Orijinalini görmek için tıklayınız : Fun mı Dynamic mi?
funkyboys
18/01/2009, 16:52
eylül ayında bir grande punto almayı planlıyoruz fakat donanım ları şeçmekte kararsızım
(aracı 2.el alıcaz)
diynamic= otomatik klima,otomatik4 cam vs..
fun=sportifliğiyle
beni etkliyor diynamic alsak fun daki aksesuarlar
fun alsak diynamic teki daha fazla özellik den mahrum kalıcaz
diynamic in ön konsolu daha güzel duruyor
sizce hangini almalıyız
araç ikinci el ve 19000 lirayı geçmese daha iyi olur
simdiden sağolun
fun'ın 2. eli düştümü ki piyasaya
baslik yapmadan once bi kendimizi tanitsak?
Ziyaretçi047
18/01/2009, 17:29
Tamamen tercih meselesi. Ben olsam dynamic alır kendim fun yapardım.
funkyboys
18/01/2009, 17:29
baslik yapmadan once bi kendimizi tanitsak?
adım furkan öğrenciyim aydın didim de yaşıyorum
kusura bakmayın
Aramıza hoşgeldin furkan keyifli forumlar, bende cihana katılıyorum eğer imkan varsa dynamic alır fun'daki aksesuarlardan taktırabilirdim.
funkyboys
18/01/2009, 17:40
fun'ın 2. eli düştümü ki piyasaya
şu an 2006 modeller 22000 civarında eylüle kadar düşeceğini düşünüyorum
sıfır fiyarları aynı olduğu için ikinci ellerinde aynı olması gerekmezmi
siz daha iyi bilirsiniz
fun donanımı 2009 modellerde var yalnız
funkyboys
18/01/2009, 17:54
arabam com da gördüm ben 3 4 gün önce
Aramıza hoşgeldin furkan keyifli forumlar, bende cihana katılıyorum eğer imkan varsa dynamic alır fun'daki aksesuarlardan taktırabilirdim.
alaşım jant,farlar takıla bilir ama ön konsol ne olacak
oda değişe bilirmi
bence de ön konsol funlarda daha güzel ama dğer özellikler zor işte ama dinamic' diğer özellikleri yapman daha kolay olur
racerant
18/01/2009, 20:18
Birde oğrendiğim kadarıyla Sport ve Fun versiyonlarda süspansyon ve yay sistemi farklı. Zaten biraz daha alçak duruyor Fun'lar.
funkyboys
18/01/2009, 20:27
sport lar cok pahalı dynamic ,fun veya daha uygunlardan tavsiye edin lütfen
ReBianco
18/01/2009, 21:11
Bence karşılaştırma yapmak çok da doğru değil. Zevk meselesi. Ben de aracımı 3 hafta önce Fun olarak aldım, hiç de pişman değilim. Otomatik klima, kolçak ve arka camların otomatik olmasını kendim için gereksiz görüp sport süspansiyon ve yaylar, marşbiyel, spoiler, mat siyah zemin farlar, spor deri direksiyon, spor gösterge, spor deri vites kolu, lazerle karartılmış arka camlar ve karbon görünümlü iç paneli tercih ettim. Fun'larda olmayıp da dinamikte olanlar bence sürücüyü direkt etkileyen opsiyonlar değil.
Ayrıca aracı satacağınız zaman dinamik olması görüntüsünün önüne çok fazla geçemiyor. Ama ben biraz daha masraf edip onları tamamlarim derseniz o başka tabi, sonradan yapacağınız masrafı da hesaplamadan karar vermeyin lütfen.
Ama alıcı bakışlar sürücüye keyif veriyor. :)
Özetle, dediğim gibi tamamiyle zevkler ön plana çıkıyor. Aracıma benden başka binenler için de biraz konfor olsun diyorsanız Dynamic, yok alıcı bakışlar bana keyif versin konfordan biraz vazgeçilebilir ama görünümden asla diyorsanız kesinlikle Fun derim.
Not : Bu arada ilk mesajda koyduğunuz kabin fotoğrafı Fun değil Active. Fun'ın içine de oturmadan karar vermeyin bence.
ozel_egt
18/01/2009, 21:54
evet funlar da superr
tuncay aracın beyazmış yoldan geçen beyaz bir fun göz alıyor hele sky dome da varsa tadından yenmez beee :)
Tamamen tercih meselesi. Ben olsam dynamic alır kendim fun yapardım.
