PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlış Anlaşılma Şikayeti (Hız Konusunda)

narkoz30
28/03/2009, 13:18
Dostlarım önceki konunun kitlenmesi sonucu benim şehir içinde 120-140 km hızla şehir dışında 180-200 le gitmeme laf atan 1-2 eleman olmuş buradan açıklama gereği duyuyorum.
Bir kere orada yazdıklarım kültür düzeyi yüksek insanların çarpıtmadan anlayabilecekleri şeylerdi burada sizlere kültürsüz demiyorum ancak bir çoğunuzdan daha fazla araç kullanım bilgim var motor ehliyetim ve paraşüt atlama brövem dahi var bir tek uçak kullanmadım onu da belli bir süre sonra gerçekleştireceğim. (bunları niye mi yazdım espri olsun diye) :D

Herkes bilir ki şehir içi e-5 ve TEM otoyolunda 100 ile gitmek kazalara neden olabilir 120-140 arası akışkan trafikte güzel bir hızdır. Tem otoyolunun ve e-5 in şehir içinde kalan kısımları şehir dışından daha fazla sürat yapılabilecek kalitede asfalta sahiptir dolayısı ile şehir içi normal takip mesafesini uyguladıktan sonra sol şeritte önünüzdeki aracı takip edebilirsiniz. bu 120km yada 180 km olabilir çoğu insanı 200 ve üzerinde araç kullanırken görüyoruz ancak tasvip etmiyoruz.
Orada arkadaş yorum yaparken bu hususu anlamamış ve arkasından yöneticileri de sürükleyip yazdığına teşekkür ettirmiş.
Demokratik toplumlarda herkes istediğini söyleyebilir ama yanlış anlaşılmalara neden olabilecek abuk subuk yorumları lütfen düşünerek yapınız yada yapmayınız karşınızda çocuk yok ayrıca hayatını tehlikeye atacak hızda sürecek bir yeni yetme hız delisi de yok.
LÜTFEN SAYGISIZLIĞI BİR MEZİYET GİBİ GÖRMEYELİM. TRİBÜNE OYNAMAK İÇİN POST YOLLAMAYALIM.
TOPİK KAPAMAYI DA KINIYORUM AYRICA
Alıntı:
narkoz30´isimli üyeden Alıntı https://forum.grandepuntotr.com/designs/cyborg-red/buttons/viewpost.gif (https://forum.grandepuntotr.com/genel/4950-son-hiz-nedir-post216108.html#post216108)
Arkadaşım TEM otoyolunda bana hız sınırı oldugunu gösterir bir tabela yeri ve mevkii göster dediklerine hgarfiyen katılıyorum ancak otoban dışındaki yerler için mesela asla şehir içinde 120-140 ı geçmem ama şehir dışında 180-200 dayarım arabam sarsılmaya başlayıncaya kadar. Kontrollü ve yerinde hız yapmak yasalara aykırı değildir anladıgım kadarı ile siz bağdat cad. gençlerine hitap etmişsiniz topik kapatmak da neymiş canım hiç olur mu öyle şey. Buradaki bir çokinsan da zaten bu kadar sürat i otobanda yapmıştır.

Güzelim ülkem, kurallara herkes kendi yorumunu katıyor... :)
Bu arada şehir içi 140 geçmem demişsin, ben de bravo demek istiyorum. 140 ile giderken fren mesafesi hakkında internetten biraz araştırma yap derim sana, adı üstünde şehiriçi ,ne zaman aniden ne olacağı belli olmaz..
https://forum.grandepuntotr.com/designs/cyborg-red/statusicon/user_offline.gif https://forum.grandepuntotr.com/designs/cyborg-red/buttons/report.gif (https://forum.grandepuntotr.com/report.php?p=216143)

BSK
28/03/2009, 13:29
Yanlışın en kötüsüdür, yanlış yaptığının dahi farkında olmayan insanın yaptığı hatayı savunması, umarım ben yanılırım, sözüm havada kalır çünkü eğer siz yanılıyorsanız; siz, belki aileniz! belki başka insanların aileleri! ve kendileri... bunun bedelini belki canları ile öder... Tabi umarım ben haksızımdır...

