Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : GP Emotion 1.4 Starjet hakkında bilgi

qwertasdf
08/04/2009, 19:55
arkadaşlar gp emotion 1.4 starjet hakkında ( sürüş, konfor, yakıt vs) bilgi verebilecek olan var mı? 2009 emo starjet aldım.ilk arabam. kime söylesem yüzünü buruşturuyor neden aldın diye.donanıma göre fiyatı indirimle birlikte uygun gelmişti.kullanıcılar ve tecrübeli arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.

Yarasa
08/04/2009, 20:18
Aramıza hoşgeldiniz öncelikle. Siz başkalarının sözüne fazla kulak asmayın.
Şirketteki arkadaşlarımda aynı tavırla yaklaştılar aldığım zaman ama arabaya bindiklerinde fikirleri fazlasıyla değişti.
Benim aracım Mj olduğu için yakıt olarak birşey diyemem ama sürüş ve konfor olarak sınıfında üst sıralardadır.

qwertasdf
08/04/2009, 20:35
aslında fiata karşı olan önyargıdan kaynaklanan bişey bu.2006-2007 ikinci el bi araç almaktansa 0 bir araç almak daha mantıklı geldi bana.

ABNEW
08/04/2009, 20:51
arkadaşlar gp emotion 1.4 starjet hakkında ( sürüş, konfor, yakıt vs) bilgi verebilecek olan var mı? 2009 emo starjet aldım.ilk arabam. kime söylesem yüzünü buruşturuyor neden aldın diye.donanıma göre fiyatı indirimle birlikte uygun gelmişti.kullanıcılar ve tecrübeli arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.

Hoşgeldin aa bb,

Aracın hayırlı olsun.Türk Milleti araçlardan, siyasetten ve futboldan çok iyi anlar ama ne hikmetse hiçbirinde de bir yere gelemedik tam olarak:)

GP Starjet emotion, piyasadaki b segmenti araçlar içinde en donanımlısı.Bazı firmaların opsiyon listesinde bile olmayan donanımlar sizin aracınızda standart.95bg 16v lik motor oldukça ekonomik ve sınıf standartlarında performans veren devirlenmesi istekli bir makine.GP ser amortisörleri nedeniyle konfor konusunda çok iyi değil ama yol tutuş çok başarılı.Tasarım olarak da bence hala sınıf lideri.Belki Yeni Fiesta Gp ya yaklaştı diyebiliriz sadece, tekrar hayırlı olsun...

tklx
08/04/2009, 21:09
"Agzi olan konusuyor" diye bir laf var ya, arabayi almak uzereyken ve aldiktan sonra bu lafi cok ettim; Grande Punto aldigimi soyledigimde, "Ne yaptin sen ya, temiz Kangoo bulurduk sana" diyenle bile karsilastim :D

Fiat'in nedense su anda bunu hak etmemesine ragmen kotu bir imaji var Turkiye'de; itiraf etmek gerekirse ben de Grande Punto'yu gormeden once Fiat marka bir araba almak aklimin ucundan bile gecmiyordu. Turkiye'deki diger Fiat bayiilerini/servislerini bilmem ama Gaziantep'teki Topcuoglu cok basarili, tum calisanlari guleryuzlu, bana "iyiki Fiat almisim" dedirttiler ;)

GP almamin baska bir nedeni de bu forum. Forum uyeleri her turlu soruya ictenlikle cevap veriyorlar, siz de ileride (umarim basiniza gelmez) ama bir sorununuz oldugunda bu foruma rahatca sorabilirsiniz ve cevabini da buyuk ihtimalle alirsiniz.

qwertasdf
08/04/2009, 21:35
evet forum gerçekten büyük bir avantaj.ilginize çok teşekkürederim.herkes kendine göre herşeyi çok iyi biliyor bizde.sırf başkalarının sözü yüzünden 4 aydır araba alamadım.ya bulduklarım karar verene kadar satıldı ya da kafam karıştığı için vazgeçtim.nasip gp almakmış:) umarım hayırlı olur.

qwertasdf
08/04/2009, 22:20
arkadaşlar 1.4 starjeti olanlar bilgilendirme yaparlarsa çok sevinirim.aracın artı ve eksileri nelerdir?

tunc35
08/04/2009, 22:28
arkadaşlar 1.4 starjeti olanlar bilgilendirme yaparlarsa çok sevinirim.aracın artı ve eksileri nelerdir?
Bende starjet vardı. Gerek donanım gerekse performans olarak tatminkar bi araç. Seni üzerse tüketim olarak üzebilir. Onu da bi tüp takarak çözersin. Hayırlı olsun.

qwertasdf
08/04/2009, 22:35
sağolun. bazı konularda 1.4 95hp performans olarak yetersiz falan yazmışlar. yokuşta falan aşırı bayılma olayı var mı?

tunc35
08/04/2009, 22:38
Devirli olarak girersen bayılmıyo ancak düşük devirlerde doğal olarak bayılıyor.

qwertasdf
08/04/2009, 22:59
araçta dikkat çeken bi serilik var mı? hani gaza basınca başın geri gider gelir? öle bi durum var mı? yoksa çok fazla bi atiklik beklememek mi gerekir?

