Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ::.. Gps Navigasyon Sistemleri Hakkında..::

femoli
15/04/2009, 17:15
Arkadaşlar araç için gps navigasyon almak istiyorum .Ama hangi marka ne olsun bir türlü karar veremedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim .. Ama her özelliği ile yardımcı olun lütfen. Görsellik ,Kullanım, Ömrü ,Ücretsiz yazılım vs vs..

Bilen arkadaşları yardıma bekliyorum :)

Bazı bulduklarım ..

Garmin nuvi 200w
Next 708

Fiyat olarak uygun olacak çok fazla bir özelliğede ihtiyaç yok ama olsada fena olmaz ;)

tklx
15/04/2009, 19:03
Ben gecenlerde Next 708 aldim, oldukca memnunum, IGO8 + Basarsoft haritasi var uzerinde, harita guncellemeleri 2013'e kadar ucretsiz.

Fotograftan navigasyon diye bir ozelligi var, navigasyon bilgisiyle kaydedilmis bir resim yuklediginizde, resimdeki hedefe otomatik rota ciziyor; 708'in dijital kamera ozelligi yok, ama yine de fotograftan navigasyon yapilabiliyor, bir ust model resim cekip koordinat bilgisi ekleyebiliyor. Mesela Gaziantep Asina Restoran'a geldiniz, navigasyon cihazi ile restoranin fotografini cekip arkadasiniza gonderiyorsunuz, o da kendi cihazina bu fotografi yukluyor ve alet Asina Restoran'a bir rota ciziyor.

Next 708'in bir suru ozelligi var, ekrani 4.3 inc, mp3 calma/video gosterimi, uydulari cok kisa surede buluyor, 16GB'a kadar hafiza kartlarini destekliyor vs. vs. Olmayan ozellikleri bluetooth, kamera ve de rengi pek guzel degil (deniz mavisi), bu eksiklikler bir ust modelinde yok ama o da 400TL kadar daha pahali.

Bu cihazin en iyi ozelligi de saniyorum Turkiye'de en iyi desteklenen navigasyon cihazi olmasi; Next firmasi (sanirim) yoneticisi Bulent Tekcan adinda bir bey var, cesitli forumlarda surekli aktif, gozledigim kadariyla isini iyi yapan bir firma.

Asagidaki forumda navigasyon ile ilgili hersey var (forum Next firmasi taraan yonetiliyor):

GPS Navigasyon Sistemleri Hakkında Herşey (PDA ,PNA, PND vs.) - TurkeyForum Community (https://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=325)

femoli
15/04/2009, 19:12
Valla aklım nexte kayıyor ama ekran kalitesi ve dış görünüm rengi beni biraz korkutuyor..Buna ek olarak IGO8 kullanmasıda cazip hale getiriyor .Garminden çok üstün bir cihaz ama marka vede dış görünüm beni itiyor .. Ne yapıyım bilmiyorumki ....:(

Ekran kalitesi sizi tatmin ediyormu birde uydu bulma hızı nasıl ?

tklx
15/04/2009, 19:22
Daha once GPS kullanmadigim icin bir karsilastirma yapamam ama bence ekran kalitesi oldukca iyi, uydulari da saniyeler icinde buluyor.

femoli
15/04/2009, 19:41
Dış görünüm olarak, Sizinkide mavi yani uyumluluğu nasıl araçta ,Sonra göğüste komik durmasın hani sırıtma felan orada mavi mavi :)

tklx
15/04/2009, 20:27
Komik durmuyor ama siyah olsa tabii ki daha iyiydi, yarin bir resmini cekeyim :)

femoli
15/04/2009, 20:50
Valla çok iyi olur ... Nasıl gözüküyor nasıl duruyor ..

Başka fikirlerede açığım cumartesi günü alacağım :)

OzzY
15/04/2009, 21:37
mehmet abi donanımhaberde bu ikisinin karşılaştırıldığı bi başlık var googlea next 708 yazarak buldum. genel olarak gördüğüm kadarıyla garminin daha kaliteli olduğu aşikar ancak uzun süreli güncelleştirme ve multimedya özellikleriyle next daha mantıklı ve ekonomik. ayrıca kaplayarak siyah yapmayı düşünenler var sende kesin yaparsın güzel olur :)

JASMINE
15/04/2009, 22:05
Ben Navia NS-1020 modelini kullanıyorum. 1,5 yılı geçti. Herhangi bir sorun yok. Ürün ile ilgili detayları aşağıdaki linkte bulabilirsin. Bu arada rengide siyah. Fotosunu eklediğimde araçta görünüşüde fikir verir.

Navia - Navigasyon Sistemleri (https://www.navia.com.tr/ns-1020a.html)

Genius
15/04/2009, 22:13
İstanbul'a gitmeden önce gittigidiyor.com'dan 4.3 ekran İGO8 haritaları yüklü bir navigasyon aldım. Markası yok ama 217 tl.ye 3 taksit ile aldım. Sorunsuz çalışıyor ve İstanbul'da çok işime yaradı. Tomtom yada Garmin gibi markalardaki multimedya özellikli olanlar oldukça pahalı.

femoli
16/04/2009, 10:39
Arkadaşlar muhtemelen garmin 200w alacağım hem ekran kalitesi olarak ,hemde gps atası olarak onu seçeceğim galiba ..

Çünkü arabada pek multimedia işime yaramaz bunu sadece gps olarak alacağım :) next in dış görünümü ve ekran kalitesi olarak pek hoşuma gittiği söylenemez ..

ozan okudum donanım haberi dışı malesef kaplanmıyor kaplansa bile çok basit bir görünüm olacak .. Ve biri orada çok güzel bir laf söylemiş ,Bu gps ,mp3 olarak almıyoruz demiş :)

Media mark ta garmin 200 w 368 tl indirim yapmışlar :)

zaferkaplan
16/04/2009, 12:09
mehmet mio yada bak derim

anvil
16/04/2009, 14:11
Ben gecenlerde Next 708 aldim, oldukca memnunum, IGO8 + Basarsoft haritasi var uzerinde, harita guncellemeleri 2013'e kadar ucretsiz.

Fotograftan navigasyon diye bir ozelligi var, navigasyon bilgisiyle kaydedilmis bir resim yuklediginizde, resimdeki hedefe otomatik rota ciziyor; 708'in dijital kamera ozelligi yok, ama yine de fotograftan navigasyon yapilabiliyor, bir ust model resim cekip koordinat bilgisi ekleyebiliyor. Mesela Gaziantep Asina Restoran'a geldiniz, navigasyon cihazi ile restoranin fotografini cekip arkadasiniza gonderiyorsunuz, o da kendi cihazina bu fotografi yukluyor ve alet Asina Restoran'a bir rota ciziyor.

