Kuş deyip geçmeyin...
Yaz mevsimi,sıcaklar derken güneş ışınlarıyla solmaya başlayan aracımızın boyası bir de başta kuş pisliği ve ağaç reçineleri olmak üzere doğayla mücadele ediyor...Garanti kapsamına girmeyen bu bozulmalar için tedbiri elden bırakmayın...
Otomobilinizi park ettikten sonra, geri döndüğünüzde acaba nasıl bir tehlikeyle karşılaşacaksınız? Aslında tehlikeden çok, doğanın bir şakası olan kuş pisliği, reçine, haşere ilaçları veya asit yağmurları, otomobilin boyasına zarar verirken, bu sorunlar bozulan karoserde korozyon başlangıcına bile yol açabilir.
Sadece park halindeyken değil, kırmızı ışıkta dururken veya hareket ederken de otomobili tehdit eden bu maddelerin oluşturduğu etkiler, garanti kapsamına da girmez. Bu maddeler arasında özellikle kuş pisliği, içerisindeki enzimler ve asitler nedeniyle boyayla temas ederek aracın üstüne yapışır. Uzun vadede, boyanın yapısının ve renginin değişmesine yol açan kuş pisliği, aynı zamanda otomobilin kızamık geçirmesi gibi, benekli lekelerin oluşmasına yol açıyor. Boya, zamanla kabarıp dökülürken kaportanın üzerinde de kalıcı hasarlar oluşur. Bu da otomobilin görüntüsünü olumsuz etkilediği gibi ikinci el değerini de düşürür.
Kuş pisliğinden otomobili korumak hem zor hem de çok kolaydır. Sadece aracınızda bu maddeyi fark ettiğiniz zaman, kurumadan hemen temizlerseniz asidin oluşturacağı tehlikeyi önlersiniz. Bu temizlemedeyse su yerine özel kimyasal maddeleri kullanmak, otomobilin boyası için en iyi çözümdür. Ancak en büyük çözümlerden biri de önceden yapılacak boya koruma cilasıdır. Kaliteli bir boya koruma cilasıyla hem otomobilin boyasının ömrü uzarken hem de bu tür maddelerin oluşturacakları zarar en aza indirilir.
Bir diğer kısmi çözüm olan branda ise, tam olarak olmasa da, otomobili kuş pisliğinden koruyabilir. Ancak hareket halinde veya kısa süreli park etmelerde otomobil yine risk altındadır. Sonuç olarak, yeni nesil oto boyaları, kuş pisliği veya ağaç reçinesi gibi doğal tehlikelerle karşı karşıya kalırken, yeni formülleriyle başa çıkabiliyorlar. Ancak yine tedbiri elden bırakmadan boya koruma yaptırmakta yarar var.
Ayrıca boya koruma sayesinde araç boyanızın, yağmur, dolu, buz ve kar ile, ısının veya soğuğun olumsuz etkileri, çakıl taşları, mıcır, kum, tuz ve şiddetli UV ışınları karşısında yıpranması da en aza iner. Böylece boyanın zamanla bozulmaya başlaması engellenirken otomobilin de komple boyanmasının önüne geçilir. Bu sayede bazen acımasız olan doğaya karşı alınan tedbirlerle siz en azından üzerinize düşeni yapmış olursunuz.
"alıntıdır..."
kuş pisliğini hiç tutmam aracında ya yıkarım ya da o anlık suyla temizlerim yine kısa süre içinde aracı tamamen temizlerim içime dert oluyoremekliler gibi oldum 2 günde bir araba yıkıyorum
paylaşım için teşekkürler.
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
paylaşım için teşekkürler
Teşekkürler abi gerekli bir paylaşımdı bu herkes bilinçlensin.
TSİ Jetta.
özellikle yazın arkadaşlar kuş pisliği gördüğünüz anda ıslak mendil ile silin..
