Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstediğim gibi bir GP buldum sizce nasıl ?

effect1903
17/05/2009, 19:04
Arkadaşlar dün istediğim bigi bir GP buldum araç 2006 model 1.3 m.jet dynamic, 90 hp ve 6 ileri vites new orleans mavisi 21000 TL istiyor benim araba ile takas yapacağım. Aracın sol kapı ve çamurluğunda ufak bir boya varmış motor çarpmış sanırım oda serviste düzgün bir şekilde yapılmış. Sadece jantları kafama takılıyor jantlarını değiştirmiş ama ben zaten alırsam aracı Fun yapmayı düşünüyorum. Değerli düşünceleriniz benim için çok önemli arkadaşlar, nasıl sizce almalımıyım?

pardon arkadaşlar km yazmayı unutmuşum araç 39500 km'de.

poyraz_o
17/05/2009, 20:10
benim düşüncem 21verince üzerine 2-3 daha ekle git sıfırını al...
ötv indirimiyle sıfırlar activeler o fiyat bari sıfır olur kronik sorunlar yada başka nedenlerden dolayı oluşan arızalarda garantiden hallettirirsin...
üzerine en fazla 4.000 eklersin.. tek eksin 6 vites olur..
nacizane düşüncem...

Ziyaretçi047
17/05/2009, 21:33
Katılıyorum. Gidip sıfır active dizel alın. Pişman olmazsınız.

ocean_1919
17/05/2009, 22:14
Uzatılmış garantisi varmı ona dikkat edin bence. Birazda pazarlık edin çünkü şu anda sıfır daha cazip. Eğer imkanınız varsa arkadaşlarında dediği gibi sıfır olsun active olsun.

toggykaya
17/05/2009, 23:53
0 al rahat et ;)

ince5757
18/05/2009, 09:40
Bende o dediğin fiyatlara benim puntoyu satmak istedim ancak 19500 üzerine kimse çıkmadı bende satmadım.Amacım bunu satıp sıfır active almaktı.Tamam ekipmanı az ama sıfır araç olacaktı nede olsa.Senin için hayırlısı olsun.

femoli
18/05/2009, 10:02
Valla bu tamamen sana kalmış aracın özellikleri çok iyi eğer araç temiz kullanılmışsa bence al derim çünkü ikinci elde takası kendin belirlersin ama arkadaşların dedği gibi bir bayiye gidip kendi aracını takasa verirsen hiçte dedikleri gibi üstüne extradan 4 bin lira verip sıfır alamazsın ..Senin araccını öldüme satıp daha çok zararlı çıkarsın bu benim görüşüm aracı iyi incele ve pazarlığını yap al derim ;)

effect1903
18/05/2009, 10:21
Görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ama bütçem en fazla 20-21 Bin TL'ye kadar müsait. Fıat'ın sitesinde GP 1.3 M.jet Active 75 hp 26.930 TL yazıyor, arada neredeyse 7000 TL fark var. Benim arabayıda zaten istediğim fiyata takas ediyor yani araç 20000'e gelmiş olacak gibi. Ayrıca 2. elde 90 hp ve 6 vitesli GP bulmakda oldukça zor.

siromar
18/05/2009, 12:30
Benim tavsiyem ne olursa olsun karsı tarafın dediğine değil ustanın dediğine güven ve karsı tarafın aracını bir ustaya götür baksın.
Daha taze bir akraba seat altea aldı. 8 airbag diye ovunuyordu arabanın tüm airbag'leri patlamış ve araç sigorta kaydında pert gözüküyormuş. Ben 17000'e aldım diyince suphelenmiştim ama bu kadarını da beklemiyordum. Motor ara ara kendi kendine gaz veriyor. motora su karışmış (nasıl oluyorsa). vs vs.

mustafaf
18/05/2009, 12:42
bahsı gecen aracı su anda Mersın Bılen Oto ındırımlerle beraber 25.500TL'ye verıyor.ama bu durumda sızın maddı durumunuz onemlı.kendınızı sıkıntıya sokmadan huzurla bınecegınız bır arac almanız lazım.o yuzden hangısı ıcınıze sınerse onu alınız...

effect1903
18/05/2009, 12:46
Evet Ömer bende zaten almadan önce Fıat servisine gidip hem kayıtlarına baktıracağım hemde komple ekspertiz yaptıracağım, kazası boyası varmı ve km'si orijinalmi diye. Servisin onayını aldıktan sonra alacağım zaten.

effect1903
18/05/2009, 12:53
Mustafa bey Fıat'ın sitesinde araç 29.300 TL görünüyor. Dediğiniz gibi indirimle 25.500 TL'ye geliyorsa birazdaha zorlayıp aslında düşünebilirim. Ama diğer bayilerde aynı indirim yokmudur acaba? Bir Fıat bayisine gidip indirimleri sorsam iyi olacak sanırım.

