Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk GP Kazamız Servis tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar;
Çok Sevdiğimiz GP mizle kardeşim ufak bir kaza atlattı.
Kardeşimin 1 ay önce İstanbul'a tayini çıktı, ve evvelsi gün aracı kaldırıma sürtmüş.resimleri ekte.
Yalnız İstanbul'da Anadolu yakasında hangi servise götürmeliyiz? Kendiside İstanbul'un yabancısı.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun Barış abi
ben olsam alper otoya giderdim(pendikte)
Merhaba arkadaşlar;
Çok Sevdiğimiz GP mizle kardeşim ufak bir kaza atlattı.
Kardeşimin 1 ay önce İstanbul'a tayini çıktı, ve evvelsi gün aracı kaldırıma sürtmüş.resimleri ekte.
Yalnız İstanbul'da Anadolu yakasında hangi servise götürmeliyiz? Kendiside İstanbul'un yabancısı.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Merhaba Dostum Eşim İstanbul Anadolu yakasında Sultanbeyli aldatmaz otoda hasar danışmanı istersen elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır.
çok sağolun arkadaşlar;
dediğiniz yerler fiat servisleri değil mi?
Önerilerinizi söyleyeceğim, yarın arabayı götürecek artık. Forumda küçükyalı birmot hakkında da iyi şeyler okudum.
araç kaskolu keşke kaskoyu bozdurmadan cebimizden yaptıralım diyeceğim ancak daha pahalıya patlayacak gibi.
Geçmiş olsun Barış, İstanbullu Arkadaşlar yardımcı olacaklardır...
poyraz_o
24/04/2009, 22:22
Geçmiş olsun abi
1 buçuk sene önce bende sağ arka etekten çukura düşmüştüm.
çingene pazarlığıyla boya kaporta 70 tl ye yaptırmıştım eskişehirde...
çok sağolun arkadaşlar;
Önerilerinizi söyleyeceğim, yarın arabayı götürecek artık. Forumda küçükyalı birmot hakkında da iyi şeyler okudum.
araç kaskolu keşke kaskoyu bozdurmadan cebimizden yaptıralım diyeceğim ancak daha pahalıya patlayacak gibi.
evet, şahsen ben çok memnunum, kaporta boya bölümü dahil.
çok sağolun arkadaşlar;
yazdığım servis yetkili servis
arkadaşlar, 70 ytl nin yaklaşık 24 katı bir fiyat aldık desem. nasıl olur?
badboy1980
25/04/2009, 03:08
Kusura bakmayın ama "yuhhh olur". Ne yapacaklarmış, aracın komple boya, kaporta işlerini mi yapacaklarmış? O servisin işleri kesat herhalde, yakaladığı müşteriye selam söylüyorlar sanırım.
benim bi kapı doğrulup boyandı biri değişti 1000 tlden az bişey çıktı üstelik kaskodan :D
enaz bi sene geçti üzerinden ama bende YUH diyorum.
poyraz_o
25/04/2009, 05:08
dalgamı geçiyorsun..????
ne yapacaklarmış bu kadar..
komple boya falan mı????
Ogulcan.Öğüt
25/04/2009, 09:52
Valla Onur abininde Dedigi gibi Komple boyıcaklar herhalde ..
Çok geçmiş olsun bence biraz daha araştır çok istemişler.
arkadaşlar gerçekten fiyat banada çok fazla geldi.
1650 diyen servis çamurluğu ve marşpiyeli değişiyor.
diğer servis ise çamurluğu çekiçliyor veya vakumluyor (kardeşim ayrıntısını sormamış- bayan ne de olsa) marşpiyeli değişiyor. ama illaki marşpiyel değiştiriyorlar. kapıda bir şey var mı bilmiyorum? kapı açılmıyormuş ama çamurluk kasıyor herhalde. yani gerçekten kasko bozulmadan uygun fiyata yaptırabilirsek çok iyi olacak nede osla %40 hasarsızlık indirimimiz var.
çok geçmiş olsun siz en iyisi hiç uğraşmadan kaskoyla yaptırın
Marşpiyel metal olmadığı için çekiçlemek sadece parçalamaya yarar zaten baya bir hasar görmüş. Çamurluk ta epey göçmüş ama işinin ehli biri düzeltebilir ama orjinali gibi olması zor.
Boyanmış sıfır marşpiyel sanırsam 300-400 arası bir şey tutar. Çamurluk üstüne çekiç işçilik artı boya da 250 civarı tutsa, diğer işcilik felan diye de 50 lira alsalar taş çatlasa 750 verirsin gibi geldi bana. 1600 gerçekten fazla tabii orda sıfır çamurluk var ama bence gene de fazla.
Geçmiş olsun.
