Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük bir kaza yaşadım yardımcı olur musunuz?
mehmetozturk
24/03/2009, 20:55
https://img238.imageshack.us/img238/573/kaza.jpg (https://img238.imageshack.us/my.php?image=kaza.jpg)
arkadaşlar bugün cadde üzerinde park edilmiş araçların yanına ikinci şerit yaparak dörtlüleri yakıp durakladım, dakika geçmedi sol taraftan geçen araç benim araca fazla yaklaşarak aynama dokundu uyarmaya zaman kalmadan sol ön çamurluğu ve tamponu sürttü. resim ekledim sizce mini hasardan yaparlar mı kasko bozulmadan ?? fiat servise gittim karşı tarafın sigortasıyla (SBN sigorta) anlaşması olmadıklarını sölediler, cebimden ödeyip sonra kusura göre bana geri ödeyecekler gibi bişiler sölediler. kaskom bozulsun istemiyorum sizce ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.. şimdiden sağolun...
bugün itibariyle sonuçlar geldi ve %100 karşı taraf suçlu çıktı arkadaşlar.. kaskom bozulmadı çok şükür.. herkese kazasız belasız sürüşler...
narkoz30
24/03/2009, 21:20
Çamurluk değişecek ne yazık ki bu çamurluğun düzelmesi çok zor resmen buruşmuş üstelik karşı tarafın sigortası da dandik bi sigorta bayaa şen bi durum yani dostum senin için üzgünüm geçmiş olsun sigortanın ödemesi için rapor tutmanız ve imzalamanızın ardından o sigortaya ait anlaşmalı bir servis bulman gerekmekte. Bu arada ben Şen sigorta diye bi sigorta hayatımda duymadım. :)
abulbul08
24/03/2009, 21:33
geçmiş olsun öncelikle.siz aracınıza çarpan kişiden parayı isteyin sigorta ona ödesin. sizinkine benzer bi durum abimin başına geldi onada siz parayı ödeyin sigorta size öder dediler(1 ay sonra falan ödedi sigorta)oda arabasına vuran kişiden parayı aldı.sigorta yatırınca geri ödedi
Geçmiş olsun. Servis faturanız, kaza raporunuz ile birlikte o kişinin sigorta şirketinden paranızı alabilirsiniz. Cepten para ödemek istemezseniz o sigorta ile anlaşmalı bir servise gitmeniz gerekecek fakat o servise güvenebilirmisin o da ayrı tabiki...
Mehmet öncelikle geçmiş olsun.Suç sonuçta karşı taraftaysa o kişinin trafik sigortası ödemeyi yapar.Zorunlu trafik sigortasını aşan kısmı için kasko devreye girer.Burada fazla bir hasar yoktur.Eğer olsaydı yine karşı taraf hasarı yaptırıp cebinden parasını öder sonra ise kendi kaskosundan parasını alırdı...
06kaymak
24/03/2009, 22:40
bence olması gereken sızın kaskonuzdan hasarınızı yaptırıp sorunsuz oolarak hıc para odemeden aracınızı almaktı...sızın sıgorta sırketınızde bu hasar tutarını karsı tarafın trafık sıgortasından alırdı...ve hasarsızlıgınız bozulmazdı...
ersin006
24/03/2009, 22:43
kardeş geçmiş olsun kaskonun belli bir oranı vardır yüzde 30 un altındaysa hasar kasko bozulmaz eyer üzerindeyse bozulur kaskodanda beyan yönüyle tamir ettirebilirsin tekrar geçmiş olsun
Kendi kaskonuzun anlaşmalı olduğu servise gidin, kaskonuz karşı taraftan alıcaktır kusur oranında. bu hiç bi şekilde mini onarıma girmez.
aynı olay benimde başıma geldi.park halindeki aracıma neredeyse senin hasarın aynısından olacak sekilde sürttüler.sanayide bir ustaya gidip 100 tl ye çekiçletiyorsun.150 tl verip boyatıyorsun.250 tl ye kasko,sgorta uğraşmadan olayı bitiriyorsun.ben sahsen öyle yaptım ve bundan sonra arabamı gideceğim yere mesafe ne olursa olsun sağlam bir yere park ediyorum.
mehmetozturk
24/03/2009, 23:39
herkese çok çok tşk ederim... ersin abi dediğin gibiyse sorun olmaz o zaman yarın ben iyice bi sorayım kasko şirketine yani hediye edilen fiat kaskoya ..
SBN sigorta şen değil galiba şekerbank ın sigorta acentesi, ben de duymadım hiç...
şekerlioğlu
25/03/2009, 01:02
cadde üzerinde park edilmiş araçların yanına ikinci şerit yaparak dörtlüleri yakıp durakladım
galiba en mantıklısı,kaskonuzu devreye sokmak,yukarıdaki durumda,kusur sizde görünüyor.tutulacak bir raporda'bu tespit edilirse,karşı tarafın sigortasından birşey alamazsınız.
siz aracınıza çarpan kişiden parayı isteyin sigorta ona ödesin
yasal olarak böyle birşey talep etmeye hakkınız yok,bu durumda karşı taraf,rapor tutlmasını ister(eğer haklı ise).
zaten rapor yoksa karşı taraftan hiç bişey talep edilemez.
