Grande Punto | Punto Evo | Bravo
GrandePuntoTR | BravoTR Kullanıcı Forumları
Geri Dön   Grande Punto | Punto Evo | Bravo > Ana Forum > Modifiye > Motor ve yürüyen aksam modifikasyonu
Medos Otomotiv| Reklam
Grande Punto | Punto Evo | Bravo Eskişehir Buluşması | 10 Ekim 2010

Cevapla

Eski 10/10/2008, 00:29
Cihan .
 
Cihan - ait Avatar
Mesajlar: 5.487
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 759
853 mesajına 1.367 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı Powerbox

Evet geldik modifiye amaçlı bir başka motor parçasına. Bu konu hakkında da bilgi vermeden geçmek istemedim. Konu ile ilgili internette araştırma yapanlar olabilir ve nihayetinde bu konuya ulaşabilirler. Powerbox nedir öğrenelim.

Powerbox; motordaki yakıt basıncıyla oynayan ve extra olarak motorun rail basınç sensörüne yerleştirilen bir moduldür. Çalışma mantığı çok basittir. Motora her daim yakıt ihtiyacının fazla olduğu mesajını iletir ve motorun fazla yakıt kullanmasına ve zengin karışım yakmasına sebep verir. Bu da gözle görülür bir performans artışı sağlar. Yakıtın miktarını ve basıncını artırarak içerdeki patlamayı güçlendirir. Bir çeşit yanıltıcı elektrik devresi diyebiliriz. Bir çok powerbox markası vardır. Benim kullandığım Alman yapımı olan HPT markasıdır. Üzerinde 0-9 arası farklı güç kademelerine sahip ve uzaktan kumandalı bir modeldir. Uzaktan kumandası açma kapama içindir. 0-9 arası her modun farklı görevi vardır. Kimi modlar alt devirlerde yüksek tork sağlarken kimi modlar üst devirlerde yüksek tork ve beygir sağlamaktadır. Tamamen amaç ve istekler doğrultusunda kullanılmalıdır. İsteyen olursa tarafımca adresinize gönderilir.

Powerbox günümüzde sadece dizel araçlara uygulanmaktadır. Özellikle common-rail dizel motorların tümünde kullanılır ve iyi performans verir. Eski tip pompa meme teknolojisine sahip motorlar için geliştirilmiş box lar da mevcuttur. Fakat bunların fiyatları biraz daha pahalıdır. Benzinli araçlar için powerbox yoktur. İleride olursa bilemem. Benim bildiğim yok.



Powerbox’ta dikkat edilecek hususlar: Öncelikle kullanılacaksa aracınıza uygun ve iyi bir marka seçilmelidir. Kaş yapacam derken göz çıkarabilirsiniz. Motora vereceğiniz hasardan bahsediyorum. Bir diğer husus powerbox un kullanım klavuzunun dikkatlice okunmasıdır. Önemsiz gibi görünse de hayat kurtaracak bilgilere sahip olabilir.

Bir diğer husus eğer powerbox unuzun üzerinde ayarlar var ise hangi ayarın ne işe yaradığını çok iyi öğrenmeli ve aracınızı kullandığınız ayara göre kullanmalısınız. Örneğin benim box un 7. modu yarış modudur. Sadece kısa süre için yarışlarda kullanılmalıdır. Sürekli kullanımda motora hasar vereceği açıkça klavuzunda belirtilmiştir. Sürekli kullanılacak modlar da belirtilmiştir. Hangi modun ne işe yaradığını iyice öğrenmek gerekir. Yanlış moddan yapacağınız yanlış beklentiler hem psikolojinize hem de aracınıza zarar verebilir. Yanlış modun yanlış kullanımı da hasara yol açabilir. Ayrıca en sert modların uzun süreli ve çok zorlanarak kullanılması da olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Gelelim kişisel görüşlerime: Uzun süredir powerbox kullanan birisi olarak öncelikle söylemek istediğim gerçekten performans konusunda işe yaradığıdır. Aracınızda gerçekten büyük performans artışlarına yol açıyor. İstediğiniz zaman açılıp kapatılabilmesi ve istendiği zaman araçtan sökülüp çıkarılabilmesi en büyük avantajlarıdır.

