PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ELM 327 ve Fiat EcuScan ile bağlantı problemi.



ermanadakale
07/05/2014, 19:27
merhaba arkadaşlar daha önce palio aracıma elm 327 ve ecuscan ile bağlanabiliyordum fakat şu an aynı kablo ve programla bağlanmak isteğimde ilk önce com 8 hatası verdi programdan comportu seçince bu gitti yerine ecu connection failed geldi bu cihazı modifiye etmeden bağlanılabilinir mi yoksa illa modifiye etmek mi gerkir ben mi yanlış yapıyorum bişileri.:help::help::help::help::help::help::help ::help::help:

http://i60.tinypic.com/2m3o306.png


http://i59.tinypic.com/nqp7t.png

ermanadakale
07/05/2014, 19:50
bağlantı hızında mı problem var acaba 38400 de

klavikula
07/05/2014, 20:40
modifiye gerekli diye düşünüyorum.

ermanadakale
07/05/2014, 20:40
heves geldi acaba fiat ecuscan la mı alakalı 2.6 versyonunu kullanıyorum versyonlamı alakalı birazdan italyancayı sökücem heralde:play_bal::play_bal::play_bal:

klavikula
07/05/2014, 20:42
başka bir araçta marea palio v.b deneyin o na bağlanıp aynı pc ile size bağlanmıyorsa modifiye etmek lazım. google faulty elm diye aratın modifiye için..

ermanadakale
07/05/2014, 20:43
başka bir araçta marea palio v.b deneyin o na bağlanıp aynı pc ile size bağlanmıyorsa modifiye etmek lazım. google faulty elm diye aratın modifiye için..
başka araba ile de denemek lazım ışık yanyor pc de sanal portta açılıyor:notworki:

ermanadakale
07/05/2014, 21:13
yok mu elm327 kullanan

halils2
07/05/2014, 21:30
Modifiyesiz ooarak puntoda kullanamazsın toprağım modifiye etmen ya da kablosu var 3 renk ayrı ayrı ondan tedarik etken gerek. Ayrca birde içinde r14 dğye bir direnç vardı onu alman lazım. Bağlantı hızında problem yok. Programın veriyonu da etkilemez diye düşünüyorum.

ermanadakale
07/05/2014, 22:47
tmm dır halis hocam yarın kablo şemasnda değişiklik yapıcam direncide alırım
teşekkürler.

halils2
07/05/2014, 23:22
tmm dır halis hocam yarın kablo şemasnda değişiklik yapıcam direncide alırım
teşekkürler.

Rica ederim. Bu arada ismim Halil.

ermanadakale
08/05/2014, 11:43
çalışmalar devam ediyor...

http://i62.tinypic.com/2wn77o0.jpg

halils2
08/05/2014, 13:42
kolay gelsin dağıtmışın ortalığı

ermanadakale
08/05/2014, 15:50
kolay gelsin dağıtmışın ortalığı

işlem tamam akşam denemesini yapıcam artık eve gidince


http://i58.tinypic.com/bimb6a.jpg

Kadir00906
08/05/2014, 17:15
Bilmediğim için soruyorum,acaba bu bahsettiğin ELM 327 ve Fiat EcuScan ne işe yarıyor?

ermanadakale
08/05/2014, 19:00
Bilmediğim için soruyorum,acaba bu bahsettiğin ELM 327 ve Fiat EcuScan ne işe yarıyor?
arıza ışığı sensörlerin çalıma v. gibi DEĞERleri aracın beyninden okumaya yarıyor.

ermanadakale
08/05/2014, 19:02
çözene kada devam ilgili direnci söktüm pinlere bağlantıları yaptım yine hüsran pc den ve fiat ecuscandan port bağlantı hızı ve özellikleri nelerdir kullanann arkadaşlar

halils2
08/05/2014, 22:13
38400 com portu bilgisayar hangi com u tanıyorsa onu seçecen. Örnek bilgisayar üstüde com 5 ise sen de ecu scandan com 5 seçecen bir de tek noktadan yani bpdy motor gibi yerden siviçleri değiştirerek deneyecen

