Orijinalini görmek için tıklayınız : Emotion artık YOK !
Mayıs ayı itibariyle fiat ın sitesini kontrol ettim. fiyatlara küçük bi zam yapılmış ancak asıl dikkatimi çeken konu artık EMOTİON modeli yok :(
active,fun,sport ve dynamic modelleri var sadece.
fiatın sitesindeki araçların teknik özellikleri,donanımları ve fiyatları kısmında emotion modeline ait hiçbir ifade ibare yok.
artık advanced safety kit sport harici bütün modellerde opsiyonel.
emotion modelini kaldırmaları hiç hoş olmamış.
Zaten son değişikliklerle beraber emotion ve dynamic farkı iyice azalmıştı.Artık konforu arttırmak için paket donanımlar seçilmeli.Sadece iç mekanlardan bazıları (emotion) artık olmayacak:) Yumuşak dokulu ön panel de artık yok doğal olarak.Bir de önceden kolçak dynamicte standart değildi sanırım, şimdi bu da standart...
2009 mayıs ayına kadar gelen araçlarda emotion oldumu herşey full..
ancak mayıs ayından sonra artık en full araç dynamic, ancak üzerinde araca dahil başka hangi paketler var.bunlar fiyatta iyi rol oynayacak.
aslında bi fun dynamic die bır model yapsalarmış gerçektende emotion a gerek kalmayabılırmıs belkı:)
ozgurdincer
02/05/2009, 18:11
Dynamic'e alnıbilecek opsiyonlar şu şekilde belirlenmiş;
Ø Emotion versiyonun standartında sunulan üçüncü arka kafalık (opsiyon kod 511) mevcut opsiyonlar arasında bulunan Advanced Safety Kit’e dahil edilmiştir.
Ø Emotion versiyonun standartında sunulan 16’’ Halfpipe alaşım jantlar (opsiyon kod 431) tüm Dynamic versiyonlar için yeni bir opsiyon olarak tanımlanmıştır.
Ø Emotion versiyonun standartında sunulan yan havayastıkları (opsiyon kod 505) tüm Dynamic versiyonlar için Plus 2 Airbag (PAB 2) adı altında yeni bir paket olarak tanımlanmıştır.
Ø Emotion versiyonlarda sunulan elegan deri döşeme opsiyonu iptal edilmiştir.
Zaten son değişikliklerle beraber emotion ve dynamic farkı iyice azalmıştı.Artık konforu arttırmak için paket donanımlar seçilmeli.Sadece iç mekanlardan bazıları (emotion) artık olmayacak:) Yumuşak dokulu ön panel de artık yok doğal olarak.Bir de önceden kolçak dynamicte standart değildi sanırım, şimdi bu da standart...
kolçak seri 2 ile birlikte standart olmuştu abi :)
06kaymak
02/05/2009, 18:50
aracım kıymetlendı o zaman :)
qwertasdf
02/05/2009, 19:22
perşembe günü bayiden aldığım bilgiye göre emotion modelinin artık gelmeyeceğini öğrenmiştim.bu nedenle buraya bir başlık açıp aracın değeri ne şekilde etkileneceğini ve bu bilginin doğru olup olmayacağını öğrenmek için servis çalışanı arkadaşların yardımlarını istemiştim. ama bir arkadaşımızın cevap vermek yerine sen önce bilgilerini düzelt ondan sonra konuşalım gibi bir cevabından sonra şaşkınlık ve üzüntü ile konuyu silmiştim.
şimdi sunu sormak istiyorum bu heralde son siparişlerden sonrası için geçerlidir.ben ve forumdaki bir çok arkadaşım emotion siparişi vermiştik.bizi etkiler mi_?
aracım kıymetlendı o zaman :)
Kıymetlenir mi yoksa kıymeti kalmaz mı bilinmez. Ben de Emotion siparişi vermiştim ama araç daha elimize geçmeden üretimden kalktı.:(
zam yapmadık demek için ayarlanmış bir durum..
okan-erkoc
02/05/2009, 19:37
yaşasınnnn en son emotion benim :)))) neden çünkü mayıs 2009 çıkışlı bir emotionum var :D
ARDA bey bahsettiğiniz yumuşak doku torpido üzerindeki kısım yanılmıyorsam
Bende neden tanımsız bu parça diyorum :(
perşembe günü bayiden aldığım bilgiye göre emotion modelinin artık gelmeyeceğini öğrenmiştim.bu nedenle buraya bir başlık açıp aracın değeri ne şekilde etkileneceğini ve bu bilginin doğru olup olmayacağını öğrenmek için servis çalışanı arkadaşların yardımlarını istemiştim. ama bir arkadaşımızın cevap vermek yerine sen önce bilgilerini düzelt ondan sonra konuşalım gibi bir cevabından sonra şaşkınlık ve üzüntü ile konuyu silmiştim.