narkoz30
28/03/2009, 13:46
Yanlışın en kötüsüdür, yanlış yaptığının dahi farkında olmayan insanın yaptığı hatayı savunması, umarım ben yanılırım, sözüm havada kalır çünkü eğer siz yanılıyorsanız; siz, belki aileniz! belki başka insanların aileleri! ve kendileri... bunun bedelini belki canları ile öder... Tabi umarım ben haksızımdır...
Bak arkadaşım ben Ankaralıyım sende ankaradasın sanıyorum ama istanbul trafiğini bilemdiğin için kendi kafana göre yorum yapıyorsn yok yanlışsın yok şöylesin falan filan tiribüne oynuyorsun.
Gel istanbulda TEM otoyolunda 100 ile git bakalım arkanda konvoy oluşacak mı oluşmayacak mı üstelik arkandakiler de kulaklarını çınlatırlar. Burada ankaradaki gibi otobanlar var ama sen neyin tartışmasını yapıyorsun anlamadım. Ben şehir içinde birçok insan gibi 120 - 140 arası giderim 70-80 e de düşer hız trafik olursa gidemezsin de o kadar ama siz tutturmuş bir yol ben sütten çıkan ak kaşığım dediğim doğrudur diyorsun rica ederim gerçekçi olun hala 1970 lerde 80km hızın mükemmel sürat sayıldığı zamandaki gibi düşünerek yorumluyorsunuz. Bari milleti kandırmayın objektif istanbul insanı olsanız siz de anlarsınız 100 ile gitmenin 80-90 ile gitmenin kaza sebebi olacağını bilmeniz gerekir aksi halde sol şeritte ne işiniz var.
Sizin gib hızı yol durumuna göre ayarlayamayan insanlar kazalara neden oluyorlardır. (bu da sizin gibi bir yorum oldu hadi bakalım)

microab
28/03/2009, 13:58
Dostlarım önceki konunun kitlenmesi sonucu benim şehir içinde 120-140 km hızla şehir dışında 180-200 le gitmeme laf atan 1-2 eleman olmuş buradan açıklama gereği duyuyorum.
Bir kere orada yazdıklarım kültür düzeyi yüksek insanların çarpıtmadan anlayabilecekleri şeylerdi burada sizlere kültürsüz demiyorum ancak bir çoğunuzdan daha fazla araç kullanım bilgim var motor ehliyetim ve paraşüt atlama brövem dahi var bir tek uçak kullanmadım onu da belli bir süre sonra gerçekleştireceğim. (bunları niye mi yazdım espri olsun diye) :D

İstersen NASA da astronot ol arkadaşım!

Kul yapısı bi araç olduktan sonra uzay mekiği bile 71. sn de "kendine göre normal hızlarda seyrederken" darma dağın olabiliyor,eminim o mekiği uçuracak kadar çok bilgili idiler ama moleküllerine ayrıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nde hız sınırı yasalar ile belirlenmişken "tabela-kural yok" gibi afaki konuşarak ve daha acısı yanlışını savunarak bir yere varmak mümkün görünmüyor, ki ülkemizde bu gibi insanlara "trafik canavarı" deniyor.

Kültür düzeyi yüksek insanların çarpıtmasına gerek yok bu satırları,şehir içi 120-140km hızlarda kelle koltuk giden birisi için yapılacak yorumlar az çok bellidir.

İstanbul daki İstanbul-Ankara daki Ankara-Yozgat daki Yozgat trafiği diyecek olursa,herkes trafikte kafasına göre hareket edecek olursa,forumda da herkes aklına geleni yazarsa kaos olur ;)

BSK
28/03/2009, 14:11
Hakan bey ben bildiğiniz gibi yapın diyorum, bana yanlış geliyor diyorum, umarım siz halkısınızdır ben yanılıyorumdur diyorum, umarım söylediğiniz hızlarda gitmenin sizin, ailenizin ve trafikteki diğer insanların hayatına zarar vermez diyorum, canınız nasıl istiyorsa öyle sürün, 3. dünya ülkesiyiz farkındasınızdır, bu anlayış yüzünden uzun bir süre de öyle kalacağız zaten. Ankarayı bilen bilir burada da gayet geniş yollar var ve sizin gibi hızlı süren insanlar var, ben en sol şeritte gitmeme ve şehir içi hız limitlerinde araç kullanma hakkımı kullanıyorum, yanımdan kim ne hızda giderse gidiyor ve bir süre sonra trafik ışıklarında yan yana yeşili bekliyoruz. Zaten polisimiz güzel çalışsa, kendine çalışmasa insanlar şehir içi hız limitlerini bir süre sonra biraz pahallı bir şekilde öğrenir. Trafik kanununu açınız bakınız şehir içi-dışı hız limitleri ne yazıyor. Tekrar söylüyorum canınız nasıl istiyorsa öyle sürün umrumda değil ama gün gelir yüksek süratli giderken talihsiz bir olay yaşarsınız umarım başka insanlar zarar görmez diyorum o kadar.

