PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20.ooo km bakım (Zincirlikuyu Birmot)

makeles
13/02/2009, 14:33
Dün 20.ooo km bakımını yaptırdım..

Polen Filtresi: 31,18
Yakıt Filtresi: 62,26
Hava Filtresi: 8,48
Yağ Filtresi: 11,20
Yağ 4lt 5W-40 Selenia: 79,36
20,000km periyodik bakım: 99,00
Havalandırma sistemi-Dış hava: 13,80

İşçilik toplam: 112,80
Parça toplam: 192,48
KDV: 54,95
TOPLAM: 360,23 TL

Bu arada direksiyondan dönüşlerde ara sıra dong dong ses geliyordu amortisor takozları yağlanmış ses devam edince hava yastığı spirali? ve EPS kontrol edilmiş yenileri sipariş verildi.. Takozlarda değişecekmiş.. Sağ ön amortisör keçeleri yağ kaçırdığı için değiştirilmiş.. Sadece sağ amortisör değiştirilmesi tuhaf bir sonraki gidişimde sol amortisörün de değiştirilmesini isteyeceğim.. (Bu arada sağ kaldırımı atlayarak garaja giriyordum hep sağ amortisörler ilk yükü alıyordu)
Fren balatası daha yeniymiş uzun yol yapmama bağladılar.. Tekerlek rötasyonu ve rot-balans yapılmış.. Boşta araçta uğultu vardı, hava filtresi ses yapıyormuş, ses kesildi.. Klima yüksek fan hızında ses yapıyordu temizlenmiş ses kesildi.. Bozuk zeminde motordan lakırtı ve iki bilyenin sürtünme sesine benzer bi ses vardı.. Bakımdan sonra kayboldu.. Bagaj Fiat logosu paslanmıştı onun da yenisi ile değişimi yapılacak..

Zincirlikuyu Birmot çalışanlarına özellikle Selçuk Bey ve İbrahim Ustaya teşekkür ediyorum.. Tavsiye ederim..

makeles
13/02/2009, 23:42
yazmayı unutmuşum soğuklarda vites donuyor demiştim şanzuman yağını değiştirdiler.. -3 ve daha düşük değerleri biz burda yakalayamayız siz gözlemleyin ve bize bildirin dediler.. hala donarsa senkromeç ayarları olmazsa vites kutusu değişimi yaparız vs. dediler.. psikolojik mi tam kestiremedim ama sanki vites yumuşadı..

makeles
24/02/2009, 01:03
75 kişi okumuş 1 kişi bile yazmamış.. herneyse ben konuma sahip çıkarak son yapılanları yazayım..
amortisör takozları değiştirildi, city motoru, sinyal kolu ve direksiyon göbeğindeki bazı parçalar? değiştirildi.. bagaj FIAT logosu yenisiyle değiştirildi..
direksiyonum eskisinden daha iyi durumda sıfır gibi nerdeyse.. direksiyon sesi sorunu kalmadı..
dipnot: İbrahim ustaya tekrar teşekkür ediyorum..

06kaymak
24/02/2009, 11:27
bır cok sorununuzu hallettırmıssınız ne guzel...

ince5757
24/02/2009, 12:13
Mehmet benimde arabamın bakım zamanı geldi, servisin verdiği fiyat hakkında bilgi sahibi olmanda verdiğin bilgiler çok yararlı oldu teşekkürler.