Aynen öyle sana katılıyorum.Fun'ı dynamic yaparsın ama dynamic'i fun yapamazsın. Çift bölmeli digital klima ve arka cam otamatiği sonradan olmaz ama sonradan farlar değişebilir, marşpiyer ve spoiler takılabilir ve fun'dan farkı kalmaz.
funkyboys
18/01/2009, 22:24
Aynen öyle sana katılıyorum.Fun'ı dynamic yaparsın ama dynamic'i fun yapamazsın. Çift bölmeli digital klima ve arka cam otamatiği sonradan olmaz ama sonradan farlar değişebilir, marşpiyer ve spoiler takılabilir ve fun'dan farkı kalmaz.
ters olmamış mı otomatik klima dynamic te var dynamic i fun yapabilirsin olmalıydı
ReBianco
18/01/2009, 22:25
Skydome da istiyordum ama aracı alırken bütçem müsaade etmedi. Sonradan parlak siyah cast folyo kaplatmayı düşündüm ama şimdilik vazgeçtim. Eşim ilginç bir şekilde ille de kaplatma diye tutturdu ben de kriz yaratmak istemedim tabi. :)
Bu arada folyo için telefonla 80 YTL fiyat vermişlerdi. Ben vazgeçmiş olsam da düşünen arkadaşlar için aşağıdaki linkte bazı fotoğraflar var. Adam hem kaplanmadan önceki hem de kaplanmış haliyle fotoğraflarını vermiş.
..:: Grande Punto ::.. • Leggi argomento - I primi lavori sulla GiPPi Bianca nuova gamma t-jet (https://www.grande.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=29614)
funkyboys
18/01/2009, 22:38
farlar süper olmuş ama aynalara elmeseymiş daha süper olurdu aynalar gövde rengi olsun diye extra ücret ödüyoz
sizin fikirleriniz benim için öneli lütfen daha aktif olun
aracı henüz almadık eylülde alıcaz önce sizlerle birlikte donanımını belirleyelim daha sonra uygun bir araç bulmaya çalışıcam
alaşım jant,farlar takıla bilir ama ön konsol ne olacak
oda değişe bilirmi
Ben fun'larıda çok beğeniyorum yanlış anlaşılmasın bende şu anda iki araç arasında seçim yapacak olsam baya zorlanırdım.
3 kapı al fun olsun tek büyük eksiği otomatik klima olsun (onsuzda yasar insan sonucta) ama baktıkca keyiflenirsin, tarz araba olur.
Ama ailecek binecez 5 kapı lazım, konforda yabana atılmaz dersen dynamic al, fun modelinde olup kendinde de olmasını istediğin özellikleri git serviste pazarlık felan yap taktır derim ben. Spoiler, marşpiye para verdikten sonra kolay eklentiler hatta orjinali benzeyen ama sırıtmayan farklı tarzda modelleri de takabilirsin sonradan.
mustafaf
19/01/2009, 09:43
bende donanım ozellıklerı bakımından, dynamıc tercıh ederdım.daha sonra, zamanla Fun aksesuarları eklenebılır...
Evet dynamic ten fun olur ama fundan olmaz bencede dynamic derim :)
funkyboys
19/01/2009, 19:02
tamam dynamic 5k
fıyatı hangi aralıklarda
eylüle kadar ne olur
eylülde sıfırlar ucuzlarsa 2 3 bin fazla verip sıfır alınablirmi
dynamic aldıktan sonra fun yapmak için ne kadar gerekli
sağolun
Fun'ı 2. el bulmak zor. Bulursanızda sıfırdan farkı olmaz.
En güzeli dynamic alıp body kit yaptırman.
Benimde araç Fun ama Seri II Active araçlarla pek farkı yok gibi.
dodurgali
21/03/2009, 23:19
Merhaba,
Punto egzotik kırmızı, dynamic versiyonu almayı düşünüyorum ama aklım fun da kaldı.
Dynamic versiyonda marşpiye, spoiler ve çelik jant yok. Aynı fiyata fun almak istemememin sebebi ise istediğim çelik jant bayide yok.
Dynamic versiyon alıp çelik jantı daha sonra alsam, jant ebatlarındaki değişikliklerden dolayı lastikleri de değiştirmek gerekir mi? Bana masrafı ne kadar olur?