Biraz da dezavantajlarından bahsedelim. Şimdi çalışma prensibini az önce öğrendik. Mantıken düşünürsek çalışma prensibi açısından araç sağlığına olumsuz etkisi vardır. Zira araç bir çok şeyi hesaplayıp yakıt miktarı ve basıncını duruma göre ayarlamaktadır. Powerbox bu hesapları bozup aracın fazla yakıtı yüksek basınçla yakmasına sebep olur. Bu da motorda gözle görünmese de düzensizliğe, ses artışına ve malesef yakıt israfına yol açar. Benim kullandığım box un ekonomi modları olmasına ramğen en ekonomik modda bile fazla yakıt harcadığı tarafımca gözlenmiştir. Ayrıca gereğinden fazla zengin karışım yaktığından motorun boğulmasına sebebiyet verebilir. Yani yeri geldiğinde hem daha fazla mazot yakarak hem de aracın performansının düşmesine sebep olabilir. Zira sahip olduğu bazı modlar alt devirleri canladırıp üst devirleri normalin daha altına çekmektedir. Yani yanlış ayarlamalar aracın gücünden çalabilir. Ama yakıttan tasarruf ettirmiyor. İlginç. Bu da pek sağlıklı çalışmadığının göstergesi olmalıdır. Ayrıca sistem kaynaklarını, mazot pompasını ve enjektörleri gereğinden fazla zorlayarak ömürlerinde kısalmaya sebebiyet verir.

Yani kısaca şunu diyebiliriz. Powerbox son çare olabilir. Yani motorun sağlığıymış yakıt miktarıymış felan düşünmeden, güç pahasına bir şeyler yapmak isteyenler için birebir. Veya aracına chip uygulamak istemeyen kişiler kullanabilir.



Gelelim en çok tartışılan soruya. Chip mi box mu yoksa her ikisi mi?

Bu sorunun cevabı açık ve net. Chiptuning aracın sadece yakıt miktarı ve basıncı ile oynamak yerine motorun tüm özelliklerini sistemli bir şekilde ve beraberce değiştirdiği için box dan her zaman daha sağlıklıdır. Vereceği performansa gelirsek, chip tek başına boxun yapabildiğini yapabilir. Eğer yazılım box un ayarıyla aynı veya daha fazla güce ayarlıysa powerbox bu durumda tüm espirisini yitirecektir. Hatta aracın güç kaybetmesine bile yol açabilir. Veya aracın kaynaklarını gereğinden fazla zorlayarak extra güç almadan veya çok az alarak araç sağlığı açısından önemli sorunlara yol açabilir.

O yüzden chiptuningi her zaman tavsiye etmişimdir. Chip var ise üstüne box eklemenizi pek tavsiye etmiyorum. Güç pahasına her şeyi göze alıyorum derseniz de bunu güzelce test etmeniz gerekir. Başka bir araçla hız testi yaparak en güzel sonuca ulaşabilirsiniz. Böylece box ne kadar işe yarıyor ne kadar zarar veriyor rahatça anlarsınız. Chip üstüne box un yararını gördüyseniz de bunu sürekli uygulamak yerine sadece yarışlarda yani ihtiyacınız olduğunda, kısa sürelerde kullanmanızı öneririm.

Konuyla ilgili tüm kafanıza takılanları sorabilirsiniz. İyi sürüşler.


Alıntı:

Powerbox, CihaN
__________________
Chip Tuning Authority
Cihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Cihan nickli üyemize bu mesaj için 9 kişi teşekkür etmiştir.
FeaRLeSsHunTeR (10/10/2008), gokhan.bey (26/08/2009), HugemaN (12/03/2009), mustafaf (10/10/2008), onur5470 (10/11/2008), OzzY (10/10/2008), speeddyno (02/03/2009), StrawBeeRy (19/07/2010), Tugrul TUNCER (18/10/2008)

Eski 10/12/2008, 17:30
ataberk erdemoğlu
 
atom239 - ait Avatar
Mesajlar: 26
Nereden: Adana
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: 5 Kapı
Renk: Rock Siyah
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 16
1 mesajına 4 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Verdiğin bilgi için çok saol kardeş ama fiyatları ve nasıl yapıldığıyla ilgili bana bilgi verirsen sevinirim
atom239 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 10/12/2008, 20:06
Cihan .
 