OzzY
28/03/2009, 14:23
temde e-5 te 120-140 gibi hızların normal olduğunu biliyorum ancak herkesin yüksek hızda gitmesi bunun doğru olduğunu böyle olması gerektiğini göstermez. ben temde altımdaki araçla 200 le gidebilecekken 100 le gittim ne el kol hareketi yapan oldu nede selektör vs yapan. kaza tehlikesi filanda atlatmadım.

narkoz30
28/03/2009, 14:37
temde e-5 te 120-140 gibi hızların normal olduğunu biliyorum ancak herkesin yüksek hızda gitmesi bunun doğru olduğunu böyle olması gerektiğini göstermez. ben temde altımdaki araçla 200 le gidebilecekken 100 le gittim ne el kol hareketi yapan oldu nede selektör vs yapan. kaza tehlikesi filanda atlatmadım.
Tamamen katılıyorum genelde sabah ve akşam dönüş saatlerinde kndini bilmez iş adamları vardır mercedesi çekmiş altına bütün yollar benim havası ile basar xenon selectörlerini senin 120 km hızını az bulur seni geçmezse deli oluır sağ sola zigzag çizere slalom yaparak illa sizi geçer böyle tipler çok istanbulda o yüzden mümkün mertebe sol şeriti fazla meşgul etmeden TEM de seyrediyorum hergün 25km gidiş gliş 50 km yol alıyorum abuk subuk insnalar ve trafik kusurları ile karşılaşıyorum benim 120-140 ile gitmem sorun olacaksa siz istanbulda araç kullanın bakalım gerisi boş fasa fiso boş keimeler kullanmaktan ise 120 km nin TEM otoyolu için normal bir sürat oldugunu kabul edin kardeşim.
El kol hareketi ve selectör tacizleri normal şeyler ben pencereden silah sallayanını da gördüm. Ayılık heryerde mümkün yeterki öyle olmayı isteyin. Sözüm meclis dışarı yazıma biraz espri katmak istemiştim yönetici arkadaş astronotluk ve kul yapısı araç falan demiş o halde madem kul yapısı siz de kullanmazsınz yazdığınız yorum sadece beni ve forum sakinlerini güldürmüştür. Umarım kızmazsınız ben yazdıklarınızdan alınmıyorum 120 km ye trafik canavarı diyen zihniyete göre ben trafik canavarıyım ama daha şimdiye kadar kimseyi de yemedim 1993 yılından beri faal olarak araç kullanırım bununla övünüyorum çünkü çoğu insanın forumlarda klavye delikanlılığından daha usta şöförüm ancak birşeyler anlatmaya kalkınca da ufak kelime oyunları ve senaryo yazmak adına forumu ve konuları da kitlemenin alemi yok hatası olan biri var ise o da trafik seyir ızına uymadan sol şeritte tin tin gidip trafiği aksatanlardır ben prensip olarak asla kampyonların arkasına takılarak 60-70km hızlarla seyredemem buna verecek fazladan ne zamanım ne de yakıt param var.
Anlayan anlar anlamayan dilediği gibi yorumlar bir süre oburada olamayacağımdan cevap veremeyebilirim siz de idam etmeyin mantıklı yazılar yazın lütfen forum saygınlıgı yükselsin.
120 km hız yaptım diye magandalığım ve canavarlıgım icat oldu birden bire ya. :) Arkadaşlar bu sizce de yargısız infaz değil mi yok aileniz yok trafikte başkalarını öldüreceksiniz falan. Eğer punto kalitesine güvenmiyorsanız binmeyin ben 120 de yaptım 200 de yaptım. Burada anlamsız konuşanlar da eminim ki araçlarının bu hızlara çıkıp çıkmadıklarını test etmişlerdir beyler kimse kimseyi uyutmaya kalkmasın kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
Biraz espri tahammüllü olalım lütfen özellikle yönetici beyden rica ediyorum bir şeyleri eleştiricek malzeme arıyorsanız beni malzeme etmeyin lütfen.
Saygı ve sevgiler.

Erdem Bozdağ
28/03/2009, 14:42
Açıkcası ben de max hız 100 ken 100 le gidiyor diye kaza yapan birini duymadım.Kendi başıma da gelmedi nadir olarak selektör atıp yol istiyen kişilerin ise ilerde ışıklarda yanyana durdugumuzu görüyorum.Zaten öyle yüksek hızla gitmeyi seven kişilerin stabil bi şeritte değil halk adıyla anılan "makas" atarak gittiğini görmekteyiz.Ankaralıyım İstanbulada çok gittim araba kullandım evet çok hızlı giden yüksek hızla giden kişiler oldugunu görüyorum ama ben tasvip etmiyorum sonuçta yollar araçlar sürücüler belli yüksek hız herzaman felakettir.Olmaz ya Allah korusun bi kaza olsun bi 100 le giden aracın bi de 140 la giden aracın kaza yaptıgını baz alırsak 2 sinin kaza sonrası durumları çok farklı olmaktadır.Araçlarımızın frenleri yapısı belli sonuçta.Ben normal hızla gidip kulağımın çınlamasını,seletör yemeyi tercih ederim.Çünkü hayatta en önemli şey kendim ve aracımda bulunan kişilerin canıdır.Bu tamamen kişisel fikrimdir...
Ayrıca babam 35 yıllık sofordur ve herzaman arabası olmuştur yılalrca hep sakin ve düşük hızla kullanmıştır ve çok şükür hiç bir kaza yaşamamıştır