Ayrıca spoiler ve marşpiyeyi daha sonra taktırmak boya uyumsuzluklarına yol açar mı?
Ogulcan.Öğüt
21/03/2009, 23:30
Bende 2009 Egzotik kırmızı Fun var araçın donanım özellikleri Gayet güzel bence.Spoiler jant vs vs Kesinlikle imkanın varsa tavsiye ediyorum Ayrıca Aramıza hoşgeldin msn den eklersen ordanda daha detaylı bilgi verebilirim abi.
merhaba uğur... ilk önce sanırım konuyu yanlış yerde açılmış ama şunu belirtmek lazımki; jant ebatlarındaki değişiklik mutlaka ve mutlaka lastik ebatlarında da değişikliği gerektirecek.. ve şunu da belirtmek isterim ki fun bu konuda daha olumlu bir araçtır ki basit body kit ve 16''jant ve uygun lastikler aracta satandart ki dynamic versiyonunda sadece ise bunlar yok benim bildiğim kadarı ile dynamic te ön ve arka camlar elektrikli ve klima dijital çift bölgeli, fun versiyonunda ise sadece ön camlar otomatik ve dijital klima yerine standart bir klima sistemi var... bence spor bir donanım için fun konfor için dynamic......! keyif senin artıkk.... :D şimdiden hayırlısı olsun...!
Ogulcan.Öğüt
21/03/2009, 23:48
Sezgin abiye katılıyorum Spor bir donanım istiyorsan Fun al Djital klima , Otomatik arka camlar vs gibi şeyler istersen dynamic al Hangisi uygunsa sana ...
tombalak
21/03/2009, 23:52
Görsellik için Fun konfor için Dynamic :)
Uğur, eğer kararın dynamic donanımsa, orijinal 16'' aj ve lastikler sana yaklaşık 2000TL ye malolur.Spoiler ve marşpiyeler ise 1000TL yi geçer.Yani bunlar için toplam 3000TL yi gözden çıkartman gerekiyor.Tabi verdiğim fiyatlar sadece tahmin ve yetkili servislerden temin edilmesi halinde geçerli olabilir.Sonradan takılan spoiler ve marşpiyelerde boya sorunu kesinlikle yaşanmaz.
Öncelikle görünüm mü yoksa konfor mu.Bunun tercih edilmesi gerekiyor.Araca sonradan eklenecek orijinal parçalar çok pahalıya geliyor maalesef...
fundaki en büyük eksik kolçak bence :)
Ziyaretçi047
22/03/2009, 08:57
dynamic alıp kendin funa çevirebilirsin :) baya da funny olur :)
Ogulcan.Öğüt
22/03/2009, 11:33
Ya eger dynamik alıp orjinal parçalarla donatıp görünümü fun a cevirmek istersen epey bi pahalıya mal olabilir.Mod filan yapmıcam Jantlar falan standart gelsin diosan Fun alcaksın.
Konular birleştirilmiştir.
Ogulcan.Öğüt
22/03/2009, 12:16
Ugur abi bence su anda Beyaz Fun Skydome bi puntonun yerini tutamaz dynamic model tabi sen bilirsin
tombalak
22/03/2009, 13:32
ARacı sipariş etmeden önce 16' jant talebinde bulunduğumuzda 4 ayrı jant fiyatı yerine daha uygun bir fiyat farkı verdiklerini sanıyorum isterseniz biraz araştırın...
dodurgali
22/03/2009, 23:45
Dinamik alıp borçları bitirince fun yapmak mantıklı geliyo :)
Cvp yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. ..
Arkadaşlar güzel özetlemişler aslında.. konfor için dynamic, dış görüntü için fun.
Benim dış görüntü merakım olmadığı için dynamic tercih ettim, aracı ısmarladım 8 haftaya bekliyorum inşallah :) çokta memnunum gelecek özelliklerden.
Tek aklımda kalan aluminyum jant konusu idi. O konudada aluminyum jantın bana fonksiyonel bir getirisi olmayacağını düşünüyorum, sadece görüntü için para vermek istemem. Ha bir kaç yıl sonra lastik değiştirecek ve mevcut jantlardan bir şekilde rahatsız olursam (kolay yamulma vs. gibi) o zaman aluminyum düşünebilirim.