Barış bey kardeşim son resimden anlaşıldığı kadarıyla kapıda da hasar var yani o da boyanacak öm çamurluğu değiştirmek gereksiz bence
marşbiyel ise (mert: metal değil demiş ama) metal ve komple değil ama ön kapının orta kısmından çamurluğa doğru olan kısmı değişecek asıl iş onda zaten ortalama da 1000 tl civarı tutar çok geçmiş olsun
Mert, spor paketteki marşpiyelerle karıştırdı sanırım.Standart haliye tüm araçlarda metaldir bu kısım...
Barış bey kardeşim son resimden anlaşıldığı kadarıyla kapıda da hasar var yani o da boyanacak öm çamurluğu değiştirmek gereksiz bence
marşbiyel ise (mert: metal değil demiş ama) metal ve komple değil ama ön kapının orta kısmından çamurluğa doğru olan kısmı değişecek asıl iş onda zaten ortalama da 1000 tl civarı tutar çok geçmiş olsun
Marşpiyeller sertliği yüksek olan plastikten (genelde frp idi sanırsam) yapılır ama resimlere baktım galiba marşpiyel diye bahsedilen kısım aracın metal şasisi, o zaman tabiiki metal olacak ama dediğim gibi tamponlar ve marşpiyeller plastiktir.
Neden illaki serviste yaptırıyorsunuz. Aracınız kaskolu diye fiyatı şişirmişler. Dışarıda da anlaşmalı tamirhaneler var. Hatta anlaşmalı olmayan yerde bile yaptırabilirsiniz. Sonuçta araba sizin ve istediğiniz yerde yaptırma hakkınız var. Anlaşmalı olmasının tek avantajı cebinizden para çıkmayacak olması. Eksperin onaylayıp değiştirin dediği parçalar için alacağınız faturaların tamamını kasko karşılar ;)
gendarme35
26/04/2009, 00:14
Barisacil
geçmiş olsun..
sizin için sordum,bir tanıdık İst.'da iyi bir servisin adresini verdi..
kendiside Stilini orada yaptırmış, çok memnun kalmış
şiddetle tavsiye ediyor..:siritma:
Fiat Karden otomotiv
Dudullu yolu Kıbrıs caddesi No:2 yeni çamlıca , Ümraniye/ İST
Marşpiyeller sertliği yüksek olan plastikten (genelde frp idi sanırsam) yapılır ama resimlere baktım galiba marşpiyel diye bahsedilen kısım aracın metal şasisi, o zaman tabiiki metal olacak ama dediğim gibi tamponlar ve marşpiyeller plastiktir.
O dediğin marşbiyel bakaliti yada etek bakaliti olarak geçer ve şu anda arcın hasarlı olduğu yani marşbiyel sacının üstüne takılır mert şaseler önden arkaya aracın altına doğru giden kısımdır
yerinde olsam kaskodan yaptırırdım hocam,
benim arabaya vurup kactıklarında masraf 400-500 tl demislerdi ben kaskoyu bozdum, kasko zaten ne için illa buyuk bir kaza mı yapmamız lazım bozdurmak icin. Bir de simdi kaskoyu bozdurmadan yaptın. Allah korusun 1 hafta sonra bi daha boyle birsey yasasan ne olacak gene mi kaskoyu deldirmeyim diyeceksin.
bir digeri benim tavsiyem komple hicbir parca zorunlu olmadıkca degistirilmemeli, tamir edilebiliyorsa edilmeli.
İnşaallah son kazanız olur çok geçmiş olsun
serkan86
26/04/2009, 15:21
buna benzer bir sorun bende de var.ama kapı ile alakası yok sanayide maşpiyele kaportacı 200TL boyacı 250 TL istiyor.bende düşünüyorum takım olarak marşpiyel almayı daha ucuza geliyor ne olsa.
fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim .
Bugün sanayi de bir ustaya götürmüşler arabayı, 350 tl ye hallederim demiş. bütün parçaları çekiçliyor.
ama hala çok fazla.
Yarın servise götüreceğiz arabayı. En iyisi orjinal parçalar takılsın.
tekrardan teşekkürler.
Barisacil
geçmiş olsun..
sizin için sordum,bir tanıdık İst.'da iyi bir servisin adresini verdi..
kendiside Stilini orada yaptırmış, çok memnun kalmış
şiddetle tavsiye ediyor..:siritma:
Fiat Karden otomotiv
Dudullu yolu Kıbrıs caddesi No:2 yeni çamlıca , Ümraniye/ İST
gendarme, sizi bir yerlerden tanıyormuyum?:sevgi:
gördüğün gibi dert bir tane değil ki :)
gendarme35
27/04/2009, 21:52
gendarme, sizi bir yerlerden tanıyormuyum?:sevgi:
gördüğün gibi dert bir tane değil ki :)
ben de seni bir yerden tanıyorum sanki..:hmm:
Servisler çekiç vakum macun vs. uğraşmak istemez. Nasıl olsa kaskolu değiştir gitsin gibi bir mantıkları var. Çalışanların işçiliklerini olabildiğince azaltma yolundadırlar. Küçükyalı birmotta bu tarz bir servis, zaten tıkış tıkış o ortamda düzgün bir iş yapılamaz. Bir arkadaşımın 1 karışlık çiziği için koca kapıyı değiştiler.
arkadaşlar gerçekten fiyat banada çok fazla geldi.
