Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Fiesta'yi nasil bilirsiniz?
Baslik biraz tuzak gibi oldu ama asagidaki olay cok ilginc, arkadasin gozu cok karaymis:
... yarın bir ford fiesta fun ile kapışacaz.Yolda değil tabi hıza karşıyız.Arkadan birbirine bağlıyacaz arabaları şöför ve bir kişi bindirme hakkımız var.Bilmiyorum sonucu ya arka tarafı koparırız yada kaybederiz.
Ama kazanırsam motor bakımı yağ değişimi buji ve kablolar bir depoda benzin alacaz.Akıllıca gelmiyo ama inanın iş baya iddaya bindi bende..........sürdürmemek için tamam dedim.
Devami icin:
https://www.renaultclubtr.com/forum/showthread.php?t=9199
İş iddiaya bindiyse birşey diyemem ama ikinizinde hasar görme ihtimali var ne diyelim inşallah kazanırsınız.
İlk önce sabah sanayiye gittim ustama anlattım olayı ne yap et dedim.uzunca bir tornavidayı aldı baya uğraştı karbüratörle.Benzinde kullan fazlada gaz verme motoru patlatırsın dedim ama banada inandırıcı gelmedi pek.Tüm saatle durdu öğlen arasında çıktık bahçeye 30 kişilik seyirci ekibimizde hazır.Arabanın arkasına bağladım halatı elimle asıldım çıt çıt ses gelmeye başladı.Ben ön çekiye takacam dedim.Fiesta sahibi salatalık istersen ikisinede tak diyerek sırıttı.Halatı ön çekiye taktım arabanın altından geçirerek fiestanın arkasına bağladık.araçlara bindik başladık acı acı gaz vermeye.Ama usta nasıl ayarladıysa rolanride 2500 devirde çalışıyo araba.derken ikimizinde gözü aşağı inecek elde.Ve o an gaza sonuna kadar basıp ayağımı debriyajdan çektim.Acayip bir ses sarsıntı ve lastik kokusu.Yaklaşık bu 30 saniye devam etti ben çekiyomuyum çekiliyomuyum bilmiyorum.O anda kaputun altından sileceklerin oradan bembeyaz bir duman şiddetle çıkmaya başladı.Ben onu görür görmez kontağı kapatıp atladım dışarı.Bir baktım tüm millet kaçıyo.Uzaktan öylece baktım duman azalarak yok oldu.Hemen aracın yanına koştum.Tamı tamına 3 metre sürüklemişim fiestayı.Kazandık ama araba gitti dedim kaputu açtım.Hiç birşey yok o dumanında nerden geldiğini anlamadık.Ya debriyaj balatası ya karbüratör bilmiyorum.Oradaki tüm insanlar gözyaşlarını tutamadı.https://www.renaultclubtr.com/forum/images/smilies/smile.gifBenim için unutulmaz bir gün oldu bu.
buda sonuç ilginç :) brodway varmış 87 model.
Ya kusura bakmayında bir insan bu kadar cahil olabilirmiki ..yazık debriyaj balatası bitti pistonlar eğildi ve daha bir ton hasar açmıştır :(
Iddiaya giren kisinin yazdigi dogruysa motor masraflarini vs. kaybeden taraf oduyormus, fiesta sahibi epey masrafa girecek anlasilan (kendi arabasinin hasari da cabasi).
narkoz30
26/03/2009, 12:54
Fiestayı iyi bilirdik. Başımız saolsun. :)
batuhann80
26/03/2009, 18:30
ha ha ha süpermiş yahu...milletin bos vakti cok demekki...