Orijinalini görmek için tıklayınız : Vestel'e yazılmış gerçek bir tüketici mektubudur...
Punto_Can
13/01/2009, 03:48
Vestel'e yazılmış gerçek bir tüketici mektubudur:
vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya’dan getiridiği itt schaub lorenz marka televizyon hala takır takır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum.
şimdi….bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanın sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin
allah bin türlü belasini versin….. iki yakalari bir araya gelmesin…. fabrikalari yansin, ocaklari batsin….. kuru ekmeğe muhtaç kalsin….. kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasin… mezarlarina bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasin….. cehennemin en dibinde cayir cayir yansin….. vatandaşta sattiği çürük malin parasiyla satin aldiği uçaği düşsün, yati batsin….. soyu kurusun…. arayani sorani olmasin……
amentü birsin ve billahi nursun. bütün müsibetlerin vestel'in üzerinde dursun.
eveet. şimdi rahatladim.
gelelim benim gibi ‘yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı’ düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere....
araştırmadan sormadan, en azından www.sikayetvar.com (https://www.sikayetvar.com/)'da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 yytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum.
ama günün birinde bu aile’ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptığım bu açık tehdit’i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çeşme’ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif zorlu’ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak.
bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten
ALINTIDIR....
Arif'e tarif gerekmez dedikleri bu olsa gerek,güzel ve yerinde bir uyarı...
toggykaya
13/01/2009, 17:55
adam sonuna kadar haklı.. yerli malı diye aldığım vestelin hiç bir ürününden memnun kalmadım.. artık tövbe hayatta bidaha almam vestel mestel
4-5 sene önce bulaşık makinası, çamaşır makinası, fırın, buzdolabı, DVB reciever ve DVD player almıştık VESTELDEN bunlardan sadece çamaşır mak 3 kere filan sorun çıkardı garantideyken onuda değiştirdiler fark istemeden bi üst modeliyle...
ne zaman aldı bilmiyorum ama enaz 8-9 senelik 70 ekran tv var dedemde sorunsuz çalışıyo...
ben biraz şans içi olduğunu düşünüyorum
4-5 sene önce bulaşık makinası, çamaşır makinası, fırın, buzdolabı, DVB reciever ve DVD player almıştık VESTELDEN bunlardan sadece çamaşır mak 3 kere filan sorun çıkardı garantideyken onuda değiştirdiler fark istemeden bi üst modeliyle...
ne zaman aldı bilmiyorum ama enaz 8-9 senelik 70 ekran tv var dedemde sorunsuz çalışıyo...
ben biraz şans içi olduğunu düşünüyorum
ozan,
dedenlerdeki kesinlikle ithal olanlardandır :cool0000:
Türkiye'de sadece vidaları sıkılmıştır...hehe :)
Olabilir o konuda bilgim yok :D
belgehan
13/01/2009, 22:48
adam ağzına geleni sölemiş bide rahatladım demiş helal olsun haklı :D
annaa bizde 106 ekran LCD aldık ya böle olursa :( :S
hakli vala sonuna kadar...ama bende kismen baba dagli sayilirim.(mesajın devamı forum kurallarınıa aykırı olduğu için silinmiştir.)
Denildiği gibi elektronik cihazlar biraz da şans işi.Biz de Arçelik ve Telefunken-Profilo dan çok şikayetçiyiz...
Bu gün gittim bi ev dolusu beyaz siyah eşya seçtim vestelden.Huylandım valla .Herşeyi bir markadan almak ne kadar doğru sizce
Bu gün gittim bi ev dolusu beyaz siyah eşya seçtim vestelden.Huylandım valla .Herşeyi bir markadan almak ne kadar doğru sizce
Nafiz üstadım, iyi tarafı şu: Tek servis numarası ezberliyorsun! :)
arkadaşlar size 2005 universiade dan bi örnek vereyim teknoloji konusunda vestele ne kadar güvenilir kendiniz düşünün... :)
1506 pc var 806 vestel 700 dell universaide boyunca servise gönderilen vestel sayısı 300 dell sayısı 2... :)
gerisi size kalmış... :)
bizde ne çektiysek bosch tan çektik. bi ara evdeki herşey bosch tu. 3 sene sonra sadece bulaşık makinesi kalabildi. şimdi arçelik diyor annem başkada bişey demiyor.
FunTastik
14/01/2009, 10:20
Biliyorsunuz arkadaşlar beyaz eşya da araba gibi biraz kısmet işi..Buzdolabımız vardı benden yaşlı idi(30).artık sıkıldık biz attık.(arçelik)Sadece bir kere gaz dolduruldu.Ççamaşır makinemiz vardı bosch 25 yıllık sadece 2 defa arıza yaptı.sonunda biz attık(evlilikten dolayı yeni aldık :-)..Ama adamlar artık akıllandı artık beaz eşyaları ömürlü yapıyorlar.5 yada 10 senelik.eger uzun süre dayanıklı olsa yeni malları kime satacaklar.yada servisler kime iş yapacak.Keza arkadaş 5 sene malı tepe tepe kullanmış.Bence ii bile kullanmış....