maxisezer
18/05/2009, 13:15
arkdaslar bende gp aldım 1.3 75 hp active motoru çok başarılı ama araç 2500 km yi bulamadan çok ilginçtir.çekişi düştü yakıtı neredeyse iki katına çıktı(gaza basarken) ve gaza bastıgım anda alt taraftan çıt pıt sesler çıkarıyor. :Saynı sesler daha önce 8 yaşındaki opel vectra aracımızda vardı benzer bi durumda(çekiş+yakıt) motor kulagı gitmişti.arkasından triger seti değişsin denildi.ben aldım bahsettiginiz arabayı ötv indiriminden 2 gün önce aldım.26.250 ye aldım hemde.bayide bitiyor olay :)ama keşke opel alsaydım diyorum.2 milyar daha koyarak opel corsa al kardesim sende keşke deme.daha iki aylık araba ne yola gitti ne bi yere gitti 2250 km de araba problem çıkarıyor.bilmem insanın ne kadar zoruna gider daha araba yürümeden ordan burdan tamir yemesi.

effect1903
18/05/2009, 13:26
Sezer yeni almış olduğun aracın daha 2500 km'de sorun çıkarması gerçekten moral bozucu bir durum. Ancak sanırsam opel corsada da aynı motor görev yapıyor. GP'yu tercih etmemin en baştagelen sebebi dizaynı tabi ki vede donanımı. Motor olarakta m.jet motoru en başarılı motor seçildi diye biliyorum vede sınıfının en güçlüsü. Birazda şans meselesi tabi ki.

effect1903
18/05/2009, 15:58
Arkadaşlar sıfır araçlarda aynı araç için çok farklı fiyatlardan bahsediliyor. Bayiler bu konuda sanırım insiyatif kullanıyorlar. İndirimler söylendiği gibiyse eğer gerçekten cazip indirimler yapıyorlar gibi görünüyor, bu durumda benim almak istediğim araç 21000 TL ve aynı aracın sıfırına indirimli 25.500 fıyat veriyorlarmış arada sadece 4000 TL kalıyorsa sıfır almak sanki daha mantıklı gibi.

maxisezer
19/05/2009, 15:45
arkdaslar bende gp aldım 1.3 75 hp active motoru çok başarılı ama araç 2500 km yi bulamadan çok ilginçtir.çekişi düştü yakıtı neredeyse iki katına çıktı(gaza basarken) ve gaza bastıgım anda alt taraftan çıt pıt sesler çıkarıyor. :Saynı sesler daha önce 8 yaşındaki opel vectra aracımızda vardı benzer bi durumda(çekiş+yakıt) motor kulagı gitmişti.arkasından triger seti değişsin denildi.ben aldım bahsettiginiz arabayı ötv indiriminden 2 gün önce aldım.26.250 ye aldım hemde.bayide bitiyor olay :)ama keşke opel alsaydım diyorum.2 milyar daha koyarak opel corsa al kardesim sende keşke deme.daha iki aylık araba ne yola gitti ne bi yere gitti 2250 km de araba problem çıkarıyor.bilmem insanın ne kadar zoruna gider daha araba yürümeden ordan burdan tamir yemesi.

aracımı ovalı fiat servisine bıraktım 2 saat içerisinde yapıldı.ekzost korumasından kaynanlana bir durum warmış. giderilmiş. ve ekzost hasar görmüş.ekzost ile beraber ekzost koruması değişti.1 tl para almadılar.

servisin çalışma tarzı ve müşteri menuniyetine verdikleri önem gayet güzel. :)

araçta problem yok şu an ama 2250 km de iken yapmaması gerekirdi.

aracı çok seviyorum ama moralim bozuldu öyle olmasına.
:S

bence gp 1.3 active ideal araç.
bahsettigim problem de olmasa %100 memnundum araçtan.

opel de olsa aracın degeri kadar para isterlerdi :D

sedifa
19/05/2009, 18:00
sonuçta 3 yaşında araba 5 000 fazla ver 0 al derim. elbette senin bileceğin iş tabi riske girmeye değmez bence. ayrıca şimdiki işçiliği çok iyi oturdu bencee grande punto. farkı hisedeceksindir. ikisinede bin kullan anlarsın farkı.

merve
19/05/2009, 18:50

sitede yazılanlar artık kafa karıştırıcı bi hal almaya başladı kimileri puntoyu yere göğe sığdıramazken kimileri yerden yere vuruyo kime inanacağımı açıkcası şaşırdım siparişi vermiş ve arabayı bekleyen biri olarak yazılanlar beni arabadan gerçekten soğuttu.......neler oluyoo???

makeles
19/05/2009, 19:05
mehmet bey bence bulduğunuz araç sıfır active modelden daha iyi bir seçenek gibi duruyor.. problemsiz ise fazla düşünmeden pazarlık yaparak alın derim..

