Karşıdan gelen ışıkta görülen hareler camın iç tarafından olabilir mi? Genelde on camın iç tarafı pek silinmiyor. Uzanmasi da zor malum. Zamanla aracın içindeki nemli havadan dolayı bu cam sanki yağlanmis gibi oluyor. Bahsettiginiz ışık kırılmalarına yol acıyor. Benim de karşılaştığım ve rahatsız oldugum bir durum. Silgeç izleri de aynı sekilde.
Ben aracımı hep kendim yıkıyorum. Meguiarsin mikrofiber eldiveni ve sampuanini kullanıyorum. Aracım da 11 aylık. Buna rağmen Silgeç izleri %100 çıkmıyor, cok hafif de olsa arac biraz kirlenince izi belli oluyor. Gecen hafta bildigimiz Camsil marka spreylerden ve kaliteli bir markanın özel cam silme bezinden aldım. Henüz bir kez kullandım ve camları gercekten guzel temizledigini farkettim. Ucuz bir çözüm, deneyebilirsiniz siz de.
Öte yandan camlar zamanla eski şeffaflıklarını, temizliklerini kalıcı olarak kaybediyorlar bence. Sıfır kilometre bir araçtaki gibi olamıyorlar. Ama 2008 model pek yaşlı sayılmaz. Siz dedigim gibi camları içerden ve dışardan özel kimyasal ve özel bezlerle silip deneyin.
Yer imleri