Merhaba adım Kubilay ÇIRAK bugün itibariyle grande punto fun 1.3 multijet 90 bg. aracımı almış bulunuyorum test aracıda yoktu hiç kullanamadım ama çok fazla bilgim var araç hakkında. Acaba sürüş izlenimlerinizi deneyimlerinizi araçta neye dikkat etmem gerektiğini (kullanırken) anlatabilirmisiniz teşekkürler. Not: Aracım henüz elime geçmedi ileri teslim aldım sanırım 1 ay sonra teslim alacağım.
Merhaba adım Kubilay ÇIRAK bugün itibariyle grande punto fun 1.3 multijet 90 bg. aracımı almış bulunuyorum test aracıda yoktu hiç kullanamadım ama çok fazla bilgim var araç hakkında. Acaba sürüş izlenimlerinizi deneyimlerinizi araçta neye dikkat etmem gerektiğini (kullanırken) anlatabilirmisiniz teşekkürler. Not: Aracım henüz elime geçmedi ileri teslim aldım sanırım 1 ay sonra teslim alacağım.
Kubilay hoşgeldin, aracın hayırlı olsun.
Sitemize bakarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.Kısaca motoru ilk 1000-2000km boyunca fazla zorlamamanı öneririm.Yağ seviyesini sıkça kontrol etmelisin.Motoru durdurmadan yaklaşık 20-30sn kadar beklemen motor ve özellikle turbo için yararlı olacaktır.Motor soğukken 2500d/d nın üstüne çıkmamanı söyleyebilirim, tekrar hayırlı olsun...
Fun kullanıcısı Fun diyor elbette.:) Dış görünüm tamam da, döşeme ile torpidoyu da Fun'a çevirmek mümkün müdür? Gerçekten bilmediğim için soruyorum. 3 kapı alacaksanız arka camda elektriğin anlamı kalmıyor:)
Her durumda çok güzel bir otomobil almış oldunuz, hayırlı olsun.
Arkadaşlar güzel özetlemişler aslında.. konfor için dynamic, dış görüntü için fun.
Benim dış görüntü merakım olmadığı için dynamic tercih ettim, aracı ısmarladım 8 haftaya bekliyorum inşallah :) çokta memnunum gelecek özelliklerden.
Tek aklımda kalan aluminyum jant konusu idi. O konudada aluminyum jantın bana fonksiyonel bir getirisi olmayacağını düşünüyorum, sadece görüntü için para vermek istemem. Ha bir kaç yıl sonra lastik değiştirecek ve mevcut jantlardan bir şekilde rahatsız olursam (kolay yamulma vs. gibi) o zaman aluminyum düşünebilirim.
Hayırlı olsun. Araba için kaça anlaştınız?
tuncay sen daha almadın mı ? araba kalmadı valla bayilerde acele et, ötv indirmide bitecek !!! ( ben sana demiştim değilmi, bekle ötv indirimi olcak diye )
tombalak
23/03/2009, 22:29
Bende 90bg kullanıyorum 75 bgilklerden kullanmış değilim o yüzden arasıandaki fark ne ne kadar war bnde bilmiyorum sadece dik rampalara 6. vitesle cıkarken devir biraz düşüyor bende rampaya sarmadan 5 e atıp devam ediyorum motoru biraz devirli kullanın... :)
Teşekkür ederim arabayı 1000 ytl kapora vererek 27 ye aldım umarım pahalı almamışımdır ama bir aralar 31 civarlarındaydı görünce bende yapıştım direk:) Turbo yağlamasını dikkate alacam. Dediğin yağ seviyesi motor yağı değil mi? bundan önceki arabam şahin olunca insan böyle şeylere pek dikkat etmiyor :)
Evet Kubilay, mjtd ler ilk km lerde fazlaca yağ eksiltebilir.Zaten fabrika çıkışı seviyeler minimum olabiliyor.Bunun için sıkça kontrol etmekte fayda var...
1.3Mjet 75hp Dynamic + Advanced Safety Kit Liste fiyatı 27.370TL oluyor. Ben %5 Koç indirimi ile 26.000TL'ye anlaştım.
Tam olarak liste fiyatı oluyor yani, koç indirmi yapılınca başka pazarlık kabul etmiyor bayiler. Bunun yanında boya koruma, paspas, trafik kiti falan hediye vereceği üzerine anşaltık, tek pazarlığım o oldu.
