teşekkürler.
gözle görülür bir problem yok hatta işçilik çok iyi göürünüyor. bu durumda gerek yok sanırım.
Printable View
Arkadaşlar çok şükür öyle bir sorunum yok;ama olur da göze batacak ve pasta ile kapatılacak şekilde çizik veya çizikler meydana gelirse pasta uygulaması yaptığımızda olur da aracı satmaya kalktığımız zaman (inşallah öyle bir durum olmaz) bu araca boya yapıldığını algılayan alette belli olur mu bu uygulama?Herhangi bir sorun çıkarmaz,öyle değil mi?
Konu,cevap bulunduğu zaman kapatılabilir. :ok:
dıreksıyondakı grılık cok gusel olmus arkadakı koyu stoplar on far sıyah boyanmasıyla daha guzel durabılırmıs bu halı de gusel hayırlı olsun ..
abı yanlıs konuya atmısım ozur ..
kimyasal yıkama yaptırmayın dostlar resmen boyayı yiyor. Korumayı bile alıp götürüyormuş. Birçok araç koruma işleminden sonra kimyasal yıkamadan çıkınca eski haline dönüp geliyor dediler sonax tan.
Paylaşım için sağol...Gerçekten gerekli bilgiler.
pasta işlemi ile, boya yapıldığını anlayan aletin hiç bir alakası yoktur. O alet sadece boya kalınlığını ölçer ve boyanın mikron olarak sac üzerindeki kalınlık değerini gösterir. Boya atılan aracın boya kalınlığı fabrikadan daha fazla olur hele birde kaporta işlemi yapılmışsa ve altında macun varsa normal kalınlığın 3-4 katı kadar fazla değer gösterir buradan da boya yapıldığı anlaşılır. Pasta işleminde siz değil boya kalınlığı arttırmak aksine inceltirsiniz.
+1000
çok doğru tespit.
Geçen gün Femoli farketti! Ömer de vardı o gün, ikimizin aracında da aynı olay var: Benzin kapağının boyası düz değil, dalgalı dalgalı... Dikkat eden oldu mu? Acaba sonradan mı boyandı?:icon_surprised:
bugün bir temzileme hatasından dolayı kabortamda inanılmaz ince ama çizikler oluştu bazıları beyaz denecek kadardı, pasta tavsiye edilmedi cila aldım REX-glanz politur diye bir marka ttavsiye edildi aldım uyguladım hem kısa sürdü kuruma temızleme kremsi zaten yoruldum ama değdi çizik die bişi yok:D dairesel çiziklerde oluşmadı
pasta ile uğraşmayın hep onu kullanıjam..turtle marka ile yakın olduğunu alman markası oldugunu öğrendim tavsiyedir sadece...
BUDA ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ:
Rex oto bakım ürünleri ileri teknoloji ile ALMANYA da üretilmektedir.
Bütün sene sürecek koruma sağlar.Her türlü yeni,iyi bakılmış,temiz ,renkli boyalara ve metalik boyalara uygundur.
Boyayı güneşin zararlı ışınlarından (UV) korur,erken yaşlanmayı önler. Boyayı dış etkilere karşı korur.-hava şartları,yola dökülen tuz ve kimyasallar,böcekler ve dal parçaları Rengi yeniler,parlaklık verir.
Mekanik araba yıkamaların oluşturabildiği çiziklerden korur.Uygulanması kolaydır ve krom ve boyalı plastik yüzeylere de uygundur.
Temizler parlatır ve korur otomobilinizin boyasına geleneksel cilalar ile ulaşılamayacak kadar yoğun bir parlaklık verir,çok iyi parlaklık verir
Antistatiktir otomobilinizi uzun bir süre tozdan ve kirden uzak tutar boya üzerinde suya kaydırma özelliği kazandırır yağışlı havalardaki su damlacıklarının otomobilinizin bıyasının üzerindeki hareketleri size keyif verir.
cilayı uyguladıktan sonra 6 ay boyunca parlaklığını korumasını i
bu durumda cila nın arabaya zararı yok,pasta ise gerekmedikçe yapımamalı ve az yapılmalı hatta ben hiç yaptırmamaktan yanayıp,fiat kaskonun hediyesi boya korumayı daha doğrusu cila yapıp veriyorlarmış yaptırmamız her ne kadar boya koruma kadar etkili olmasada aracın boyasına yararı olacak.
taşekkürler verdiğin bilgiler için
boya koruma sonrası yağmur yağdıktan sonra arabamın tavanında akıp giden suların dışında damlacıklar halinde suların kalması doğalmı?bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Bence normal, düz zeminde akamayan sular damlacık olarak kalabiliyor ...
doğrudur
Benim araçta hafif çizikler v.s var. Opak boya var. Egzotik kırmızı. Fakat ben pasta cilamı yaptırsam boya korumamı yaptırsam bir türlü karar veremedim. Hangisi daha mantıklı acaba ? Bu arada pasta cilayı ücretsiz yaptırabiliyorum.
Önce pasta sonra da boya koruma yapınız.