Özellikle açık renk araçlarda bariz belli oluyor... Paylaşım için teşekkürler daha dikkatli olucam![]()
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir konu,
Birde belirtmek isterim Belediyelerin ilaçlama araçları da bazen park halindeki araçlara çok yakın geçiyor ve bütün ilacı araca püskürtüyor. Boyanın üstü yağlanıyor bir süre sonra kolay kolay çıkmıyor çok uğraştırıyor bilginize..
Bence boya koruma kuş pisliği,yağmur,kir vs etmenlerden koruyor fakat mıcır kum ve çakıla karşı hiçbir faydası yok.Eğer araçta taş izi,çizik vs olmasın diyorsanız kesinlikle folyo kaplatmalısınız.
Evet arkadaşlar gerçekten dikkat etmemiz gereken bir konu olduğunu düşünüyorum...Bende geçen sene amcama ait siyah renki Nissan Navara'sının ön kaputundaki iki farklı noktadaki kuş pislikleri yüzünden boyatmak zorunda kalıncaya kadar açıkçası bu tür şeylere fazla önem vermiyordum nasıl birşeyse sanki boyaya asit dökmüşçesine aracın verniğini eritmişiti resmen şimdi aracımda en ufak bi yerde görsem hemen biraz suyla yıkayıp peçete yada bezle siliyorum...
Konu kadir07 tarafından (11/09/2012 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
Beyler peki 2 noktada çam sakızı var benim arabanın onları nasıl çıkartabiliriz? Açıkcası yaklaşık 1 aylık desem yeridir fırsatım olmadı temizlemeye.
Adam gibi bir yıkamacıda çıkartabilirler mi yoksa kendimiz mi girişicez?
Maalesef ben farklı şehirdeyim arabam farklı şehirde şuanda. Bir durum için amcama vermem gerekti muhtemelen haftasonuna gidip alıcam.
Geçenlerde gözüme çarptı ıslak mendille zorladım biraz resmen taş gibi olmuş. Hiç bir etkisi olmuyordu.
Tam olarak nasıl anlatsam arabanın üzerine yapışmış kalmış. Takriben 2-3 cm kadar şoför kapısının direklere yakın kısmında bir de sol ön çamurluğun hemen üzerinde 2 cm kadar.
Aracı alınca oto yıkamaya gitsem (büyük bir yer değil) yıkamadan sonra çıkartabilirler mi? Bunları temizledikten sonra cila yapmayı düşünüyorduk haftasonu.
Ya da servise gideceğim radio sorunu için serviste çıkartırlar mı? İstanbul avrupa yakası Beyoğlu civarlarına yakın servis önerilerine de açığım.![]()
Konu van_hoijdonk tarafından (11/09/2012 Saat 03:36 ) değiştirilmiştir.
Kırmızı içerisine aldım 3 noktada var tam olarak.
Bu haftasonu arabamı alabilirsem biraz bakım yapacağım da parlatalım. İç, dış temizlik bu reçine olayı bir de sol arka kapıdan ön kapının ortasına kadar çizmişler otoparkta. Gerçi derin değil pastayla rahatlıkla kapanacak bir şey ama otoparkta olması can sıkıcıydı.
Hepsini hallettikten sonra cila yapmayı düşünüyoruz ama önce tam bir temizlik şart.
![]()
Siyah arabaya hiç cila atılmamış sanırım.Hiç boncuklanma yok![]()
TSİ Jetta.
Benden önceki sahibi gemiciydi o yüzden eşi kullanmış o da çocuk hastaneye vs acil durumlar harici araba pek oynamamış yerinden desek yeridir.
O yüzden ilk cilası olacak.
Eğer hayırlı haberi alırsam iş konusunda 2-3 ay sonra ufak ufak modifiyeye başlayacağım şuanda elimiz kolumuz bağlı olduğundan standart kullanıma devam.![]()
kuş pisliğini geçtim cevrede daha da çok etkenler var
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri