PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürpriz ortaklık görüşmesi



ozgurdincer
20/01/2009, 15:15
İtalyan otomotiv devi Fiat, zor durumdaki ABD otomobil üreticisi Chrysler'den hisse satın almak için görüşmelere başladı.


Reuters'e bilgi veren bir kaynak "Görüşmelerde Chrysler'in teknolojisi karşılığında Fiat'a hisse vermesi konuşuluyor" dedi.

Anlaşma olması halinde Fiat'ın Chrysler'e daha az zararlı salım yapan araç üretimi için yardımcı olabileceğini söyleyen haber kaynağı, "Finansman almak istiyorlarsa, Amerikalı araç üreticileri kısa vadede, daha az kirlilik yaratan araçlar üretmekte kararlı olduklarını göstermeliler ... Chrysler'in bu koşulu tek başına sağlaması zor" dedi.

HABER DOĞRULANDI

Öte yandan Fiat Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann da, bu haberler üzerine yaptığı açıklamada, Chrysler ile görüşme halinde olduklarını doğruladı.

Fiat ve Chrysler arasındaki görüşmeler dün otomobil sanayi dergisi Automotive News Europa'da da haber oldu.

Dergi, kimliği açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberde Fiat'ın, yüzde 35'e kadar hisse karşılığında, Chryslere platform, motor ve aktarma organı sağlayacağını belirtmişti.

ABD'nin üçüncü büyük otomobil üreticisi Chrysler, şirketin olası çöküşünü önlemek için ABD hükümetinden 4 milyar dolar kredi almıştı. Şirketin CEO'su Bob Nardelli de hükümetten 3 milyar dolar daha destek beklediklerini belirtmişti. Chrysler ABD hükümetinden 7 milyar dolar yardım istemişti.

CHRYSLER'IN GELECEĞİNE GÜVENİLİYOR

Fiat CEO'su Sergio Marchionne, Automotive News Europe ile yaptığı söyleşide, Fiat'ın dünya otomobil sektöründeki krizden tek başına çıkacak büyüklükte olmadığını ve kârlılığı sağlamak için gereken üretim hacmini sağlayacak bir ortağa ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Fiat'ın ürettiği markalardan sadece Ferrari ve Maserati ABD'de satılıyor.

Chrysler, satılacağı iddialarını reddetmesine rağmen, diğer otomobil üreticileriyle görüşmeler yürütüyor.

Analistler, üç büyük Amerikan motorlu araç üreticisi arasında en zayıf olarak görülen Chrysler'in herhangi bir ortak olmadan hayatta kalabileceğinden kuşkulular. Chrysler'in çoğu ABD pazarında olan satışları geçen yıl yüzde 30 düşmüştü.

Kaynak:Hürriyet

makeles
20/01/2009, 15:37
buradan anlıyoruz ki o devasa boyutlar altında e****iş bir teknoloji yatıyor.. chrysler'i fiat adam eder bence.. bu arada fiat pejo yada citroen grubu ile de birleşebilir diye haberler vardı.. bu da boş çıkabilir..

e****iş= E S K İ M İ Ş :)

femoli
20/01/2009, 17:03
buradan anlıyoruz ki o devasa boyutlar altında e****iş bir teknoloji yatıyor.. chrysler'i fiat adam eder bence.. bu arada fiat pejo yada citroen grubu ile de birleşebilir diye haberler vardı.. bu da boş çıkabilir..

e****iş= E S K İ M İ Ş :)
:D :D :D hehhehhheehh hey alllahım yaw erdi herşeyide sansürlemişsin yawww :D:D e****iş