1650 diyen servis çamurluğu ve marşpiyeli değişiyor.
diğer servis ise çamurluğu çekiçliyor veya vakumluyor (kardeşim ayrıntısını sormamış- bayan ne de olsa) marşpiyeli değişiyor. ama illaki marşpiyel değiştiriyorlar. kapıda bir şey var mı bilmiyorum? kapı açılmıyormuş ama çamurluk kasıyor herhalde. yani gerçekten kasko bozulmadan uygun fiyata yaptırabilirsek çok iyi olacak nede osla %40 hasarsızlık indirimimiz var.
Axa Oyak Kasko'da kazasızlık komple gitmiyor. kademe kadaeme inip çıkıyor. Şu anda tam olacak hatırlamıyorum ama:
1. kademe %30 indirim
2. kademe %40 indirim
3. kademe %50 indirim
4. kademe %60 indirim
gibi birşeydi.. ve kaza yapınca her kaza için 1 kademe geri gidiyorsunuz ve her yıl 1 kademe ileri gidiyorsunuz. Bu durumda insanın içi daha rahat oluyor, kasko deldirmeyeceğim diye bir sorun olmuyor. tavsiye ederim.
sait onur
06/05/2009, 18:47
dostum aynı kazayı arkadas yaptı yalnız onda marşpiyel de vardı 1700 lıraya (kaskodan) yaptırdı.sag alt taraf ama o kazada helal olsun sadece marşpiyel kırıldı bırde hafıf goctu.bence ucuz atlatmıstı.resmen refujun dıger tarafına gecmişti çünkü.
ha birde senin orayı kesınlıkle degıstırmelerı lazım cunku ne kadar usta olursa olsun duzelecek gbı gorunmuyor.bu arada geçmiş olsun demeyı de unutmayalım.
Servisler çekiç vakum macun vs. uğraşmak istemez. Nasıl olsa kaskolu değiştir gitsin gibi bir mantıkları var. Çalışanların işçiliklerini olabildiğince azaltma yolundadırlar. Küçükyalı birmotta bu tarz bir servis, zaten tıkış tıkış o ortamda düzgün bir iş yapılamaz. Bir arkadaşımın 1 karışlık çiziği için koca kapıyı değiştiler.
peki merak ettim o kadar küçük bir çizik için kapıyı değiştiren serviste servise onayı veren sigorta bu kadarmı enayi de servise onay vermiş zarar etmeyi seven bir sigorta şirketi heralde bu :)
peki merak ettim o kadar küçük bir çizik için kapıyı değiştiren serviste servise onayı veren sigorta bu kadarmı enayi de servise onay vermiş zarar etmeyi seven bir sigorta şirketi heralde bu :)
Birmot (Koc) - Allianz(Koc) para aynı yerde donuyor merak etme. Tabi şuan nasıl durum bilemiyorum bildiğiniz gibi allianz - koç bitti.
kardeş büyük geçmiş olsun
Birmot (Koc) - Allianz(Koc) para aynı yerde donuyor merak etme. Tabi şuan nasıl durum bilemiyorum bildiğiniz gibi allianz - koç bitti.
Doğru söylüyorsunuz ancak her şirketinde kendi karlılığı var önce o düşünülür kaldı ki birmot sadece koç'un allinz ortak idi artık değil o başka bence yanlış bağdaştırıyorsunuz neyse polemik yaratmayalım durduk yere bu tip konular konuşularak daha iyi anlatılır
gemlikli_55
16/10/2011, 03:12
Axa Oyak Kasko'da kazasızlık komple gitmiyor. kademe kadaeme inip çıkıyor. Şu anda tam olacak hatırlamıyorum ama:
1. kademe %30 indirim
2. kademe %40 indirim
3. kademe %50 indirim
4. kademe %60 indirim
gibi birşeydi.. ve kaza yapınca her kaza için 1 kademe geri gidiyorsunuz ve her yıl 1 kademe ileri gidiyorsunuz. Bu durumda insanın içi daha rahat oluyor, kasko deldirmeyeceğim diye bir sorun olmuyor. tavsiye ederim.
arkadaşlar benım aracımda ön tampon catladı ve far ayaklarıda krık değiştirmek istiyorum kaskomda 2 yıldayım %30 hasarsızlığım vardı simdikaskoyu bozarsam hazarsızlık gidecek ilkyıl yaptırıyor gibi mi olacağım nasıl olur bu iş yanı kaskoyu bozarsak 3 yıl hasarsızlığım % kaç olur