mustafaf
28/03/2009, 15:40
bence bu bırazda gorecelı bır konu.kanunlardan bahsedersek, otobanlarda maksımum hız 132km. olarak belırlenmıs.aynı kanunların ıcınde, otobanlara yaya ve motorsuz aracların gırmesı yasaktır.Allah gostermesın, otobanda 120km. hızla gıderken yola anıden fırlayan bırıne carptıgınızda, yaya %100 suclu olur.sız hıcbır ceza almazsınız.eger, ben kanunlara uydum vıcdanım rahat dıyen tıplerdensenız, bu kanunlar tam sıze gore.ama degılsenız, demekkı kanunlarda %100 gecerlı olmuyormus.ayrıca ben dıger konunun kapatılmasınıda anlamadım.bır kısı soyleyene kadar kımsenın aklına gelmedımı bu kapatma olayı?? uzun suredır yazdıgımız cızdıgımız bır konuydu.madem konu delıl teskıl edıyor, kapatmak yerıne komple sılınmesı gerekmezmıydı?? sonucta hala konuda yazılanları okuyabılıyoruz.hala delıl teskıl edıyor.ewt ben otobanda 200km. hız yaptım.hatta resımlerı bıle var.Hakan Bey'e nıye bu kadar tepkı verıldı acıkcası ben anlamadım.bır ınsanın hayatı boyunca hız sınırlarını asmadıgına, benı kımse ınandıramaz.kaldıkı sehırıcı dıye tabır edılen yol, bızım Mersın-Adana otobanında daha duzgun bır yol.tabıkı ben sehırıcı ama bızım bıldıgımız sehırıcı yollarda hıza karsıyım.gecen gun sırketın aracıyla, 30km bıle yoktu hızım, sokak arasındaydım, onume bırden bır kedı fırladı zor durdum.o an kedıyı ezebılecegım aklıma geldı.butun hayatım gozumun onunden gectı bırden.ben Hakan Bey'ın sehırıcı, cevreyollarından bahsetmıyorum, sehırıcı yollarda bu hızlarda gıttıgını tahmın etmıyorum.ama sunu cok ıyı bılıyorum, hız yapmadan once, kendı hayatımızı degıl, karsıdakı ınsanın hayatını dusunmemız gereklı...
kımseyı kırmak, kucuk dusurmek, ısını ogretmek, asagılamak yada karsıma almak ıcın yazılmıs bır mesaj degıl.sadece su andakı dusuncelerım bunlar...

narkoz30
28/03/2009, 16:23
Teşekkürler mustafa bey ben de sizin söylediklerinizi anlatmaya çalıştım. Birkaçınızın şehirler arası otobanın şehir içi mevkiinde başınıza gelmemiş olabilir ama ben iddia ediyorum istanbulda 100km hızla seyredenler en fazla otobüs ve kamyonlardır. 100 km hız düşük bir hızdır günümüz koşullarına göre.
120 km hıza kimse bişey demesin çünkü birçogunuz farkına bile varmadan bu hıza zaten çıkar gerisi ayrıntı fasa fisodur konusulanlar yazılanlar dürüst yazılar değil.
Çıkıp bir babayiğit ben hız yaptım gerektiğinde yaparım demeli biz varsayımlardan yola çıkmıyoruz genel bir konuşma şeklinde evet hız yaptık ne olmuş diyoruz hani bir reklam var kontrolsüz güç güç değildir diyor sonunda Prellinin reklamı ben de diyorum ki kontrolsüz hız hız değil felakettir. Yani aynı şeyleri %50 aynı söylüyoruz ama bakıyoruz yorumlar duygusal ve objectiflikten uzak. Ha bir de herkes birbirinin mesajına teşekkür etmiş bu da çok saçma şimdi kızacaksınız ama kendinize dürüst olun herkes hız yapmıştır. Yapmadım diyene bravo diyorum BRAVO.