zorlunun zaten para kazamna felsefesi türk milletine kötü malı yüksek fiyattan satarak (vestel adı ile), avrupa milletinede kaliteli malı ucuz fiyattan satarak(beko ile) kazandı.. yıllar çnce 2 tane tv test etmiştim.. çıplak gözle öyle fazla değerlendirme yaparak değil.. yılların önceki teknolojisi sony marka 55 ekran bir tv ile vestelin o sıralar çok satılan 55 ekran tvsini yan yana koyup test etmiştim de arlarından dağlar kadar fark vardı.. kişisel tercihim bu zamana kadar evime asla arçelik gibi vestel gibi markaları asla sokmamak oldu.. öyle amerikan zihniyetine sahip birisi değilim ama paramla rezil olmaktansa giderim tv de samsung yada sony almak daha mantıklı geliyor bana arçelik yada vestelden..
narkoz30
17/01/2009, 00:22
gECENİN BU SATİNDE GÖZÜME ÇARPTI KONUYU OKUDUM GÜLDÜM ARKADAŞ ŞİKAYETİNDE HAKLIDIR. bEN EVİME sAMSUNG VE bosh sİEMENS dIŞINDA HİÇBİR MARKAYI SOKMAM SOKMUYORUM DA 15 SENEDİR BU BÖYLE HİÇBİR ALDIGIM CİHAZ 1 KERE BİLE ARIZA YAPMADI SERVİS ÇAĞIRMADIM BU MARKALARA SONY DAHİLDİR.
Dogrudur valla benim evimdeki buzdolabıda vestel daha 1.5 senelik içi eski mo evi gibi boyle bir buzlanma hiç görmedim valla:D
tombalak
17/01/2009, 13:59
Bende yerli malı tercih etmeyenlerdenim.. ama elektrikli süpürgem vestel ve garip sesler çıkarıryor en yüksek devire getirdiğim zaman sanki bir arıza var gibi ses çıkarıyor servise ilk götürdüğümde birşeyi yok diyip geri gönderdiler daha sonra bir kaç ay içinde tekerleği kırıldı garanti kapsamında değiştirdiler aslında garantisi bitmişti aa ben garantisi var diyip çamurluğa yattım :) ama bir tekerleğe 20-30 ytl de vermek istemedim...
Vestel'e yazılmış gerçek bir tüketici mektubudur:
vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya’dan getiridiği itt schaub lorenz marka televizyon hala takır takır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum.
şimdi….bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanın sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin
allah bin türlü belasini versin….. iki yakalari bir araya gelmesin…. fabrikalari yansin, ocaklari batsin….. kuru ekmeğe muhtaç kalsin….. kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasin… mezarlarina bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasin….. cehennemin en dibinde cayir cayir yansin….. vatandaşta sattiği çürük malin parasiyla satin aldiği uçaği düşsün, yati batsin….. soyu kurusun…. arayani sorani olmasin……
amentü birsin ve billahi nursun. bütün müsibetlerin vestel'in üzerinde dursun.
eveet. şimdi rahatladim.
gelelim benim gibi ‘yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı’ düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere....
araştırmadan sormadan, en azından www.sikayetvar.com (https://www.sikayetvar.com/)'da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 yytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum.
ama günün birinde bu aile’ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptığım bu açık tehdit’i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çeşme’ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif zorlu’ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak.
bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten
ALINTIDIR....
ben vestel bayısıyım bosch bayılıgımızde var daha oncede arcelık bayılıgı yaptık sonucda bunlarda kul yapımı bazı ınsanlar anlıyamıyor ne ınsanlarla karsılastık onun ıcın bu konuya gulup gecıyorum ama bu sekılde ınsanları asagılayıcı tehdıt edıcı ve kısılerın fırmaların ısmının kotu bır sekılde kullanılması ve bu konunn buraya bılıncsızce yazılması hıc hos bır olay degıl
mod arkadasların bu konuyu kapatmasını rıca edıyorum
sarisinan
17/01/2009, 19:41
benim bildigim firmalar artık internete veya baska bir yere tehdit veya küfür bazlı konu acinca o kisiye dava acıyolar acmasalar warya..zaten TTnet yanmıstı benden yemin ediyorum..ama en yakın zamanda ttnetin fabrikasına molotof kokteyi atan birisi olursa(haberlerde). direk ben aklınıza gelim :D:D:D bezdirdi artık yaa ttneti olan kisilerin bi youtube gibi bi yerden 6 dk film izlemesi 26dk. 5dklik dosya yüklemesi 25dk.TTnetin yedigi küfür pahabicilemez..!! :D:D
narkoz30
17/01/2009, 22:24
benim bildigim firmalar artık internete veya baska bir yere tehdit veya küfür bazlı konu acinca o kisiye dava acıyolar acmasalar warya..zaten TTnet yanmıstı benden yemin ediyorum..ama en yakın zamanda ttnetin fabrikasına molotof kokteyi atan birisi olursa(haberlerde). direk ben aklınıza gelim :D:D:D bezdirdi artık yaa ttneti olan kisilerin bi youtube gibi bi yerden 6 dk film izlemesi 26dk. 5dklik dosya yüklemesi 25dk.TTnetin yedigi küfür pahabicilemez..!! :D:D
hehehehe :D:D:D