PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Service Coupon Expired'' hala yazıyor

cpeloo
16/02/2009, 13:42
Selam arkadaşlar,adım Suat Ahmet aracımdaki problemimin büyüklğü ve küçüklüğü hakkında bilgim yok forumdaki arkadaşlara danışmak istedim.

2-3 gün önce arabamı 30000 bakımı için servise verdim yağı ffalan değişti...fakat su anda aracın bilgi ekranında ilk kontak açıldığında service coupon expired diyor (daha önceden 30000 den geriye dogru sayıyordu) ve tamir anahtarı resmi aracın ekranında yapışık kalıyor ve cok canımı sıkıyor...yalova fiat servisini aradım bizim elimizde alet yoktu onu kaybedemedik bi süre sonra kendi kaybolur dediler canım iyice sıkıldı şu anda ankaradayım bu resmi kaybettirmek için ne yapabilirim, daha dogrusu araca ne yaparlar beni bigilendirirseniz sevinirim.Bunun nedeni nedir???nasıl bi alettir buda servisin elinde yoktur?
teşekkürler

Linos
16/02/2009, 14:48
Serviste bilgisayara bağladıklarında, bu işaretin silinmesi gerekiyordu normal şartlar altında. Ellerinde olmayan şey ya aracı bağladıkları bilgisayar ya da bunun bağlantı kablosudur. Bakım yaptırdığına göre, herhangi bir servise uğra, 5-10dk. içinde halledilecektir... ;)

ABNEW
16/02/2009, 16:27
Suat, o uyarıyı sen silemezsin, Muratın da belirttiği gibi herhangi bir yetkili servise uğra kısa sürede bilgisayara bağlayıp silerler.Sözkonusu serviste bunun yapılmaması oldukça abes...

cpeloo
20/02/2009, 12:33
murat ve arda hocam bişey daha soracaktım...ankara birmotta o anahtar resmini sildirdim bu seferde benim aracın menüsü yolda giderken yanlızca speed beep ten başka menuye girmiyo...ama aracı durdurunca butun menu komple geri geliyor.benim eskisinde boyle bişey olmuyodu devir halindeyken bile tum menuye ulaşmama izin veriyodu...buda bi problemmi yoksa, fiatcıların düşündüğü trafikte dikkatt dağılmasın olayımı (daha dogrusu ben oyle düşünüyorum) sizin araclardaki durumlar nedir? siz butun menuye ulaşabiliyormusunuz?

mustafaf
20/02/2009, 12:35
bnm aracım actıve ama ben her hızda o menuye ulasabılıyorum.ama dynamıc'lerde boyle bır ozellık varmı bılmıyorum...

Phaser
20/02/2009, 13:00
benim aracımda 2009 seri2 ve bende hareket halinde menuye erişemiyorum bence de bu insanların dikkatinin dağılmasının önüne geçmek için alınmış bir önlem sonucta trafikte onunzdeki aracamı odaklanacaksınız yoksa yol bilgisayarınamı

Ogulcan.Öğüt
20/02/2009, 16:14
2009 fire fun seri2 hareket halinde gayet güzel menüye ulasıyorum hiç sorun yasamıyorum bi servise gösterin derim

ABNEW
20/02/2009, 16:40
murat ve arda hocam bişey daha soracaktım...ankara birmotta o anahtar resmini sildirdim bu seferde benim aracın menüsü yolda giderken yanlızca speed beep ten başka menuye girmiyo...ama aracı durdurunca butun menu komple geri geliyor.benim eskisinde boyle bişey olmuyodu devir halindeyken bile tum menuye ulaşmama izin veriyodu...buda bi problemmi yoksa, fiatcıların düşündüğü trafikte dikkatt dağılmasın olayımı (daha dogrusu ben oyle düşünüyorum) sizin araclardaki durumlar nedir? siz butun menuye ulaşabiliyormusunuz?