Ayrıca satış anlaşmasına ÖTV süresi geçse bile fiyat değişmeyecektir şeklinde bir yazı yazdık. Ne kadar geçerli olacaktır bilmiyorum bu yazı ama bayinin iyi niyetini göstermesi açısından benim hoşuma gitti. Arabanın siparişi bu şekilde ayın 20'sinde girildi. 15 Hazirana kadar yetişmemesi çok zor görünüyor zaten.
Ama süre daraldıkça tehlike artıyor arkadaşlar. Grande Punto almayı düşünenler acele etsin derim. Stoklar zaten azdı şimdi hiç kalmamıştır. Ben alırken türkiyede sadece 2 tane Dynamic var diyorlardı. Alacağınız araba sipariş olacak ve siparişin gecikmesi durumunda ÖTV'yi kaçırmayın. Hem ne kadar çok kişi sipariş geçerse üretilip türkiyeye sevkedilmesi o kadar hızlı olur :)
Eğer bayiler ötv garantisi veriyorsa bu durumda 15 Haziran a kadar araç alınabilir.Tek dezavantaj bekleme süresinin uzaması,
Konfor a önem verenler dynamic modelini tercih etmek durumundalar, otomatik cam, dijital klima ve jant-lastik ölçüleri konforu etkilemekte...
Eğer bayiler ötv garantisi veriyorsa bu durumda 15 Haziran a kadar araç alınabilir.Tek dezavantaj bekleme süresinin uzaması,
Bayilerin sürekli olarak ÖTV garantisi vereceğini sanmıyorum. Şu anda oldukça güvenli bir süreleri var, araçların geleceğinden eminler, o nedenle müşteriyi rahat ettirmek için böyle bir garanti veriyorlar. Bu garantininde çok resmi olduğunu söyleyemem, isteğim üzerine müdüre danışıp imzaladığımız kağıt üzerine bozuk bir cümle ile yazdılar ve altına imza attık. Fakat aynı kağıtta daha aşağıda vergi değişimleri şirketi bağlamaz diye bir maddede mevcut (sizde görmüşsünüzdür)
Demek istediğim, şu aşamada istek üzerine ÖTV garantisi veren bayiler 2 ay sonra bu garantiyi vermeyecektir. 15 Hazirana doğru satışlar düşünce belki farklı şekillerde indirimi sürdürmeye çalışabilirler ama bunun garantisi yok malesef.
Ya hadi gelsin şu arabam yeter artık bineyim bir an evvel:) zaten ben arabayı alırken fiat grubunun ceo'su oradaydı beyler benden söylemesi dikkat fiat grubunun tüm araçlarına %3'lük bir fiyat artışı geliyor alacaklar bence de acele etsin biraz. Ya bir sorum daha olacaktı grande punto fun donanımında stepne göremedim sanki standardında vardır değil mi ? yani lastik tamir kiti paspas bu gibi şeyler direk gelmiyor mu zaten ?
Ya hadi gelsin şu arabam yeter artık bineyim bir an evvel:) zaten ben arabayı alırken fiat grubunun ceo'su oradaydı beyler benden söylemesi dikkat fiat grubunun tüm araçlarına %3'lük bir fiyat artışı geliyor alacaklar bence de acele etsin biraz. Ya bir sorum daha olacaktı grande punto fun donanımında stepne göremedim sanki standardında vardır değil mi ? yani lastik tamir kiti paspas bu gibi şeyler direk gelmiyor mu zaten ?
Kubilay, fun ve sport donanımda stepne yerine sadece lastik tamir kiti verilmekte...
abulbul08
24/03/2009, 21:36
fun aldım bende isletme vardı lastik tamir kiti yoktu.(fakat lastikler 195/55/16, isletme 175/65/15)bayiye sordum ilk gelen araçlarda lastik tamir kiti vardı daha sonra gelen araçlarda isletme geliyor diye cevap verdi.