şimdi sunu sormak istiyorum bu heralde son siparişlerden sonrası için geçerlidir.ben ve forumdaki bir çok arkadaşım emotion siparişi vermiştik.bizi etkiler mi_?
Sizleri etkilemesi çok saçma olur.Sonuçta önceden verilmiş siparişler bunlar.Ancak bundan sonrası için emotion siparişi alamayacaklar...
qwertasdf
02/05/2009, 20:09
Kıymetlenir mi yoksa kıymeti kalmaz mı bilinmez. Ben de Emotion siparişi vermiştim ama araç daha elimize geçmeden üretimden kalktı.:(
bayi bana Türkiye'de yeterli pazarı olmadığından kalktığını söylemişti.20 araç satıyorsak 15 i active 4 ü dinamik 1 i emotion oluyor dedi. bir pazarlama stratejisi heralde. kıymetlenme konusuna gelince ben de pek emin değilim.
bayideki yetkili de bana araçın değerlendi.satarken daha değerli satarsın gibi birşeyler söyledi.
ARDA bey bahsettiğiniz yumuşak doku torpido üzerindeki kısım yanılmıyorsam
Bende neden tanımsız bu parça diyorum :(
Evet Cengiz, sadece emotion ve eski sportta mevcuttu bu parça:)
Evet Cengiz, sadece emotion ve eski sportta mevcuttu bu parça:)
benim torpido değişecek nasıl olacak acaba aynısını inşallah bulurlar
ama bulamazlarsa bende abarth'ın torpidosunu isterim daha güzel olur :)
bu arada zaten fıat'ın bir sitesi vardı konfirigasyon yapabildiğimiz onda da dikkatimi çekmişti emotion yoktu başka bir şey yazıyordu
Cengiz, parçada sıkıntı yaşanmaması lazım, bulunur elbet emotion parçaları.Zaten olmazsa 2. planın da varmış :)
ya araç gelmese bile gerekli bütün parçaları gelir merak etmeyin parça temin garantisi var fiatta..
2009 Haziran trafiğe çıkacak olan 1.3 mj 90 hp emotion aracım satılıktır:)
qwertasdf
02/05/2009, 23:19
ben de satıyım ama para etmez artık heralde.üretimi yok artık:):)
Anlamadığım nokta Bravo ve Linea'nın Emotion modelini kaldırmamışlar.
Emotion dediğiniz şey bir kasa değil, donanım sınıfı. Neden heyecan yaratıyorsunuz, artık yok falan diye :)
yasal olarak 10(sanırım) yıl boyunca parçalarını temin etmek zorundalar.
narkoz30
03/05/2009, 12:05
Bravo ve linea alternatiftir özellikle puntoya tekabul eden hacback c serisi bravo full donanımlı emotion modeline müştrileri kaydırmak bir diğer deyişle pazar payını arttırmak iin böyle bir sistem seçildi. Ayrıca 2007 den sonraki tüm seri 2 emotionlarda seri 1 deki donanımdan daha eksik donanım kullanılmıştır. En donanımlı emotion 2007 üretimi emotionlardır.
Emotion lüks segmentte girdiğinden daha pahalı ve daha az satılan araçların talebine biraz katkıda bulunur diye puntodan kaldırılmıştır. Ancak elinde emotion aracı bulunanlar için hiçbrşey değişmeyecek zaten 2010 dan sonra fiat üretim bandını değiştirerek GP2 yi pazara sürebilir bu fiat ın karlılığı ve kriz ile alakalı bir durum.
Kimsenin panik yapmasına da gerek yok 10 sene parça garantimiz var dahası yan sanayii üreticileri en fazla olan marka yine FİAT tır. O konuda şüpheniz olmasın.
Zaten Türkiye şartlarında ithal araçlar 10 sene kullanılmadan satılıyor.
yasal olarak 10(sanırım) yıl boyunca parçalarını temin etmek zorundalar.
