Aracım yaklasık 2 senedir garajda yattıgından baya kirlenmiş hatta leş kıvamına gelmişti. gecen hafta bir arkadasımla giriştik temizleyelim dedik. Konu ve msj arkadasımın baska bir forumda actıgı konudan direk alıntıdır. yazıları yazanda arkadasımdır.

Uzun zamandır iş yoğunluğu vs derken pek sesim çıkmıyordu.Bugün arkadaşım uzun süredir uğraştığı bravosunu getirdi.Aracımız yaklaşık 2 yıldır turbo projesi için garaj da kaldı.İçi tam anlamı ile leş.Koltuklar kir içinde,
tabanlar motor yağına bulanmış, trim parçalar da ne tür pislik ararsanız var.Durum böyle olunca koltukları sökmeye karar verdik.Benden başka birşey beklenmezdi zaten :++:

Sağ ön koltuğu söktük, arka koltuğun altını söktük sonra üst kısmı sökelim dedik 2 tane sıkışan civata 2,5 saat zamanımızı aldı.İlk önce sıkışan civatalarımızı yağladık sağ tarafta ki cıvatayı çıkarmayı başardık.Sol tarafı da yağladık olmadı, 20 lira kaçtı ayarlı pense aldık olmadı, matkapla civatayı delmeyi denedik oda olmadı.Sıra canavar ile girişmeye geldi :rm:







Arkadaşım bugün aracı almayı planlıyordu ancak bu civata sorunu yüzünden araca el koydum yarın alırsın dedim.Arka koltuk kısmından başladım temizlemeye.İlk önce keçeyi çıkardım.Keçeği silkeledim temizliğini yarına bıraktım.Taban kısmına bastım apcyi süngerle silip mikro fiber bez ile kuruladım.Oda kesmeyince m600 tiner ile sildim.Tekrar yukarıdaki işlemleri tekrarladım.




Tertemiz suyumuz simsiyah oldu,



Bitmiş hali,



Sonra bagaj halısına geçtim.Halıyı süpürmeden önce devamlı alışveriş yaptığım çin malları satan dükkana gittim.Bagaj, taban halılarını fırçalamak için yumuşak bir fırça aldım.Dükkan sahibi genç bir arkadaş.Döşeme temizleyeceğimi söyleyince aspirin ismin de temizleyici var dedi.Benim de malzemem bittiği için ilk önce almaktan çekindim sonra ürünü çok övünce 100 ml denemelik aldım.1/20 sulandırıp sprey şişesine doldurdum.

Bagaj halımız,



Bagaj halısını önce hafifçe süpürdüm.Sonra 1/20 oranın da sulandırdığım aspirin ürününü halıya sıktım.Fırçayı suya daldırıp halıyı bir güzel fırçaladım.Sonra nemli mikro fiber ile sildim.Tekrar süpürge ile süpürerek halıyı çıkardım.


Bagaj tabanımız,


Arka koltuk tabanı için yaptığım işlemleri tekrarladım.



Sol arka bakalitimiz,



Bu kısımda apc kulladım.Ürünü sıkıp mikro fiber bez ile sildim yarın bir tur daha geçicem.



Sadece bir kere geçmeme rağmen bezimiz leş gibi oldu,



Sıra geldi en zor kısma.Aspirin denilen ürünü denemek için en güzel yer.Sol arka kısımda tabana yağlı parçalar konulmuş.Taban yağ içinde.







İlk önce süpürdüm.Aspirin ürününü bol bol yağlı kısımlara sıktım.Geri kalan kısımlara normal şekilde sıkıp bekledim.Ben yağların çıkacağından ümidim yoktu.Biraz bekledim sonra çok az miktar da ıslatarak başladım halıyı komple fırçalamaya.Sonra nemli mikro fiber bez ile sildim ve çok şaşırdım.Lekeler % 80 oranın da çıkmıştı.Yukarıdaki işlemleri tekrarladım lekeden eser yok.Elimle kontrol ettim halı nemli.Düşündüm taban nemli olduğu için aldanıyor olabilirdim.Isı tabancasını alıp halıyı iyice kuruttum gerçekten leke kalmamış halıya zarar vermemişti.Ben üründen memnun kaldım.



Sağ ile sol kısmın farkı,



Her yaptığım alandan sonra su değiştirdim.Sol kısım sonrası,



Hava kararmaya başladığı için son olarak el frenini aspirin ile sildim.



50/50



El frenin temizlenmiş halini yarın ekleyeceğim.Koltuklar yarına kaldı.Yarın fotolara devam