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha olacaktı aracımı 6ileri olarak satın aldım fakat şimdi 5ileri diyor satış temsilcime sordumda onun sebebi de S2 versiyonu olmasından dolayı sadece 1.4 starjetlere 6 ileri şanzıman konuyormuş. 5ileri şanzıman bana bi performans düşüşü yaşatır mı acaba? Bu şanzıman sanırım opel tarafından geliştirilmişti 6 ileri olan makuldu fakat 5 ileri olan canımı sıktı biraz açıkçası. Ayrı bi husus daha var aracı kullanan varsa aynı motor olan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi performans konusunda ya ben sitede aratıyorum izlenimleri ama bulamıyorum ya da bana linki verebilirseniz direk sevinirim. Detaylı bi test bulamadım yol tutuş, konfor performans gibi... Teşekkürler.
Ogulcan.Öğüt
28/03/2009, 17:29
Fun'un gerek koltuk gerek iç dösemesi bence cok daha güzel + olarak Dış görünüm olarakda Fun'un üstün oldugunu düşünüyorum.
hakangursu
31/03/2009, 22:52
Arkadaşlar bende bu hafta içinde 1.4 95bg Punto alıcam, ben fun almak istiyorum Fakat tek düşüncem süspansiyonları çok rahatsız edermi, dynamic ve fun arasında cok mu fark var sertlik olarak..He bu arada fiesta kullanıorum sert süspansiyona alışığım fakat fun dahadamı sert.?
Hakan, Gp ların süspansiyonları zaten sert.İkisi arasındaki fark yok denecek kadar az.Esas fark ince profil lastiklerden kaynaklanmakta.Bence tercihin fun ise almalısın.Fiesta ile GP nin amortisör sertliği birbirine benzemekte...
fun aldım bende isletme vardı lastik tamir kiti yoktu.(fakat lastikler 195/55/16, isletme 175/65/15)bayiye sordum ilk gelen araçlarda lastik tamir kiti vardı daha sonra gelen araçlarda isletme geliyor diye cevap verdi.
"isletme" değil "stepne"
Araç hayırlı olsun. Güle güle kullan.
abulbul08
01/04/2009, 19:37
"isletme" değil "stepne"
Araç hayırlı olsun. Güle güle kullan.
ya ne fark eder ha stepne ha isletme anlıyan anlıyor
ya ne fark eder ha stepne ha isletme anlıyan anlıyor
Ama anlamayan da anlamıyor.. :D
arkadaşlar merhaba ben aracın üzerinde gelen standart olan 16"Grab jantları aynı ölçüdeki Aerial jantlarla değiştiriyorum yani değişim biraz zor gibi gözüküyor ama olabilir. Sormak istediğim şu fiyat farkı konusunda net bir cevap veremedi Adana Birmot yani anlamıyorum jantlar 16" lastik bile değişmicek sadece jant değişecek bence istememeleri lazım ya nerde kaldı slogan "geniş kişiselleştirebilme seçenekleri" :S sizce fiyat farkı koyarlar mı ya da bu jantlardan kullanan var mı acaba forumda ?
istediğiniz jant isteğe bağlı aksesuar olarak geçiyo. mutlaka fiyat farkı vardır. sonradan takım olarak almak istediğinzde fiyatı 1400küsür.
vahaaa 1400 mü ohannes :D nese bi mail daha atim ben birmota bi an önce sonuçlandırsınlar şu jant işini.. Teşekkürler.
alpernatif
04/05/2009, 14:26
Tüm forum kullanıcılarına merhaba...
Bu ay içinde bir grande punto 1.4 fire dynamic almayı planlıyorum.
Aynı fiyata fun'da var ancak donanımları itibarı ile farklılar, yorumları da okudum dynamic biraz içe, fun ise dış görünüme dönük galiba, yanılıyor muyum?
Eşimle şehir içi amaçlı kullanacağız ve spoiler marşpiye olmasa da olur :)
Yine de son kez sorayım istedim. Bir de tüm bu opsiyonlar sonradan da yetkili servis tarafından eklenebiliyor değil mi?
Bir de son bir şey daha...
Hillholder kullanan biri var mı gerçekten işe yarar kullanışlı bir opsiyon mudur?
650 TL sanrıım şu an paket olarak...
Teşekkürler!
Aynı fiyata fun'da var ancak donanımları itibarı ile farklılar, yorumları da okudum dynamic biraz içe, fun ise dış görünüme dönük galiba, yanılıyor muyum?
Yine de son kez sorayım istedim. Bir de tüm bu opsiyonlar sonradan da yetkili servis tarafından eklenebiliyor değil mi?