microab
28/03/2009, 16:48
Arkadaşım TEM otoyolunda bana hız sınırı oldugunu gösterir bir tabela yeri ve mevkii göster dediklerine hgarfiyen katılıyorum ancak otoban dışındaki yerler için mesela asla şehir içinde 120-140 ı geçmem ama şehir dışında 180-200 dayarım arabam sarsılmaya başlayıncaya kadar. Kontrollü ve yerinde hız yapmak yasalara aykırı değildir anladıgım kadarı ile siz bağdat cad. gençlerine hitap etmişsiniz topik kapatmak da neymiş canım hiç olur mu öyle şey. Buradaki bir çokinsan da zaten bu kadar sürat i otobanda yapmıştır.

sevgili arkadaşım kimse hız yapmadık demedi demez de,herkesin bastığı aracının sınırını denediği yerler olmuştur-ya da olmayanlar da olabilir.

Fakat en azından "kendi adıma" anlatmaya çalıştığım şey;

"kontrollü olarak 200 e kadar basmanın yasaya aykırı olmadığını savunman

TEM de herhangi bir hız sınırı tabelası olmadığını söylemen.

100 km düşük hızdır yada değildir bunu tartışmıyoruz,şehir içi ve meskun mahal hız sınırı bellidir--şehirler arası hız sınırları bellidir.Hız yapmak hiç bir zaman yasal değildir

bunu burada bu şekilde yazdığın zaman,"belki" içimizde çocuk diyeceğimiz yaşdaki forum kullanıcılarının kafasında bi ampul yakarsın" vaayy demek öylemiymiş" şeklinde.

Bunun az yada çok kültürle az ya da çok okul okumakla ilgisi yok ki.

Benim yazdıklarımda da;

bindiğimiz icatlar kul yapısı-bunları kullanan herkes iyi kötü kullanabiliyor,bir ehliyeti var.

Herkes bu şekilde düşünüp "altımdaki aracı kontrol edebiliyorum nasılsa" diyerek basacak olursa "kendisini geç" karşıdakinin hayatını tehlikeye atmış olur.

Bu bir risktir...

Ogulcan.Öğüt
28/03/2009, 17:00
şehir dışında 180-200 dayarım arabam sarsılmaya başlayıncaya kadar. Kontrollü ve yerinde hız yapmak yasalara aykırı değildir

TEM otoyolunda bana hız sınırı oldugunu gösterir bir tabela yeri ve mevkii göster

Hakan Abi bence Yanlıs Düşünüyorsun En acı olanıda Bu yanlışı savunman.(Şahsi Fikrim Tabiki)

batuhann80
28/03/2009, 17:04
evet...cok yorum yapmak istemiyorum herkes kendine iyi sürücüyüm diyerek hitap edebilir...bende cok iyi bir sürücüyüm ve kendime acaip bir güvenim var...kaza yapınca biraz bu güvenim azalıyor ama zaman gecince kendimi topluyorum...:D(neyse işin bu şakası.iyi sürücü oldugum saka degil..:D)
işte bir sayfadan alıntı ve gercekten iyibir sürücü...
Türkiye’de yapılan ilk resmi ralli olan Trakya Rallisi’ni 1968 yılında Anadol marka otomobili ile kazanan Renç Koçibey otomobil sporu sevenlerin kalbinde özel bir yere sahiptir.
1942 doğumlu olan Renç Koçibey, otomobil sporuna 1968 yılında Anadol ile başladıktan sonra BMW, Renault, Murat 124, Murat 131, Ford ve Mitsubishi marka otomobillerle büyük başarılar kazandı. 1984 yılında Balkan Ralli Şampiyonu olan Renç Koçibey, 1988 senesinde “Dünya’nın En İyi Mitsubishi Pilotu” seçildi. Renç Koçibey’in kariyerinde iki kez katıldığı Dakar Rallisi de önemli bir yer tutar. Son olarak Renault takımında yarışan Renç Koçibey otomobil sporunda birçok alandaki gelişmelere büyük katkı sağlamıştır. Renç Koçibey 1993 senesinde çok sevdiği otomobil sporu için görev aldığı Ali Sipahi Rallisi organizasyonu için yol notu çıkartmaktan dönerken Gebze’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
çünkü arabası kul yapısıydı...
herkes bildigini yapsın ben kimseye akıl vermiyorum ne haddime...
ama kuralları inkar etmeyelim herkesin bildigi dogruların yanlış olabilecegini unutmayalım...(levha olmayan yerlerde sehir içi meskul mahal olan yerlerde hız limiti kurallar cercevesinde belirtilmiştir...levhaları kafamızda aramalıyız...)

Linos
28/03/2009, 17:04
Konunun kilitlenmesi son derece yerinde ve geç alınmış bir karardır! O başlığı şikayet eden, kilitlenmesini talep eden kişi benim. Yönetimdeki arkadaşlar da bana katıldıklarından olsa gerek, kilitlemeyi uygun görmüşler sağolsunlar.

