Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avea - Firmam üzerine bilgim dışında tanımadığım birisine hat açılmış

demon
02/04/2009, 03:46
İki ay kadar önce Avea kurumsal hizmetlerden aradıklarını söyleyip Kurumsal tarifeler hakkında bilgi verdiler. Bizde görüşmeyi kabul ettik. Mevcut Avea hattımı kurumsal tarifeye çevirip yeni bir tanede hat aldık.
Kullanmaya başladık. Kısa bir süre sonra bizi tekrar Avea kurumsal hizmetlerden aradılar. Ki sanıyorum Avea bu işi taşaron olarak başka firmalara yaptırıyor. Bayilik mantığında.
Yanlışlıkla adımıza bir hat açıldığını, Bunu iptal etmemiz halinde sözleşme tarihinden önce iptal ettiğimiz için 30 TL ye yakın bir vergi borcu ödeyeceğimizi, Bunu ödedikten sonra gidip ücreti kendilerinden almamızı belirttiler. Tabi ondan sonra bir daha ne arayan ne de soran oldu. Bizde bu hattı kapattılar sanıyoruz. Bu adına hat açılan şahıs kimdir, nedir tanımıyoruz.

Dün Avea' yı arayıp adıma kaç tane hat gözüktüğünü sorduğumda üç tane olduğunu öğrendim. Yani bir başkası 2 aydır benim adıma alınmış bir hattı benden izinsiz olarak kullanıyor ve faturası bana geliyor.
Benim vergi levham, kimlik fotokopim, bilgilerim , bilgim dışında ve hiç tanımadığım bir kişi ya da kuruma hat tahsis ediliyor. Aveadan bunu iptal etmesini istedim. Telefonda form doldurdular.
Dün bize hattı satan Avea' nın kurumsal bayisine gittim. Yarım saat dert anlattım.

Banan söylenense çok komik.

Bu hattı iptal edemeyiz. Bunu kullanan birisi var. Bu kişi buraya gelmişti. Kendisi faturalarıda ödemeyi kabul ediyor zaten. O yüzden o hattı iptal edemeyiz. Şirket yetkilisi ile görüşmem zaten mümkün değil.
Bende diyorum ki siz ne hakla benim adıma başkasına hat açarsınız. Bunu yapma yetkisini nerden buldunuz ? Birde iptal etmiyorsunuz. Bu hattı kullanan kişi bir suç işlese, milyarlarca llira telefon görüşmesi yapsa ben ne yapacam. Kime dert anlatıcam. Defalarca arıyorum. Kimse benimle görüşmüyor. Firma yetkilisi ile görüşmek zaten kesinlikle mümkün değil. İşte şu arkadaş işten çıktı. Şöyle oldu böyle oldu. Beni şahıslar ilgilendirmiyor. Bu Ayşe fatma değil Avea hattı.
İki gündür çözüme ulaşmadı.

Yarın sabah ilk işim Bu bayi ve AVEA hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacam. Bence bu işin altında bir arniyet söz konusu. Başıma bela açacaklar.

mustafaf
02/04/2009, 09:37
gecmıs olsun.valla artık ınsanlar sadece bır T.C. kımlık numarasıyla neler yapıyorlar.artık bu konularda cok dıkkatlı olmak lazım...

femoli
02/04/2009, 11:09
burası nasıl bir ülke oldu ya demokrasi bitmiş .artık güçlüler her istediğini yapabiliyor hak arama diye bir şey yok ..Hak yenmek içindir felsefesi hüküm sürüyor ,terbiyesizlik başka bişi diil..

batuhann80
02/04/2009, 12:29
oha be yüzsüzlüge bak...
tüketici mahkemesinden yardım alın bence...

zep
02/04/2009, 12:33
olay tüketici mahkemesinin konusu değil ,bu işin cezası büyük muhtemelen evrakta sahtecilik var savcılığa git şikayette bulun avea arar seni yana yana

batuhann80
02/04/2009, 12:37
olay tüketici mahkemesinin konusu değil ,bu işin cezası büyük muhtemelen evrakta sahtecilik var savcılığa git şikayette bulun avea arar seni yana yana
mahkeme dısında bir secenek yok ama danısmak için(bilgi almak adına),yönlendirmeleri adına o anlamda söylemiştim pardon yanlıs anlatdıysam...

zep
02/04/2009, 12:48
eyvallah batuhan,senin söylediğinde bir seçenek oda yapılabilir tabi ki,ama acil olan şikayette bulunulup demon un sorumluluğu üzerinden atması

demon
02/04/2009, 19:02
Avukatlada görüştüm. Konu yargıya intikal edecek. Evet yaptıkları evrakta sahtecilik. Fakat tüm ısrarlarıma ve uyarılarıma, iyi niyetime rağmen Aveanın kurumsal bayisi benimle dalga geçer gibi konuştu. Görelim bakalım başkalarının adına iş yapmak nasıl oluyormuş.

femoli
02/04/2009, 20:47
Fırat aslında avea bayisinin konuşmalarını veya görüşmeni bir kayıda alsaydın belki daha iyi olurdu...

