bir yerden acil halı yıkama makinesi bulup çektirme işini halletmem gerekli
Printable View
bir yerden acil halı yıkama makinesi bulup çektirme işini halletmem gerekli
Hocam kosla'nın asprin tarzında pembe bir şişede halı ve koltuk temizleyicisi var ben 3 yıldır koltuklarımı ve kapı döşemelerini siliyorum ve çokta temiz oluyor.
İşlem çok basit, öncelikle uygulama yapacağınız yeri ıslak bir bezle siliyorsunuz,ardında kosla ya da alacağınız ürün neyse orantılı bir şekilde sıkıyorsunuz,orta ıslaklıkta bir bezlede (ben mikrofiber tercih ediyorum) köpük sıkmış olduğunuz bölgeye bastırarak daireler çizerek uyguluyorsunuz. NOT: kapı kollarına fazla bastırmayın,döşemesinde açılma yapabilir. sonrasında köpüklediğinz bölgeyi başka bir temiz ıslak bezle silip duruluyorsunuz hepsi bu kadar. Benden tavsiye,sıradan bilinmedik markaları kimyasal içerdiği için kullanmamanız.
Tavanda ekstra dikkatli olun. Sarkma yapabilir.
arap sabunu+aspirin bimde satılan
Sarkma derken nasıl bir problemdir bu?
O zaman problem yok kardeşim.
Gerçi bende temizledim ama sarkmadı.
Yapılacak işlem şu şekilde.
Kosla (tül değil) leke çıkarıcıyı iyice köpürt ve fırça ile sadece köpüğünü sür tavana ve nemli bir bez ile tekrar üzerinden geçip durulama hesabı sil.
O kadar sonra in arabadan kapıları kapat ve yat evde aga:)):))
H.KURU Saygılarımla
:))) çok açıklayıcı thanks man :D
Rica ederim.
H.KURU Saygılarımla
Kapılarda Sonax döşeme temizleyici köpük kullandım geçen hafta. Su lekesine benzer lekeler vardı, onları gayet güzel temizledi. Kapılarda işe yarayınca koltuklara da uygulayayım dedim ve arka koltuklardan başladım.
Koltuklara uyguladığımda tam istediğim sonucu alamadım ama tabi genel olarak kaba bir temizlik yaptı diyebilirim. Renkler biraz açılıp kendine geldi. Yukarıda arkadaşların söylediği gibi Asprins ya da Kosla tarzı ürünler uygulanabilir, hatta bu hafta da onları denemeyi düşünüyorum.
Güzel bir sonuç alırsam buradan paylaşırım.
kumaş üstü uygulamalar geçici temizlik sağlar çünki zamanla içindeki kiri kusar su yedikçe kumaş en iyisi tam olarak makinelerle temizlenmesi fakat önerebileceğim birşey benimde ara ara uyguladığım...sonax ın genel temizleyicisni sıkıyoruz 5 dk bekliyor sonra bir sünger vasıtasıyla kiri alıyoruz en son yumuşatıcı su ve temiz bez ile bitiriyoruz hem temiz hem miss gibi kokuyor yarım saat önce uyguladığım gibi :D
Abi bunu ben de kullandım. Detailing uygulamalarımda sıkça kullandım hem de,şöyle diyeyim. Bu ürün rahat bulunabilir olması açısından güzel. Özellikle kumaşta kalın tüylü bir fırça ile fırçalayıp kurulanırsa güzel köpürür. Ama temizlik olarak sana kesinlikle Atas Vinet ve Detap öneririm. Vinet kumaş yüzeylerde,torpidoda kullanılabilir. Detap ise koltuklar için oldukça iyi. Konsantre olduğu için kir durumuna göre sulandırılıyor bunlar. İnce bir detay fırçası ile mükemmel işler çıkar. Kesinlikle tavsiye ederim.
Atas Vinet candır :)
Bauhausta Falan denk gelirse alıcam birtane bakalım deneriz :)
Atas vinet, ve köpük yapan sprey fısfıs şişe.Yarıbyarıya sulandırın.Limonumsu kokusu var ve temizliği mükemmel.Torpido temizliğinde bile kullanıyorum...
Sonax'ın genel temizleyicisini bahsettiğiniz şekilde kullanmadım ama deneyeceğim. Bir de bu tür ürünlerin kokusu beni genelde rahatsız etse de (çok keskin kokuları oluyor) bu ürünün kokusu gerçekten güzel. Ben plastik aksamda kullandım genelde ve memnunum, bir de koltuklarda denemek lazım.
Deterjanı köpürtüp sonra köpüğüyle ovarak derin temizleme pek mümkün olmaz. Lekenin kusması kaçınılmaz olur. Hele asp... gibi ucuz kimyasallar sakın kullanmayın. İllaki kullanacağım derseniz görünmeyen bir yerinde deneyin, rengini atmasın, kumaşı bozmasın. En iyisi döşeme yıkama makinasıyla püskürtüp çekmek. Bu makinaların deterjanları da özel oluyor.
Makinanın özel deterjanı olmuyor. Ürünler çokça var. APC dediğimiz genel yüzey temizleyiciler dahi bu makinalarla kullanılabilir. Atas Vinet,Sonax AutolnnenReiniger,Crystal Concepts gibi ürünler koltuk kumaş ve tekstil ürünlerinde kullanılabilirler makinalar ile.