Next 708'in bir suru ozelligi var, ekrani 4.3 inc, mp3 calma/video gosterimi, uydulari cok kisa surede buluyor, 16GB'a kadar hafiza kartlarini destekliyor vs. vs. Olmayan ozellikleri bluetooth, kamera ve de rengi pek guzel degil (deniz mavisi), bu eksiklikler bir ust modelinde yok ama o da 400TL kadar daha pahali.

Bu cihazin en iyi ozelligi de saniyorum Turkiye'de en iyi desteklenen navigasyon cihazi olmasi; Next firmasi (sanirim) yoneticisi Bulent Tekcan adinda bir bey var, cesitli forumlarda surekli aktif, gozledigim kadariyla isini iyi yapan bir firma.

Asagidaki forumda navigasyon ile ilgili hersey var (forum Next firmasi taraan yonetiliyor):

GPS Navigasyon Sistemleri Hakkında Herşey (PDA ,PNA, PND vs.) - TurkeyForum Community (https://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=325)

vay bizim Bülent abiden bahsediyorsun sen. kendisi gerçekten bu işi bilen, son derece dürüst bir kişi. tf de ilk göz ağrım :)

femoli
16/04/2009, 15:12
mio yada baktım garmin daha zarif duruyor hem ince hem lcd tv gibi maaşlalah :D

batuhann80
16/04/2009, 15:28
Navitech (https://www.navitech.com.tr/Navigasyon-sistemleri-c21td.asp)
bu cihaz nasıl mehmet bir bak benim hosuma gitti ve arabada hos durur ama hiç bir bilgim yok baska...
oy biraz pahalıymıs fiyata sonra baktım..
mersin carrefour'da navitech'in 7''lik vardı modeline dikkat etmedim 400 ytl idi..(yoksa benmi yanlıs okudum?)

zaferkaplan
16/04/2009, 16:40
Mio C520 Digi Walker Navigasyon Cihazları İncelemesi - PC World Online (https://www.pcworld.com.tr/mio-c520-digi-walker-inceleme_2940.html)
mehmet bu cihazı kullandım senin dediğin bundan zarifmi mio c 520:D

ABNEW
16/04/2009, 16:42
Mehmet, gps lerden fazla anlamam daha doğrusu özelliklerini fazla bilmem ama bence marka olarak TomTom ile Mio iyidir,özellikle Tomtom...

erdiyilmaz
16/04/2009, 17:01
Ben de uzun zamandir arastiriyorum.

Navitech NAV-P200B ile Next YE-G 708 modeli arasinda kaldim. Kisaca ozelliklerini karsilastirirsak;

Navitech NAV-P200B
01.01.2011 Yilina kadar ucretsiz harita guncelleme
4.3" Dokunmatik ekran
Bluetooth kiti ile hands telefon ve multimedia
Centrality A3 372Mhz Islemci
Win CE 5.0 Core
1GB Flash ROM, 64Mb SD-Ram
Fiyati: ~360 TL (Kdv Dahil)
https://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otdelnavp200b.jpg
Next YE-G 708
01.01.2013 Yilina kadar harita guncellemeleri ucretsiz
4.3" Lg-Philips Dokunmatik Ekran
Bluetooth yok.
Samsung S3 400Mhz Islemci
Win CE 5.0 Core
Fiyati: ~398 TL (Kdv Dahil)
https://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otnexyeg708.jpg
Ikisi de IGO8 tabanli birinde multimedya olanaklari genis, digerinde harita guncelleme suresi daha uzun. Benim tercihim gorunum ve fiyat performans orani bakimindan navitech'e kayiyor.

anvil
16/04/2009, 17:08
next yazılım konusunda bayağı önde. uyduda da bu böyledir. mutlaka navigasyonda da böyledir.

tklx
17/04/2009, 09:19
Next 708 'in resimleri...

femoli
17/04/2009, 11:10
Ben de uzun zamandir arastiriyorum.

Navitech NAV-P200B ile Next YE-G 708 modeli arasinda kaldim. Kisaca ozelliklerini karsilastirirsak;

Navitech NAV-P200B
01.01.2011 Yilina kadar ucretsiz harita guncelleme
4.3" Dokunmatik ekran
Bluetooth kiti ile hands telefon ve multimedia
Centrality A3 372Mhz Islemci
Win CE 5.0 Core
Fiyati: ~360 TL (Kdv Dahil)

Next YE-G 708
01.01.2013 Yilina kadar harita guncellemeleri ucretsiz
4.3" Lg-Philips Dokunmatik Ekran
Bluetooth yok.
Samsung S3 400Mhz Islemci
Win CE 5.0 Core
Fiyati: ~398 TL (Kdv Dahil)

Ikisi de IGO8 tabanli birinde multimedya olanaklari genis, digerinde harita guncelleme suresi daha uzun. Benim tercihim gorunum ve fiyat performans orani bakimindan navitech'e kayiyor.Erdican navitech te düşündüğüm gps lerin içinde ama iglo8 kullanmıyor navturk kullanıyor.. Özellikleri next egöre çok gelişmiş ama söylenene göre sadece sokak buluyor kapı no özürlülüğü varmış yorumlarda öyle deniliyor birde türkçe konuşmalarında biraz anlaşmasızlık var ...

Ama navitech biraz daha araştıracağım ;)

Mio çok güzel ama fiyatıda çok güzel be zaferim :)

tklx
17/04/2009, 11:47
Bildigim kadariyla navitech de igo8+Basarsoft'a gecti, ama arastirip emin olmakta fayda var.

OzzY
18/04/2009, 16:20
acil
mio c220 hakkında bilgisi olan kullanan var mı???
hepsiburada bazı üyelerine indirim yapmış 250 TL şuanda ne kadar geçerli bilmiyorum.

not: bu fiyata birden fazla alabiliyorum isteyen varsa irtibata geçebilir.

GP61
18/04/2009, 17:32
bende next 708 sahibiyim eğer görüntüsü sizi çok rahatsız etmiyorsa alın keyfinize bakın ürünün desteği çok iyi...
renginden dolayı bende şikayetimi bildirmiştim piyasada hep aynı renklerde nav. cihazları old. için böyle bir seçim yapmışlar

palombaro
18/04/2009, 17:51
acil
hepsiburada bazı üyelerine indirim yapmış 250 TL şuanda ne kadar geçerli bilmiyorum.

hızlıca forumarda okudum da genelde cok ıyı ama pahalı dıyorlar , 420tl den ucuza görmedim.
250 ye alabiliyorsan cok iyiymiş.

OzzY
18/04/2009, 19:43
sabahtan beri bende bakıyorum ama tatmin edici bilgiye ulaşamadım.

igo8 veya 8.3 yüklenebiliyomuş ancak rom yetersiz olduğundan bazen hata veriyomuş bu sorun olmasa almıştım şimdiye :D

civcivx
19/04/2009, 00:22
Valla Ozan 3.5 inç biraz kullanışsız olabilir, bunu dikkate almak lazım. Ben 3.2 inç tel ekranı ile zorlanıyorum. Daha önce 2.8 inç ile İgo kullanmıştım PPC'de, o da sıkıntı yaratıyordu. Minimum 4.3 inç olmalı bana göre, hatta o bile küçük :D

Bir ara abartıp, 12.1 inç laptopa harici GPS modülünü Bt ile bağlayıp öyle navigasyon yapmıştım, süperdi. Ama koyacak yer bulmakta zorlanıyordum :D

Bu arada hb.com aynı indirimi bana da yapmış :D

siromar
19/04/2009, 01:07
simdi bende gordum 249tl diyor size ozel:) alıyım mı femolim senin yerine:)

OzzY
19/04/2009, 03:22
vazgeçtim gibi :) Cem abi en çok düşündüren noktalardan birine değinmişsin :)))

ekran küçüklüğü ve yazılımın kötü olması biraraya gelince çokta cazip olmuyo :)

bu arada femoli navitech almış :)

ABNEW
19/04/2009, 16:00
Miodaki indirimi ben de gördüm.Bu ürünle ilgili yorumda harita hala güncellenmedi diyor.Bence ekran boyutu önemli değil de haritada sıkıntı varsa o kötü.Mio bence en iyi markalardan...

femoli
20/04/2009, 17:45
Arkadaşlar geçen hafta garmin 200 w aldım ismi lazım diğil bir yerden 3 gün kullandım ..

Kullanımı çok güzel çok basit cadde sokak kapı nosuna kadar girebiliyorsunuz saniyeler içinde uyduyu bulup yakalıyor ,Ama harita başar soft değil harit a navtürk (bunun da başarsoft sağlıyormuş :S) Ama başarsoftun kendi haritasına göre garmindeki biraz daha kötü.. Seslendirme çok kötü Adaya gir soldan çık, Sol yanla İlerle ,Addaya gir rampa sağ , yani garmin güzel ama ıgo8 ve başarı kullanmadıkca kötü ...

Navitech nav 200b

Cihazı 5 gün önce aldım multimedia özellikli bluetooth var bunlar extralar Ama iş navigasyona gelince ,adres bilgilerini girmekte zorlanıyorsunuz sadece cadde giriyorsunuz bazı yerlerde kapı no giremiyorsunuz ,yani arayacağınız yer ivedik organize sanayi ise hapı yuttunuz ivedik yazıyorsunuz hepsi bu geri kalan adresi ekrandan siz bulup işaretlemek zorundasınız onuda biliyorsanız :D Yani cok enteresan bir navi .. Ama şunu söyleyebilirim en mükemmel harita seslendirme navitechde yollar tam çizimli 5 gün önce garmin ile gittiğim kavşaklar navi de çok daha ayrıntılı gözüküyor yani hangi kavşak hangi dönemeç diye kendinizi zorlamıyorsunuz.. Dün izmite gittim gerçekten harika yol tarifi yaptı multimedia biraz problemli çalışıyor yanlız problem cihazdamı yoksa yüklemem yaptığım sd card damı onu çözemedim :)

İki cihaz arasında navitec diyebilirim hem özellik hem harita hem seslendirme konusunda çok üstün umarım şu adres bulmada cadde sokak olayınıda çözerler sitelerini inceliyorum bazı zamanlarda yazılımı güncelliyorlar.. Düzelteceklerine eminim çünkü herkes bundan şikayetci ....

Ekran olarak 4,3 derim kesinlikle çünkü diğerlerinde dikkat verme daha fazla olduğundan kaza riskini fazla cana artırıyor 4,3 bu konuda en ideal olanı ....

Bu arada navitech de bayan seslerini değiştirebiliyorsunuz mesela sibelin sesi hoşunuza gittiyse onu sinemin sesi hoşunuza gittiyse sinemi secebiliyorsunuz ... Sibel hoş bu arada :D:D

Valla mio ya bakmayın derim yinede siz bilirsiniz .. ama alacak arkadaşlara önerim mutlaka yazılımı ıgo8 haritada başarsoft olmalı geri kalan özellikler boş ......

cartman
21/04/2009, 22:12
acil

yorumlarda kimse memnun değil o cihazdan ben N78 aldım garmin yükledim harita olaarak da oldukca memnunum manisa da bile en güncel adresleri bulmak mümkün. neden ayrıca navigasyona para vereyim ki.

poyraz_o
21/04/2009, 22:47
yorumlarda kimse memnun değil o cihazdan ben N78 aldım garmin yükledim harita olaarak da oldukca memnunum manisa da bile en güncel adresleri bulmak mümkün. neden ayrıca navigasyona para vereyim ki.
bu garmin ne oluyor ????

Ziyaretçi047
22/04/2009, 02:45
Hayırlı olsun femo almışsın sonunda :)

femoli
22/04/2009, 11:41

garmin yükledim demişsin ama garmin sadece bir markadır garminin kullandığı haritayı yüklediyseniz navtürk yüklemişsinizdir eğer memnunsanız size birde başarsoft deneyin derim aradaki farkı görün :)

Navtürkde başar soft tarafından desteklendiği söyleniyor ama arasındaki harita farkı dağlar kadar kavşaklar başar da daha bir anlaşılır ve mükemmeliyete daha yakındır...

bu garmin ne oluyor ????

