Orijinalini görmek için tıklayınız : Mcpd
oguzhan ozcan
12/02/2009, 11:08
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi MCPD kursuna yazılmak istiyorum bilgisayar bilgim gayet iyi düzeyde ve artık daha profesyonel olmak istiyorum.O bakımdan MCPD eğitimi almak istiyorum.Sitede bildiğim Cihan abi var ondan yardım bekliyorum açıklama yaparsa sevinirim.Yani nasıl bir eğitim ve bittikten sonra ne olacak ? Eğitimi NETRON'dan alıcam konuşmaya gitmedim daha gerçi...
erdiyilmaz
12/02/2009, 11:30
Bildigim kadarıyla Mcpd'nin 2-3 farklı versiyonu var, web developer, windows developer, application developer olarak. Netron güzel şirket ismi bilindik firma. Eğitimlerinin kalitesinden şüphen olmasın.
Benim şahsi görüşüm Microsoft'dan ziyade, Java vs. gibi web teknolojilerine yönelmen olur. Sun firmasının verdiği sertifikaları da araştır derim. Alacagın sertifikanın, özel de iş yaptırması önemli.
oguzhan ozcan
12/02/2009, 11:38
Benim gideceğim kursta Enterprice application developer olanı Erdi abi bide Netron'da %80 başarı gösterenlere iş konusundada yardımcı oluyorlarmış.Diğer konulardada artık kendim kendime çalışıcam eğitim cd'leri ile.
erdiyilmaz
12/02/2009, 11:47
Evet, mezun olunca, aynı iş yerinde eğitmen yapabiliyorlar : ) Java sertifikası almak istemiştim, 5 gün kurs ardına sınav yapıp sertifika vereceklerdi. 1800$ kurs ücretiydi, 300$ da sınav için alacaklardı. Sınavı geçemezsem tekrardan 300$ verip sınava girebiliyordum. Biraz masraflı gelmişti. Birde verdikleri sertifikanın her yerde geçerliliği yoktu. Sertifikaların geçerliliğini de göz ardı etmemek gerek.
oguzhan ozcan
12/02/2009, 11:54
Hımm 5 gün çok kısa bir zaman ama senin bilginden dolayı herhalde ?? Bide ablam orada çalıştığı için içeriğini daha iyi biliyor.O bakımdan sertifikaları güzel yani...
Erdi 5 günde javada ne öğretiyolardı bilgin varmı?
erdiyilmaz
12/02/2009, 16:59
Valla kurs içerigini hatırlamıyorum, önceden temel Java bilgisi gerektiriyor sanırım. Onlar sadece sınava yönelik seni 5 gün boyunca hazırlıyorlar. Sonra da Amerika'ya mı bir yere bağlanıp online sınava giriyorsun. Sistem değişmiştir belki de 3-4 sene evvel böyleydi.
Günümüz yavaş yavaş masaüstü programcılığından, web'e kaymış durumda, farklı farklı uygulamaların web de de versiyonları mevcut. Web'den de mobil programcılığa kayacak gibime geliyor. Özellikle cep telefonları, mobil programlama öne çıkacak. Bu durum da Java, Flash Lite gibi teknolojileri öne çıkartıyor.
Ben bu işlere geleceğin işleri gözüyle bakıyorum. Bu konularda ne kadar bilgi sahibi olursan o kadar tercih sebebi sayılıyor. Sertifikaların her yerde geçerli olması önemli bir konu. İki arkadaşım Thales firmasında işe girdiler ve mülakat telefonla oldu, sordukları ise active directory ve cisco bilgisi ile voip. Eğer sertifikalar varsa sınava bile gerek kalmıyor ;)
Ziyaretçi047
15/02/2009, 17:37
Dostum alacağın sertifika ve eğitim güzel. Application Developing tabi önemli bir iş. Ama gelecekte yapmayı düşündüğün işleri programlayıp ben de ona yönel derim. Çok fazla sertifikasyon var. Netron firmasını pek bilmiyorum. Bizim Setron'dan sonra açılan bir firma olsa gerek isimler de benziyormuş hani :) Eğitimleri vs. güzelse ve sorunsuzca sınavlara girip sertifikalarını alacaksan sorun yok.
Erdi'ye katılıyorum. Artık esas gelir web programlama da. Tabi yine de herkesin seçeceği yol farklı olabilir. Başarılar dilerim.
bende mcpd eğitimi alıyorum henüz kayıt yaptırmadıysan sana burasını bilişim eğitim merkezini önerebilirim fiyat olarak netron'a göre daha uygun ve eğitmenleride çok iyi
Senin için bilişim eğitim'in sitesinden bilgi yapıştırıyorum hem mcpd nedir diye düşünenlere kaynak olur bayağı geniş açıklamışlar
Gerekli Ön Bilgi
Bilişim sektöründe kendini geliştirmek isteyen temel ingilizce, temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip, en az lise mezunu herkes eğitimlerimize katılabilir.
