Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt kollektörü için servise çağrılan var mı?

mufemi
13/03/2009, 00:06
İyi akşamlar arkadaşlar. geçtiğimiz hafta izmir birmot a çağrıldım.yakıt kollektörü (parça adını yanlış söylemiyorum umarım.)bakımı için dendi.
Gittim bişeyler yapıldı.aracımı aldıp çalıştırdığımda motor arızası lambası yandı.bunu hemen haber verdim tekrar içeri alıp baktılar.yaptıkları yüksek devirde (ama baya yüksek) gaza bastılar daha sonra sesi duymamam için arabayı dışarı çıkarıp getirdi usta.sonrasında sorun olmadı.
Yeni parçalar geleceği için yeniden çağrılacağımı söylemişlerdi ve bu gün çağırdılar.cumartesi gidecem.yeni parçalar takılacakmış.
Araç kabulde konuştuğum arkadaş bana bu uygulamanın sebebinin motordaki son gelişmelerin araçlarda uygulanır halde olmasını ve araçların sürekli güncel tutulması olduğunu söyledi.mantıklı geldi ve hoşuma gitti.
Sizlere de böyle bir çağrı oldumu acaba.ve bu konuda ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

kukart
13/03/2009, 00:41
Birmotla ilgili forumda yazılan ilk olumlu bi girişim ve gelişme haberi...
Ama sanırım sadece sana oldu bu ilgi...
böyle bir olay ilk senden duyuyorum...

TunFeB
13/03/2009, 09:46
İyi akşamlar arkadaşlar. geçtiğimiz hafta izmir birmot a çağrıldım.yakıt kollektörü (parça adını yanlış söylemiyorum umarım.)bakımı için dendi.
Gittim bişeyler yapıldı.aracımı aldıp çalıştırdığımda motor arızası lambası yandı.bunu hemen haber verdim tekrar içeri alıp baktılar.yaptıkları yüksek devirde (ama baya yüksek) gaza bastılar daha sonra sesi duymamam için arabayı dışarı çıkarıp getirdi usta.sonrasında sorun olmadı.
Yeni parçalar geleceği için yeniden çağrılacağımı söylemişlerdi ve bu gün çağırdılar.cumartesi gidecem.yeni parçalar takılacakmış.
Araç kabulde konuştuğum arkadaş bana bu uygulamanın sebebinin motordaki son gelişmelerin araçlarda uygulanır halde olmasını ve araçların sürekli güncel tutulması olduğunu söyledi.mantıklı geldi ve hoşuma gitti.
Sizlere de böyle bir çağrı oldumu acaba.ve bu konuda ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

Çağırılma nedeniniz bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası....

mustafaf
13/03/2009, 13:17
gecenlerde Halıl'ınde (halılım) arabasını servıse cagırmıslardı.onda da fıre motor var.belkı fıre motorlarla alakalı bır durum olabılır...

herby
13/03/2009, 17:07
Çağırılan araçlar kaç model?

mustafaf
14/03/2009, 10:33
Çağırılan araçlar kaç model?

Halılım'ın aracı 2009 model.Muhammet Bey'ın aracıda 2008 kasımda alınmıs.buyuk ıhtımalle o da 2009 modeldır...

mufemi
16/03/2009, 11:42
benim GP 2009 model.
böyle bir durumla karşılaşan kişi çok değil galiba.
yinede yorumlarınızı bekliyorum

mufemi
16/03/2009, 11:44
Çağırılma nedeniniz bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası....
neden inandırıcı gelmedi acaba sen ne düşünüyosun

usermm1
16/03/2009, 13:33
bence fabrikasyon bir sorun tespit edildi ve bazı araçlar geri çağırılıyor. bunu söylemeye korkmuşlar ve böyle bir masal uydurmuşlar.

erosistanbul
22/03/2009, 15:21
1 ay önce benimde aracımı aynı durum için çağırmışlardı.ist/küçükyalı birmot a götürdüm.yakıt kollektörü ile ilgili bişeyler yaptılar. neden değiştiklerini anlamadım doğrusu. değişmeden önce ve değiştikten sonra farkı anlamadım. ama güncelleme uyumu için yaptıklarını söylediler.

Ziyaretçi047
22/03/2009, 17:44
aramızda servis çalışanları var bizi aydınlatırlar umarım.

halilim
22/03/2009, 20:51
Adını bende unuttum şimdi yakıt bilmemnesi ile ilgili fabrikasyon hata varmış sizin şaşi numaralı araçlarda ona bakmak için diyerek servise çagırdılar.

2009 model benim araç kasım ayında almıştık, fire fun. Servis bir sorun olmadıgını belirtti. Bakım yapıldı adı altında bir rapor verdiler.Aradım bulamadım şu an o raporu.

Fiat öyle ara sıra çagırır korkmayın :D

Raporu bulabilirsem paylaşırım sizinle tam olarak ne işlem yaptıklarını.Ama yakıt sistemi ile ilgili oldugu kesin araçın çok yakmasına neden oluyormuş o hata bu kadarını hatırlıyorum.

mufemi
26/03/2009, 01:53
Bana da yakıt sarfiyatının azalacağını ve performansın artacağını söylediler.Emin değilim ama sanki yakıt tüketimi azaldı gibi geldi bana.Performansda farketti gibi diyebilirim.
Bu mesajı biricik GP 'mden ayrı ilk akşamımda yazdım. Hüzünlendim şimdi bak:(
Arka tampona lokal boya yapılacak.