Zaten Emotion'ın parçası diye birşey mi var? Aynı parçalar active de ve dynamic de yok mu? Emotionda farklı olarak ne var ki?
qwertasdf
03/05/2009, 15:15
Zaten Emotion'ın parçası diye birşey mi var? Aynı parçalar active de ve dynamic de yok mu? Emotionda farklı olarak ne var ki?
farklı olarak pek bir şey yok. zaten emotion modelinde olan donanımlar ekstra paket halinde sunuluyor.paket içeriğine girmeyenler de dynamice eklenmiştir.sonuç olarak farkeden bir şey yok.belki emotion donanımlı araçlar biraz değerlenmiş olabilir.
Emotion dediğiniz şey bir kasa değil, donanım sınıfı. Neden heyecan yaratıyorsunuz, artık yok falan diye :)
bizde donanım sınıfının en üst segmentinde olanı emotion modelinin olmamasını paylaşıyoruz fikirlerimizle. heyecan yok yani.......
- neticede artık emotion die bir model satın alınabilecekmi?
- hayır!
ancak belirtilen dynamic modele artı opsiyonlarla ülkemize gelen araçlar alınabilecek.
bizde donanım sınıfının en üst segmentinde olanı emotion modelinin olmamasını paylaşıyoruz fikirlerimizle. heyecan yok yani.......
- neticede artık emotion die bir model satın alınabilecekmi?
- hayır!
ancak belirtilen dynamic modele artı opsiyonlarla ülkemize gelen araçlar alınabilecek.
Yani...
:)
Emotionda farklı olarak iç mekan kaplamaları (dashboard, kapı içleri, koltuk döşemeleri) mevcut.Yoksa araç aynı araç tabi:)
bayi bana Türkiye'de yeterli pazarı olmadığından kalktığını söylemişti.20 araç satıyorsak 15 i active 4 ü dinamik 1 i emotion oluyor dedi. bir pazarlama stratejisi heralde. kıymetlenme konusuna gelince ben de pek emin değilim.
bayideki yetkili de bana araçın değerlendi.satarken daha değerli satarsın gibi birşeyler söyledi.
AYnen öyle zaten seri 2 de emo donanımını iyice düşürdüler. dinamik ile arasında fazla fark kalmadı. dinamik alıp fazladan paket koydurmak daha mantıklı gibi geliyor. birde emo görünüm itibariyle lüks hali ortaya cıkarıyor. Ama gp tercih edenlerin çoğu sportif otomobil görünüşünden dolayı tercih ediyor. Bir arkadasın dediği gibi bu sınıf yerine Bravo nün emo sunu önplana cıkatmak istekleri.
evet şuandaki emolarda pek bir fark kalmadı dynamic almak biraz daha avantajlı ..
narkoz30
04/05/2009, 10:59
Öyle deme arkadaşım emotionda kullanılan fren şalteri ve servo dreksiyon bile diğer modellere göre farklı aynı parçalar ne yazık ki uyumsuz olabiliyor tecrübe ile sabittir.
Dynamic en dolu modeli olduysa biraz daha gururla Dynamic sahibiyiz biz falan gibi triplere gireriz havalı olur :D
Dynamic en dolu modeli olduysa biraz daha gururla Dynamic sahibiyiz biz falan gibi triplere gireriz havalı olur :D
bak bu avantajları bile var :D:D:D
Bravo ve linea alternatiftir özellikle puntoya tekabul eden hacback c serisi bravo full donanımlı emotion modeline müştrileri kaydırmak bir diğer deyişle pazar payını arttırmak iin böyle bir sistem seçildi. Ayrıca 2007 den sonraki tüm seri 2 emotionlarda seri 1 deki donanımdan daha eksik donanım kullanılmıştır. En donanımlı emotion 2007 üretimi emotionlardır.
Emotion lüks segmentte girdiğinden daha pahalı ve daha az satılan araçların talebine biraz katkıda bulunur diye puntodan kaldırılmıştır. Ancak elinde emotion aracı bulunanlar için hiçbrşey değişmeyecek zaten 2010 dan sonra fiat üretim bandını değiştirerek GP2 yi pazara sürebilir bu fiat ın karlılığı ve kriz ile alakalı bir durum.
Kimsenin panik yapmasına da gerek yok 10 sene parça garantimiz var dahası yan sanayii üreticileri en fazla olan marka yine FİAT tır. O konuda şüpheniz olmasın.