Kimler Katılmalıdır?
Web(e – ticaret), Windows tabanlı ve kurumsal uygulamalar üzerinde uzmanlaşmak isteyen bununla birlikte uluslar arası sertifkalarla bu bilgisini kanıtlamak isteyen kişiler katılabilir.
Neden Bilişim Eğitim Merkezi
• Öğretme Garantisi; Bir öğrencinin IT Eğitimlerinde %95 derse devam kriterini tutturması ön şartı ile, sınavlarda başarısız olması veya sınavlarda başarılı olsa bile tam olarak anlayamadığı konular olması halinde, aynı eğitimi tekrar ücretsiz olarak alabilmesi anlamına gelmektedir.
• Bilişim Eğitim Merkezi Microsoft tarafından “Eğitim Çözümleri” alanında özel olarak yetkilendirilmiş Microsoft Gold Certified for Learning Solutions(MCPLS) ünvanına sahip bir kurumdur.
• MCPLS ünvanıyla Bilişim Eğitim Merkezi Uluslar arası Microsoft “fiziki standartlarına” sahiptir.(derslikler, donanım, projeksiyon, klima ,12 kişilik sınıflar vs.)
• Bilişim Eğitim Merkezi’nde IT eğitimleri MCT’ler (Microsoft Sertifikalı Eğitmen) tarafından anlatılır. MCT ‘ler Tüm dünyada Microsoft tarafından eğitilip yetkilendirilen ve Microsoft ürünlerini anlatmak ile görevlendirilen uzman kişilerdir.
• Bilişim Eğitim Merkezi’nde IT eğitimlerine eğitmen olmanın ön şartı MCT belgesi sahibi olmanın yanı sıra piyasada fiilen çalışmış olmak ve firmaların altyapıları konusunda deneyimli olmaktır. Sektördeki bazı eğitim kurumlarında olduğu gibi sadece MCSE veya MCPD eğitimini almış olmak derslere girmek için kesinlikle yeterli değildir.
• Bilişim Eğitim Merkezi’nde uygulanan tüm IT eğitimlerinde Microsoft tarafından hazırlanan MOC’ lerin (Orijinal Microsoft Kurs Dokümanları) yardımları ile işlenir. Ve öğrencilerimiz MOC’ ler yardımı ile sınavlara hazırlanır.
• Bilişim Eğitim Merkezi IT eğitimlerinde Türkiye’de ilk defa “Öğretme Garantisi Modeli” ile hizmet vermiş olan ve bu modeli Bilişim Eğitimlerine kazandıran eğitim kurumudur.
• Bilişim Eğitim Merkezi’nde IT eğitimlerinin piyasa uygulamaları ile paralel gitmesi gerekliliğine inanarak, tüm dersler ve uygulamalar piyasada var olan şirketlerdeki gerçek, güncel örnekler üzerinden işlenmektedir.
• Dersler haricinde sınavlara hazırlık amacıyla “Teknik İngilizce Destekli Soru Çözümleri” desteği veren Türkiye’deki tek eğitim kurumudur. Bu uygulamada öğrencilerimiz sınavlarda karşılarına çıkan soruları rahatlıkla anlayabilmenin yanı sıra, çözümlerini de uygulamalı olarak görme fırsatını yakalayabilmektedirler.
• Tüm dersler ilgili yazılımların en güncel versiyonları ile işlenir ve örnek uygulamalar güncel versiyonlar için hazırlanmaktadır.
• Bilişim Eğitim Merkezi’nde mezun olmuş öğrencilerimiz, iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş olan “Bilişim Kariyer Merkezi” desteğini alarak piyasada çalışma şansına kolay ulaşırlar. Bilişim Kariyer Merkezi olarak tüm öğrencilerimize cv oluşturma, mülakat teknikleri, iş başvuruları konularında koçluk hizmeti verilebilmektedir.
• Bilişim Eğitim Merkezi IT eğitimleri sonrasında sınavlara rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla, mezunları için dünya çapında onaylanmış Prometric ve Vue gibi digital sınav merkezlerinin yetkilerini almış ve sınavları uygulayabilen bir altyapıya sahiptir.
Eğitim İçeriği
Bölüm1: Programlama Mantığı( Programlamaya Giriş )
• Algoritmalar
• Değişkenler Ve Değişken Türleri
• Koşul Yapıları
• Döngü Yapıları
• Diziler
• Nesne Yönelimli Programlama
Bölüm2: Program Geliştirmek ve İleri Düzey Programlama Dilleri (C# 3.0 İle .Net Programlama)
• Olay Mimarisi
• Koleksiyonlar
• Jenerikler
• I/O Mimarisi
• Winforms İle Uygulama Geliştirme
• Formlar Ve Taşıyıcılar
• Sık Kullanılan Kontroller
• İleri Seviye Wınforms Kontrolleri
• Ms Sql Server 2008
• Management Studıo’yu Tanıma
• Sql
• Veritabanı Nesneleri (Tablo, Constraınt,