Cihan - ait Avatar
Mesajlar: 5.487
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 759
853 mesajına 1.367 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Uygulanması çok kolay. Rail sensörünün önüne box un soketini takıyorsun o kadar. İstersen benim aracımda var gösterebilirim. Ayrıca fiyatları değişebiliyor. Kaliteli bir şey 400 - 500 euro civarı.
__________________
Chip Tuning Authority
Cihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 02/03/2009, 23:39
ALPER BAYKUŞ
 
speeddyno - ait Avatar
Yaş: 32
Mesajlar: 19
Nereden: Antalya
Araç: Henüz Grande Punto'm Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: AB Rh (+)
Teşekkürler: 2
11 mesajına 42 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı Powerbox larin çalişma prensibi

Cihan bey yeterli bir açiklama yapmiş ama buda benden bir yorum.özellikle yakit basinç sensörüne(rail sensörü)baglanan bu tür ürünlerin ambalaj kalitesi,görünümü ve içinde bulunan devre elemanlarinin kalitesi dişinda yaptiklari görev aynidir.yanlizca dirençtir.çalişmasini şöyle açikliyim.....rail sensörü yakit basinç kollektörünün üzerinde bulunur kollektördeki yakit basinç miktarini aracin e.c.u(elektronik kontrol ünitesine)bildirir.genelde 3 pinlidir.bu pinlerden 1 tanesi +5 volt 1 tanesi -eksi 1 taneside e.c.u ya dönen bilgi bu bilginin normalde 10 birim oldugunu kabul edersek araya powerbox takildiktan sonra bilgi(voltaj) dirence ugrar ve e.c.u ya eksik bilgi gider diyelimki 8 birim e.c.u da bu bilgiyi eksik olarak görüp olmasi gereken düzeye çikartmak yakit basinç valfini biraz daha kapatir.ve yakit basinciniz 10 birim olmasi gerekirken 12 birim olur.buda basinçin artmasi ile beraber enjektörden geçen birim yakit miktarini arttirir.sonuçta siz powerbox larin üzerinde bulunan ayar vidasi veya dip swiçlerin konumunu degiştirdiginizde.uygulanan direnci ve bagil olarak yakit basinçini degiştirmiş oluyorsunuz.selam.
__________________
antalya chiptuning-dinamometre 05322912060
speeddyno isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
speeddyno nickli üyemize bu mesaj için 3 kişi teşekkür etmiştir.
gokhan.bey (26/08/2009), HugemaN (21/04/2009), OzzY (02/03/2009)
Eski 28/09/2009, 16:58
Drukhan Gwen
 
JuzZz - ait Avatar
Mesajlar: 204
Nereden: İstanbul
Araç: Multijet Fun 1.3 16V 75Bg.
Tip: 5 Kapı
Renk: Beyaz
Plaka: 344422
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 48
29 mesajına 29 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Merak ettgim bişy var chiptunıng yapınca motor garantı kapsamın cıkıo bildigim kadarıyla,powerbox u taksak herhangibi bi arıza oldu,box u cıkarsak servise gitsek böyle böyle oldu desek garnti kapsamında sorunu cözerlermi acaba?yoksa soru saçmamı oldu??
JuzZz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 28/09/2009, 17:09
ALPER BAYKUŞ
 