ermanadakale
08/05/2014, 22:19
38400 com portu bilgisayar hangi com u tanıyorsa onu seçecen. Örnek bilgisayar üstüde com 5 ise sen de ecu scandan com 5 seçecen bir de tek noktadan yani bpdy motor gibi yerden siviçleri değiştirerek deneyecen
toprağam sanırım benim elm327 de sorun var yenisini sipariş ettim onu deniycem çünkü modifiye etmeden de bağlanamadı yenisine sağlık onu deniycez

halils2
08/05/2014, 22:36
Cihaz ne zamandır sen de bilmiyorum ama r14 direnci üzerindeyse zaten puntoya bağlanmıyor. Direnç söküldükten sonra motor kısmına bağlanıyordu sanırım. İstersen gönder bir de ben deneyeyim programda veya ayarlarda sıkıntı var mı yok mu diye emin oluruz.

Kadir00906
08/05/2014, 22:40
arıza ışığı sensörlerin çalıma v. gibi DEĞERleri aracın beyninden okumaya yarıyor.

Bilgi için teşekkürler

ermanadakale
08/05/2014, 22:56
Cihaz ne zamandır sen de bilmiyorum ama r14 direnci üzerindeyse zaten puntoya bağlanmıyor. Direnç söküldükten sonra motor kısmına bağlanıyordu sanırım. İstersen gönder bir de ben deneyeyim programda veya ayarlarda sıkıntı var mı yok mu diye emin oluruz.
ilk önce direncide söktüm yine bağlanmıyor cihaz sıkıntılı gibi geldi demir şapkalı kristal osilatörlerdende çok d-ses geliyordu yenisine sağlık. onu çalıştıramazzsam seni rahatsız ederim.
çok teşekkürler.

halils2
08/05/2014, 22:58
Tamam nasıl istersen. Takipteyim ;)

KG777
13/08/2014, 10:44
Arkadaşlar elm327 yi hangi programla kullanıyorsunuz?

varsa elinizde en güncelinden paylaşabilirmisiniz?

Kırık olarak özelden görüşelim mümkünse.

KG777
19/08/2014, 13:13
Arkadaşlar bu elm327 yi modifiye ettim, fakat laptoptan sanal com sürücüsü oluşturamadım. Yardım edebilir misiniz? Birşeyler yaptım usb serial com 3 falan oldu ama araca bağlanmıyor?

En başından anlatabilecek bir arkadaş var mı?

ykaya1983
19/08/2014, 20:20
Uğraşmaktansa sitede alıxx nıcklı arkadaş modifiye edilmiş hali ve programı ile birlikte çok uygun fiyata satıyordu.Ben de ondan hız sabitleyici ile birlikte aldım ve sorunsuz kullanıyorum.

halils2
19/08/2014, 22:35
Arkadaşlar bu elm327 yi modifiye ettim, fakat laptoptan sanal com sürücüsü oluşturamadım. Yardım edebilir misiniz? Birşeyler yaptım usb serial com 3 falan oldu ama araca bağlanmıyor?

En başından anlatabilecek bir arkadaş var mı?

Bence de aliden hazır denenmiş halini alsaydınız daha kolay olurdu sizin için. artık yapacak bişi yok :(.sanal com sürücüsü oluşturmuyorsunuz zaten elm nin programını kurduktan sonra aygıt yöneticisinden hangi com portu açtığına bakıp o cam portu fiat ecu scan programına seçiyorsunuz aracın kontağını açıp siviçlerden uygun pozisyona getirip bağlanıyorsunuz hangi pozisyonda nereye bağlanır onu deneyerek bulmanız gerek. Ayrıya fiat ecu scan programını kurduktan sonra register etmeniz gerek ki her yere bağlanabilin. register yapmazsanız sadece mavi bölümlere bağlanabilirsiniz. Ama sizin sıkıntınız nedir onu da tam bilemiyorum.

KG777
20/08/2014, 14:17
Uğraşmaktansa sitede alıxx nıcklı arkadaş modifiye edilmiş hali ve programı ile birlikte çok uygun fiyata satıyordu.Ben de ondan hız sabitleyici ile birlikte aldım ve sorunsuz kullanıyorum.