şekerlioğlu
25/03/2009, 01:33
zaten rapor yoksa karşı taraftan hiç bişey talep edilemez.
aynen.zaten bir rapor durumunda'da parayı isteyeceği yer,sigorta şirketidir.
sanırım arkadaş,yasal olarak değilde,şifayen böyle bir talepte bulunulmasını önermiş.
mehmetozturk
25/03/2009, 12:30
rapor tuttuk. ben; dörtlüler yanık park halindeyken .... plakalı araç sol ön çamurluk ve tampona sürttü diye yazdım. karşı taraf; ikinci şerit yaparak park yapmış araca sol tarafımdaki aracın sıkıştırması sonucu sol ön çamurluk ve tampondan sürtme suretiyle maddi hasarlı kaza yaptık, bnm sağ arka çamurlukta sürtme var diye yazdı. bugün servise vericem artık ne olursa olsun ya kaskom bozulmayacak diye kendim cebimden ödersem pahalı oluyor.. bu arada kaskoyu fiat hediye etti ve 1.384 lira çıkarmıştı seneye ne olur?
mustafaf
25/03/2009, 12:46
cadde üzerinde park edilmiş araçların yanına ikinci şerit yaparak dörtlüleri yakıp durakladım
galiba en mantıklısı,kaskonuzu devreye sokmak,yukarıdaki durumda,kusur sizde görünüyor.tutulacak bir raporda'bu tespit edilirse,karşı tarafın sigortasından birşey alamazsınız.
yasal olarak böyle birşey talep etmeye hakkınız yok,bu durumda karşı taraf,rapor tutlmasını ister(eğer haklı ise).
kesınlıkle katılıyorum abı.normalde ıkıncı sıra park ettıgınız zaman trafık polıslerı ceza yazıyorlar zaten.bu durumda sanırım karsı tarafta arkadasın sıgortasından yaptırmıs olucak...
oncelıkle gecmıs olsun.kasko olayına da fazla kafa yormayın.kaskonuz delınse bıle seneye odeyecegınız maksımum tutar 800TL cıvarı olur.zaten kaskoyu bu tur durumlar da kullanmak ıcın yaptırmıyormuyuz???
mehmetozturk
25/03/2009, 13:11
800 tl olursa iyi o zaman düşünmeye değmez fiatın hediye ettiği 1384 tl olduğu için kafaya taktım.
1300tl çok pahalı, kesin değiştir derim. Çamurluk düzeltme ve boyama olayı mümkünse kaskoyu bozmadan yaptırabilirsin, fiat kaskoda autoking v.b. hizmetler dahil. Kaskoyu ilk yıldan bozdurman 300-500tl ye mal olur bu arada. (kümülatif olarak kaybedeceğin hasarsızlık indiriminlerin)
ben olsam beklerdim kusurları ne kadar vericekler ondan sonra yaptırırdım duruma göre
Yalnız ikinci şeritte de beklense yine de çarpan araca suç verebilirler.Bekleyen araca ceza kesilse bile sabit olduğu için suçsuz görülebilir kazada.Geçmişte benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti.Polis iki kişiye birden ceza kesmişti ama suçlu olan çarpan taraftı, tabi yanlış hatırlamıyorsam :)
birotteau
25/03/2009, 22:15
Duran araca vurmak nerede olursa olsun vuran kisinin sucudur. Bunu esim sacma sapan bir yere parketmis kamyonete aracini surttugunde rapor icin gelen trafik polisinden dinlemistim.
Selamlar
ahmet
en mantıklısın siz bildiğiniz bir servise gidin ve hasarınızı yaptırın anlaşması olmasa bile siz ödediğiniz parayı karşı tarafın sigortasından alırsınız en kötü ihtimali söyliyeyim size de kusur verseler bile aracınızdaki hasar (çamurluk düzeltilir ve boyanır tamponunuzuda lokal boyatırsınız ) 400 tl civarında olur bununda %10 size kusur verse 40 tl yapar hasarsızlığınızı bozmaya değmez
keykavus
26/03/2009, 23:32
Saygıdeğer arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Bu olayda çıkacak kaza raporu çok önemli, eğer kusur oranı karşı tarafa %100 verilirse siz kaskodan da yaptırsanız hasarsızlığınız bozulmuyor. Ama ilk etapta parayı size ödetip sigortadan siz kendiniz alın diyorlar başıma geldi. Kusur karşıda olduğu için kaskonuz karşı tarafın sigortasından parayı alıyor. Rapor hemen çıkacaksa beklerseniz iyi olur. Masrafı öğrenip kaskoyu bozdurup bozdurmamaya o zaman karar verin. Resme göre 400-450TL masrafı var, tabi çamurluk değişmezse. Autoking servislerindeki işleme bu hasar girmez ben daha yeni sorduğum için. Ama yine de bir göster. Tekrar geçmiş olsun kazasız sürüşler dilerim.
mehmetozturk
27/03/2009, 00:10
ilginiz için çok sağolun, servise verdim arabayı 3 gün sonra gel al dediler, kusur oranları da en geç 10 güne belli olacakmış bende kusur bulmazlarsa eğer zaten kaskom bozulmayacakmış.. hayırlısı bakalım ilk kazam biraz tecrübesiz kaldım.. Allah kimseye kaza bela vermesin ...