speeddyno - ait Avatar
Yaş: 32
Mesajlar: 19
Nereden: Antalya
Araç: Henüz Grande Punto'm Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: AB Rh (+)
Teşekkürler: 2
11 mesajına 42 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Alıntı:
JuzZz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Merak ettgim bişy var chiptunıng yapınca motor garantı kapsamın cıkıo bildigim kadarıyla,powerbox u taksak herhangibi bi arıza oldu,box u cıkarsak servise gitsek böyle böyle oldu desek garnti kapsamında sorunu cözerlermi acaba?yoksa soru saçmamı oldu??
sorunuz saçma degil,gayet yerinde evet box'u söküp serviste arıza gidertme şansınız var.sorun çıkıcagını sanmam.selam
__________________
antalya chiptuning-dinamometre 05322912060
speeddyno isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için teşekkür edenler
JuzZz (28/09/2009)
Eski 28/09/2009, 19:30
Arda BULUT
 
ABNEW - ait Avatar
Yaş: 33
Mesajlar: 11.020
Nereden: Ankara
Tip: 3 Kapı
Renk: Rock Siyah
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 3.176
2.575 mesajına 3.591 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Alıntı:
JuzZz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Merak ettgim bişy var chiptunıng yapınca motor garantı kapsamın cıkıo bildigim kadarıyla,powerbox u taksak herhangibi bi arıza oldu,box u cıkarsak servise gitsek böyle böyle oldu desek garnti kapsamında sorunu cözerlermi acaba?yoksa soru saçmamı oldu??
Dorukhan, zaten box ın bana göre tek artısı bu.Kolayca sökülüp takılarak herhangi bir arızada servise danışmak ve sorunu halletmek kolay olmakta...
__________________
ABNEW isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 28/09/2009, 19:58
Drukhan Gwen
 
JuzZz - ait Avatar
Mesajlar: 204
Nereden: İstanbul
Araç: Multijet Fun 1.3 16V 75Bg.
Tip: 5 Kapı
Renk: Beyaz
Plaka: 344422
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 48
29 mesajına 29 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

evet şuanda onu düşünüyorum 2 sene box la gezer garanti bitimi chipe dönerm en manklısı bu=)

bu arada istanbul içi box satan tanıdık bi yerinz varmı??

Konu JuzZz tarafından (28/09/2009 Saat 20:16 ) de değiştirilmiştir..
JuzZz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 29/09/2009, 08:26
batu fes
O n u r s a l   Ü y e ®
 
batuhann80 - ait Avatar
Yaş: 29
Mesajlar: 818
Nereden: Mersin
Araç: Henüz Grande Punto'm Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: Bilmiyorum
Teşekkürler: 760
296 mesajına 632 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

cihan arkadasımız satıyor elindeki box kaliteli...ben aldıgımda satmıyordu...almamıs olsaydım bu box'ı kacırmazdım..kargoyla size gönderir begenmessen geri iade bile edebilirsin...
cihanla özelden bir konus derim...
__________________
Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bu, şan ve şerefle yaşamış olan ecdadımıza karşı büyük bir ihanet olur. Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde yabancıları titreten bir millet olduk. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz. Hepimizin bildiği gibi savaşta Cengaverlerin kaderi ölümdür. Biz ölsek de kahramanlığımızın şanı yaşayacak. Çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır.
Çİ - Çİ YABGU
( M.Ö 54 )
batuhann80 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 29/09/2009, 08:43
Mustafa FIRINCI
 
mustafaf - ait Avatar
Mesajlar: 2.663
Nereden: Mersin
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 1.823
891 mesajına 1.609 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Alıntı:
batuhann80´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
cihan arkadasımız satıyor elindeki box kaliteli...ben aldıgımda satmıyordu...almamıs olsaydım bu box'ı kacırmazdım..kargoyla size gönderir begenmessen geri iade bile edebilirsin...
cihanla özelden bir konus derim...

Abı, Cıhan'ın elındekı Alman Malı CR Powerbox'dan bahsedıyorsan, memnun kalmama ıhtımalı yok gıbı bende tavsıye ederım, kalıtelı bır urun...
__________________
Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
mustafaf isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 29/09/2009, 11:19
Cihan .
 
