diyen arkadaşlara acaba hiç i20 ye bindinizmi. Kendi gözünüzle inceledinizdemi bu kanılara vardınız acaba yoksa kulaktan dolma hyundai kötü diyolar öyledir heralde diyerekmi yorum yaptınız. Ben aldıgımda b sınıfı bi çok aracıda inceledim puntoyuda araştırdım 1.4 fire yanlış hatırlamıyosam hem i20 den pahalıydı hemde donanım daha azdı. Punto iç ve dış tasarım olarak gerçekten güzel araba. Ama i20 den kat kat iyidir güzeldir diyenlere kesinlikle katılmıyor.
Motor performansına gelince 1250 cc aracımla sizin 1400cc benzinli aracınızı kusura bakmayın ama çok rahat arkada bırakıyorum. Bunun aynısı 1.4 punto kullanan kuzenim kendiside söylüyor. Bikaç resim ekliyorum aşağıya. Sağlıcakla kalın.
https://img72.imageshack.us/img72/804/230220101014.jpg
https://img694.imageshack.us/img694/6719/i202b1.jpg
https://img515.imageshack.us/img515/6920/img0637ui.jpg
https://img709.imageshack.us/img709/7352/10012010073.jpg
https://img33.imageshack.us/img33/80/dscf2168m.jpg
ferhatgs
25/03/2010, 13:34
konu hortlamısken bende bi resim yükleyeyim
https://www.images.gen.tr/pthumbs/large/16121/i20-honda.JPG
öncelikle konunun eski olduğunu belirtelim adanali hemşerim.
Ama madem,mesaj yazmişsin. I 20'ye bende baktim,showrumdaki satiş danişmani hyundai era al abi, i20 ler hindistan üretimi dedi.doğru söylemiş.
I 20 leri inceledim iç döşeme ve plastik kalitesi çok iyi değil belirteyim,arka diz mesafesi dar.
Ama euroncap çarpişma testlerinde en iyi ilk beş otomobil arasinda,iyi başari.
öncelikle konunun eski olduğunu belirtelim adanali hemşerim.
Ama madem,mesaj yazmişsin. I 20'ye bende baktim,showrumdaki satiş danişmani hyundai era al abi, i20 ler hindistan üretimi dedi.doğru söylemiş.
I 20 leri inceledim iç döşeme ve plastik kalitesi çok iyi değil belirteyim,arka diz mesafesi dar.
Ama euroncap çarpişma testlerinde en iyi ilk beş otomobil arasinda,iyi başari.
performansa gelince,1.4 fire 77 bg dir,bu araçtan bende aldım,bu motorun amacı performanstan ziyade ekonomidir.biz bu arabayı yarış yapmak için almadık.
Merhaba bu konuyu googlede tesadüfen görün girdim. Hyundai i20 sahibiyim. Öncelikle soruyorum i20 vasat, teneke gibi, spin atar diyen arkadaşlara acaba hiç i20 ye bindinizmi. Kendi gözünüzle inceledinizdemi bu kanılara vardınız acaba yoksa kulaktan dolma hyundai kötü diyolar öyledir heralde diyerekmi yorum yaptınız. Ben aldıgımda b sınıfı bi çok aracıda inceledim puntoyuda araştırdım 1.4 fire yanlış hatırlamıyosam hem i20 den pahalıydı hemde donanım daha azdı. Punto iç ve dış tasarım olarak gerçekten güzel araba. Ama i20 den kat kat iyidir güzeldir diyenlere kesinlikle katılmıyor.
Motor performansına gelince 1250 cc aracımla sizin 1400cc benzinli aracınızı kusura bakmayın ama çok rahat arkada bırakıyorum. Bunun aynısı 1.4 punto kullanan kuzenim kendiside söylüyor. Bikaç resim ekliyorum aşağıya. Sağlıcakla kalın....
Ali Veli, öncelikle forumumuza hoşgeldin,
i20 Hyundainin yeni kalite ve tasarım anlayışının 2. örneğidir.Getze göre her açıdan daha üstün bir araç i20.Ancak Hyundai, yeni modelleriyle en önemli avantajını kaybetti maalesef.Bu da fiyatlandırma.Bugün dizel full bir i20 nin fiyatı 40000TL ye dayanmakta.İnsanlar da bunu görünce diğer markalara yöneliyorlar doğal olarak.Bana göre fiyatını biraz da uygun yapsalar satış rakamları yükselir.Aynı şey i30 için de geçerli araç çıktığında fiyatı 31000TL idi ve arkadaşım aldı hemen.Bu fiyata o dönemde Golf, 308, Auris gibi birçok araç vardı.Ancak tercihini i30 dan yana kullandı arkadaşım.Araçtan ise pek de memnun değil.Zaten yollarda pek rastlayamıyoruz i serilerine.Nedeni ise söylediğim gibi fiyatları,
Özetle i20 fena bir araç değil.Ancak rakipleriyle başedebilmesi için öncelikle marka imajına bağlı olarak iddaalı bir fiyatlandırma politikası benimsemesi gerekli Hyundainin,
Bir de bana göre i20 Corsaya çok benziyor :)
Keyifli forumlar...
Ali Veli, öncelikle forumumuza hoşgeldin,
i20 Hyundainin yeni kalite ve tasarım anlayışının 2. örneğidir.Getze göre her açıdan daha üstün bir araç i20.Ancak Hyundai, yeni modelleriyle en önemli avantajını kaybetti maalesef.Bu da fiyatlandırma.Bugün dizel full bir i20 nin fiyatı 40000TL ye dayanmakta.İnsanlar da bunu görünce diğer markalara yöneliyorlar doğal olarak.Bana göre fiyatını biraz da uygun yapsalar satış rakamları yükselir.Aynı şey i30 için de geçerli araç çıktığında fiyatı 31000TL idi ve arkadaşım aldı hemen.Bu fiyata o dönemde Golf, 308, Auris gibi birçok araç vardı.Ancak tercihini i30 dan yana kullandı arkadaşım.Araçtan ise pek de memnun değil.Zaten yollarda pek rastlayamıyoruz i serilerine.Nedeni ise söylediğim gibi fiyatları,
Özetle i20 fena bir araç değil.Ancak rakipleriyle başedebilmesi için öncelikle marka imajına bağlı olarak iddaalı bir fiyatlandırma politikası benimsemesi gerekli Hyundainin,
Bir de bana göre i20 Corsaya çok benziyor :)
Keyifli forumlar...
Aynen katılıyorum arkadaşım sana. İ30 alacağıma focus veya bravo alırım. İ20 hiç almam :)
muratx41
28/03/2010, 22:53
i20 1.4 dizel elektrikli ayna bile koymamıs adam gelmis söyle güzel böyle anlatıyor fiyat ne dedim 30.000 ytl bırak ya gittim punto aldım dizel 5 adım ilerde zaten yakıtları fazla
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.