Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Astra 2010

memox
13/05/2009, 15:12
Sizde Bravo'ya benzettinizmi ?

https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_500/car_photo_250227_25.jpg
https://autoworld.files.wordpress.com/2009/02/opel-astra-2010-spy-img_1.jpg
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_500/car_photo_250230_25.jpg
fotoğrafların devamı: Vauxhall Astra (2010) pictures and wallpapers (https://www.netcarshow.com/vauxhall/2010-astra/)

anvil
13/05/2009, 16:33
aynı segmentteki arabalar hep birbirlerine benzemeye başladı.

imdesign
13/05/2009, 16:39
arkadan tam bir ALFA

poyraz_o
13/05/2009, 18:52
bende yeni renault serisine benzettim....

femoli
13/05/2009, 19:42
renault un lezzet ikizi gibi .. Artık tüm araçlar kopyalama gibi çalışıyor..

Ziyaretçi047
13/05/2009, 20:21
Evet yeni megane a benzettim. Neyse şu anki astra dan biraz daha iyi gibi. 1,6 multijete geçmeleri farz oldu yoksa satmaz :)

ABNEW
13/05/2009, 23:31
Fiat buna 1.6 mjtd koyar yakında :)

Bence de andırıyor.Her haliyle güncel Astradan daha güzel ama...

kukart
14/05/2009, 00:13
kendine has bir karakteri yok
o yüzden herkes bir yerlerini bir araca benzetiyor..
bi leon
bi golf
bi bravo
bi yeni megane HB (sadece ön görünüş)
...
gibi belirgin bi yenilik olmadığı için..
Tasarımcılar artık tutan modellerin resmi üzerinde oynayarak yeni model cıkarıyolar sanki..

tıpkı ilk Focusun kalıb olarak GP dekullanılması gibi

ABNEW
14/05/2009, 00:25
kendine has bir karakteri yok
o yüzden herkes bir yerlerini bir araca benzetiyor..
bi leon
bi golf
bi bravo
bi yeni megane HB (sadece ön görünüş)
...
gibi belirgin bi yenilik olmadığı için..
Tasarımcılar artık tutan modellerin resmi üzerinde oynayarak yeni model cıkarıyolar sanki..

tıpkı ilk Focusun kalıb olarak GP dekullanılması gibi

Karahan, bence punto tasarım olarak son derece özgün.Hatta arka tasarım küçük ve kompakt sınıf birçok araçta kullanıldı.Küçük sınıfta yüksek stoplar ilk defa puntoda kullanıldı.Sonrasında ise Fiesta, focus,indigo vb. birçok araçta denendi..

plastro
14/05/2009, 00:42
Önceki astradan güzel görünüyor

kukart
14/05/2009, 00:42
Karahan, bence punto tasarım olarak son derece özgün.Hatta arka tasarım küçük ve kompakt sınıf birçok araçta kullanıldı.Küçük sınıfta yüksek stoplar ilk defa puntoda kullanıldı.Sonrasında ise Fiesta, focus,indigo vb. birçok araçta denendi..

Gp tabiki özgün Focus ile olan benzeriliğini tasarımcıların yaptığı yöntemle anlatmaya çalıştım, bunu bende tasarımlarınmda yapıyorum...

mesela yukardaki astra, son megane, yeni fiesta, i30, ceed, yeni ibiza, delta...
bunların hepsini üst üste koyum arka kelebek cam farların yandaki akan çizgiyle bağlantısı arka bagaj camının araka kapı camlarıyla kavuştuğu noktalar hepsi tasarımcıların son yıllarda keşfettiği (kopyala-yapıştır yaptığı :) ) detaylar dönem dönem bi furya gidiyo bizde tüketiyoz :)

bu tür popüler çizgiler arasında klasikleşen araçlar devam ettirir Bence seninde dediğin gibi GP de bu var ama benim dediğim gibi de çizim aşamasında focus kalıp olarak kullanılmış ;) SAdece kabaca farların konumu, camın geometrisi falan diye deilde akıp giden çizgiler geneli ortaya koyan çizgilerdeki benzerliklerden GP focus dedim :)

Buremir
14/05/2009, 00:50
bende yeni renault serisine benzettim....

Yeni megane (özellikle arkadan) alfa brera'nın bire bir kopyası zaten

Herşey taklit oldu kardeşim

ABNEW
14/05/2009, 02:00
Gp tabiki özgün Focus ile olan benzeriliğini tasarımcıların yaptığı yöntemle anlatmaya çalıştım, bunu bende tasarımlarınmda yapıyorum...

mesela yukardaki astra, son megane, yeni fiesta, i30, ceed, yeni ibiza, delta...
bunların hepsini üst üste koyum arka kelebek cam farların yandaki akan çizgiyle bağlantısı arka bagaj camının araka kapı camlarıyla kavuştuğu noktalar hepsi tasarımcıların son yıllarda keşfettiği (kopyala-yapıştır yaptığı :) ) detaylar dönem dönem bi furya gidiyo bizde tüketiyoz :)

bu tür popüler çizgiler arasında klasikleşen araçlar devam ettirir Bence seninde dediğin gibi GP de bu var ama benim dediğim gibi de çizim aşamasında focus kalıp olarak kullanılmış ;) SAdece kabaca farların konumu, camın geometrisi falan diye deilde akıp giden çizgiler geneli ortaya koyan çizgilerdeki benzerliklerden GP focus dedim :)

Anladım Karahan genel anlamda diyorsun.Ben sadece Punto nun arka tasarımının birçok araç için ilham kaynağı olduğunu belirttim,

Neyse konuyu dağıtmadan devam edelim :)

narkoz30
14/05/2009, 10:03
puntolar küçük maserati iç dizayn maseratiden araklama imiş gösterge panelleri de biraz düzgün olsaymış albea ile aynı yol bilgisayarı var km saati falan :)