ilkersezgin
24/02/2009, 15:02
les kardeş merhabalar . benim sorum şöyle olacak sana; amortisör takozları değişmeden önce ve sonra alttan gelen sesleri yorumlayabilir misin?bazı arkadaşlar alt takım seslerini z rotlarını değişiminden sonra kesildiğini söylüyorlar. Arabalarımızın altından çok ses geliyor bu yüzden benim bu konuda seslerin tam kaynağını öğrenmem gerekiyor. hafif kasisli yollardan geçmeye korkar oldum. babam 40 yıllık şöfördür. bir yolculuğumuz sırasında o da durumu farketti. alt takımların çok sesli çalıştığını söyledi. bu konuyu biraz daha açmam gerekirse şöyle bir örnek yararlı olur sanırım: hafif kasisli yada asfalt yaması bulunan yolda ilerlerken sağımda yada arkada oturan insanlar konuşurken cümleleri hep bölünüyor çünkü o sırada araba tümseklere vurduğunda içerde küt küt sesler geliyor ben sadece biraz konfor istiyorum. acaba italyanlar özellikle amortisörleri TÜRKİYE'nin yollarına göre mi ayarladılar bu haliyle bizim arabalarımız amortisör patlatmaz zaten patlatamaz bir yönüyle bu durum güzel ama insan diğer arabalarla kıyaslama yapmadan edmiyor benim kafamın nerdeyse tavana değerek geçtiğim yrlerden megane yada caddy ler süzülerek geçiyor. saygılar

makeles
25/02/2009, 00:14
o kadar şiddetli sesler gelmiyordu bende ilker.. direksiyonu sağa sola çevirirken dong tık şeklinde bir ses vardı.. amortisör takozu yağlanınca sesin şekli değişti city motorunda ince bir ses gelmeye başladı.. ustanın dediğine göre direksiyon göbeğinde de ses varmış ben farketmemişim.. hepsini değiştirdiler sağolsunlar.. tümseklerde ve hafif bozuk yollarda gelen ses problemim yoktu yalnız içerde çok sarsıntı oluyor hala.. komple süspansiyon sistemini değiştirmeyi düşünmüştüm ama 2000-2500tl ye mal oluyor vazgeçtim.. lastik ömründen feragat edip lastik basınçlarını önler 28psi, arkalar 26psi yaptım biraz daha rahatladı.. yalnız çok rahat 200km/h hıza çıkarken bu basınçlarla çok zorlandı.. uzun yola çıkarken hepsini 4psi yükseltmeyi düşünüyorum..

şafak
02/03/2009, 12:42
Dün 20.ooo km bakımını yaptırdım..

Polen Filtresi: 31,18
Yakıt Filtresi: 62,26
Hava Filtresi: 8,48
Yağ Filtresi: 11,20
Yağ 4lt 5W-40 Selenia: 79,36
20,000km periyodik bakım: 99,00
Havalandırma sistemi-Dış hava: 13,80

İşçilik toplam: 112,80
Parça toplam: 192,48
KDV: 54,95
TOPLAM: 360,23 TL

Bu arada direksiyondan dönüşlerde ara sıra dong dong ses geliyordu amortisor takozları yağlanmış ses devam edince hava yastığı spirali? ve EPS kontrol edilmiş yenileri sipariş verildi.. Takozlarda değişecekmiş.. Sağ ön amortisör keçeleri yağ kaçırdığı için değiştirilmiş.. Sadece sağ amortisör değiştirilmesi tuhaf bir sonraki gidişimde sol amortisörün de değiştirilmesini isteyeceğim.. (Bu arada sağ kaldırımı atlayarak garaja giriyordum hep sağ amortisörler ilk yükü alıyordu)
Fren balatası daha yeniymiş uzun yol yapmama bağladılar.. Tekerlek rötasyonu ve rot-balans yapılmış.. Boşta araçta uğultu vardı, hava filtresi ses yapıyormuş, ses kesildi.. Klima yüksek fan hızında ses yapıyordu temizlenmiş ses kesildi.. Bozuk zeminde motordan lakırtı ve iki bilyenin sürtünme sesine benzer bi ses vardı.. Bakımdan sonra kayboldu.. Bagaj Fiat logosu paslanmıştı onun da yenisi ile değişimi yapılacak..

Zincirlikuyu Birmot çalışanlarına özellikle Selçuk Bey ve İbrahim Ustaya teşekkür ediyorum.. Tavsiye ederim..

bızı tercıh ettıgınız ve bu guzel yazılarınız ıcın bız teşekkur ederız