effect1903
20/05/2009, 13:08
Merve sana daha öncede yazmıştım bu gibi durumlar kafanı karıştırmasın. Arkadaşımızın başına gelen durum hemen her GP'da olacak diye bir şey yok. Herkes kendi düşüncesini söyler ama bu gerçeği değiştirmez, gerçek tektir ve değişmez. Benim arabam için bile olumlu olumsuz herkes birşeyler söylüyor ama bu benim arabamın ne kadar sağlam ve sorunsuz olduğu gerçeğini değiştirmez, o yüzden söylenenlere kulak asma. Çevrende otomobil ile ilgili gerçekten araştırma yapan gerçekten araştırıp sorgulayan insanlar varsa onların dedikleri önemlidir vede tabi ki senin bildiğin. Aracını al ve keyifle kullan, bakımlarını zamanında yaptırdığın sürece sorun yaşayacağını zannetmiyorum birde burada kullanımda çok önemli tabi, kimisi arabayı 3 yaşında 15 yaşındaki haline getirir kimiside 15 yaşındaki arabası daha 3 yaşında gibi durur.

OzzY
20/05/2009, 17:05
Arkadaşlar aracın resimlerini ekliyorum, birde aklıma direksiyonu takılmıştı ama 2006 modelelrin ilk çıkanlarında direksiyon deri değilmiş sanırım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. Orijinal jantlarıda duruyormuş alırsak eğer onlarıda verecek sahibi. Görüşleriniz nedir arkadaşlar iyimi?
hayır bi gariplik var active hariç tüm gplerin direksyonu deri

effect1903
20/05/2009, 17:31
Evet benimde kafama takılan tek şey bu:agri:direksiyon değişmiş olabilir mi acaba? Arkadaş 2006 ilk çıkanlarda böyleydi diyor dynamic de olsa böyleymiş ilk çıkanlar. Zaten serviste kontrolden geçireceğimiz için birşey varsa eğer ortaya çıkar sanırım. Araç aklıma yatıyor özellikleri çok iyi gerçekten ama direksiyon kafama takılıyor.

Arkadaşlar araç hakkındaki ve direksiyon olayı hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum. ilk çıkan 2006 model dynamiclerde gerçekten direksiyon böylemiydi acaba?

GooSe
20/05/2009, 21:11
bence vatandaşın direksiyon soyulmuş daha sonrada bu vatandaş bunu bir güzel soymuş çünkü baktığımızda vites topuzu deri,hangi arabda görülmüş vites topuzu deri olup direksiyon deri olmayan ?

multijet
21/05/2009, 01:12
rengi ve donanımına kadar aynı idi eski arabam ve direksiyon deriydi...

poyraz_o
21/05/2009, 01:23
vatandaşın vites topuzu deri,hangi arabda görülmüş vites topuzu deri olup direksiyon deri olmayan ?

vallaha güzel ayrıntı yakalamışsın...

effect1903
21/05/2009, 10:20
Direksiyonun soyulup sonrada sahibinin bunu yırtıp atmasına pek ihtimal vermiyorum, zaten aracı görmeye gittiğimizde yetkili serviste gerekli kontrolleri yaptıracağım ne varsa ortaya çıkacak yani. direksiyon değişmiş sanırım bana öyle geliyor. Bursada hangi servisi önerirsiniz? direksiyon değişmiş olsa bile aracı almalımıyım arkadaşlar?

effect1903
21/05/2009, 17:20
Arkadaşlar araç sahibi ile ekspertiz konusunda da anlaştık aracı ilk önce servise götürüp ekspertiz yaptıracağım, servis onay verdikten sonra gönül rahatlığı ile alabilirim. direksiyonda araç alındığında öyleymiş bazılarında olduğu gibi yani, çokda önemli bir ayrıntı değil benim için sonuçta araç özellikleri itibarıyla çok iyi. Direksiyonu daha sonra değiştiredebilirim. Anlaşırda aracı alırsam sizlerle paylaşacağım arkadaşlar. Yorumlarınız için teşekkürler.

merve
21/05/2009, 20:14
Merve sana daha öncede yazmıştım bu gibi durumlar kafanı karıştırmasın. Arkadaşımızın başına gelen durum hemen her GP'da olacak diye bir şey yok. Herkes kendi düşüncesini söyler ama bu gerçeği değiştirmez, gerçek tektir ve değişmez. Benim arabam için bile olumlu olumsuz herkes birşeyler söylüyor ama bu benim arabamın ne kadar sağlam ve sorunsuz olduğu gerçeğini değiştirmez, o yüzden söylenenlere kulak asma. Çevrende otomobil ile ilgili gerçekten araştırma yapan gerçekten araştırıp sorgulayan insanlar varsa onların dedikleri önemlidir vede tabi ki senin bildiğin. Aracını al ve keyifle kullan, bakımlarını zamanında yaptırdığın sürece sorun yaşayacağını zannetmiyorum birde burada kullanımda çok önemli tabi, kimisi arabayı 3 yaşında 15 yaşındaki haline getirir kimiside 15 yaşındaki arabası daha 3 yaşında gibi durur.
haklısın... tavisyelerin için saol....