Yalnız gerekçem kesinlikle siz değilsiniz Hakan bey, buna emin olun. Sonuçta hız kuralları konusunda, hepimiz kuralları yok sayıyoruz çok zaman -ki bunların en başında da ben geliyorum.

Konunun kilitlenmesine neden olan şikayetim aynen şu şekildeydi: "Bu seviyeli forumdaki en seviyesiz başlık!" (Söylediğim gibi, konu mesaj değil, başlıktır burada)

Forumun düzeyinin ve kalitesinin hepimiz farkındayızdır sanırım. Burada yaptığımız paylaşımların, herkes tarafından okunabildiğini biliyoruz. Dolayısıyla, aramızdan yahut üye olmadan bu başlığı okuyan herhangi birinin "bu vatandaş 200 km/h yapabilmiş, benimki neden yapmıyor, hadi bir deneyeyim" demesi bile, forumun ve bu seviyeli paylaşım platformunun mantığına ters düşer.

Daha önce (benim moderatör olduğum günlerde örneğin) neden kilitlenmedi bu konu bilemiyorum. Çok dikkat edilmemiş yahut gözden kaçmış olabilir ya da "Rigel" isimli üyenin mesajı gibi, birinin gerçekleri yüzümüze vurması gerekiyormuş belki de... Önemli de değil. Netice itibariyle, "zararın neresinden dönersek, kârdır..."

Saygılar...

Not: Benzer gerekçelerle, bu konunun da kilitlenmesini talep ediyorum... Umarım nedeni konusunda hemfikirizdir...

mustafaf
28/03/2009, 17:17
Murat Abı, nedenı konusunda kesınlıkle katılıyorum.ama soylede bırsey var, su anda hala dedıgın sey gerceklesıyor.bırsey yapılıyorsa tam yapılsın.su anda hala dısardan bırı yada forumdan bır uye o konuya gırıp yazılan mesajlar, yapılan son hızları gorup dedıgın gıbı gaza gelebılır.madem konu delıl teskıl edıyor, ınsanları, delı-dolu arkadaslarımızı hız yapmaya tesvık edıyor, forumun sevıyesını dusuruyor, o zaman komple sılınmesı daha saglıklı olur.aksı takdırde savundugumuz seyın bır anlamı kalmaz.konuyu okuyup da, dedıgın gıbı dusunen ınsanlar, nasıl bugune kadar olduysa, bundan sonra da olmaya devam eder.herhangı bırısı arama butonuna "Son Hız" yazdıgı anda, konuyu gorebılır, okuyabılır, hatta deneyebılır.yanlısmı dusunuyorum, bılmıyorum...

Linos
28/03/2009, 17:18
Doğru söylüyorsun Mustafa... Bence de tamamen silinmeli! ;)

Ogulcan.Öğüt
28/03/2009, 17:21
Mustafa abi bence haklısın konun kitlenmesi kesinlikle çözüm değildir.İlla bişey yapılcaksa Silinsin !

mustafaf
28/03/2009, 17:25
aslında tepkılı bır sekılde soylemedım.konuya bır goz attım, Murat Abı dogru solemıs.gercekten cok bos bır konu olmus.yanı bır amacı yok.bu sebepten sılınmesı gercekten saglıklı olurmus.o kadar bos mesaj varkı(benım yazdıklarımda dahıl), cogu mesajda da kendımızı kandırmısız :D en cok ona guldum.220'lerı gorenler varmıs 75HP Multıjet'le :D:D:D

ABNEW
28/03/2009, 18:33
Hız konusu ile ilgili düşüncelerimi zaman zaman söylemişimdir.Hepimiz ara sıra yasaların izin verdiği limitlerin üstüne çıkmışızdır doğal olarak.Tabiki en doğrusu bu sınırların kesinlikle aşılmaması hem bizim hem de diğer insanların güvenliği açısından.

Kilitlenen konunun bana göre bir diğer kötü yanı sürekli söylemiş olduğum yazılan abartılı değerlerdir.Bu konuda çokça kişi yorum yaptı zamanında.Araçlarımızın asla ulaşamayacağı değerlere çok kolay ulaştıklarını söylediler.Bu da okuyanları etkiledi doğal olarak ve ulaşılan limitler sürekli arttı.Tabi bana göre 180km/s in üstü hiçbir değer gerçeği yansıtmamakta(T-Jet dışında:) )

Konunun kapatılmasının nedeni tabiki Hakan Bey değil.Buna sadece vesile olmuştur.Kendisi hız sınırlarını ihlal edebilir tabi.Biz sadece bunun yanlış olduğunu belirtebiliriz her ne kadar bizler de buna zaman zaman uymasak da :) Tabi bana göre de Hakan Bey in verdiği rakamlar oldukça yüksek :)