Bence de aliden hazır denenmiş halini alsaydınız daha kolay olurdu sizin için. artık yapacak bişi yok :(.sanal com sürücüsü oluşturmuyorsunuz zaten elm nin programını kurduktan sonra aygıt yöneticisinden hangi com portu açtığına bakıp o cam portu fiat ecu scan programına seçiyorsunuz aracın kontağını açıp siviçlerden uygun pozisyona getirip bağlanıyorsunuz hangi pozisyonda nereye bağlanır onu deneyerek bulmanız gerek. Ayrıya fiat ecu scan programını kurduktan sonra register etmeniz gerek ki her yere bağlanabilin. register yapmazsanız sadece mavi bölümlere bağlanabilirsiniz. Ama sizin sıkıntınız nedir onu da tam bilemiyorum.


Arkadaşlar, öncelikle şunu açıklayayım, zamanım var ve uğraşmayı seviyorum. Elimden bir iş gelmese tamam haklısınız ama tüm alet edavatlarım varken Ali arkadaşımızında güzel anlatımı varken uğraşmak istedim. Buna açıklık getirebildiysem Diğer konuya geçeyim.


Pc ile bağlantı kurdum, test butonuna tıklayınca alette sıkıntı olmadan hepsine ok veriyor. Şuan ki sorunum, sadece Motor ve ABS kısmına girip diğer bölümlere girememem. Ali arkadaşımızın anlatımını harfi harfine yaptım. (Kontrolde ettim) Airbag kısmında sarı kablo istiyor ve anahtar konumunu değiştirdiğimde km göstergesi yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Halil arkadaşımız anahtarlarda problem olabileceğini söyledi onu kontrol edeceğim.

Teşekkürler.

halils2
20/08/2014, 14:21
Arkadaşlar, öncelikle şunu açıklayayım, zamanım var ve uğraşmayı seviyorum. Elimden bir iş gelmese tamam haklısınız ama tüm alet edavatlarım varken Ali arkadaşımızında güzel anlatımı varken uğraşmak istedim. Buna açıklık getirebildiysem Diğer konuya geçeyim.


Pc ile bağlantı kurdum, test butonuna tıklayınca alette sıkıntı olmadan hepsine ok veriyor. Şuan ki sorunum, sadece Motor ve ABS kısmına girip diğer bölümlere girememem. Ali arkadaşımızın anlatımını harfi harfine yaptım. (Kontrolde ettim) Abs kısmında sarı kablo istiyor ve anahtar konumunu değiştirdiğimde km göstergesi yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Halil arkadaşımız anahtarlarda problem olabileceğini söyledi onu kontrol edeceğim.

Teşekkürler.
sen uğraşmayı seviyorsan sıkıntı yok biz de uğraşmanda yardımcı oluruz ;)

KG777
20/08/2014, 14:25
sen uğraşmayı seviyorsan sıkıntı yok biz de uğraşmanda yardımcı oluruz ;)

Allah razı olsun. Hazırı herkes alıp kullanır, mantığını yapılışını anlamak daha çok keyif veriyor.

KG777
20/08/2014, 17:36
Ali (Ali) Arkadaşımızın ve Halil (Halils2) arkadaşımızın yardımıyla sonunda başarmış bulunuyorum daha doğrusu başarmış bulunuyoruz :)

Teşekkürler arkadaşlar :)

Ziyaretçi78
20/08/2014, 18:06
La ne yapacan onunla bende yapayım la.

H.KURU Saygılarımla

KG777
20/08/2014, 20:34
:cool::cool:
La ne yapacan onunla bende yapayım la.

H.KURU Saygılarımla
gel ben sana yapacam

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan kullanılarak gönderildi

halils2
20/08/2014, 20:54
Ali (Ali) Arkadaşımızın ve Halil (Halils2) arkadaşımızın yardımıyla sonunda başarmış bulunuyorum daha doğrusu başarmış bulunuyoruz :)

Teşekkürler arkadaşlar :)

sorun nerden çıktı

KG777
20/08/2014, 20:57
sorun nerden çıktı
hocam bendeki kirmizi boardli olaniymis r14 u bosuna kirmisiz :) r04 u kiracakmisiz. Neyseki r14 ledlerden birinin direnciymis

halils2
20/08/2014, 21:03
hocam bendeki kirmizi boardli olaniymis r14 u bosuna kirmisiz :) r04 u kiracakmisiz. Neyseki r14 ledlerden birinin direnciymis

buunu da öğrenmiş olduk sayenizde. teşekkürler

KG777
20/08/2014, 21:05
:p
buunu da öğrenmiş olduk sayenizde. teşekkürler
ali hocamdan alsaydik ogrenemiyorduk iste :p

ikinizdende allah razi olsun :)