Zaten Türkiye şartlarında ithal araçlar 10 sene kullanılmadan satılıyor.
sizin söylediklerinize pek katılmıyorum maalesef.
grande punto fiat ı satışlarda şaha kaldıran bir modeldir.
grande punto zaten kendi segmentindeki araçlara göre donanımı üst seviyedeydi.
en başta sadece emotion modeline koymaları gerekli olan dıgıtal klimayı dynamıc modelınede koydular ve sunulan opsıyonlarla dynamıc aracı emotıon ozellıklerıne burundurmek hıcte zor değildi.
dynamıc ve emotıon arasındakı farklar opsıyonlarla tamamlanamayacak cınsten olsaydı emotıon hala türkiyede satısta olurdu.
emotion aham şaham bir kalite farkı yaşatmıyor, farkı iç dış modifiye ile kapatanlar daha çok.. bence 6. vitesin kaldırılması daha vahimdi..
emotion aham şaham bir kalite farkı yaşatmıyor, farkı iç dış modifiye ile kapatanlar daha çok.. bence 6. vitesin kaldırılması daha vahimdi..
kullanıcıdan kullanıcıya değişir kalite farkı.
kimi aracı dynamıc alır dedıgın gıbı modıfıye yapar.
kimide emotion alır aracın üzerinde hiçbir değişim yapmadan keyfini sürmek ister.aracın üzerindeki herşey orjinal olsun fabrikasından olsun der.
makineman
04/05/2009, 15:46
kullanıcıdan kullanıcıya değişir kalite farkı.
kimi aracı dynamıc alır dedıgın gıbı modıfıye yapar.
kimide emotion alır aracın üzerinde hiçbir değişim yapmadan keyfini sürmek ister.aracın üzerindeki herşey orjinal olsun fabrikasından olsun der.
:clapping::clapping::clapping:
EMOTION olsun 3 kuruş fazla olsun derim başka da bişey bilmem sonradan uğraşmaktansa keyfini ve aracımı sürmeyi tercih ederim :D
Sonucta Fiat TR pazarlama stratejisine bağlı olarak yapılmıştır.
Bahsedildiği gibi dynamic ile emotion arasındaki fark iyice azaltıldı ve sonuç olarak zaten diğer modellere göre daha az satan emotionlar iyice az satmıştır onlarda ekstra maliyet-kompleksite yaratıyor diye kaldırmışlardır :).
Madem emotion kalktı, İngiltere'de satılan 5 kapı sport modelini getirsinler bari. 3 kapı sport modeller Hazirandan itibaren satılan en donanımlı GPler olcakki bir de 5 kapı varyantı da gelirse tadından yenmez :D
okan-erkoc
04/05/2009, 23:40
EMOTION olsun 3 kuruş fazla olsun derim başka da bişey bilmem sonradan uğraşmaktansa keyfini ve aracımı sürmeyi tercih ederim :D
arkadaşa yürekten katılıyorum sonradan ben gp alrken dinamic le emotion arasında yalnızca 1000 tl oynuyordu tabiki emotionu aldım... hiçde pişman değilim :cool:
Sonradan uğraşmıyorsun ki modifiyede yapmıyoruz. Diyoruz ekle kit i fabrika cıkısı oluyor sana gene. Benim demek istediğim. Dinamikte al bir ASK + Co plilot kit i Emodan daha doanımlı oluyor. Çünkü emoda sadece ASK satandart. Ha dersen ki 3 kafallık arka okuma lambası cok gerekli bana ozman tamam. Doğrudur ozaman alman lazım emo.
olmazsa olmaz denecek bir donanım farkı yok bence.. emotion modelini 6 hava yastığı ve 6. vites seçeneği (+asr/esp vs.) nedeniyle tercih etmiştim.. bagajda prizi 2 defa kullandım, üçüncü arka kafalık ise hiç kullanılmadı.. güneşlikler altındaki makyaj lambalarıyla da işiniz olmuyor.. bel desteği, kolçak ve ön kapı altındaki ışıklar (gece çamura basmamak için) kullanışlı.. derimsi direksiyon, vites topuzu, koltuk döşemesi ve kapı içi alt modellerden biraz daha kaliteli o kadar.. ses yalıtımı da alt donanımlardan çok farklı değil.. kapı kolları ve aynaları gövde rengi boyatıp 14 kollu 15" jant taktır olsun emotion.. :) eleştirsem de aracımı seviyorum o ayrı..