Garmin sadece ürün markasıdır..

femoli
22/04/2009, 11:43
Hayırlı olsun femo almışsın sonunda :)
:D:D:D Yok daha almadım cihan :D bütün cihazları denemek istiyorum ...Nasıl olacak diye sormayın o kısmı gizli :D Ama kullandığım ürünleri burada yazacağım maksat kullanıcı mükemmele yakın bir ürün alsın :)

Ama en son cihazım (sürekli olan) muhtemelen navitec nav 250 olacak :)

aytuga
11/05/2009, 11:45
Next ve Navitech arasında kaldım bende forumlara bakıyorum sadece next cihazlariçin bir anlarım ve paylaşım söz konusu, navitech den bahseden çok az, anlamadım bu işi bende navitech i çok beğendim,yazılımları aynı gibi, bir çok özelliği daha iyi bu navitech in, fiyatıda öyle, bir tek 2013 e kadar güncellemesi var oda çok etki ediyormuki, anlamadımki güncelleme yapmadan cihaz çalışmıyormu?

yıldıray
11/05/2009, 12:24
mrb arkadaşlar.Navigazyon cihazı bende aldım.Gerçekten kullanılışlı bir cihaz.Çok fazla anlamam ama ben pirnha aldım.Özellikleri hoşuma gitti .Bunuda bir inceleyin derim.Bilgisi olan varsa düşüncelerini yazar.Bende tam olarak nasıl bir cihaz almışım öğrenirim

Hepsiburada.com : PIRANHA LEON 5' İNÇ BLUETOOTH ve FM TRANSMITTER GPS NAVİGASYON SİSTEMİ +81 İL DESTEKLİ 2009 HARİTA | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/piranha-leon-5-inc-bluetooth-ve-fm-transmitter-gps-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otpirleon)

femoli
11/05/2009, 13:55
Next ve Navitech arasında kaldım bende forumlara bakıyorum sadece next cihazlariçin bir anlarım ve paylaşım söz konusu, navitech den bahseden çok az, anlamadım bu işi bende navitech i çok beğendim,yazılımları aynı gibi, bir çok özelliği daha iyi bu navitech in, fiyatıda öyle, bir tek 2013 e kadar güncellemesi var oda çok etki ediyormuki, anlamadımki güncelleme yapmadan cihaz çalışmıyormu?
aytuga next güzel bir ürün ama hem fiyattan hemde (en önemlisi) renkten kaybediyor navitec gerçekten süper bir ürün gerek yapısı kullanılabilirliği ve özellikleri ,Alacak olanlara tavsiyem kesinlikle navitech 200b yada 250 modeli olur arasındaki fark yazılım + hafıza + görünüm aralarındaki fark 100 tl dir hangisi bütcenize uyuyorsa..

yazılım güncellenmeside şöyle oluyor güncellemezsen cihaz kapanmıyor sadece yeni açılan yolar yeni yapılan inşaaları göremiyorsunuz yani o haliye bile en az 5 sene götürü. daha sonra ücretlide güncelliyebilirsiniz..

mrb arkadaşlar.Navigazyon cihazı bende aldım.Gerçekten kullanılışlı bir cihaz.Çok fazla anlamam ama ben pirnha aldım.Özellikleri hoşuma gitti .Bunuda bir inceleyin derim.Bilgisi olan varsa düşüncelerini yazar.Bende tam olarak nasıl bir cihaz almışım öğrenirim

Hepsiburada.com : PIRANHA LEON 5' İNÇ BLUETOOTH ve FM TRANSMITTER GPS NAVİGASYON SİSTEMİ +81 İL DESTEKLİ 2009 HARİTA | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/piranha-leon-5-inc-bluetooth-ve-fm-transmitter-gps-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otpirleon)

yıldıray bu ürünü ne zaman aldın acaba kullanma fırsatın oldumu yani bize aktaracağın bişiler varmı arayüz olarak navitech çok benziyor .ıgo8 yazılımını kullanıyor ,haritada başarsoft bluetooth fm transmitter mp4 mp3 yani bu üründe hiç yabana atılacak bir ürün değil ama marka konusu biraz endişelendiriyor kaç noktada servisi var güncellemeleri ne sıklıkla yapıyorlar.. uydu bulma hızı nasıl bunlar açarsan çok iyi olur ..

femoli
11/05/2009, 14:27
özür dilerim adminim bir daha olmaz :D

multijet
12/05/2009, 01:48
ben çok önceleri izmir buluşmalarının birinde resim koymuştum.
Garmin sözü edilenler içinde dünya markası olan kaliteli cihaz, bende nüvi 300 var, telefon araç kiti özelliği var, hatta senkronizasyonu sağlayınca tüm sms ler ve tel defteri de orada çıkıyor, mp3, kitap okuyucu, sözlük, rehber, 3d falan hepsi mevcut şiddetle tavsiye ederim...

yıldıray
12/05/2009, 03:55
Daha önce başka bir cihaz kullanmadığım için kıyaslama şansım yok.Tahminimce bir çok marka aynı yazılımı kullandığı için arayüzde benzerik vardır.Yaklaşık 2 hafta oldu.Bulunduğum yer küçük bir ilçe olduğu için çok detaylı değil ama buradan daha büüyk yerlerde kapı numarasına göre itediğin noktaya götürebiliyor.Alternatif güzergah belirleme hizi bana göre hızlı.Sesli olarak yönlendirme yapıyor.İstersen cihazın sesini araçtan dinleyebiliyorsun.Araç kiti olarak kullanabiliyorsun.5 inç olması güzel.istersen kamera bağlayabiliyorsun.2010 kadar güncellemeler ücretsiz yazıyor.malzeme galitesi güzel geldi bana.

femoli
12/05/2009, 09:56
Güle güle kullan sana zahemet bir kaçta fotosunu ekleyebilirsen :)

Dün piranha yı biraz araştırdım teknik servis diye bir kavramları yokmuş yani satış sonrası destek sıfır :( Sen ürünü alırken araştırdınmı veya kimse sana bir şey anlattımı satış sonrası için ...

aytuga
12/05/2009, 16:29
oooo 5 seneye kim öle kim kala, ben zaten navitech in araç teyp ini kullanıyorum,marka olarak güzel,malzemede iyi kullanıyorlar,ozaman diğerlerini hiç düşünmeyeyim ben... eyvallah üstad...

femoli
11/06/2009, 16:40
Bugün navitech nav-p250bc cihazı aldım mavi bilgisayardan fiyatı çok uygun tavsiye ederim :) 378 /5 cihaz özelliklerini daha önce bildiğim için fazla sorup soruşturmadım alıyorum dedim çıktım .. daha öncede 200 b kullanmıştım iki üründe igo8 kullanıyor ve başarsoft haritası kulanıyor .. bunun hem görüntüsü daha zarif hemde işlemcisi farklı ..