Fuzuli
28/03/2009, 20:21
Bak arkadaşım ben Ankaralıyım sende ankaradasın sanıyorum ama istanbul trafiğini bilemdiğin için kendi kafana göre yorum yapıyorsn yok yanlışsın yok şöylesin falan filan tiribüne oynuyorsun.
Gel istanbulda TEM otoyolunda 100 ile git bakalım arkanda konvoy oluşacak mı oluşmayacak mı üstelik arkandakiler de kulaklarını çınlatırlar. Burada ankaradaki gibi otobanlar var ama sen neyin tartışmasını yapıyorsun anlamadım. Ben şehir içinde birçok insan gibi 120 - 140 arası giderim 70-80 e de düşer hız trafik olursa gidemezsin de o kadar ama siz tutturmuş bir yol ben sütten çıkan ak kaşığım dediğim doğrudur diyorsun rica ederim gerçekçi olun hala 1970 lerde 80km hızın mükemmel sürat sayıldığı zamandaki gibi düşünerek yorumluyorsunuz. Bari milleti kandırmayın objektif istanbul insanı olsanız siz de anlarsınız 100 ile gitmenin 80-90 ile gitmenin kaza sebebi olacağını bilmeniz gerekir aksi halde sol şeritte ne işiniz var.
Sizin gib hızı yol durumuna göre ayarlayamayan insanlar kazalara neden oluyorlardır. (bu da sizin gibi bir yorum oldu hadi bakalım)

Talihsiz bir açıklama,maksadını aşan sözler...
Benim 23 senem İstanbul'da geçti...İstanbul'a geldiğimde aynen dediğin gibi, ben hız limitlerime uyarken erkenci davranan selektör yapanlar oluyor...Sonuçta ben yol vermedğimde arabanın üstünden atlayamadıklarına göre yavaş ve uygun sürate düşmek zorunda kalıyorlar...İstedikeri sözü de söylüyorlar...Ama onların duaları ile doğmadığım için bedduaları da beni etkilemiyor...
Hele son cümle...
Sanki İstanbul'da her ailede bir senna,hakkinen,gronholm falan var...
Cem Yılmaz'ın da dediği gibi,
Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz...
(Sözüm trafikte süratli giden ve tehlike yaratan herkese...Sadece konuyu açan arkadaşa değil...)

Ogulcan.Öğüt
28/03/2009, 20:28
Sizin gib hızı yol durumuna göre ayarlayamayan insanlar kazalara neden oluyorlardır

Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz... :D

Bence olay bitmiştir.

SteinGP
28/03/2009, 20:40
Epeydir uğramadık foruma baya bi olaydan sapmışız sanırım,öylesine dolaşırken konuyu okudum ve ben de bi kaç bişey yazmak istedim arkadaşlar;
75 lik multijet le 220 gören arkadaşlardan başlarsak eğer,ben aracıma her bindiğimde takometremde 220 devir saatimde 7.000 görüyorum,bence görmekten görmeye bi fark vardır mutlaka :)
Sayın Hakan Onur abimize gelirsekte,en büyük takdiri diğer forumdaki arkadaşlara arkadaş yerine eleman demeyi tercihyle etmesi kazanmalıdır kendileri.parayı bastıktan sonra grande puntolar 300 de yapar,hatta trilyonlarınız varsa ve sıyırmışsanız jet motoru filan taktırıp Bonoville tuz gölünde aracınıza 600 bile yaptırabilirsiniz bence..Bu hızlarda giderek kimsenin hayatını tehlikeye atmaz,kimseden de kalay yemezsiniz.Hem o araçlar durmak için paraşüte ihtiyaç duyduğu için üstün meziyetlerinizi sergilemiş olursunuz.Bizlerin kültür düzeyi ne kadar düşük ki sizi bu hızlara çıktığınız için yadırgıyoruz ve siz ne kadar kültürlüsünüz ki bunları normal şeylermiş gibi söylüyorsunuz.Kamu kurallarını geçin ahlak kurallarını çiğnemek bile kültürlülük olsaydı,sokakta yere tüküren insanların bol olduğu memleketimiz bugün 3.dünya ülkesi olmaktan kurtulurdu.Ama malesef bizim güzel ülkemizin kontrol mekanizması harikulade olduğundan hepimiz istediğimiz gibi kırmızı ışıkta da geçiyoruz,200 le de gidiyoruz,fizik kurallarını aşıp 1.3 75 hp multijetle 220 de yapıyoruz.O arkadaşların altında 2.6 150 hp bi araç olsa 450 ile gittiklerini düşünmek bile istemiyorum.Nitekim teorik olarak o hızla gitmeleri gerekli.Neyse efendim bi olaydan bahsederek toparlamak isterim,Viyana da üniversite okuyan bir arkadaşım 1 yıl içinde 3 defa kırmızı ışıkta geçtiği için hastaneden akıl sağlığı yerinde değil raporu almış ve sınırdışı edilmiştir.Bizim güzel ülkemizin kültürlü insanları kuralları çiğneyerek kültür kazanırlar,Elin gevurlarıda bizim kültürlü vatandaşlarımıza deli raporu verirler..
Sayın Hakan Onur bey,umarım ileride şimdikinden çok daha iyi bi aracınız olur,şehir içinde 220 240 la gidersiniz,ve o aracınıza ait fevkalade bir forum sitesi olur,ordaki insanlar eleman kelimesiyle hitap edilemeyecek kadar kültürlü ve hazımlı olurlar..

