Walla hüseyin şaştım kaldım evinin altında kesın oto yıkama vardır kendıne ait...
Walla benım bunları yapmaya hıc zamanım olmaz hayat kısa yarın çeşmedeyim mesela...
Printable View
tam teşkilat bendede var köpük makinası,250 bar tazyikli su makinası,özel güderi kurulama bezi,cam bezi,meguıars lastik parlatıcı jant temizleyici :D yıkama dükkanımız olunca malum bu kadar malzeme oluyor daha var ama yazmadım :)
Aracı komple ıslattıktan sonra aldığım Banat marka yumuşak uçlu ve sapıda plastik olan fırçaya hortumu takarak orta şiddetteki tazyik ile aracı öncelikle baştan aşağı hızlıca yıkıyorum.Ardından bir kovaya sonax yıkama şampuanından bir miktar dokerek yıkama süngeri ile iyice köpürtüyorum.Yine baştan aşağı sünger ile sampuanlıyorum.Durulamanın ardından bir sigara içtikten sonra mikrofiber bez ile aracı kuruluyorum.Kapı içlerinide ayrıca nemli bir bez ile siliyorum.Paspasları kattıktan sonra carpex plastik parlatıcı ile iç kısımlara geçiyorum.Ardından aracın içine göz gözü görmeyecek kadar araç parfümü sıkarak kapatıyorum ve Pazartesi sabahı aracın içine bindikten sonra bugün iyi geçecek diyorum.(Not:Ayda bir kez bu yıkama işlemden sonra sadece cila için kullandığım mikrofiber bez ile araca sonax hızlı cila uyguluyorum.Her yıkamada motoruda açarak ulaşabildiğim yerleri siliyorum.İç temizlikte ise kesinlikle elektrikli süpürge şart)
birazdan çıkıp yıkamacıya gideceğim.... elimde gazete ve çayla... Gp mun yıkanışını seyredeceğim.. bu kadar basit..
Eser bey o kadar basit evet.Sanmıyorumki burda 10-15-TL vererek aracını yıkatamayacak birileri olsun.Bu bir zevk ve uğraş meselesidir.Kimi aracını yıkarken 4-5 saat harcar, kimi ise yarım saatte sıkılır.Tabi burda yer meseleside çok önemli, ama ben müsait bir yerim olmasada kendim uğraşmayı tercih ederdim.Dürüst çalışanları tenzih ediyorum ama çoğu yıkamacı aracı yıkarken özen göstermiyor, kapı içlerine makina ile su tutuyor,dolayısı ile aracın içine giriyor bu su.Göğüsü parlatıyor,yarım saat sonra bakıyorsunuz göğüs benek benek olmuş.En azından sizin gibi aracın başında durarak bazı konularda yıkamacılara uyarılar yapılabilir.
açıkçası ben keyif alıyorum aracımı yıkamaktan ona bakım yapmaktan. stres atmamı sağlıyor. bu arada kaptan hocam banatın fırçasından bende de vardı. güzel çizik yapıyor her ne kadar yapmaz desem de, örnek resim :D
https://i754.photobucket.com/albums/...xlylmz/kk7.jpg
bu da fırçayı atıp pastamı yaptıktan sonrası :D
https://i754.photobucket.com/albums/...xlylmz/kk8.jpg
siz olsanız artık böyle boyaya fırça vurur musunuz? ;)
Şükür böyle bir çizilme henüz yok bende
rengi açık olduğu için belli olmuyor olabilir ama akşam sokak lambası altında kontrol etmenizi tavsiye ederim, umarım yoktur ve hiç olmaz :)
Bütün malzemeler geldi bu aksam İstanbul a yagmur yagmazsa aracı yıkayacam inşallah kuruyunca siyah araba çizikli siyah olmaz ilk yıkamam olacak bu arabayı sonucu yazacam inşallah bezler ve şampuanlar iş yapar.
Arkadaslar her ne kadar bugun yagmurda tekrar camur olsada dün arabayı yıkadım.aksam saatinde yıkadım tam net göremedim dün cizik var mı yok mu diye sabah kalkıp baktım araba 10 numara olmus çizik yok gercekten dedikleri kadar varmıs bu bezler cok işe yarıyormuş.meguiarsın shine beziyle kuruladım silmiyo sanki arabanın üstündeki suyu içiyo öyle güzel bir bezmiş:)
hüseyin hayırlı uğurlu olsun yıkama tecrüben :) çok güzel konu olmuş.
Ben senelerdir kendim yıkıyorum uygun yer olursa. Aracını çizsen de örnek toz varsa bezde onu gözle görmen zor 1 kerede ancak 5-10 yıkama sonra çıkar.
Malzemeler
Kir çıkartma özelliği olan şampuan : Sonax turuncuyu kullanıyorum
Notmal Hortum, basınçlı sisteme gerek duymuyorum.
Yumuşak kıllı Fırça. Sırf bu işte kullanıyorum kesinlikle yere değdirmiyorum, güzelce temizliyorum her seferinde.
Olursa yıkama süngeri, eldiven vs. Bunları da temizlemek önemli.
Kaliteli kurulama bezi, sen zaten kalitelisini almışsın
Yıkarken
Önce hortumla sert bir şekilde komple arabaya suyu tutuyorum 5 dk bekliyorum kirler biraz yumuşuyor. Suyu çok kir bölgelere bir daha basınçlı tutup çoğu kiri suyla çıkartıyorum. 1 er dk geçmek yeterli bu işlem için
Şampuanı güzelce köpürtüp, fırça veya süngerle temiz yerde kir yere doğru yayıyorum. hiç bastırmadan sonra duruluyorum. Çok kirse gerek varsa 2. kez köpüklüyorum.
Durulayıp aracı güzelce kuruluyorum. kapı eşiklerini falan da temizliyorum. 15 dkda bitiyor işlem
Fırça sünger eldiven farketmez, tozluysa ve bastırırsan arabayı çizersin. Bu yüzden kiri yumuşatıp olabildiğince suyla kiri indirip yumuşak bir şekilde temizlemek önemli
bir daha yıkarken çağır beni zevkle yardım edeyim :) haftasonu izmire gidersem ben de şampuan, eldiven, bez ve CİLAmı getireceğim
Zaten bastırmadan uyguladım ve bahce tipi tazyikli su veren tabanca kullanıyorum kirlerin üzerine çok fazla uyguladım tazyikli suyu sonra sonaxın yıkama süngeriyle üsten en alta dogru köpükledim sonra verdim suyu sildim mis gibi oldu çizik olsa farkederdim çünkü ilk yıkamada tırstım cok detaylı inceledim umarımda yoktur pişman olmam inşallah.yıkamacıların yıkaması hosuma gitmiyor istedigim gibi temizlemiyorlar biniyorum yine her yerde bir sürü toz camur kalıo böylesi su an için daha iyi gibi en azından keyifleniyorum yıkadıktan sonra.
Mis gibi yapmışsın zaten. Keşke evin orada benim de imkan olsa ben de yapabilsem. Yıkamacıya ben yardım ederek hallediyorum çok daha güzel oluyor. Bir dahaki yıkamaya çağır beni de :) Sen dikkat edersen, fırçan süngerin temizse neden çizik olsun ki. Hiç takma kafana.
Bu arada ilk sayfada Onur (kara kız) arkadaşımızın da dedikleri çok doğru. Cila konusunda bana çok güzel altın değerinde bilgiler verdi bu sektörde 3 sene çalıştığı için de tecrübesi fazla.