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan kullanılarak gönderildi

halils2
20/08/2014, 21:11
:p
ali hocamdan alsaydik ogrenemiyorduk iste :p

ikinizdende allah razi olsun :)

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan kullanılarak gönderildi

:) dimi ya ??? senden de Allah razı olsun

dermen
31/08/2015, 22:37
Şimdi hocam bu kırmızı board olan cihazın modifiye işlemi tam olarak nasıl cihazı aldım içini açtım R04 olan direnci buldum şimdi bu direnci aldıktan sonra işlem bitiyor mu? yoksa ek bir kablolama anahtar bağlama gibi işlemler yapacakmıyız yapacaksak nasıl yapacağız? Heryere bu mesajı yazıyorum ama işallah kural ihlali yapmıyorumdur :) Teşekkürler şimdiden.

07lee
10/01/2016, 22:54
merhabalar bende aracıma elm327 usb li arabirimi aldım.modifiye işlemini ve drenci sökme işlemini yaptım port ayarlarıda tamam multiecusan programında test düğmesine bastığım zaman bu arabirim 1.4 ler için uygundur diye uyarı veriyor yada 1.3 ile uyumlu değil diyor aracım 1.3 2006 model dynamic punto. bu cihazla 1.3 multijetlere bağlantı yapamıyomuyuz sadece 1.4 ler ilemi çalışıyor yardımlarınızı bekliyorum 1 haftadır bu işler ile uğraşıyorum şimdiden teşekkürler

07lee
11/01/2016, 15:21
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

07lee
11/01/2016, 23:35
hiç kimse ilgilenmiyormu elm multiecuscan ıle :)

07lee
21/01/2016, 22:14
COMMAND: ATZ
RESPONSE: ATZ



ELM327 v1.5

>

COMMAND: ATI
RESPONSE: ATI

ELM327 v1.5

>

COMMAND: ATE0
RESPONSE: ATE0

OK

>

COMMAND: ATL0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATH0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSPC
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATS0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCAF0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCFC0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCRA 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSH 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATAT1
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATST41
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATBI
RESPONSE: OK

>

Bu arabirim ELM 327 versiyon 1.4 ile uyumlu! CAN modullerine bağlantı yapılabilir.




EN SONDA 1.4 İLE UYUMLUDUR HATASI VERİYOR ARACA BAĞLANAMIYORUM YARDIMCI OLCABİLECEK VARMI?

07lee
21/01/2016, 22:24
- Flood Önleme Sistemine yakalandınız - - -
BU NE DEMEK YA:)

tenceredibi
25/01/2016, 09:11
driver lar yüklü değilse de pc görmediği için okumaz

ethemyigit
08/08/2016, 19:30
arkadaslar merhaba elm 327 cihazımı multiecuscan programı ıle baglayıp araçla baglantı kurmaya calıştıgımda
hata alıyorum bağlantı testi yapıyorum ve aşagıdakı sonuc cıkıyor sebebını bılen var mıdır ?

şimdiden teşekkürler

COMMAND: ATZ
RESPONSE: ATZ


ELM327 v1.5

>

COMMAND: ATI
RESPONSE: ATI
ELM327 v1.5

>

COMMAND: ATE0
RESPONSE: ATE0
OK

>

COMMAND: ATL0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATH0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSPC
İşlem zaman aşımına uğradı.

greens57
30/06/2017, 09:04
Merhaba siz bu hatayla ilgili sorunu çözdünüzmü bende aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olurmusunuz

greens57
30/06/2017, 09:40
merhaba arkadaşlar daha önce palio aracıma elm 327 ve ecuscan ile bağlanabiliyordum fakat şu an aynı kablo ve programla bağlanmak isteğimde ilk önce com 8 hatası verdi programdan comportu seçince bu gitti yerine ecu connection failed geldi bu cihazı modifiye etmeden bağlanılabilinir mi yoksa illa modifiye etmek mi gerkir ben mi yanlış yapıyorum bişileri.:help::help::help::help::help::help::help ::help::help:

http://i60.tinypic.com/2m3o306.png


http://i59.tinypic.com/nqp7t.png
Bu hatayı bende yaşıyorum nasıl çözdünüz acaba yardımcı olurmusunuz