HasanAliz
08/04/2009, 23:17
ara viteslerde atiklik bekleme.
hatta bu ne rezalet bile diyebilirsin.ama yüksek vites ve devirlerde özellikle uzun yolda düşük yakıt tüketimi ve 95 HP olmasının getirdiği atikliği görebilirsin.

rampalarda kolay kolay bayılmaz merak etme.
bende rampalarda çok korkmuştum bu araçtan ama birkaç defa deneme şansım oldu hakkını veriyor araç.

qwertasdf
08/04/2009, 23:33
aracı bi kere kullandım. ama active modelini kullandım.kullanım açısından rahat geldi ama uzun yolda yokuşlarda 1-2 vites düşüyodu.ben genelde çok sürat yapan birisi değilim.ama arada uzun yol yapıyorum. bana uzun yolda gerekli rahatlığı ve konforu sağlar mı? yolda araç yoruyor mu?

BSK
09/04/2009, 00:07
Açıkçası çok performanslı bir araç bekleme aslında bunu söylemek de yanlış çünkü performans da göreceli, ben 1,6 110 hp megandan inip buna bindim ivmelenme tabiki daha düşüktü ama bastınmı da gidiyor, geçen gün hem motor açmak hem de ne yapabilecek diye boş yolda biraz bastım ve rahatlıkla 190 gördü araç ve tabi yeni diye mi yoksa başka bir sebebi var mı bilmiyorum ama 100 kmde gider gibi sarsıntısız ve güvenli geldi bana. Yakıt için daha tam bir fikrim oluşmadı ama genel olarak ortalamalarda gezdiğini söyleyebilirim.

Ziyaretçi047
09/04/2009, 01:06
O geriye yaslanmayı hissetmen için ani gelen yüksek torka ihtiyacın var. Bunun için de turbo şart. Veya yüksek sıkıştırmalı bir atmosferik kullanmak lazım o da en az 110 hp lerden başlar. Ama bu aracın seni üzeceğini sanmam. Özellikle torkun en yüksek olduğu üst devirlerde ve uzun yolda çıkacağın yüksek hızlarda memnun kalabilirsin.

Stalker
09/04/2009, 03:46
Aracın agırlıgı goz onune alınırsa 95hp gayet yeterli kanımca. Cihan'ın da belirttiği gibi turbo araclardaki ozellikle esnek hızlanma performanısı yakalayamazsın ama bu her marka arac icin gecerli bir durum. Ben 95lik hic kullanmadım ama sunu tahmin diyorum.
Motor gücü ortalama seviyede iken 6 vites kullanılması icin viteslerin kısa olması gerekir, bu da ekonomi demektir ama sehiricinde manuel vites bir aracta biraz daha fazla vitesle hasır nesir eder insanı, yorabilir. Buyuk ihtimal GPde de boyle bir durum soz konusu olcaktır.
Genel olarak arac hakkında sunu söylersek yanlıs olmaz. Araca bindikce ve alıstıkca diger marka aracları bariz olarak sevmez oluyorsunuz. Ben aracı alalı 3ay yeni doldu ve su anda 45-50.000tl lik bir aractan asagısı bir arac icin aracımı kesinilke degistirmem gibi duruyor :D. Fiyat/performans mükemmel.

civcivx
09/04/2009, 10:08
Ben aracı alalı 3ay yeni doldu ve su anda 45-50.000tl lik bir aractan asagısı bir arac icin aracımı kesinilke degistirmem gibi duruyor :D. Fiyat/performans mükemmel.

Buna katılıyorum. Şu an GP'nin sınıfındaki araçları gözüm görmüyor bile. Değiştirmek istesem, mutlaka GP'yi hem tasarım olarak aratmayacak, hem de motor gücü daha yüksek bir model düşünürüm. Hatta cam tavana öyle bir alışmışım ki, ilk olarak bu opsiyonu ararım. Gerçi piyasada bildiğim kadarıyla, GP'nin skydome'u kadar estetik cam tavanlı başka bir araç yok, özellikle de açık konumda iken. Civardaki gözleri mıknatıs gibi topluyor :D

Korhan
09/04/2009, 11:14
Fıstık gibi araba. 2,5 sene kullandım Starjet. Gayet iyi. Bi de emotionmuş. Güvenli, donanımlı, estetik. Bu sınıf bir araçtan beklenebilecek herşey var.

BSK
09/04/2009, 11:48
Bu fiyata bu donanıma sınıfında ve hatta üst sınıfı bile dikkate alırsan alınabilecek en mantıkı araç, araştırırken opel corsa da esp ekletmek için en üst versiyonunun otomatik vitesinde opsiyoneldi ve 1000 lira gibi bir fark istiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam ve bu donanımda bile arka camlar otomatik değildi ayrıca benim aracımdan 4-5 bin lira daha pahallıydı. ben dinamik aracıma güvenlik paketimi ki içinde 4-5 kalem güvenlik donanımı var 750 lira vererek eklettim. Yine olsa yine aynı aracı alırım. Dinamik bana yeterli geldiği için emotion düşünmedim hiç. Ayrıca Emotion da carbon ön panel yok...

