Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinli motorlar için karter muhafaza
badboy1980
06/04/2009, 23:42
Arkadaşlar bugün aracıma uzun zamandır gelmesini beklediğim karter muhafazasını taktırdım. Faturada "Karter Muhafazası (1.4)" olarak geçiyor. sanırım artık Fiat benzinliler için muhafazayı üretmiş.
Ve sizlerden ricam lütfen aşağıdaki linkteki yazıyı sabırla okuyup bana yardımcı olun.
https://forum.grandepuntotr.com/servis/10957-komple-boya-ic-ve-motor-koruma-ve-tavan-degisimi.html
Ben arabayı alır almaz taktırdım, güle güle kullan, ama o zaman için Müslüm beye de danışmıştım ve sanıyorum tek model vardı ve benzinli veya dizel farketmiyordu bu yılın ocak ayından bahsediyorum. pek koruyucu birşey değil aslında ama ben motora taş, su veya buna benzer şeyler gelmesin diye taktırdım. Darbeye karşı hiç bir işe yarayacağını sanmıyorum.
badboy1980
07/04/2009, 00:12
Ben arabayı alır almaz taktırdım, güle güle kullan, ama o zaman için Müslüm beye de danışmıştım ve sanıyorum tek model vardı ve benzinli veya dizel farketmiyordu bu yılın ocak ayından bahsediyorum. pek koruyucu birşey değil aslında ama ben motora taş, su veya buna benzer şeyler gelmesin diye taktırdım. Darbeye karşı hiç bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Ben forumu araştırdığımda, dizeller için olduğunu biliyordum bu yüzden benim için sürpriz oldu benim içinde su ve taşların engellenmesi yeterli.
Sanıyorum takılan muhafaza dizellerdeki gibi kısmi koruma sağlayan küçük boyutta bir plastik parçası.Yoksa aşağıdaki t-jet sporttaki gibi komple bir parça mı?
https://img24.imageshack.us/img24/4626/grnt085.jpg (https://img24.imageshack.us/my.php?image=grnt085.jpg)
badboy1980
07/04/2009, 00:47
Sanıyorum takılan muhafaza dizellerdeki gibi kısmi koruma sağlayan küçük boyutta bir plastik parçası.Yoksa aşağıdaki t-jet sporttaki gibi komple bir parça mı?
Benim araca takılan muhafaza, ekzost dirseğine kadar olan bölümü kapatıyor. Zaten 73 TL+KDV daha fazlasını beklemiyordum :D
Anladım, dediğim gibi dizellerle benzer parça uygulanıyor o zaman.Triger ve kayışların altına denk gelen bölme...
ARkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bu korumayı takarlar iken sağı solu deliyorlarmı? yoksa yerleri hazır sadece yerleştirip vidalarınımı sıkıyorlar. Bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.
Uğur, yukarıdaki mesajımda eklediğim korumayı kastediyorsan servis birkaç işlem yapabilir bence tabi emin değilim en güzeli servise bir danışmak.Ancak istediğin kısmi alt koruma ise (kayışların altına denk gelen) hemen takıyorlar bildiğim kadarıyla...
badboy1980
13/04/2009, 21:16
ARkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bu korumayı takarlar iken sağı solu deliyorlarmı? yoksa yerleri hazır sadece yerleştirip vidalarınımı sıkıyorlar. Bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.
Yalnızca motor bölümünü kapatan yani benim taktırdığım muhafazanın vida yerleri hazır. Ayrıca çok yararı var arkadaşlar, en azından motorun kirlenmemesine çok faydası var. Geçen hafta Pazartesi günü İstanbul'da yağan yağmuru İstanbul'lu herkes bilir. O yağmurda 160 km yol yaptım. Ayrıca yağmurdan sonra kala nçamurlar falan, Cumartesi kaputun altını açtığıımda pırıl pırıldı. İyi ki de yaptırmışım. Çektiğim boya koruma rezaletinden düzgün yapılan tek şey o muhafazaymış.
Arda bey eklediğiniz resimdeki araçta zaten davlumbazlar hariç toplam 7 parçadır sizin bahsettiğiniz genelde sağda bulunan (L) tipi olan bir parça
Uğur, yukarıdaki mesajımda eklediğim korumayı kastediyorsan servis birkaç işlem yapabilir bence tabi emin değilim en güzeli servise bir danışmak.Ancak istediğin kısmi alt koruma ise (kayışların altına denk gelen) hemen takıyorlar bildiğim kadarıyla...
Sizin yukardaki mesajdaki resimdeki muhafaa karter muhafazası değilmi? alt koruma adı altında başka bişimidir? Ben orayı anlamadım.
Yalnızca motor bölümünü kapatan yani benim taktırdığım muhafazanın vida yerleri hazır. Ayrıca çok yararı var arkadaşlar, en azından motorun kirlenmemesine çok faydası var. Geçen hafta Pazartesi günü İstanbul'da yağan yağmuru İstanbul'lu herkes bilir. O yağmurda 160 km yol yaptım. Ayrıca yağmurdan sonra kala nçamurlar falan, Cumartesi kaputun altını açtığıımda pırıl pırıldı. İyi ki de yaptırmışım. Çektiğim boya koruma rezaletinden düzgün yapılan tek şey o muhafazaymış.
Sizin dediğiniz muhafaza nasıl bir şey. Adı nedir serviste söylenirken maliyeti felan. ARacım gelince cıkartırken taktırmayı düşünüyorumda.. ARkadasın resmini koydugu gibi bir şeymidir.?
Arda bey eklediğiniz resimdeki araçta zaten davlumbazlar hariç toplam 7 parçadır sizin bahsettiğiniz genelde sağda bulunan (L) tipi olan bir parça
Anlamadım Cengiz:)
Sizin yukardaki mesajdaki resimdeki muhafaa karter muhafazası değilmi? alt koruma adı altında başka bişimidir? Ben orayı anlamadım.
Uğur, resmini yüklediğim araç sport.Bildiğim kadarıyla sadece sportta bu alt koruma standart, en azından eskiden öyleydi.Ancak makyajlılarda durum nedir bilemiyorum.Karter koruma daha küçük bir parça bildiğim kadarıyla.Yani motor bölmesinin altını kapatan iki çeşit parça var.Birisi benim yüklediğim diğeri ise arkadaşların sonradan taktırdığı (resmi olmayan)
buraktii
14/04/2009, 11:53
kaç tl ödediniz açaba bilgisi olan varsa help