narkoz30
05/05/2009, 11:41
Yurtdışındaki durum şudur fiat az satılan bravoya yüklenmek için GP emotion üretimini durdumuştur ancak türkiyede bulunmayan 1.9 multijet seçenekli GP araçları tüm dünyada satılıyor. Buradaki amaç çok basit emotion alan zaten full olduğu için alıyor neden az bir fark vererek c serisi bravo emotion almasınlar ki yönlendirme iyi birşeydir fabrika çıkarları söz konusu ise. italyanlar her zaman cindirler bu konuda. Taktiksel üretim stratejisi marjinal faydayı yükselterek marjinal kar amacı güdülmüş bir durumdur. Ne de olsa bizim ülkemiz FİAT ı zengin ediyor.
eklemek hobi oluyorsa herşeyi ekleyebilirsiniz ama fabrika çıkışı olmayan eksiklerde var kaldiki o kitleri emo ya eklesek :D hiç bir söze gerek kalmaz
Amaaan bagajdaki priz ne işe yarar mı dersiniz gün gelir 1 kere lazım olur ah dersiniz arka okuma lambası ne güzel şey öne eğilip te uğraşmıyorsun
ille de emotion yine emotion arabamı satmış olsam bile :(
Yurtdışındaki durum şudur fiat az satılan bravoya yüklenmek için GP emotion üretimini durdumuştur ancak türkiyede bulunmayan 1.9 multijet seçenekli GP araçları tüm dünyada satılıyor. Buradaki amaç çok basit emotion alan zaten full olduğu için alıyor neden az bir fark vererek c serisi bravo emotion almasınlar ki yönlendirme iyi birşeydir fabrika çıkarları söz konusu ise. italyanlar her zaman cindirler bu konuda. Taktiksel üretim stratejisi marjinal faydayı yükselterek marjinal kar amacı güdülmüş bir durumdur. Ne de olsa bizim ülkemiz FİAT ı zengin ediyor.
Bence bravodan çok linealar için düşünürle böyle birşeyi. Sonuçta linea daha bir aile arabası+konfor olarak çıktı ve emotion bir punto active bie lineadan iyidir diyenler epey çıkar kanımca. (Bagaj sıkıntısı olur birtek)
narkoz30
06/05/2009, 00:43
Bence bravodan çok linealar için düşünürle böyle birşeyi. Sonuçta linea daha bir aile arabası+konfor olarak çıktı ve emotion bir punto active bie lineadan iyidir diyenler epey çıkar kanımca. (Bagaj sıkıntısı olur birtek)
Yanlız kimse kızmasın ama linea çok çirkin ve hantal görünümlü bence de bravo daha spor lineadan punto alacak adam linea almaz bravoyu tercih eder.
Sonradan uğraşmıyorsun ki modifiyede yapmıyoruz. Diyoruz ekle kit i fabrika cıkısı oluyor sana gene. Benim demek istediğim. Dinamikte al bir ASK + Co plilot kit i Emodan daha doanımlı oluyor. Çünkü emoda sadece ASK satandart. Ha dersen ki 3 kafallık arka okuma lambası cok gerekli bana ozman tamam. Doğrudur ozaman alman lazım emo.
+ Aliminyum alaşımlı jant ve + 2 hava yastığı daha var.
Ben bugün serviste sordum bu konuyu böyle birşeyin olmadığını ve devam edeceğini, devam etmiyecek olsa bizim hbrimizin mutlaka olucağını bastıra bastıa söylediler.
hangi bayiye sordugunu bılmıyorum ama ferhan benım sordugum iki bayıde benım soyledıgımı dogruladılar. onlarında ellerındekı fıyat lıstelerınde emotıon fıyatları yok
Ben bugün serviste sordum bu konuyu böyle birşeyin olmadığını ve devam edeceğini, devam etmiyecek olsa bizim hbrimizin mutlaka olucağını bastıra bastıa söylediler.
Ferhan, o bayiye gidip GP 1.3mjtd emotion için bir fiyat istesek ne cevap verirler acaba:) İnternet sitesinde emotionla ilgili hiçbir ibare yok.Bence bayinin bilgisizliği sözkonusu...
Zaten amaç emotion seviyesinde konfor isteyenleri daha üst sınıf araçlara çekmek. Bir kaç 3-5000TL daha verip Bravo alayım bari dedirtmek..