Stalker
09/04/2009, 12:42
Gerçi piyasada bildiğim kadarıyla, GP'nin skydome'u kadar estetik cam tavanlı başka bir araç yok, özellikle de açık konumda iken. Civardaki gözleri mıknatıs gibi topluyor :D

Skydome demişken aklıma geldi. Yeni Astra GTC HB modelinde opsiyonel sunulan tek cam panoromik cam tavan var, GPlerdeki gibi açılmıyor tabii ama çok ferah, dehşet birşey :D. Tabii o aracın ÖTV indirimli en düşük fiyatı 40.000tl şu anda...GP de ise 25.000tl aracla skydome alınabilmekte.

qwertasdf
09/04/2009, 23:18
arkadaşlar çok sağolun beni çok rahatlattınız.sırf bu forum için bile punto alınırmış:) çünkü kaç gündür vazgeçebiliosan vazgeç, sana başka araba alalım, ala ala bunu mu aldın gibi sözlerden bıkmıştım.gp nin önemli bir artısı da kendi sınıfındaki araçlara göre iç mekanın daha geniş olması.

cnykrdnz
17/04/2011, 15:52
arkadasım benm sorucagım soruları yaklasık bi sene önce sormussun şimdi seninle kelimesi kelimesine aynı durumdayım ve aynı konusmalara maruz kalıyorum gel başka araç bakalım gel megane bakalım eski kasa corsa bakalım vs vs.
acaba bu bir senede aldığına hiç pişman oldun mu yada iyi ki almışım dedinmi görüşlerini paylaşabilirmisin?

sadolin
23/05/2011, 23:22
merhaba arkadaşlar arabamı sonunda aldım gp star-jet 1,4 dynamic 95b 45.010 km de 19.000 bine ilk el temiz değişen vs yok nasıl arkadaşlar model 2006 uygunmudur sizce

yasayanadam
23/05/2011, 23:49
merhaba arkadaşlar arabamı sonunda aldım gp star-jet 1,4 dynamic 95b 45.010 km de 19.000 bine ilk el temiz değişen vs yok nasıl arkadaşlar model 2006 uygunmudur sizce

güle güle kullanın, bence uygun.
Gerçi benimki daha uygun :D ;)

Şaka bi yana araçta paket varmı mesela, lpg varmı tabi bunlarda etken...

Keyifli sürüşler...

sadolin
24/05/2011, 00:36
yok lpg yok yakıttan biraz tedirginim ama piyasa cok yükselmiş bendede para bukadar :) herhalde sadece park sensörü fazla digerlerinden ayrıyetten diyer özellikler 4 hava yastıgı dijtal klima gibi dynamic benimki daha uygun derken sendemı satıyorsun ve kaça veriyorsun satacaksan bide yakıt konusundda bilgin varmı dun aracı denedım sehir içi yakıt yol bilgisayarında 7,2 gösteriyordu.

sadolin
24/05/2011, 00:44
bu arada lpg taktırmayı düşünüyorum zamanla bakacagım duruma göre artık

barisunye
24/05/2011, 01:49
hayırlı olsun...bende mart ayı sonundan beri starjet dınamık sahıbıyım..ve kesınlıkle lpg şart dıyorum artı yetkılı servıslerde starjetlere lpg takıyormuş artık...1500 1600 tl gıbı rakamlara

16BBZ66
24/05/2011, 03:30
ben 1 yıl kullandım starjet dinamik çok memnundum yakıt hariç tabi ama etrafımdaki benzinli araçları olan arkadaşlarla konuştuğmda onların aralarından daha a yaktığını öğrenmiştim istanbul bursa arası 600 km yol yapmıştım 130 tl ye ve bastığım halde gayet ekonomik aslında bence doğru seçim olmuş gp çok güzel araç bence

yasayanadam
24/05/2011, 11:36
yok lpg yok yakıttan biraz tedirginim ama piyasa cok yükselmiş bendede para bukadar :) herhalde sadece park sensörü fazla digerlerinden ayrıyetten diyer özellikler 4 hava yastıgı dijtal klima gibi dynamic benimki daha uygun derken sendemı satıyorsun ve kaça veriyorsun satacaksan bide yakıt konusundda bilgin varmı dun aracı denedım sehir içi yakıt yol bilgisayarında 7,2 gösteriyordu.
özelden msj attım ;)

karaeagle
31/03/2012, 15:50
arkadaşlar starjet 2006 emo sahibiyim araçta yok yok donanımsal olarak herseyi düşünmüş fiat fakat motor olarak 1.4 ve bana kalırsa biraz yetersiz ilk defa 1.6 nın altında bir araç kullandığım için sanırım yetersiz kaldı bana kesinlikle devirli çıkamazsanız rampada bayılıyor ama genel anlamda çok memnunum arabadan hatta yokus kalkıs desteği süper bence puntolar içerisindeki en ust versiyonu diye düşünüyorum

efe_erdem
31/03/2012, 15:56
Co guzel bir araç. Eger motordan memnun degılsen yine 1.4 ve aynı ozellıktekı turbo versıyonu mevcut t jet.