Almak isteyen arkdaşlara tavsiye edebilirim . ;)

imdesign
11/06/2009, 17:31
resimLeri göreLim pLs .. hayırLı oLsun mehmet abi

anvil
11/06/2009, 18:06
Bugün navitech nav-p250bc cihazı aldım mavi bilgisayardan fiyatı çok uygun tavsiye ederim :) 378 /5 cihaz özelliklerini daha önce bildiğim için fazla sorup soruşturmadım alıyorum dedim çıktım .. daha öncede 200 b kullanmıştım iki üründe igo8 kullanıyor ve başarsoft haritası kulanıyor .. bunun hem görüntüsü daha zarif hemde işlemcisi farklı ..

sonunda aldın yani. hayırlı olsun.

femoli
11/06/2009, 18:44
Yok Bunuda almadım :) Aldım ama tam anlamyla değil ...:D

anvil
12/06/2009, 12:29
Yok Bunuda almadım :) Aldım ama tam anlamyla değil ...:D

olm bi aldım diyon bi almadım diyon. tam anlamıyla almamak nasıl oluyor hahaha

Ziyaretçi047
12/06/2009, 12:43
Şartlı alıo kaybolursam kafanıza atarım dio :)

anvil
12/06/2009, 12:48
şartlı alıo kaybolursam kafanıza atarım dio :)

:laugh000::laugh000::laugh000::laugh000:

femoli
12/06/2009, 13:02
Hehehe :D allah iyiliğinizi versin ,yaw burada anlatamam msn den yazarım size :D Alıyorum ama almıyorum ..karıştırmayın uleee :D

anvil
12/06/2009, 17:16
olm gene ne hinlik düşünüyon :D

femoli
12/06/2009, 17:23
Ya tanıdığım bir firmadan alıyorum onların ,müşteri memnuniyeti hizmetinden yararlanıyorum bana kullanma süresi veriyorlar .. bende o sürede kullanıp geri veriyorum ..Hemde bütün cihazları tanıma şasım olur ama zannedersem bu son cihazım ... bu güzel ;)

imdesign
12/06/2009, 17:43
ooooo oda iyiymiş :D

Ziyaretçi047
12/06/2009, 21:48
İyi iş femoli. Sonucunda güzel raporlar bekliyoruz o zaman senden.

aytuga
14/06/2009, 00:23

üstad bende detaylı arayış içerisindeyim, navitechleri inceledim,bu harita olaylarınıda inceledim valla taksici değilim bana 5 sene güncellemesede olur: ))
ben gittigidiyordan cihazların arttırmasına girdim, bakalım ne olacak,çok farklı fiyatlar var,230-290 arası, 5" lik ve bluetooth lu,diğerleri zaten std. ordanda takip edin derim...

not: navitech 200b ile 250 arasında yerinde inceledim bi fark yoktu üstad sadece fiyat farkı var...ayrıyeten 4.3 ve 3.5 arasında da bariz dark yok ama 5 " gerçekten farkediyor bide 7" likler var ama ona birşey diyemem...

femoli
15/06/2009, 17:10
200 ile 250 arsında hem görüntü farkı hem işlemci farkı hemde tmc var .. Fiyatfarkı buradan geliyor ..

3,5 ile 4,3 arasında epey inc farkı var :) nasıl yok dersin . bence en ideali 4,3 inc tir.

mustafaf
15/06/2009, 17:43
bende bır tane sıparıs verdım.Pıranha marka, 5", bluetooth, fm transmıtter felan varmıs.baya sekıllı bırseye benzıyor.gelsın bakalım, ayrıntıları burdan paylasırım...

batuhann80
15/06/2009, 18:23
hadi bakalım mustafam geri topladın arabayı...başka neler aldın arabaya...bu aralar iyi masraf ettin... :-):-)

mustafaf
15/06/2009, 18:28
hıc sorma abı.kafamda bırcok sey var daha, bu aralar enteresandır ısler bıraz yogun.kafam bı rahatlasın, yapacak cok sey var ;)

anvil
16/06/2009, 14:42
mustafa sen beğenirsen ben de alırım bu sefer :D

mustafaf
17/06/2009, 10:20
mustafa sen beğenirsen ben de alırım bu sefer :D

tmm abı bır gelsın, sende gel :D bakarız beraber...

anvil
17/06/2009, 13:11
dün izmirde telefondaki garmini deneyeyim dedim. bazı yerlerde çok yanlış bilgiler verdi. keşke dedim alsaydım bi navigasyon. burda kullanırdım. mersine gelince kesin alacam da bayramdan sonra gelen kına misali olacak :D

femoli
17/06/2009, 13:43
dün izmirde telefondaki garmini deneyeyim dedim. bazı yerlerde çok yanlış bilgiler verdi. keşke dedim alsaydım bi navigasyon. burda kullanırdım. mersine gelince kesin alacam da bayramdan sonra gelen kına misali olacak :D:D:D:D:D
Kesinlikle kınayı erken almak gerek :D

rallycube
23/06/2009, 22:43
ben garmin nuvi 200 kullanıyorum. kesinlikle alacaklara tavsiye ederim. çok kaliteli bir cihaz. Hepsi burada.com da bir ara fabrika yenilenmiş ürünleri satıldı garanti vs herşey mevcut sıfır ürün yarı fiyatına verdiler. Şu an ilan kalkmış fakat geçen gün Bursa elektroworld de aynı şekilde fabrika yenilenmiş garmin nuvi 200 gördüm fiyatıda baya uygundu. alacak olanlar bence bakabilir...

rallycube
23/06/2009, 22:49
normal şu anki fiyatı
Hepsiburada.com : GARMIN NUVI 200W 4.3" EKRAN NAVİGASYON CİHAZI NAVCITY (81 il sokak detay haritası yüklü) | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/garmin-nuvi-200w-4.3-ekran-navigasyon-cihazi-navcity-81-il-sokak-detay-haritasi-yuklu/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=sporgar10065620)

electro world te fabrika yenilenmiş ürün 335 tl sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Bende hepsi burada.com dan 340 a almıştım.

mustafaf
16/07/2009, 10:12
Piranha Leon 5" Bluetooth, FM Transmıtter Navigasyon Cihazı
urun elıme ulasalı yaklasık 1 hafta oldu.anca fırsat bulabıldım.ılk ızlenımlerım gaet olumlu.4gb sd kart kullanabılıyorsunuz.8gb taktıgını soyleyenler var.urunun acıklamasında maxımum 4gb dıye belırtılmıs.8gb kullanılsa bıle cıhazı yavaslatır gıbı gelıyor.ekranının genıs olması, gorusu kolaylastırıyor.ses duzeyı gayet yeterlı.bluetooth ıle cep telefonu ıle senkronıze edıp, cıhaz uzerınden arama yapabılıyor, gelen aramaları cıhazın ekranından gorebılıyorsunuz.aracın aux gırısıne baglayarak sesı arac hoparlorlerıne verebılıyorsunuz.vıdeo ın gırısı sayesınde, gerı gorus kamerasını cıhaza baglayıp kullanabılıyorsunuz.fm transmıtter ozellıgı bızım araclarda pek kullanılmaz belkı ama gayet kalıtelı duzeyde ses aktarımı saglıyor.harıtanın guncellıgı yeterlı sevıyede.yanlıs yola saptıgınızda 2-3sn. ıcerısınde yenı rota hesaplaması yapıyor.sızın sureklı ana yolları kullanmanızı saglıyor.ara sokaklara gerekmedıkce yonlendırmıyor.uydu baglantısı yaklasık 8-10 sn. kadar suruyor.cıhazın ıcerısınden, usb kablosu, arac sarjı, kullanım kılavuzu, vakumlu ayak ve vıdeo baglantı kablosu cıkıyor.vakumlu ayak gayet kullanıslı.cama yapıstırdıktan sonra, yukarı asagı, saga sola ayarlanabılıyor.usbden baglandıgında 2-2,5 saat ıcerısınde tam sarj oluyor.urunle ılgılı bırkac resım eklıyorum...