Hillholder kullanan biri var mı gerçekten işe yarar kullanışlı bir opsiyon mudur?
Teşekkürler!
öncelikle merhaba foruma hoşgeldiniz.
dynamıc aracı sıfır mı almayı planlıyorsunuz yoksa ikinciel mi?
egerkı sıfır ıse ötv indirimine yetısebılen dynamıc arac yok dıe bılıyorum ben.
Teşekkürler!
Merhaba Alper, hoşgeldin,
Görüşüne kayılıyorum fun daha görsel özellikler sunmakta dynamic e göre.Dynamicte ise konfor unsurları ön planda.Birçok donanım servislerde sonradan taktırılabilir tabi.Ancak araç alım esnasındaki fiyatın 2 katı fiyata gelir en azından bunlar,
Hillholder acemi kullanıcılar için bence vazgeçilmez bir unsur.Oldukça verimli bir sistem.Tabi herkes faydasını görüyor bunun, sadece acemiler değil.Ben tavsiye ederim...
Herkese merhaba dün aracım elime ulaştı sonunda ben resimleri paylaşmayı denedim upload ettim rapide ama olmadı kırık çıkıyor zannedersem mesajda. Ya aracım 1.3 mjt 90 hp fun çekiş düşük geldi sanki biraz 1 ve 2. viteslerde aracın 3. vitesi harika yalnız gazı sonlara doğru yaklaştırınca inanılmaz bir ivme kazanıyor. Yani bu yorumu önceden sadece şahin kullanmış biri olarak yapıyorum kusura bakmayın:) Aracı bir kaç kez söndürdüm ama alıştım şimdi dizel araca. Sormak istediğim bişey var lastik havalarına ne vuruyoruz acaba servis elemanına sormayı unuttum ben de. Yakıt konusunda şu an fazla yakıyor bu da biraz canımı sıkıyor ama ilerde düzelir diyorlar sizce nasıl olacak ?
Herkese merhaba dün aracım elime ulaştı sonunda ben resimleri paylaşmayı denedim upload ettim rapide ama olmadı kırık çıkıyor zannedersem mesajda. Ya aracım 1.3 mjt 90 hp fun çekiş düşük geldi sanki biraz 1 ve 2. viteslerde aracın 3. vitesi harika yalnız gazı sonlara doğru yaklaştırınca inanılmaz bir ivme kazanıyor. Yani bu yorumu önceden sadece şahin kullanmış biri olarak yapıyorum kusura bakmayın:) Aracı bir kaç kez söndürdüm ama alıştım şimdi dizel araca. Sormak istediğim bişey var lastik havalarına ne vuruyoruz acaba servis elemanına sormayı unuttum ben de. Yakıt konusunda şu an fazla yakıyor bu da biraz canımı sıkıyor ama ilerde düzelir diyorlar sizce nasıl olacak ?
1-2 çekişte biraz öyle geldi banada bende brodway ciydim :) yeni araclar afarklı oluyor biraz canım :0
peki bu iki donanım paketi arasındaki fiyat nedir Fiatın resmi sitesinde bulamadım da Ayrıca bu sitesinde yazan
"Daha da sportif bir Grande Punto için aksesuar seçenekleri arasında yer alan sportif ön ve arka tamponları seçebilirsiniz."
FIAT - fiat.com.tr (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/grandepunto_donanim.aspx)
bu Sportif ön ve arka tamponlar Fun donanım paketinde standart mı yer alıyor? yoksa ayrıca bu tamponlara paramı ödememiz gerekiyör gerçi bu tamponlar Donanım Tablosunda gözükmüyor ama ??:S
fun ile dynamic aynı fiyat.
dinamik alıp aksesuar taktırabilirsin
donanım olarak dinamik ekstra arka camlar elektrikli dijital kilima ve kolçak olarak donanımı fazla fundan ama fun dada dış görünşünde epeyi fark var bence kilmanın ekranının olmaması sizi rahatsız etmiycekse fun alın
gokhan.bey
04/07/2009, 12:24
Merhaba kesinlikle fun dijital kılima ne işe yarar yav ikiside aynı işi yapmıyormu sanki bir düğmeye basmakmı zor soğuk olduğu zaman ben ikisinide iyice inceledim fun çok sportif herşeyiyle tatminkar bu yüzden fun aldım bu benim terciğim zevk meselesi okadar.