narkoz30
28/03/2009, 20:57
Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir laf var 120 km ile gittim 200 le de gittim hatta altımda mercedes oldugu bir gün 275 km hızı gördüm 2000 yılında kawasaki zzr 1100 motorumla 280 km hızı gördüm ben bir trafik canavarıyım aradaşlar bunun size göre böyle yorumlayabiliriz yol boşken ve gençlik varken yaptığım hızı şimdi tabii ki yapamam anca 200 km hıza punto ile çıkmak çocuk oyuncağı.
İçinizde laflarımı çarpıtarak laf edebiyatına döndüren forum yöneticileriniz de dahil bir karşı cephe alınmış yok kültür yok aile yok şöyle böyle gibi bir dolu laf edilmiş. Arkadaşlar ben maganda değilim hız delisi bir insan da değilim 1 kere aracımı denedim sadece her aldıgım aracı zorlarım. Kaderde ölmek varsa ölünür elbete şimdi buna birdolu laf da edersiniz. Lütfen buraya yazıp ehliyet alma becerisini gösteren genç de olsa insanlara yok hız yapma yolu gösteriyoruz ampul yakıyoruz falan demeyin çünkü o insanlar da sizin kadar insan ve anlayışları da sizin kadar gençlikleri bir suçsa o zaman yaşlanıncaya kadar ehliyet vermeyelim verdirtmeyelim. Sözlerinizde 18-19 yaşındaki insanları küçümser bir havalar alıyorum nedir bu afra tafra birazcık büyük insan olun .
Yada şöyle yapalım siz buraya yazmaya devam edin ben de aracımı 120 km de sürmeye devam edeyim olur mu canlarım. (yaşım 37 o yüzden bana saygı göstern insanlara teşekkür eder insan ayırımcılıgı yapar ve küçük düşürücü çaktırmadan hakaret edici yorumları yapanları da esefle kınarım.
SİZLER MERAK ETMEYİNİZ İNSAN OĞLUNUN BEYNİ KENDİNİ ÖLDÜRMEK İSTERCESİNE ÇALIŞMAZ 18-19 YAŞINDAKİ ARKADAŞLARI YADA DAHA BÜYÜK ARKADAŞLARIN BEYİNLERİNDEKİ ZEKA KATSAYISINI GENELLEME YAPARAK POTANSİYEL HAKARET İÇERİĞİ YORUM YAPMANIZA YÖNETİCİ DAHİ OLSALAR MÜSAADE EDİLMEMESİNİ TALEP EDİYORUM VE BİR ARKADAŞIN KENDİ FORUMUNU KUR VE ORADA İSTEDİĞİNİ SÖYLE GİBİ AKILLICA LAFLAR ETTİĞİNİ SANMASI DA TUHAF FORUMDA NASIL OLMUŞ DA YÖNETİCİ OLMUŞ BU ARKADAŞ DİYE DE SORMADAN KENDİMİ ALAMIYORUM.
TOPİK SİLİNSİN YADA SİLNMESİN AMA BOŞUNA YAYGARA KOPARILMASIN SAYGISIZLIK DOZU AŞILMASIN LÜTFEN RİCA EDERİM. SAYGILAR SEVGİLER İYİ GECELER. İYİ SEÇİMLER.
BU ARADA KONU DIŞI SAATLERİMİZİ BU GECE 03 DEN İTİBAREN 1 SAAT İLERİ ALICAZ BİLGİNİZ OLSUN. :)

Genius
28/03/2009, 21:01
Bu gecenin konusu benim music edition olur diyordum ama ikinci planda kaldık :D :D :D

OzzY
28/03/2009, 21:20
konu farklı noktalara kaymaya başladı.

-kilitli-