https://img182.imageshack.us/i/grnt036.jpg
https://img182.imageshack.us/img182/3282/grnt036.jpg

https://img127.imageshack.us/img127/9724/grnt037.jpg

https://img196.imageshack.us/img196/7499/grnt038l.jpghttps://img196.imageshack.us/i/grnt038l.jpg

anvil
16/07/2009, 10:28
mustafanın verdiği gazla ben de aldım. şu an şarjda daha tam kurcalayamadım :)

mustafaya ek olarak üzerinde başarsoft 2009.2 haritası olması, ve 2010 sonuna kadar güncelleme hakkımız olması güzel.

batuhann80
16/07/2009, 10:42
oooo....baskanım hayırlı olsun.... :D
gerci söylemiştin ama yeni görebildik daha...
bundan sonra evin ve işyerinin yolunu kaybetmessin... :D
sen simdi bildigin yerede kullanıyorsundur bunu.. :D (denemek için..)
ama gelecek için kötü bir aygıt...
ilerde yengeye gec kaldıgında aklım karıstı koyboldum güneykent taraflarında filan diye masalda anlatamassın... :D
(bu arada bana gönderdigin gs-fener resmini unutmuyacagım..alacagın olsun..cıkarırım acısını :D )
fatih abide almıs oda eklesede onada bir baksak...:D:D

femoli
16/07/2009, 10:45
Wayy gps lendiniz yani , :)Dün gps çok güzel bir iş gördü yanlız bir soru oldu onu çözemedim acaba kolay kısa ekonomik modundan mı meydana geldi bu sorun bilmiyorum anayoldan çıkardı yandaki arayola soktu ve tekrar aynı anayola soktu anlam veremedim düz gitseydim aynı şeydi :S Bu biraz kafamı karıştırdı ..

Birde ufak bir soru sormak istiyorum navitech kulanıcıları içim bluetooth kullnımında sesi gps ten alamıyorum arıyor yada gelen aramayı kabul ediyor ama ses çıkmıyor enteresan ..ikinci bir soru ben film yüklüyorum ama izleyemiyorum acaba hangi formatı kabul ediyor izlemek için..

anvil
16/07/2009, 11:02
oooo....baskanım hayırlı olsun.... :D
gerci söylemiştin ama yeni görebildik daha...
bundan sonra evin ve işyerinin yolunu kaybetmessin... :D
sen simdi bildigin yerede kullanıyorsundur bunu.. :D (denemek için..)
ama gelecek için kötü bir aygıt...
ilerde yengeye gec kaldıgında aklım karıstı koyboldum güneykent taraflarında filan diye masalda anlatamassın... :D
(bu arada bana gönderdigin gs-fener resmini unutmuyacagım..alacagın olsun..cıkarırım acısını :D )
fatih abide almıs oda eklesede onada bir baksak...:D:D

aynısının tıpkısı. ama şarj olsun ben arabadaki fotosunu ekleyecem :)

Wayy gps lendiniz yani , :)Dün gps çok güzel bir iş gördü yanlız bir soru oldu onu çözemedim acaba kolay kısa ekonomik modundan mı meydana geldi bu sorun bilmiyorum anayoldan çıkardı yandaki arayola soktu ve tekrar aynı anayola soktu anlam veremedim düz gitseydim aynı şeydi :S Bu biraz kafamı karıştırdı ..

Birde ufak bir soru sormak istiyorum navitech kulanıcıları içim bluetooth kullnımında sesi gps ten alamıyorum arıyor yada gelen aramayı kabul ediyor ama ses çıkmıyor enteresan ..ikinci bir soru ben film yüklüyorum ama izleyemiyorum acaba hangi formatı kabul ediyor izlemek için..

belki yolda radar vardı :D

filmlerin avi formatında olması lazım sanırım. bir de çözünürlüklerinin çok yüksek olmaması lazım.

batuhann80
16/07/2009, 12:32
aynısının tıpkısı. ama şarj olsun ben arabadaki fotosunu ekleyecem :) .

mutafayı yem olarak mı kullandın abi..?:D

anvil
16/07/2009, 14:35
mutafayı yem olarak mı kullandın abi..?:d

:d :d

aytuga
17/07/2009, 14:06
Merhaba Bende bu cihazı (piranha leon 5")yeni satın aldım, 8 gb sdhc kingston kart ile, sorunsuz görüyor, görüşlerimi yazmak istedim...

1- cihazın görünümü güzel malzemesi iyi
2- navigasyon için şehir içi iyi ama şehir dışı otoban ve benzeri rota tayininde zorlanıyor geri dön filan diyor komikleşiyor : ))))
3- ses sinir bozucu kadın zırt pırt konuşuyor :))) boğacam bigün, neyse sesi kıstık kurtulduk,
4- bleutoothdan ümidim yoktu ama gayet iyi,
5- ayrıyeten transmitter danda ümidim yoktu yazılanlardan dolayı ama oda süper, film açıyorsun ses 87.5 den süper geliyor :)))
6- bekleme modu olayı güzel kapatmak zorunda kalmıyorsun,açılması 2-3 dakika çünkü..
7- gelelim anten durumuna, camın altında süper çekiyor,biraz geri çekip tavanın altında kalırsa hiç çekmiyor bilginize...
8- harita güncelleme olayı şimdilik gerek yok ama bir deneyeyim dedim naviextras mı nedir, piranhalar için yakında diyor :)))) yani unutun şimdilik
9- filler için divx attım 3-5 tane 8 gb a, takılmalar yaparak oynatıyor ama oynatıyor,sesde takılma yok görüntüde takılma oluyor,nede olsa full hd değil :))) fazla bişey beklememek lazım
10-haritaların kullanımı adres bulma ve eski gittiğin rotaları bulmak zor, yada ben daha öğrenemedim...
11- poi ler pek kullanışlı değil,

genel olarak güzel ,insallah harita güncellemeye gerek kalmaz :))))

femoli
17/07/2009, 16:10
Yaw ben film izleyemiyorum bir yardım ya navitech kullanan arkdaşlar yoksa dava açacam nasıl izleyemem diye..:D:D

anvil
17/07/2009, 16:48
Merhaba Bende bu cihazı (piranha leon 5")yeni satın aldım, 8 gb sdhc kingston kart ile, sorunsuz görüyor, görüşlerimi yazmak istedim...

