Orijinalini görmek için tıklayınız : Servis veya Usta
Dandalyus
30/04/2009, 10:36
Arkadaşlar 2 haftalık GP sahibiyim. Dolayısıyla siteye de yeni üye oldum. 2. el gp aldım. 51 000 km de. 20 000 bakımından sonra hiç servise girmemiş. Garantide Agustosta doluyor. Geçende servise gittim Mıçılara 40 ve 50 bin bakımlarını beraber yapalım fiyatıda 350 - 400 arasında olur ama fiyat 500 e kadar çıkabilir dediler. Dışarıda da tavsiye edilen bir usta 200 dedi. Ne yapmamı önerirsiniz kafam karıştı servis mi usta mı?:agri:
servismi ustamı derken ben şunu anlamadım 40 bin ve 50 bin bakımını aynıandamı yapacaklar :D İsterseniz servisinize yapılacak işlemleri sorun sonra bu işlemleri dışarıda bir ustaya sorun bir bir parçalarla kıyaslayın çok fazla bişi olmazsa servise yaptırın ...
tombalak
30/04/2009, 11:06
mekanik garanti bitene kadar aracımı servise götürdüm garantimide uzatmadım fiatdan ayrılmış olan kendi kiracıma gönül rahatlığıyla götürebiliyorum :) eğer garantinizi uzatmayı düşünüyorsanız servise gidin derim...
bence uzun süredir bakım görmüyorsa yetkili servise gidin. hatta garanti dolana kadar gidin.
Bende garantim dolana kadar tüm bakımlarını serviste yaptırdım. Fakat 60.000 bakımı için servis 480 tl fatura çıkardı. Sadece filtrelerin ve yağın değişimi için 480 tl fazla geldi. Bende dışarıda başka bir ustaya götürdüm. değişeceği tüm parçaları çıkarıp üstündeki numaraları bana verdi ve bende gidip parçacıdan aynı parçaları aldım. Filtreler, yağ ve ön silecekler(orjinal) 190 tl tuttu ve işçiliğe de 30 tl verdim. Böylelikle 220 tl ye 60.000 bakımı yaptırdım ve aracım tamamen bir kontrolden geçmiş oldu. 480 - 220=260 tl cebime kaldı. Bir şikayetimde yok Allah'a şükür.
60 binde triger kontrolu yapılıyor yani 220 tutması zor ötesi bir şey 60 binde sadece yağ yağ filitresi değişmiyor..
ocean_1919
30/04/2009, 13:16
Arkadaşlar 2 haftalık GP sahibiyim. Dolayısıyla siteye de yeni üye oldum. 2. el gp aldım. 51 000 km de. 20 000 bakımından sonra hiç servise girmemiş. Garantide Agustosta doluyor. Geçende servise gittim Mıçılara 40 ve 50 bin bakımlarını beraber yapalım fiyatıda 350 - 400 arasında olur ama fiyat 500 e kadar çıkabilir dediler. Dışarıda da tavsiye edilen bir usta 200 dedi. Ne yapmamı önerirsiniz kafam karıştı servis mi usta mı?:agri:
20 bin bakımından sonra hiç mi bakım yapılmamış? Açıklık getirirmisin. Belki bakım yapılmıştır ama özel servisde yapılmıştır. Yetkili serviste de gözüken en son 20 bin bakımıdır. Bu arada aracı kaça aldığını sormamızın mahsuru varmı? Gp hayırlı olsun.
hayırlı olsun yalnız kimsenin dikkatini çekmedi sanırım
40000 bakımı 50000de yapılcak herşeyi kapsıyo zaten. bir arada yapmak diye bişey söz konusu değil.
kafa karıştırmak gibi olmasın ancak 50000km bakım değil sadece yağ değişimi zaten. hava filtresini bile değiştirme zorunluluğu yok.
bakımlar serviste yapılmadıgı zaman, araba garanti dışında kalıyor demişlerdi serviste bnde hep orda yaptırıorm bi kere subwoofer ı deiştrmek için gittim 60 bin yapılmamıştı ama sürekli mğşteri diye değiştirdiler.. sorun cıkarsa ilerde arabada servis sorumlulugu almıyor bnm bildigim kadarıoyla
Dandalyus
01/05/2009, 00:24
Aracı 19 000 tl ye aldım. Dışarıdan bir servise gidip gitmediğini bilmiyorum. Servis kayıtlarında 10 000 ve 20 000 gözüküyor. 40 ve 50 bin bakımları beraber olacakmış. 2007 8 ayı trafiğe çıkışlı.
60 binde triger kontrolu yapılıyor yani 220 tutması zor ötesi bir şey 60 binde sadece yağ yağ filitresi değişmiyor..
bizde bildiğin gibi triger kayışı yok zincir var onunda ömrü 140.000 km civarı. sanırım bahsettiğin alternatör kayışı fakat onuda söktürdüm durumu oldukça iyiydi çatlak dahi yoktu. Birmotun verdiği kartta 60.000 de yağ değişeceği fakat yağ filtresi ile ilgili birşey yoktu.Bu nedenle bende filtreyi değiştirdim gitti.Fakat işçilik dahil gerçektende 220 tl tuttu. Mehmet aracın 60.000 e geldiğinde Samsun'a gelip misafirim olursan senin bakımı da aynı fiyat çıkarırız : )