Orijinalini görmek için tıklayınız : Alternatör ve direksiyon kayışı..
arkadaşlar benim garanti biteli baya oluyor... garanti bittikten sonra servisle olan ilişkimede son verdim o yüzden bakımları kendi ustama yaptırıyorum ve 8-10bin km de bir servisime uğruyorum..
ancak bu sefer bi birmota götürüyüm dedim ve 68bin km de ki aracıma bakım yaptıracağımı, fiyatlarının ne olduğunu öğreniyim dedim
servisdeki eleman 60 bin kmde
aracın:
hava filtresi
yağ filtresi
mazot filtresi
motor yağı
değişeceğini ayrıca:
Direksiyon kayışı
Alternatör Kayışı
değişeceğini söyledi (bu iki parça 60 binde değişiyormuş benim araçta bunlar 60 binde değişmediği için şimdi (68binde) değişmesi gerektiğini söylediler)
Öncelikle bunların hepsi için 430 TL fiyat verdiler...
BEnim sorum fiyattan önce
Direksiyon Kayışı Nedir? ve böyle bi değişiklik 60 binde gerçekleşiyormuş VaRmI Böyle Birşey?
Alternatör Kayışı : 1.3 multijetlerde kayış varmı zincirli değilmiydi benmi yanlış biliyorum ve 60bindemi değişiyor?
cevap verebilecek deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler..
hangi parçanın ne zaman değişeceği kullanım klavuzunda detaylı olarak yazıyo, bildiğim kadarıyla multijetlerde triger kayışı yerine zincir var. alternatör kayışı farklı bişey.
elektrik motorlu direksiyonda ne kayışı varmış birmot bir cevap versin bakalım , sallamış eleman oturduğu yerden.
alternatör bildiğiniz şarj dinamo kayışı 60 binde pek bozulcak gibi durmuyor benimki de sağlam. ama değişsede olur 5-10 liradan fazla tutmamalı basit bişi.
valla biraz direksiyon kayısı sallama geldi banada
Bugün Antalya Pınarbaşı Serviste 60.000 km bakımı tamamlandı.
Listede yapılması gerekenler dışında ön fren balataları ve silecekler değiştirildi.(Talebim doğrultusunda)Expres boya koruma uygulaması yapıldı(kaskonun hediyesi)Ayrıca garanti kapsamında direksiyonla ilgili bir geri çağrılma kampanyası olduğu söylendi ve halledildi.Tırnağı kırılan ön cam havalandırma ızgarası onarıldı.
İşlemler toplamı 467,80 YTL tuttu. Servis çalışanlarına ilgi alakaları için teşekkürlerimi iletiyorum.Faturayı eklemeye çalışacağım.
60.000 periyodik bakım 99,00
motor yağı 5W/40 dizel 4 litre 80,00
silgi süpürgesi sol 24,92
'' '' sağ 21.09
hava filtresi 1.3 7,48
kayış kompresör 27,75
polen filtresi 30,04
yağ filtresi 5,68
filtre elemanı yakıt 58,39
fren balata tk. ön 77,78
fren hidrolik yağı 7,25
koruma açık işçilik 0,01
plastik bağ 2 adet 0,60
ampul park plaka 0,50
toplam: 440,49
iskonto:44,05
kdv :71,36
toplam ödeme:467,80
Bundan sonra bakım yaptıracak arkadaşlara yardımcı olur umarım...
birbaşka başlıkta gördüm kayış komprösör benim bahsettiğimle alakalımıdır bilmiyorum
(bu arada motordan pek anlamadığım anlaşılıyo sanırım :) Resim öğretmeni motordan ne anlar :( )
mustafaf
04/03/2009, 10:13
zannedersem, o dıreksıyon kayısı degılde, hıdrolık dıreksıyon pompası degısımı olacak...
https://img7.imageshack.us/img7/9572/onyuzkz7.jpg
(https://img7.imageshack.us/my.php?image=onyuzyu7.jpg)
erhan0677
04/03/2009, 10:27
multijet motorlarda 60.000 km alternatör kayışı diğer bir değişle sarz kayısı,hidrolik dir.pompa kayışı değişir.120.000 km de bunların bilyaları değişir bu arada servis sana doğru olanı söylemiş bu periyodik bakımda yapılması gereken ama tercih senin. triger evet zincirli onun kontrolude ilk başta 160.000km idi yanlış bilmiyorsam onuda 200.000 km aldılar.
harikasınız teşekkür ederim...
servise gitmeyecem karar verdim..
Samsun birmot berbat,
amasya'ya (memleketime bakcam) olmadı eski ustama gidecem...
ocean_1919
04/03/2009, 19:13
Yav arkadaşlar bunların direksiyonda hidrolik yok bildiğim kadarıyla. Direksiyonla ilgili kayış da olmaması lazım. Ama altarnötörü falan çeviren bir kayış var tabiki.
Yav arkadaşlar bunların direksiyonda hidrolik yok bildiğim kadarıyla. Direksiyonla ilgili kayış da olmaması lazım. Ama altarnötörü falan çeviren bir kayış var tabiki.
İlker, puntolarda elektrohidrolik direksiyon sistemi mevcut.Yani servo motor+hidrolik pompası direksiyon sistemine yardımcı olmakta...
İlker, puntolarda elektrohidrolik direksiyon sistemi mevcut.Yani servo motor+hidrolik pompası direksiyon sistemine yardımcı olmakta...
arkadaşlar bende stilo marka bir araç var ve eğer aynı ise elektrikli bir motor yardımıyla direksiyon sistemini kontrol ediyoruz. Bu elektrikli motor arıza yapınca sadece hidrolik direksiyon gibi kullanamıyoruz, direksiyon sistemi tamamen kullanılmaz duruma geliyor.
benim direksiyon hata verip devreden çıkınca elektrohidroligin elektrosu gidipte hidrolikmiş gibi olmuyor hiç. tamamen eski sistem mekanik direksiyon oluyor. ben anlayamıyorum hala ne direksiyon kayışının değiştiğini
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.