Orijinalini görmek için tıklayınız : Amazon.com'dan alışveriş
oguzhan ozcan
19/01/2009, 19:13
Arkadaşlar amazon.com'dan bir saat almak istiyorum.Ama buraya gelmesi ve ne gibi şeyler gerekiyor yada alıyımmı acaba ? Tereddütliyim o bakımdan. :agri:
İstediğim saat bu ;
Amazon.com: Diesel's Men's Analog watch #DZ1216: Watches (https://www.amazon.com/Diesels-Mens-Analog-watch-DZ1216/dp/B001J4R158/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=watches&qid=1232191390&sr=8-1)
Merhaba,
Alacağın ürünün fiyatı 120$ artı buna kargo ücretide eklenecek yurtdışından bu tür alışverişlerde kargo fiyatı dahil gümrüksüz alışveriş sınırı 100$ mıydı 100TL miydi yalnız bu oran gümrük memurlarımızın keyfine kalmış bi olay gümrükte takılabilirde takılmayabilirde eğer takılırsa saat ücretine tahmini olarak 500TL gibi ek bir gümrük masrafı çıkabiliri ayrıca Amazon Türkiyeye sadece ingiltere üzerinden satış yapıyor diye biliyorum en azından eskiden öyleydi burada kur farkıda çıkacaktır bence sen bir tanıdık aracılığı ile getirtsen daha uyguna olur en azından ben öyle yapıyorum birkere dilim yandı 60$lık ürün için 500TL yakın gümrük masrafı istemişlerdi bende aldığım ürünü gümrükte bıraktım allahtan satıcı sağlam çıktıda ürünü geri çekip paramı iaede etti.
oguzhan ozcan
20/01/2009, 12:45
Hımm o zaman bu iş bayaa meşakkatli hiç bulaşmamak lasım :) Burada ürün yaklaşık 460 TL gümrüğe takılsa bayaa bi pahalıya çıkcak ucuz alcaz diye.Ama yurtdışında tanıdık yokki :(
Yurt dışından Alışveriş sınırı kargo ve ürün bedeli dahil 100 Euro dur. Bu bedeli aşarsa vergilendirilir ancak yukarıda bahsettin saat eğer gerçekten Türkiyede 460 Ytl ise vergilendirilse bile o fiyata çıkması bence mümkün değil yinede vergilendirilirse ne kadar vergi gelir? bunu iyi araştırmak lazım.
oguzhan ozcan
20/01/2009, 14:31
O zaman bu ürün toplamda 100 € civarı olacak o zaman zor gözüküyor.
Gümrük tamamen şans işi :) ebaydan bir kutu içersinde türkiyedeki satış fiyatı toplam 1700 YTL benim alış fiyatım 500 usd olan saat almıştım sorunsuz geldi...
Ozanın dediği gibi birazda şans işi ama birde bazı istisnalar var bayram yılbaşı dönemlerinde limit 300 Euroya çıkıyor ayrıca paketlerde o dönemlerde pek kontrol edilmiyor yinede biraz şans işi.
Hediye diye kargolayabilirlerse pek sorun olmaz.
erdiyilmaz
21/01/2009, 01:14
100$ üzeri hediye sınıfına girmiyor diye biliyorum.
evet 100 $ üstü hediye sınıfına girmiyor ayrıca bayram günleri artıyor yada kampanya günleri oluyor ...