1- cihazın görünümü güzel malzemesi iyi
2- navigasyon için şehir içi iyi ama şehir dışı otoban ve benzeri rota tayininde zorlanıyor geri dön filan diyor komikleşiyor : ))))
3- ses sinir bozucu kadın zırt pırt konuşuyor :))) boğacam bigün, neyse sesi kıstık kurtulduk,
4- bleutoothdan ümidim yoktu ama gayet iyi,
5- ayrıyeten transmitter danda ümidim yoktu yazılanlardan dolayı ama oda süper, film açıyorsun ses 87.5 den süper geliyor :)))
6- bekleme modu olayı güzel kapatmak zorunda kalmıyorsun,açılması 2-3 dakika çünkü..
7- gelelim anten durumuna, camın altında süper çekiyor,biraz geri çekip tavanın altında kalırsa hiç çekmiyor bilginize...
8- harita güncelleme olayı şimdilik gerek yok ama bir deneyeyim dedim naviextras mı nedir, piranhalar için yakında diyor :)))) yani unutun şimdilik
9- filler için divx attım 3-5 tane 8 gb a, takılmalar yaparak oynatıyor ama oynatıyor,sesde takılma yok görüntüde takılma oluyor,nede olsa full hd değil :))) fazla bişey beklememek lazım
10-haritaların kullanımı adres bulma ve eski gittiğin rotaları bulmak zor, yada ben daha öğrenemedim...
11- poi ler pek kullanışlı değil,

genel olarak güzel ,insallah harita güncellemeye gerek kalmaz :))))

aaa ben bu yazıları bi yerden hatırlıyorum :D

Yaw ben film izleyemiyorum bir yardım ya navitech kullanan arkdaşlar yoksa dava açacam nasıl izleyemem diye..:D:D

aviye çevirdinmi

şuradaki programı kur bi dene

Pirhana Voyager için video encoder tavsiyesi. (https://forum.donanimhaber.com/m_28466852/tm.htm)

fluent
18/07/2009, 02:11
navitech p110 bak derim fiyat ve özellik olarak çok uygun 2011 e kadar ücretsiz güncelleme diğer markalarda bulunan her türlü özelliği bulabilirsin karşılaştır göreceksin zaten

aytuga
27/07/2009, 15:48
Hatırlaman doğal kardeş FD da da yazmıştım aynısını :D

bak bir tane daha kopyalıyorum, bu cihazı almayın bence ,kötülemiyeyim ama öyle,illa almak isteyen benden alsın bari :D
--------------------------------------------------------------
cihazı Tatilde izmir - antalya - ve antalya - akçay(balıkesir) arası kullandım,

1- cihazın hız kamera uyarıları o verdiğim txt dosyası olmadan çalışmaz, txt dosyasını attım gayet güzel ve sesli çalışıyor.
2- cihazın rota tanımlama ve harita üzerindeki geçiş ekleme bölümleri kesinlikle HÜSRAN, yolu biliyorum bana başka yere git diyor,
geçiş noktasını geçiyorsun, geri dön diyor, bir sonraki geçiş noktasına gidemiyorsun geçmiyor, rota belirleme gerçekten çok çok kötü
3- direk hedef belirledim mesala antalyadan izmir diyorum, yolu biliyorum en kısa yolu, bu saçma sapan yollara saptırıyor, bilmeyen olsa ohooo...
4- transmitter facia oldu,
5- bluetooth çalışmadı, videoları çevirdim verilen prog la, hiç güzel olmadı...
6- hah bide trasmitter açıkken uyduları bulamadı haberiniz ola :) çok komik
----yani bilseydim bukadar kötü olacağını geri verirdim dediğim gibi tatile gittim zaman geçti, 20 gün geçti
7- prog. kesinlikle olması gerekn şey yol üzerindeki geçiş noktalarını kendi yazması gerekir, bir sonraki gçiş noktasına yada ilçeye şukadar filan filan, bunların hiçbiri yok,
8- yani ürün tamamıyle şehir içi ve taksiciler için yapılmış gibi, kapı numarası yaz götürsün...
,
sonuç olarak hüsran diyebilirim , alacak arkadaş var ise 310 tlye 8gb lık sandisk kartla satarım hepsi faturalı arena malı...

anvil
27/07/2009, 15:54
harita kısmı tamamen başarsoftla alakalı değil mi? bluetooth bende gayet iyi. videoları da convert edince tam ekran takılmadan gösteriyor. transmitter hangi cihazın iyi ki? benim tek sorunum arada resetliyor kendini. ona da alışmaya çalışacam (gerçi bu aralar olmuyor ama). yoksa bu fiyata bu özelliklerde doğru dürüst cihaz yok ki? bülent tekcan hocam hiç kızmasın ama nextin bluetooth'lu modeli 400 civarı olsa hiç düşünmeden alırım. diğeri hem renkten hem de bluetooth olmamasından kaybediyor. yoksa onda da piranhadaki haritadan var.

not : bekle ben de copy-paste yapıyom :Ç

anvil
29/07/2009, 11:14
arabadaki fotosunu çekebildim sonunda

https://img32.imageshack.us/img32/5331/29072009092.jpg (https://img32.imageshack.us/i/29072009092.jpg/)

erhan
29/07/2009, 11:23
güle güle kullanın, ancak gps in orada olması görüşünüzü engellemiyor mu?

femoli
29/07/2009, 12:18
Ne yaptın fatih hoca oldu olacak tam karşına yapıştırsaydın görüşünü azalltır risk artar:)

mustafaf
29/07/2009, 12:20
Ne yaptın fatih hoca oldu olacak tam karşına yapıştırsaydın görüşünü azalltır risk artar:)

hafta sonu bende Fatıh Abı'nın kullandıgı gıbı kullanayım dedım, gorusu daraltıyor gercekten...

anvil
29/07/2009, 12:24
yok görüşü engellemiyor. ilk başta sol alta koydum. sola dönüşlerde çok engelledi. aynanın soluna koyarsam da yukarda kalır. en güzel yer orası gibi. hiç farketmiyorum bile orada olduğunu.