Cihan - ait Avatar
Mesajlar: 5.487
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 759
853 mesajına 1.367 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Sağolun beyler yardımınız için. Olmadı Ufuğun arabaya seri bağlicam zaten
__________________
Chip Tuning Authority
Cihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Cihan nickli üyemize bu mesaj için 2 kişi teşekkür etmiştir.
batuhann80 (29/09/2009), mustafaf (29/09/2009)
Eski 29/09/2009, 14:45
Drukhan Gwen
 
JuzZz - ait Avatar
Mesajlar: 204
Nereden: İstanbul
Araç: Multijet Fun 1.3 16V 75Bg.
Tip: 5 Kapı
Renk: Beyaz
Plaka: 344422
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 48
29 mesajına 29 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Cihan abi özelden yazamıyorum da bana bi msj atsan boxla ilgili elinde varmı,ne kadara yollarsan,ürün bilgisi fln rica etsem....
JuzZz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 29/09/2009, 16:17
Emre Güzel
..:: GP BağımLısı ::..
 
emrequzel - ait Avatar
Mesajlar: 788
Nereden: İstanbul
Araç: GP Multijet Dynamic 1.3 16V 75Bg.
Tip: 5 Kapı
Renk: Rock Siyah
Plaka: 34 EG 1661
Kan Grubu: A Rh (-)
Teşekkürler: 54
148 mesajına 213 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Walla fiyatı ve katkıları nedir bende özelden mesj alabilirmiyim acaba Cihan ?
emrequzel isimli üye çevrimiçidir (Online)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 29/09/2009, 22:15
Cihan .
 
Cihan - ait Avatar
Mesajlar: 5.487
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 759
853 mesajına 1.367 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Özel mesajlar iletilmiştir.
__________________
Chip Tuning Authority
Cihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 07/12/2009, 00:37
Drukhan Gwen
 
JuzZz - ait Avatar
Mesajlar: 204
Nereden: İstanbul
Araç: Multijet Fun 1.3 16V 75Bg.
Tip: 5 Kapı
Renk: Beyaz
Plaka: 344422
Kan Grubu: A Rh (+)
Teşekkürler: 48
29 mesajına 29 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Ya bişy kafama takıldı benm elimde şuan racechip mevcut da üzerinde 0dan9 kadar olan numarlar yok,benmki temel bir model bu yuzden yok sanırm ama gözümden fln kaçmıştır başka tarafında vardır belki bilginz varmı?kısaca her model racechipın ustunde perf. seviyelri mevcutmudur??elimdekini herhangibi bir ayarlama yapmadan direk tak kullan seklindemidir kısaca=)

hafif saçmaladım ama önemli konu ya=)
JuzZz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Eski 07/12/2009, 01:00
Cihan .
 
Cihan - ait Avatar
Mesajlar: 5.487
Araç: Artık Grande Puntom Yok.
Tip: Yok
Renk: Yok
Kan Grubu: 0 Rh (+)
Teşekkürler: 759
853 mesajına 1.367 kere teşekkür edilmiş
Üye Garajı
Tanımlı

Hepsinde olacak diye bir kaide yoktur. Kimisinde hiç yoktur kimisinin de içi açılmak suretiyle ayarlanır.
__________________
Chip Tuning Authority
Cihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFacebook da paylaş
Alıntı ile Cevapla
Cevapla



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.grandepuntotr.com/motor-ve-yuruyen-aksam-modifikasyonu/9101-powerbox.html
Mesajı Atan For Type Tarih
Powerbox, CihaN This thread Refback 26/10/2008 15:08
Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Seçenekleri
Modları Göster

Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız.
Konuya cevap gönderemezsiniz
Mesajlarınıza eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alınık Powerbox Cihan İlanlar 5 14/04/2009 10:39
CR Powerbox volkanmet86 Motor ve yürüyen aksam modifikasyonu 30 10/06/2008 15:48
Powerbox Devam Cihan Teknik Yardım 6 18/12/2007 16:46
PowerBox Cihan Motor ve yürüyen aksam modifikasyonu 58 19/09/2007 18:28


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



Telif Hakları vBulletin v3.8.6 © 2000-2010, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87