Yarasa
02/04/2009, 22:10
Fırat aslında avea bayisinin konuşmalarını veya görüşmeni bir kayıda alsaydın belki daha iyi olurdu...

İzinsiz yapılan kaydın mahkeme önünde delil olarak kabul edileceğini sanmıyorum.

erhan
02/04/2009, 23:53
adli mercilere bilgisi haricinde adına hat açıldığı yönünde şikayette bulunursa hattı açanlar hakkında adli işlem yapılacaktır ve şikayete konu hat kapatılacaktır. bu konular ihmale gelmeyecek kadar önemlidir.

bir çoğumuzun haberi olmadan gsm firmaları (daha doğrusu bayileri) sizin bilgilerinizi kullanıp sahte imza ile en az 50-60 tane kontörlü hat açıyorlar ve piyasada açık hat olarak satıyorlar. tabi bundan adına hat açılanın haberi olmuyor. ne zamanki çalıntı telefon kullandığı yada hattı adli bir konuda kullanıldığı zaman haberdar oluyor ondan sonrada ayıkla pirincin taşını.

bu işte biraz firmaların hat satma ve abone sayısını artırma çabası biraz rant kavgası biraz üçkağıt ne ararsanız var.

ha bu arada bu işi ben yapmıyorum diyen gsm bayi bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır.

demon
03/04/2009, 03:43
Açılan hat kontörlü değil Faturalı bir hat. Bu telefonu kullanan oturup günlerce telefonla konuşsaydı ben nasıl öderdim. Ve ayrıca bu hattı kullanan kişide durumu biliyormuş. Bir tek birşeyden haberi olmayanda benim :)

femoli
03/04/2009, 10:35
İzinsiz yapılan kaydın mahkeme önünde delil olarak kabul edileceğini sanmıyorum.
İzinli kayıdı nasıl yapacağızki adama sen konuş ama ben kayıt yapıyorum haberin olsun felanmı dememiz lazım :) Ben ce bu dedğin habersiz telefon görüşmesi kaydı olsa gerek yoksa ..Çoğu gazeteci gizili kamera canlı konuşma kaydetip suç duyurusunda bulunmuştur ...

Onlara farklı bize farklı kanun yoktur umarım :)

zep
03/04/2009, 12:45
bande habersiz yapılan ses kaydının delil nitelindiğinde olmaz diye biliyorum,bankaların falan çağrı merkezlerini aradığımızda operatörün bu görüşme kayıt edilimektedir diye vurgulayarak söylemesi bu yüzden

femoli
03/04/2009, 12:52
Delil olmasada inandırıcılık belgesi olabilir .. Bu konuda atılan adımların sağlamlaştırması için ..

Neyse önemli olan konunun bir an önce açığa kavuşması çok saçma olaylar ,ve bu olayların doğruymuş gibi gösterilmesi ,ülkenin ne kadar sağlam demokrasi ile yönetildiğini gösteriyor :)

erhan
03/04/2009, 19:56
kayda felan gerek yok arkadaşlar. burada bir kişinin bilgisi haricinde kimlik bilgileri bu bilgilerin altına sahte imza tatbik etme olayı var. yani evrakta sahtecilik suçu işlenmiş durumda bir an önce adli mercilere müracaat edip durumu düzeltmenizde fayda var. sizin ve karşı tarafın evrak üzerindeki imzaları kriminal incelemeye tabi tutulur ve sizin imza atmadığınız ortaya çıktığında ilgili bayide hattı açanın ve imzayı atanın başı derde girer. tabi adli süreç biraz zordur, takip gerektirir ama en emin ve güzel yol budur.

halilim
03/04/2009, 20:25
Bence yapacagın ilk iş hattı arayıp ya uslu uslu devir işlemi yapıp hattı kendi üzerine almasını rica edersin yada mahkemeye başvurdugunu veya vuracagını belirtirsin.

Faturalı devir işlemi 26 TL diye biliyorum. Hattı kullanan kişi bir sorun yaşamak istemiyorsa 26 TL gözden çıkarıp hattı senin üzerinden kendine alsın. Bence en güzel temiz yolu bu.

Müşteri hizmetleri hattın kullanımını dondurmadımı bu arada ?

Yada kullanan kişi hattın aylık borçunu ödedikten sonra yedek sim kart çıkart hattı kendin kullan.

demon
04/04/2009, 20:07
Hattı dondurduk. Avea' dan beni arayıp yapılan işlemin yasal olmadığını, bayilerinin böyle bir yetkisi bulunmadığını ve konuyu biran önce savcılığa taşımamı istediler. İlerde bu konu ile ilgili başımın ağrımaması için mutlaka Savcılığa suç duyurusunda bulunun dediler. Ayrıca bayileri hakkında araştırma başlattılar. Ve hattı iptal etmememi, eğer iptal edersem durumu kabullenmiş gibi olacağımı o yüzden sadece donduramı önerdiler. Bakalım ne olacak.

erhan
05/04/2009, 15:49
en uygunu da bu olur sanırım. dedikleri gibi ileride başının ağrımamasını istiyorsan adli mercilere başvurmayı ihmal etme. tekrar geçmiş olsun

demon
10/04/2009, 19:51
Hadi hayırlısı artık