Suat, belki menüde hız limitini aktifleştirdiysen (Örneğin 30km/s gibi düşük bir sürat) bu esnada sadece uyarı veriyor olabilir ve başka bir menüye girişim mümkün olmuyordur.Ben bunu şimdiye kadar hiç kullanmadım.O yüzden sadece tahminde bulundum.İstersen menüden speed beep kısmına bir bak...

erhan0677
02/03/2009, 12:03

problem değil aynen dediğin gibi sadece durdugun zaman bütün meüye ulaşabiliyorsun

femoli
02/03/2009, 12:21
Araç hareket halinde iken menü ile uğraşmanızı istemediğinden kendini kapatıyor bir tür güvenlik ,dikkatinizi yola veri diye durduğunuz anda bütün menüler active dir bu her gp de standarttır :)

Linos
02/03/2009, 13:56

problem değil aynen dediğin gibi sadece durdugun zaman bütün meüye ulaşabiliyorsun

Doğru olan şu andaki durum Erhan... Bizim araçlarda da durum böyle. Söylediğin gibi, dikkatin dağılmaması için düşünülen güzel bir ayrıntı... ;)

ABNEW
02/03/2009, 15:46
Suat, arkadaşların dediği gibi araç hareket halindeyken menülere erişilemiyor.(Güvenlik nedeniyle) Ben hareket kısmını atlamışım...:)

abulbul08
02/03/2009, 16:23
aracın 2009 seri 2 ve kitapçığında araç hareket halindeyken menü kısıtlaması olduğu yazıyor.

wosswoss
12/07/2012, 14:09
bu service coupon expired'i sildirmezsek herhangi bir sorun teşkil edermi yoksa ileride kendiliğinden kaybolurmu..ben serviste değil sanayide yaptırıyorum bakımı dahada 1000 km olmadı bakım yapılalı ve bu uyarı çıkıyor şimdi..

Ziyaretci046
12/07/2012, 21:49
bu service coupon expired'i sildirmezsek herhangi bir sorun teşkil edermi yoksa ileride kendiliğinden kaybolurmu..ben serviste değil sanayide yaptırıyorum bakımı dahada 1000 km olmadı bakım yapılalı ve bu uyarı çıkıyor şimdi..

gel bir ara söndürelim servis lambanı...

kadir07
12/07/2012, 21:55
bu service coupon expired'i sildirmezsek herhangi bir sorun teşkil edermi yoksa ileride kendiliğinden kaybolurmu..ben serviste değil sanayide yaptırıyorum bakımı dahada 1000 km olmadı bakım yapılalı ve bu uyarı çıkıyor şimdi.. varken izmirde başka yere gitmek mi alemsiniz walla:no000000:. biz vakit bulsak antalyadan kalkıp gidecez siz burnunuzun dibindeki yere gitmemişsiniz neler kaçırdığınızı bi bilseniz:wallbash:...:)

wosswoss
12/07/2012, 22:42
a gitmedigimi nereden cikardiginizi cok merak ettim..konularimi arastirirsaniz kimde bakim yaptirdigimi gorursunuz..ve evet siz cok seyler kaciriyorsunuz a gidememekle katiliyorum size ;)

Ziyaretci046
12/07/2012, 23:03
a gitmedigimi nereden cikardiginizi cok merak ettim..konularimi arastirirsaniz kimde bakim yaptirdigimi gorursunuz..ve evet siz cok seyler kaciriyorsunuz a gidememekle katiliyorum size ;)

sen geliyon başkan :D fiatın orjinal arıza tespit cihazıyla söndürürz o lambayı hem bütün değerlerini kontrol ederiz

biancoangelo
13/07/2012, 00:57
benim aracımda 2009 seri2 ve bende hareket halinde menuye erişemiyorum bence de bu insanların dikkatinin dağılmasının önüne geçmek için alınmış bir önlem sonucta trafikte onunzdeki aracamı odaklanacaksınız yoksa yol bilgisayarınamı

2012 evoda hızlanınanca bilgisayara bakamıyosun izin vermiyo.

wosswoss
13/07/2012, 08:54
sen geliyon başkan :D fiatın orjinal arıza tespit cihazıyla söndürürz o lambayı hem bütün değerlerini kontrol ederiz

eyvallah gözüm

kadir07
13/07/2012, 12:17
a gitmedigimi nereden cikardiginizi cok merak ettim..konularimi arastirirsaniz kimde bakim yaptirdigimi gorursunuz..ve evet siz cok seyler kaciriyorsunuz a gidememekle katiliyorum size ;)ın bakım yaptığı araçlarda kolay kolay böyle uyarılar çıkmadığı için başka bi yere gittiğinizi düşündüm::)