aytuga
29/07/2009, 16:44
Üstad bende ilk başta oraya koymuştum ,güzel geliyor ilk başta, ama sonradan dert açıyor hatta sağdan gelen yayayı görmekte zorlanıyorsun birden görünce tedirgin oluyor insan, olabildiğince alt a koymanı tavsiye ederim, bende bir foto çekip koyarım yarın :))))

imdesign
29/07/2009, 16:51
arabadaki fotosunu çekebildim sonunda

https://img32.imageshack.us/img32/5331/29072009092.jpg (https://img32.imageshack.us/i/29072009092.jpg/)

Meşhur Gprs bumu :) Pardon Eda hanım :D

Çok yanLış yoLdasın Geri DÖÖÖN :-)

anvil
29/07/2009, 16:54
Üstad bende ilk başta oraya koymuştum ,güzel geliyor ilk başta, ama sonradan dert açıyor hatta sağdan gelen yayayı görmekte zorlanıyorsun birden görünce tedirgin oluyor insan, olabildiğince alt a koymanı tavsiye ederim, bende bir foto çekip koyarım yarın :))))

alta koyunca da uzak olmuyor mu? bir koy bakalım foto da görelim

femoli
29/07/2009, 17:07
fatih hoca sende eda hanım mı konuşuyor :) Ben en çok sibeli beğeniyorum ,bir de aynur var ama oda trt spikeri gibi :D:D

bence gps aynanın alt kısmına ama göğüse yakın yere takın yani en dibe..

anvil
29/07/2009, 17:18
fatih hoca sende eda hanım mı konuşuyor :) Ben en çok sibeli beğeniyorum ,bir de aynur var ama oda trt spikeri gibi :D:D

bence gps aynanın alt kısmına ama göğüse yakın yere takın yani en dibe..

ben de tek ses var o da sinem :D

en dibe koyunca nasıl ulaşıyon yaw. foto isterim

femoli
29/07/2009, 19:05
Yaw şimdi gidip foto çektirtme bana :D gayet güzel yeri var sanki bana camla aranda 100 metre felanmı var :D allah iyiliğini versin çok zor bir yermiş gibi ...

turkishstar
30/07/2009, 10:54
slm arkadaşlar. burdaki yazıları okuyunca (bide izin dönüşü ankarada kaybolunca :D ) bende bi gps alayım dedim ve g.g den açık arttırma usulü 150 tl civarında bi paraya markasının ne olduğunu bilmediğim (gerçi üzerinde gps yazıyor ama o markasımıdır bilemiyorum) bir tane aldım. sırf meraktan. dün akşam elime ulaştı alet. bugün aracıma monte etmeyi planlıyorum. bakalım uzun yola çıkarsak işimize ne kadar yarayacak. gerçi uzun yola en erken 2-3 ay sonra çıkabiliriz ya oda işin başka tarafı :D:D

BlackMan_Forever
10/11/2009, 19:16
Selamlar

Ben yeni puntoulardanım, forumunuzu gördüm ve bu güzel paylaşım forumuna hemen üye olayım dedim.

Piranha Navigasyonu dün aldım cihaz gayet iyi çalışıyor. ayrıca batarya ile kullanma sorununu da şöyle ortadan kaldırdım. Cihazla birlikte gelen çakmak girişli adaptör üzerinde bazı oynamlar yaptık. Yaptık diyorum elektronikçi bir arkadaşım ile birlikte gerçekleştirdik olayı. sonra teybin elektrik girişi üzerine bağlayıp teybin arkasından torpidoya torpidodanda canım önüne kadar elektrik kablosunu uzattık aynı zamanda teybin aux çıkışınada stero jak ekleyerek onuda aynı yolla canım önüne getirdik. Şu anda cihazda şarj problemi ortadan kalktı sürekli elektik ile bağlı çalışıyor.Ayrıca stero çıkış ilede araç ses sistemine bağlanıyor. MP3 video bluetoouth telefon gibi bütün özellikleri aracın ses sistemi üzerinden kullanabiliyorum. Bu cihazı tercih etmeyi düşünen arkadaşlar bu yola şarj etme ve kablo karmaşası sorunlardan kurtulabilirler.

twentynine
11/11/2009, 17:17
Selamlar

Ben yeni puntoulardanım, forumunuzu gördüm ve bu güzel paylaşım forumuna hemen üye olayım dedim.

Piranha Navigasyonu dün aldım cihaz gayet iyi çalışıyor. ayrıca batarya ile kullanma sorununu da şöyle ortadan kaldırdım. Cihazla birlikte gelen çakmak girişli adaptör üzerinde bazı oynamlar yaptık. Yaptık diyorum elektronikçi bir arkadaşım ile birlikte gerçekleştirdik olayı. sonra teybin elektrik girişi üzerine bağlayıp teybin arkasından torpidoya torpidodanda canım önüne kadar elektrik kablosunu uzattık aynı zamanda teybin aux çıkışınada stero jak ekleyerek onuda aynı yolla canım önüne getirdik. Şu anda cihazda şarj problemi ortadan kalktı sürekli elektik ile bağlı çalışıyor.Ayrıca stero çıkış ilede araç ses sistemine bağlanıyor. MP3 video bluetoouth telefon gibi bütün özellikleri aracın ses sistemi üzerinden kullanabiliyorum. Bu cihazı tercih etmeyi düşünen arkadaşlar bu yola şarj etme ve kablo karmaşası sorunlardan kurtulabilirler.

Fotoğraf ekleyebilirmisin merak ettim.

BBiCan
10/09/2011, 20:55
Arkadaşlar bir süredir GPS - Navigasyon almak istiyorum.
Fakat gördüğüm Piranha Infinity'den başka bir alternatif yoktu buradan aldım Alcabuk.com - Acele Et ! en ucuz bilgisayar, bilgisayar fiyatlar, dizüstü bilgisayar, ucuz dizüstü bilgisayar, online cep telefonu (https://www.alcabuk.com/IPHONE-16GB-4-WHTE-5MP-KAMERA-BLUETOOTH-WIFI-GPS-3G-16GB-BEYAZ-PARALEL-ITHALAT,PR-14276.html) aldım bir tane sorunsuz çalışıyor fakat

iGO'da en büyük sorun gitmek istediğim yerin illa sadece adresini girmek zorunda olmak. Ben google maps'ten koordinat bulup GPS'e girmek istiyorum ama iGO'da bu seçenek yok.

Farklı markaların Navigasyonlarını test etmiş veya bilgi sahibi olmuş arkadaşlar var mıdır?
CEBIT'te Apollo Bell standı beni çok etkilemişti ama hala devreye girmedi.

Garmin veya benzer GPS'lerde Türkiye Navigasyon Haritası var mı ve koordinat girerek adres tanımlaması yapılabiliyor mu bilen varsa paylaşmasını rica edeceğim :)

Sevgiler