Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto alayım mı?

Sun
24/02/2009, 10:53
2005 1.6 16V Full Megane Aracım var araştırmadan ve ani aldım aracın kronik fabrikasyon bir sürü hatası olduğunu sonradan başıma geldikce öğrenmiş oldum.2006 Palio kullandım 0 dan 140.000 km ye kadar kullandım 140.000 den sonra araç biraz dağıldı ama 140.000 km ye kadar hiç sorun çıkarmadı.

Sorum Grande Punto mu Linea mı Opel Corsa mı Yoksa Renault Clio 3 mü alayım.
20.000 civarı dizel bir araç bakıyorum.
Ben yapı olarak pipirikli bir adamım bindiğim aracın rahatsız edici bir sorunu olmayacak.
Grande Punto nun kronik sorunları varmıdır varsa nelerdir.Memnuniyet yüzdesi nedir.
Alırsam En ekonomik ve en performanslı modeli hangisidir 20.000 civarı.
Selamlar.

ABNEW
24/02/2009, 14:35
Hoşgeldin Bülent,

Sitemizde büyük bir çoğunluk GP diyecektir:) Bence bahsi geçen araçlar arasında tasarım olarak GP bir adım önde.Araçla ilgili sorunları sitemizi okuyarak öğrenebilirsin.Kısaca 2. el olarak düşünülen GP da ilk bakılacak yer direksiyon sistemi.Bazı araçlarda city motoru-servo motor sorun çıkardı.Yaklaşık maliyeti 1500TL.Bu yüzden öncelikle bu sistemin arızalı olup olmadığı, değişim yapılıp yapılmadığı araştırılmalı.Bunun dışında dikkat edilmesi gereken noktalar standart kontroller.Kaza bakım durumu, sorunlu bir donanımın olup olmadığı gibi,

Corsa, gerek şasi gerekse dizel motoru olsun GP ile aynı.Linea yı sedan olduğu için ayrı tutuyorum.Clio 3 hakkında fazla bir bilgim yok.Dolayısıyla sorunlarını bilemiyorum.Motor anlamında 1.3 mjtd 90bg lik dizel en güçlü ve gelişmiş motor.Performans anlamında düşünürsek GP diğerlerinden biraz daha önde olacaktır.

İkinci elde önemli olan aracın durumu.Bence yukarıdaki otomobillerden hangisi temizse o seçilebilir.

TunFeB
24/02/2009, 17:48
tercihim kesinlikle GP. yalnız şöyle bişey var. linea farklı bir opsiyon bence diğer 3 araca göre. eğer amacınız geniş bi araç ise Gp, Corsa ve Clio' ya hiç bakmayın....

tasmanlar
24/02/2009, 18:33
ben diğer araçlar hakkında yorum yapamayacağım ama, gp güzel kullanımı hoş bi araç ama ben aracımı 0 almış olmama rağmen her yerinden takır tukur ses gelmeye başladı ve bu sesler beni çok rahatsız ediyo...onun haricinde gp den bi şikayetim yok, görünüm açısından baktığımız da saydığın araçlardan en göze hoş geleni gp..

Stalker
24/02/2009, 20:46
GP zaman geçtilkçe kendini daha çok sevdiren bir araç bence. Ara sıra sorun çıkarsa bile artık deneyim kazanmış servisler sayesinde işler genelde hemen halloluyor. (Alırsan garanti uzatmayı kesinlikle düşün derim en azından 1 yıl uzat).
Bunun dışında dikkat çekilmesi gereken diğer konu GPlerin biraz ara sınıf bir araç olduğu. Etraftaki diğer marka araçların aynı sınıf modellerine bakıyorum, daha ufak tefek duruyorlar. (yeni corsa da artık daha büyük geliyor göze gerçi). Görünüş olarak ta gerçekten bir peugot208 bir de gp bence bu sınıf içinde tasarımı en güzel araçlar. Donanım konusu varki bunda benim çevremdeki herkes hemfikir, piyasa da bu donanıma sahip bu fiyata başka araç yok desem yalan olmaz. En son fiyatları bilemiyorum ama corsa aynı seçenekte daha pahalı bir araç, yeni clio'yu ise bilmiyorum ama eski kasası ilk kullandığm araçlardandır ve bence GP ile yarışamaz.
Sana bir iki alternatif söyliyim, peugot208'leri de incele bir de yeni Honda Jazz da hoş bir araç.

grande26
24/02/2009, 21:12
accent lere de göz atmakta fayda var.

kukart
24/02/2009, 21:51
accent lere de göz atmakta fayda var.

dizel se hyundai nin dizeli (1.5) bence multijetten daha tatlı sürüş keyfi veren ve daha seessiz motor (1.5 crdi)... (ikisinide (dizel- gp ve hyundai) kullanıdığım için...biliyorum)

ama bu accent Era mı olur veya bir az daha bekleyip yenilenmiş Getz yani i20 mi olur veya tipsiz matrix mi olur bilemem ;)

nissan note nasıl ?

abulbul08
24/02/2009, 22:38
gp yi tek geçerim 3 ay araç inceledikten sonra en son kararım bu araç oldu.yukarda yazılan tüm araçları hem yakından hemde özellik olrak inceledim

makeles
24/02/2009, 23:47
Grande Punto 3 kapılı FUN versiyonu çok cezbediyor.. yeni bir araç alacak olsam 120 t-jet 3 kapı fun alırdım..

plastro
25/02/2009, 00:38
Bencede kesinlikle grande punto ikinci tercih opel corsa hyundai accent 1.5 crdi alacaksan kesinlikle güvenlik paketlisini tercih et (abs/ebd) daha önce bir sene kadar kullandım hiç bu kadar korkarak araba sürmemiştim heleki ıslak zeminde direk kızaklıyor bir senede üç sefer kaza yaptım anamur yolunda yağışlı havada o kadar yavaş gitmeme rağmen virajda savrulup dağa yandan çarptım aynı yeri grande puntomla iki katı hızlı girsem kesinlikle eminim o virajı çok rahat savurmadan dönebilirim.

AGUS
25/02/2009, 01:04
Benim yakin zaman içerisinde 2. Gp'im nedeni basit aslinda çok kullanişli bir araç ve beni şu ana kadar hi ama hiç üzmedi... Ki kaldiki amcam izmirin hemen hemen en iyi alman tamircilerinden ki babam onun ustasi ben buna rağmen gp derim büyük bir memnuniyetle.... :d

punto35
25/02/2009, 01:24
abime katılıyorum +1:)